Προς το περιεχόμενο

AMD Jaguar, Steamroller και μελλοντικά cpu's και apu's...

DaveMurray

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

damn..

Το κοιτάς λαθος και σε καταλαβαίνω. Θέλεις να πάρεις κάτι με το που το πρωτοβγεί έτσι ώστε 'να σου κρατήσει'. Αλλά το σκεπτικό είναι λάθος. Το hardware πάει με το software και μάλιστα το ήδη hardware είναι πολύ πιο μπροστά από το software.

Μέχρι να βγούν εφαρμογές που θα αξιοποιηούν σοβαρά τις DDR4 μνήμες εσύ θα είσαι εδώ να μας ρωτάς πότε θα βγούν οι DDR5 ή ότι βγει τότε στις mainstream μητρικές.

Γιαυτό αν τον θες τώρα τον υπολογιστή πάρ'τον τώρα. Εγώ πχ τον πρόοριζα για BF4 και πήρα 4770Κ και R9 ενώ περίμενα πως και πως να βγουν οι Μaxwell GPU. Εκείνη την περίοδο είχα εκείνη την ανάγκη και τελικά βγήκα κατακερδισμένος και δεν πάει να βγήκε τώρα Haswell Refresh και κλαμπατσίμπανα τον χρόνο που κέρδισα επωφελούμενος από το hardware μου δεν τον φτάνουν οι νέες σειρές.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το κοιτάς λαθος και σε καταλαβαίνω. Θέλεις να πάρεις κάτι με το που το πρωτοβγεί έτσι ώστε 'να σου κρατήσει'. Αλλά το σκεπτικό είναι λάθος. Το hardware πάει με το software και μάλιστα το ήδη hardware είναι πολύ πιο μπροστά από το software.

Μέχρι να βγούν εφαρμογές που θα αξιοποιηούν σοβαρά τις DDR4 μνήμες εσύ θα είσαι εδώ να μας ρωτάς πότε θα βγούν οι DDR5 ή ότι βγει τότε στις mainstream μητρικές.

Γιαυτό αν τον θες τώρα τον υπολογιστή πάρ'τον τώρα. Εγώ πχ τον πρόοριζα για BF4 και πήρα 4770Κ και R9 ενώ περίμενα πως και πως να βγουν οι Μaxwell GPU. Εκείνη την περίοδο είχα εκείνη την ανάγκη και τελικά βγήκα κατακερδισμένος και δεν πάει να βγήκε τώρα Haswell Refresh και κλαμπατσίμπανα τον χρόνο που κέρδισα επωφελούμενος από το hardware μου δεν τον φτάνουν οι νέες σειρές.

Βασικά δεν το βλέπω ακριβως έτσι,παντα ψωνιζα με βαση τις αναγκες μου πέρα απο το χόμπι και την τρέλα του hi end hardware,απλα σαν enthusiast χρήστης θα προτιμούσα να συμβαδιζα όσο γίνεται με την εξέλιξη του hw. Δεν κοιταω να πάρω κάτι νεο για να μου κρατήσει χρόνια ίσα ίσα που αναβαθμιζω οποτε το χρειαστω

Δεν κοιταω να πάρω κάτι νεο για να μου κρατήσει χρόνια ίσα ίσα που αναβαθμιζω οποτε το χρειαστω

Τότε για ποιον λόγω καίγεσαι για της DDR4? Η άλλο άτομο γράφει στο account η πρέπει να καταλάβεις αυτά που ρωτάς δεν συμβαδίζουν με αυτά που μου λες.

Τότε για ποιον λόγω καίγεσαι για της DDR4? Η άλλο άτομο γράφει στο account η πρέπει να καταλάβεις αυτά που ρωτάς δεν συμβαδίζουν με αυτά που μου λες.

με παρεξήγησες μαν, δεν καίγομαι απλά θα με βόλευε/άρεσε εφόσον βγαίνουν ddr4 να πήγαινα σε αυτές καθώς τώρα αμα χρειαστεί να αναβαθμίσω στο άμμεσο μέλλον τις ραμ θα είναι δυσεύρετες .

γενικά έχει τα θετικά του να αγωράζεις hw στην αρχή μιας νέας πλατφόρμας είτε είναι νεο σοκετ είτε νέου τύπου μνήμες κλπ...

με παρεξήγησες μαν, δεν καίγομαι απλά θα με βόλευε/άρεσε εφόσον βγαίνουν ddr4 να πήγαινα σε αυτές καθώς τώρα αμα χρειαστεί να αναβαθμίσω στο άμμεσο μέλλον τις ραμ θα είναι δυσεύρετες .

γενικά έχει τα θετικά του να αγωράζεις hw στην αρχή μιας νέας πλατφόρμας είτε είναι νεο σοκετ είτε νέου τύπου μνήμες κλπ...

