Drowzee Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Εδώ και πάρα πολλά χρόνια στήνω σχεδόν αποκλειστικά AMD συστήματα και είμαι fan της AMD (αλλά όχι "fanboy") Βλέπω βιαστικά το avatar σου, μετά διαβάζω αυτό, κάνω scroll up παρατηρώ το beer, συνεχίζω να διαβάζω το post σου... Εύχομαι ολόψυχα η AMD να βγάλει κάποιον άσσο από το μανίκι της σύντομα, ακόμα κι αν χρειαστεί να αναστήσει τους Phenom με στεροειδή... Δηλαδή τι να κάνει; Να πάρει φτιάξει έναν K10 με 30 πυρίνες;
ahristos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Βλέπω βιαστικά το avatar σου, μετά διαβάζω αυτό, κάνω scroll up παρατηρώ το beer, συνεχίζω να διαβάζω το post σου... Μετά βλέπεις ότι γράφτηκε πριν ενάμιση χρόνο και τώρα μίλησε για πρώτη φορά, κι αποφασίζεις ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Δηλαδή τι να κάνει; Να πάρει φτιάξει έναν K10 με 30 πυρίνες; 16 θα μου έφταναν (πυρήνες).
Poleimechanos2 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Βλέπω βιαστικά το avatar σου, μετά διαβάζω αυτό, κάνω scroll up παρατηρώ το beer, συνεχίζω να διαβάζω το post σου... Η μπύρα κάνει όλη την διαφορά! Δηλαδή τι να κάνει; Να πάρει φτιάξει έναν K10 με 30 πυρίνες; Θα μπορούσε να φτιάξει Κ10 στα 28nm, με 20% καλύτερο IPC (ή ακόμα περισσότερο) σε εκδοχές των 8, 10 και 12 πυρήνων, με μεγαλύτερη L2 & L3 cache, με εγγενή υποστήριξη DDR3 και DDR4, και συχνότητες stock λειτουργίας από 4 έως και 5 GHz για την ναυαρχίδα. Νομίζω ότι ένα τέτοιο προιόν θα ήταν ΠΟΛΥ πιο ανταγωνιστικό ως προς τους Haswell (εγώ πάντως σίγουρα θα το αγόραζα) και θα έδινε πολύ περισσότερες επιλογές σε όλους μας, μια και τώρα οι Haswell είναι πρακτικά μονόδρομος για τους enthusiasts που παίζουν με top line multi gpus... Δυστυχώς μας έφαγε o Bulldozer και η αρχιτεκτονική του. Η AMD έκανε το ίδιο λάθος που έκανε η Intel κατά την μετάβαση από Pentium 3 σε Pentium 4, όπου μείωσε το IPC και στόχευσε σε υψηλότερες συχνότητες (ονειρευόταν η Intel Pentium 4 στα 10 Ghz! LOL ). Στην συνέχεια όμως διόρθωσε το λάθος με την επιστροφή στην αρχιτεκτονική του Pentium 3, στην οποία πάτησε για να δημιουργηθεί η σειρά Core, η εξέλιξη της οποίας μας έχει φέρει σήμερα στους Haswell. Δεν είναι κακό να κάνεις λάθη. Κακό είναι να μην το παραδέχεσαι και συνεπώς να μην τα διορθώνεις... Μετά βλέπεις ότι γράφτηκε πριν ενάμιση χρόνο και τώρα μίλησε για πρώτη φορά, κι αποφασίζεις ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Είμαι ντροπαλούλης. 16 θα μου έφταναν (πυρήνες). Και θα περίσσευαν να προσθέσω!
