Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνεργασία με την GloFo έχουν.Και τον τελευταίο χρόνο έχουν ξαναπροσλάβει κορυφαίους engineers/chip architects που δούλευαν παλιότερα στην Ati,Apple,IBM καθώς και διάφορους που χουν δουλέψει πάνω σε SoC.Αυτή τη στιγμή έχουν 2 από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως ονόματα του χώρου στις τάξεις τους.

Το μακροχρόνιο χρέος της AMD μειώθηκε σημαντικά από τότε που έγινε fabless.Οι περισσότερες αναλύσεις για το μέλλον λένε οτι το κόστος εκσυγχρονισμού και διατήρησης των fab θα ανέβει ακόμα περισσότερο.Υπάρχουν αναφορές οτι η intel βάζει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των fab της σε κατάσταση αδράνειας.

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Υπάρχουν αναφορές οτι η intel βάζει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των fab της σε κατάσταση αδράνειας.

Περιμένω τη στιγμή που θα αποφασίσουν ότι το κέρδος του να φτιάχνουν επεξεργαστές για την AMD θα υπερκαλύπτει το χάσιμο  των πωλήσεών τους από την AMD  :-D 

Δημοσ.

Περιμένω τη στιγμή που θα αποφασίσουν ότι το κέρδος του να φτιάχνουν επεξεργαστές για την AMD θα υπερκαλύπτει το χάσιμο  των πωλήσεών τους από την AMD  :-D

Ποτέ δε θα παγώσει η κόλαση … :D

Πάντως το επόμενο βήμα για τους ελεγκτές μνήμης το έκαναν

Το θεωρώ σημαντικότατο για το μέλλον του x86

Δημοσ.

Έβαλα τελευταία τα Windows 7 σε ένα 15ιντσο φορητό με τον E-300 και έπαθα πλάκα με το πόσο καλά ήταν. Μέχρι που έβαλα το avast δεν ξεχώριζα την απόδοσή του από τον 4πύρηνο phenom που έχω. 

Η προηγούμενη εμπειρία μου με τόσο χαμηλής απόδοσης επεξεργαστές ήταν με έναν atom, κι εκεί ήμουν ευχαριστημένος που ξεκινούσαν κιόλας τα Windows  :P όχι να ανοίξω και τίποτα εφαρμογές...

Δημοσ.

Κοροϊδεύεις;  :-D

Άνοιξα μαζί τα Word, Excel, ACDSee και SPSS 20 (αυτό το τελευταίο το χρησιμοποιεί συχνά η ξαδέρφη μου, εγώ ούτε ξέρω τι κάνει :-) ).

Δεν κόλλησε πουθενά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

amd_volcanic_islands_apu_on_steroids.jpg

Unknown AMD SoC Features 8 Bulldozer Modules, 4096 Stream Processors, 512-Bit Memory Bus

Heterogeneous Systems Architecture (HSA) is a set of initiatives to bridge the gap between massively parallel workloads and branching logic tasks. We usually make reference to this in terms of APUs and bringing parallel-optimized hardware to the CPU. In this case, we are discussing it in terms of bringing serial processing to the discrete GPU. According to the diagram, the chip within would contain 8 processor modules each with two processing cores and an FPU for a total of 16 cores. There does not seem to be any definite identification whether these cores would be based upon their license to produce x86 processors or their other license to produce ARM processors. Unlike an APU, this is heavily skewed towards parallel computation rather than a relatively even balance between CPU, GPU, and chipset features.

This chip, Hawaii, is rumored to have the following specifications:

• 4096 stream processors
  • 16 serial processor cores on 8 modules
  • 4 geometry engines
  • 256 TMUs
  • 64 ROPs
  • 512-bit GDDR5 memory interface, much like the PS4.
  • 20 nm Gate-Last silicon fab process
    • Unclear if TSMC or "Common Platform" (IBM/Samsung/GLOBALFOUNDRIES)

Softpedia is also reporting on this leak. Their addition claims that the GPU will be designed on a 20nm Gate-Last fabrication process. While gate-last is considered to be not worth the extra effort in production, Fully Depleted Silicon On Insulator (FD-SOI) is apparently "amazing" on gate-last at 28nm and smaller fabrication. This could mean that AMD is eying that technology and making this design with intent of switching to an FD-SOI process, without a large redesign which an initially easier gate-first production would require.

Well that is a lot to process... so I will leave you with an open question for our viewers: what do you think AMD has planned with this architecture, and what do you like and/or dislike about what your speculation would mean?

Αυτό το πράγμα λογικά θα είναι τέρας !!! :-D

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.

Και 300watt να καταναλώνει, αν είναι όπως φαντάζομαι θα είναι κορυφή ! Βάλε τι κατανάλωση έχουν 2x7970 σήμερα και 2x 8-core piledriver ... :-D

Δημοσ.

όπα χαλάρωσε και εσύ! δεν θα τρέχουν με τα ίδια ρολόγια....! Το throughput που θα έχει αυτό το πράμα θα είναι άπειρο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...