Πια είναι τα θετικά, να αγοράζεις κάτι σε υψηλότερη τιμή και χαμηλότερες επιδόσεις; Ειδικά στις μνήμες. Δες τις DDR3 όταν είχαν βγει και δες τώρα που είναι. MHz & timings. Κόστος ανά GB τότε και τώρα.

Μνήμες ε; Ακόμα με DDR2 είμαι...

Χρειάστηκε τελευταία να φτιάξω έναν υπολογιστή από παλιά εξαρτήματα για έναν φίλο και του έβαλα από τη μνήμη μου. 

Τώρα έμεινα με 3GB.

Προχθές έπεσα στην πρώτη περίπτωση προγράμματος που δεν ανοίγει με τόσο λίγη μνήμη. Το πορτοφόλι για το νόμισμα bytecoin. Έχω μερικά νομίσματα, αλλά δεν μπορώ να τα ανταλλάξω επειδή δεν ανοίγει το πορτοφόλι :P.

Μικρό το κακό, αλλά αν δεν αλλάξουν τον τρόπο που φορτώνει όλον τον κατάλογο στη μνήμη, σε λίγο δεν θα μπορώ να ανοίξω ούτε το monero ούτε το quazarcoin αφού βασίζονται στην ίδια τεχνολογία.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

AMD A8-6410 "Beema" APU shipped in HP notebooks

New A8-6410 "Beema" APU surfaced in HP Pavilion notebooks, specifically in Pavilion 14z Touch, Pavilion 15z, 17z and 17z Touch.

Specifications of HP Pavilion 14z and other notebooks are light on CPU details, fortunately we were able to find more information (PDF) in the QuickSpecs of the HP 245 G3 and 255 G3 Notebook PCs. The QuickSpecs document states that the A8-6410 runs at 2 GHz frequency, and up to 2.4 GHz. The processor has 4 CPU cores and 2 MB of L2 cache. The A8-6410 supports DDR3L memory up to 1600 MHz. This is lower than 1866 MHz, supported by the A6-6310, however it might be a limitation of the laptop motherboard. The A8-6410 comes with integrated Radeon R5 graphics unit, and, like other quad-core "Beema" APUs, has 15 Watt TDP.

AMD Unveils A10-7800 Quad-core Socket FM2+ APU

AMD unveiled a new mid-range APU to take on Intel's Core i3 "Haswell" processors, the A10-7800 (model: AD7800YBI44JA). Based on the 28 nm "Kaveri" silicon, and built in the socket FM2+ package, this part differs from the A10-7850K in lacking an unlocked CPU base clock multiplier, and a rated TDP of just 65W (compared to the former's 95W). The A10-7800 features four x86-64 cores based on the "Steamroller" micro-architecture, spread across two modules, featuring 4 MB (2x 2 MB) of L2 cache; clocked at 3.50 GHz, with a TurboCore frequency of 3.90 GHz.

Also featured is Radeon R7 Series integrated GPU featuring 512 GCN2 cores, with support for AMD Mantle and DirectX 11.2. Its uncore component features a dual-channel DDR3 integrated memory controller, with support for DDR3-1866 MHz, and a PCI-Express gen 3.0 root complex. It's expected to be priced between US $140 and $150.

αλλα 2 χρονια παρεα με τον 1090Τ :) G00D :)

Και εγώ άλλο τόσο αλλά με 8 GB DDR2!

Άντε να βγει και η R9 370x 4GB να πάω για αναβάθμιση GPU γιατί δεν την παλεύω άλλ με την hd 4850 512mb

AMD launches A4-7300, A6-7400K and A10-7800 APUs

AMD announced today three A-Series Accelerated Processing Units, an A4-7300, A6-7400K and A10-7800. The new APUs are based on the same "Kaveri" core as previously launched A10-7700K and A10-7850K SKUs, while boasting lower power consumption. The processors have up to 4 CPU cores, and GCN-based Radeon graphics. At least two models, the A6-7400K and A10-7800, started shipping in OEM desktop PCS last month, but now they will be available in retail (boxed) packaging. The A10-7800 will be offered in Japan starting the announcement date, although other regions will have to wait for general availability until the end of July.

Φιλική συμβουλή θα ήταν να μη περιμένετε τις DDR4 ram,αλλά κάτι καλύτερο.

Αν βέβαια όλα παν σύμφωνα με το 'σχέδιο' και δεν γίνουν αλλαγές σχεδίων ,άμα ενώσουμε τις τελείες και τα κομμάτια του puzzle, η εικόνα φαίνεται να είναι διαφορετική για τη μελλοντική σειρά CPUs της AMD.

Θυμάστε που έλεγε πριν κάνα χρόνο (ίσως και παραπάνω) η AMD για το HSA και την ενοποίηση της μνήμης RAM ?

huma-diagram.jpg

Μίλαγε για κοινή χρήση της μνήμης από cpu και gpu.