ahristos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Και θα περίσσευαν να προσθέσω! Σίγουρα. Θα ήταν στο CINEBENCH εκεί πάνω με τους 12πήρυνους XEON. Και στην κωδικοποίηση x264 θα κατέστρεφε τα πάντα. Αλλά πάνε αυτά τα μεγαλεία αν μιλάμε για λογικές καταναλώσεις. Ας αποδείξουν τώρα ότι ο καινούριος δρόμος είναι ο σωστός. Θα περιμένω άλλον έναν χρόνο. Μετά θα πάω Intel. (Χα! Σας έπιασα. Δεν το πιστέψατε αυτό, έτσι; ) 4
Poleimechanos2 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Σίγουρα. Θα ήταν στο CINEBENCH εκεί πάνω με τους 12πήρυνους XEON. Και στην κωδικοποίηση x264 θα κατέστρεφε τα πάντα. Αλλά πάνε αυτά τα μεγαλεία αν μιλάμε για λογικές καταναλώσεις. Αν η AMD έβγαζε αυτό το θηρίο (βελτιωμένος Κ10 με 8, 10, 12 και 16 πυρήνες - το τελευταίο μάλλον θα πήγαινε για 22 nm), τότε σίγουρα θα κατέστρεφε τα ΠΑΝΤΑ! Ναι, αυτός θα ήταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ BULLDOZER! Δυστυχώς όμως για την ώρα μας έχει αφήσει ΤΕΛΕΙΩΣ στον αέρα, καθώς ΟΥΤΕ ΚΑΝ Steamroller FX δεν σκοπεύει να βγάλει, τουλάχιστον για την ώρα. Για την ώρα είναι κυριολεκτικά σαν να μας εγκαταλείπει (enthusiasts) στα χέρια της Intel. Όσον αφορά τις δήθεν τρελές καταναλώσεις ρεύματος που θα κάνουν την ΔΕΗ να μας στείλει στην φυλακή, στην πραγματικότητα δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Πρώτον να σου θυμίσω ότι ο FX-9590 (δηλαδή ένας FX-83xx στα 5GHz) έχει ήδη TDP 220W. Δεύτερον, δες εδώ πως το teksyndicate καταρρίπτει τον μύθο της "υπερκατανάλωσης των AMD που θα κάνει την ΔΕΗ να σου κατασχέσει το σπίτι". Αξίζει να το δεις όλο, αλλά από το 10:00 και μετά παραθέτει ακριβή στοιχεία μετά από μετρήσεις κατανάλωσης που έγιναν σε έναν κλοκαρισμένο FX-8350: https://www.youtube.com/watch?v=4et7kDGSRfc#t=608 Θα περιμένω άλλον έναν χρόνο. Μετά θα πάω Intel. (Χα! Σας έπιασα. Δεν το πιστέψατε αυτό, έτσι; ) Όχι, δεν πείθεις! Χαχαχαχα!
ahristos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Όχι, δεν πείθεις! Χαχαχαχα! Είχα Intel κάποτε. 386 στα 16Mhz Αλλά μου τον είχαν χαρίσει. 2
Poleimechanos2 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Είχα Intel κάποτε. 386 στα 16Mhz Αλλά μου τον είχαν χαρίσει. Ο 486 DX/40 Mhz που είχα, ήταν Cyrix και για την εποχή του έσπερνε! Έκτοτε είχα διάφορους επεξεργαστές, Intel και AMD, αλλά γούσταρα ασύγκριτα περισσότερο τους AMD, γιατί ανέκαθεν σου έδιναν την δυνατότητα να "παίξεις" πολύ περισσότερο μαζί τους και να πάρεις από αυτούς απίστευτη απόδοση σε σχέση με το κόστος τους, πράγμα που εξακολουθεί να ισχύει έως σήμερα, αλλά δυστυχώς μέχρι ένα σημείο, που συνεχώς υποχωρεί... edit: Μόνη εξαίρεση όσον αφορά το στρατόπεδο της Intel και το overclocking, ήταν ένας Celeron 300A (300MHz) που είχα, o οποίος χρονιζόταν στα 450ΜΗz όταν άλλαζες το bus από τα 66 στα 100 ΜHz (με διακοπτάκια πάνω στην μητρική), και συνεπώς έδινε ένα ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ overclock της τάξης του 50% και έτσι έπιανε τις επιδόσεις του Pentium II 450 Mhz που ήταν και η ναυαρχίδα της εποχής, δεδομένο που νομίζω αποτελεί αξεπέραστη επίδοση μέχρι σήμερα. Βέβαια, από εκεί και πέρα το χάος... 1
Drowzee Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 edit: Μόνη εξαίρεση όσον αφορά το στρατόπεδο της Intel και το overclocking, ήταν ένας Celeron 300A (300MHz) που είχα, o οποίος χρονιζόταν στα 450ΜΗz όταν άλλαζες το bus από τα 66 στα 100 ΜHz (με διακοπτάκια πάνω στην μητρική), και συνεπώς έδινε ένα ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ overclock της τάξης του 50% και έτσι έπιανε τις επιδόσεις του Pentium II 450 Mhz που ήταν και η ναυαρχίδα της εποχής, δεδομένο που νομίζω αποτελεί αξεπέραστη επίδοση μέχρι σήμερα. Βέβαια, από εκεί και πέρα το χάος... Δηλαδή ο Q6600 που πήρα το καλοκαίρι του '08 σε εκσεφτελιστική τιμή ενώ είχαν κυκλοφορήσει οι 45άριδες και από 2.4 έπιανε 3.6 και δοκιμασμένος σε 3.8 σε νερό stable τι να πει; Αν ρωτήσεις το forum ποιος ήταν ο καλύτερος επεξεργαστής που είχατε το 50% θα πει Q6600 1
Poleimechanos2 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δηλαδή ο Q6600 που πήρα το καλοκαίρι του '08 σε εκσεφτελιστική τιμή ενώ είχαν κυκλοφορήσει οι 45άριδες και από 2.4 έπιανε 3.6 και δοκιμασμένος σε 3.8 σε νερό stable τι να πει; Αν ρωτήσεις το forum ποιος ήταν ο καλύτερος επεξεργαστής που είχατε το 50% θα πει Q6600 Έχεις δίκιο. Τον είχα ξεχάσει αυτόν (και φαντάσου ότι ακόμα έχω έναν Q6600 σε ένα backup σύστημα που λειτουργεί ακόμα, σε stock όμως συχνότητα λόγω του Asrock 4CoreDual Sata2 board στο οποίο είναι τοποθετημένος). Και ο Q6600 είναι εξαιρετικός overclocker, που φτάνει, και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνάει το 150% της αρχικής του συχνότητας. I stand corrected. Απλά μου έχει μείνει αυτός ο Celeron 300Α στα 450 MHz, γιατί εκείνη την εποχή το overclocking δεν είχε την απήχηση που έχει σήμερα και για τα δεδομένα της εποχής ήταν απλά απίστευτη μια τέτοια αύξηση απόδοσης και μάλιστα τελείως ανέξοδα.
