Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες,

Προσπαθω εδω και καποιες μερες να φτιαξω το παλιο μου υπολογιστη.

Το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι ενω εχω συνδεσει εναν Sata δισκο δεν μου τον αναγνωριζει.

Υπεθεσα οτι το προβλημα θα λυθει με ενα Bios update εχω ψαξει ολο το ιντερνετ και δν βρησκω κατι λογω του οτι η qdl εχει αγοραστει απο τν gigabite.

η mobo μου ειναι η QDL P5I865PE

Παρακαλω την βοηθεια σας..

Δημοσ.

Ευχαριστω για το λινκ αλλα δν βλεπω κατι να μου κανει ακριβως και δν θελω να το ρισκαρω με καποιο αλλο bios.Βεβαια το προβλημα μπορει να ειναι και κατι αλλο για πες μου γνωμη.

Αυτο που ακριβως μου συμβαινει μετα απο λιγη τριβη στο θεμα παραπανω ειναι το εξης

Οταν ειναι συνδεδεμενος ο σατα δισκος μαζι με τον αλλο ide δισκο που εχω το πσ κανει συνεχει restart πριν καν προλαβει να μπουταρει ουτε καν στ bios δεν μπαινει. (Eχω τσεκαρει τν επιλογη απο bios οπου εχει μαξιμουμ 6 ide, pata και sata οποτε δν ειναι αυτο το προβλημα)

Οταν ειναι συδεδεμενος ο σατα μονος του μαπινει στο bios και εκει ειναι που μου κανει κατι περιεργο.Καποιες φορες μου τον αναγνωριζει καποιες φορες στο master channel που ειναι κανονικα να βγει φαινεται ενα κενο και μολις πας επανω βγαζει μια μεγαλη κοκκινη μπαρα..αμα μπω μεσα και τον κανω detect που κ που τον βρησκει. Οταν παλι παω να το βαλω πρωτο ως bootable divice βγαζει παλι αυτη τν κοκκινη μπαρα. Αλλες φορες μου δειχνει οτι τον εχει βρει αλλα δειχνει μονο 136 GB ενω εναι 500...αλλες φορες κατι MB δειχνει...

Γενικα μια τεραστια ασταθεια..Δεν μου εχει ξανατυχει κατι τετοιο.Βεβαια ο σκληρος ειναι σατα 3 με 6 Gb/s αλλα ξερω οτι αμα τους ενωσεις σε απλο σατα πεφτει στα 1.5 Gb/s Και λειτουργει κανονικα..Καμια ιδεα???

Δημοσ.

Δες αν το καλωδιο σου ειναι οκ και αν στο bios εχεις την επιλογη τον sata ή ahci να ειναι σε ide mode. Αλλιως ..... bios update που ειναι και το πιο πιθανο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...