Όσων αφορά τις μελλοντικές GPUs της,είχε μιλήσει για συνεργασία με τη Hynix για τη παραγωγή 3D μνημών

AMD-Volcanic-Islands-2.0-HBM-Memory.jpeg

Οι 3D μνήμες επί της ουσίας θα προσθέτουν τη κάθετη διάσταση  όπως έκανε και η Intel για τους επεξεργαστές της πριν κάποιο καιρό για να βελτιώσει το IPC,και όπως τώρα έκανε και η Samsung τους νέους της SSDs. Κοινώς μεγαλύτερο throughput με μικρότερη κατανάλωση ρεύματος. Οι μνήμες που ετοιμάζουν με το κωδικό όνομα "HBM" λέγεται ότι θα έχουν μεγαλύτερο bandwidth σε σύγκριση με τις gddr5,και συγκεκριμένα θα φτάνουν εως και 128gbps,έναντι των 28gbps της ddr3.

https://www.semiwiki.com/forum/showwiki.php?title=Semi+Wiki:Three-Dimensional+Integrated+Circuit+3D+IC+Wiki

Τώρα αν συνδιάσουμε τις 2 παραπάνω πληροφορίες,το συμπέρασμα είναι πως η επόμενη πλατφόρμα της AMD θα χρησιμοποιεί HBM ram αντί για ddr3,ddr4 ή gddr5,η οποία θα είναι κοινή και για το cpu,και τη gpu.

Μάλλον επειδή είχε μείνει πίσω σε άλλα θέματα,ετοιμάζει να κάνει σάλτο βατράχου για να βγει μπροστά υπερπηδώντας τις ddr4,και πηγαίνοντας κατ' ευθείας στις πιο γρήγορες HBM,τις οποίες θα συνδιάσει με το HSA.

Ως εδώ πιστεύω πως τα όσα είναι να περιμένουμε είναι αρκετά ενθουσιαστικά αν και διατηρώ τις αμφιβολίες μου,μιας και για τον bulldozer άκουγα πολλά πριν κυκλοφορήσει,αλλά είδαμε τι έγινε.

Αυτό που θέλω να πιστεύω και να εύχομαι ως καλόπιστος που μπορεί να ονειρεύεται,είναι ότι όχι μόνο τα παραπάνω σχέδια για χρήση της 3d μνήμης HBM δεν θα 'κολλήσουν' κάπου και θα προσφέρουν πράγματι τις επιδόσεις που μας υπόσχονται,αλλά επίσης εύχομαι το ότι εφόσων η AMD φαίνεται φιλική προς την τεχνολογία 3D silicon, δεν θα σταματήσει στη RAM,αλλά θα εφαρμόσει την Κάθετη Διάταξη και στα τσιπ των CPUs για GPUs της. Η Intel ούτως ή άλλως έχει 3d CPUs από τον Ivy Bridge.

Ελπίζω η συνεργασία με την Hynix,να δώσει την τεχνογνωσία στην AMD ώστε να δώσει την εντολή στη Global Foundries να τις παράγει τσιπ με 3d,ώστε να βελτιωθεί το IPC των μελλοντικών AMD CPUs και να καταφέρει επιτέλους η AMD να φτάσει κοντά στην Intel σε θέμα επιδόσεων του CPU,ενώ αν εφάρμοζε το ίδιο και στη GPU, τα πράγματα θα ήταν ακόμα καλύτερα για αυτήν και γενικά για το επίπεδο των επιδόσεων πιστεύω.

Γιατί αν συνδίαζε ένα 3D CPU παρέα με 3D HBM RAM αντί για ddr4 ίσως,και λόγο μεγαλύτερου memory bandwidth αν έχει καλό controller,να έβγαινε μπροστά η AMD, έστω και για λίγο διάστημα,στο χώρο των cpus.

max jedec bandwidth για ddr3: 28gb/s, για ddr4 52gb/s,ενώ η AMD και Hynix λεν ότι η stacked HBM θα φτάνει τα 128gb/s.

Σημείωση: Και η Intel,έχει πει πως μελλοντικά θα προχωρήσει στην υιοθέτηση 3d ram,και έχει αρχίσει το R&D για τη δική της λύση. Το πρόβλημα με τις 3D Ram προς το παρών είναι ότι δεν υπάρχει ενιαίο standard από κάποιο τρίτο οργανισμό,και έτσι η κάθε εταιρία αναπτύσσει την δική της λύση,με δικά της specifications,που λογικά θα προκαλέσουν ασυμβατότητες. Αυτό ίσως να σημαίνει πως στο μέλλον θα πρέπει να προσέχουμε περισσότερο για το αν οι μνήμες που θα αγοράσουμε θα είναι συμβατές με το υπόλοιπο σύστημα.

-------

Όπως και να έχουν τα πράγματα, εφόσων τις πρώτες υλοποιήσεις με HBM τις περιμένουμε σε σειρά καρτών γραφικών του H1 2015,θα δούμε στη πράξη τις όποιες βελτιώσεις επιδόσεων προσφέρουν αυτές οι μνήμες στα γραφικά,σύντομα.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...