Drowzee Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Φίλε υπάρχει ένα ακριανό πινάκι στον Q6600 το οποίο αν το απομωνοσεις με λίγη ταινία (έτσι ώστε να μην κάνει επαφή με το socket), δουλεύει αυτόματα στα 3GHz. Ήταν πολύ δημοφιλής για "clockάρισμα" στα ΟΕΜ συστήματα. Goolgαρέ το και θα το βρεις
Poleimechanos2 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Φίλε υπάρχει ένα ακριανό πινάκι στον Q6600 το οποίο αν το απομωνοσεις με λίγη ταινία (έτσι ώστε να μην κάνει επαφή με το socket), δουλεύει αυτόματα στα 3GHz. Ήταν πολύ δημοφιλής για "clockάρισμα" στα ΟΕΜ συστήματα. Goolgαρέ το και θα το βρεις Αλλάζει τον multiplier; edit: To είδα στο google. Βασικά αλλάζει το BUS, αλλά το πρόβλημα του συγκεκριμένου board είναι ότι πρακτικά μετά από τα 266 MHz αρχίζει να κάνει περίεργα και δεν λειτουργεί σωστά. Είναι πολύ περίεργο board, από αυτά που παίρνει DDR1 και DDR2, και έχει AGP και PCIE slot. Το κρατάω κυρίως για να μπορώ να κάνω έλεγχο λειτουργίας σε διάφορα παλιά εξαρτήματα που κατά καιρούς πέφτουν στα χέρια μου (πχ μνήμες, κάρτες γραφικών κλπ) κι έτσι δεν με πειράζει που δεν μπορώ να τον κλοκάρω. Έχει αράξει και είναι εκεί για άλλη δουλειά!
Millennium Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Οι τελευταίες κινήσεις που χει κάνει η AMD οικονομοτεχνικά έχουν λογική και πιθανόν μακροπρόθεσμα θα της βγουν σε καλό.Ναι κάποιοι θα γκρινιάξουν αλλά αν κάτσουμε και τα ζυγίσουμε όλα θα δούμε πως θεωρητικά τουλάχιστον είναι για καλό.
adtakhs Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Οι τελευταίες κινήσεις που χει κάνει η AMD οικονομοτεχνικά έχουν λογική και πιθανόν μακροπρόθεσμα θα της βγουν σε καλό.Ναι κάποιοι θα γκρινιάξουν αλλά αν κάτσουν και τα ζυγίσουν όλα θα δουν πως θεωρητικά τουλάχιστον είναι για καλό. Αν η AMD ήταν στα 20nm δεν θα σταματούσε τα FX . Απλά πιστεύω πως προσωρινά βλέπει πως με τα 28-32nm δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Intel στο performance /watt στα κλασικά CPU και μια νέα γενιά στα 28nm θα κόστιζε ενώ ταυτόχρονα θα ερχόταν αντιμέτωπη με τα I5/I7 των 16nm που έρχονται μέσα στο επόμενο έτος .... Η AMD θα περάσει στα 20nm το 2015 Mill ? 1
Millennium Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Πάλι καλά που το παίρνεις υπόψην σου και αυτό adtakhs. NT1G σίγουροι για τι; Η AMD θα περάσει στα 20nm το 2015 Mill ? Αναλόγως για ποιό fab ρωτάς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα