Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα εχω ενα προβλημα μ το internet.

Η Συσκευη (tp-link 8816) κανει καθε 10 λεπτα κατι σαν επανεκκινηση για 2-3 seconds κ μετα back online. 

Το προβλημα ειναι οτι δεν κανει disconnect κ ετσι δεν μπορω να προσδιορισω το προβλημα κ θελω βοηθεια. Απλα πχ οταν ειμαι in-game (steam - mw3) .. lag -> 2-3seconds .. k μετα οκ για 10 λεπτα κ μετα παλι το ιδιοο. ενας φαυλος κυκλος.

Ολες οι συσκευες τηλ- εχω φιλτρα .. κ  ο συναγερμος  ..
διαβασα το αρθρο εδω Σωστή εγκατάσταση ADSL,συναγερμος] κ διορθωσα οσα ανεφερε  ο @poulinos.

Σχετικα:
Συνδεση Pstn εως 24mbs. (ενσυρματη)

MOdem : Tp-link 8816

Firewall: τσεκαρισμενο να μην εμποδιζει την συνδεση.

ISP: Forthnet

Απαιτουμενα ports: ολα Open. 

Αλλα συνεχιζει. το προβλημα

Ty in advance.

@γιαννης

*Γραψτε μου τι αλλο θελετε να σας περιγραψω. πχ ρυθμισεις modem. κτλ.

Επεξ/σία από ThOmPsOn
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@Candlemass Thanks for the reply. Τσεκαρα αυτο που μ προτεινες αλλα ειναι ηδη "Always On"  . Ακομη το ιντερνετ πεφτει ειτε ειμαι σε game ειτε οχι. Διβασα στο internet κατι για systemlog να βρω το error. 

Απο κατω επισυναπτεται το systemlog του modem.

2/24/2013 23:23:24> Last errorlog repeat 71 Times
2/24/2013 23:23:24> SNMP TRAP 2: link down
2/24/2013 23:23:26> SNMP TRAP 3: link up
2/24/2013 23:23:26> netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=804dc890
2/24/2013 23:30:52> Last errorlog repeat 208 Times

Τωρα προσπαθω απο το google να μαθω περισσοτερα. 

Ευχαριστω πολυ.

-EDIT-
Βρηκα επισης στο insomnia αυτο εδω.

Επεξήγηση αρχείου συμβάντων

θα το διαβασω αυριο..  καλο βραδυ.

cheers giannis
Δημοσ.

ας τα παρουμε ενα ενα
καταρχην κοιτα για firmware update για το ρουτερ.
β.αλλο ενα ρουτερ κανει disconnect δηλαδη σβηνει το ιντερνετ
αλλο κανει disconnect Το ασυρματο πχ χωρις να σβησει το λαμπακι
αλλο κανει disconnect σβηνει το λαμπακι του sync και το ιντερνετ.
αλλο με πεταει απο το ιντερνετ η εχω Lag χωρις να σβηνει κατι.
εσυ λες για Lag μετα λες οτι κανει επανεκκινηση το ρουτερ(σαν επανεκκινηση) μετα λες οτι κανει αποσυνδεση.
απλα αν μπορεις πες ακριβως τι κανει αν εισαι με wireless η οχι αν ναι τοτε δοκιμασε με καλωδιο.
επισης δες αν σβηνει καποιο λαμπακι η αν κανει Reboot ολο το ρουτερ.
επισης σε τι ταχυτητα συγχρονιζεις και χαρακτηριστικα γραμμης
επισης αλλο ρουτερ να δοκιμασεις/
?συναγερμο???
εκανες επισης δοκιμη να βγαλεις ολα τα τηλεφωνα ολα τα φιλτρα ολα τα splitter??
το sytem log τωρα.το netmakechannel dial μου δειχνει μπορει να κανω και λαθος οτι στο ρουτερ ειναι ενεργοποιημενο και καποιο αλλο vc
δες μεσα στο ρουτερ μηπως εκτος απο το vc 8/35 Που ειναιγια το ιντερνετ εχεις καποιο αλλο και απενεργοποιησε το.
για το snmp εχω κολλησει δεν μπορω να θυμηθω αλλα αστο για την ωρα η δοκιμασε για enable disable μηπως αλλαξει κατι.δεν ξερω σε ποια καρτελλα μπορει να ειναι.αν κολλησεις καπου τοτε να κατεβασω το manual να δω για τα vc που ειναι.

για το snmp

http://en.wikipedia.org/wiki/Simple_Network_Management_Protocol

αν εχεις αλλο ρουτερ δοκιμασε με αλλο ρουτερ.δεν σουεδωσαν καποιο αλλο απο forthnet?

Δημοσ.

@poylinos σε ευχαριστω παρα πολυ για το reply. κ σορρυ για την καθυστεριση .. εξεταστικη :D

Δεν ξερω αν το θυμασει (λιγο δυσκολο) αλλα ειχα κανει ενα post στο forum σχετικα για αγορα modem. Και μου προτειναται το vigor 2700vg. 

-φοβερο

-no problems... μεχρι που αποφασισα να του κανω firmware update.. κ εκανα δυστυχως λαθος update. κ το modem παρεδωσε πνευμα σε δευτερολεπτα. Κ ειπα να 'ναι καλα οσο κρατησε. 

Πηγα να αγορασω το ιδιο αλλα δν υπηρχε διαθεσιμο .. δεν θυμαμαι. κ ετσι αγορασα το TP-LINK 14 euro νομιζω. 

a. Οποτε Συγνωμη αλλα δν ξαναρισκαρω να αλλαξω firmware.

b. Σβήνει μονο το led internet για δευτερολεπτα κ μετα back online. (Δεν κανει reboot) 

c. Ενσυρματο Συναγερμος μ φιλτρο. (διαβασα το αρθρο που ανάρτησες Σωστή εγκατάσταση ADSL,συναγερμος] )

d. ταχυτητα sync : αυτο ειναι στα ποσα κλειδωνει ? αν ναι : τοτε στο μtorrent. 1.1 - 1.3mbits download / 100-120kbits upload (χρονια τωρα το ιδιο- Δεν αλλαξε ποτε)  
    και χαρακτηριστικα γραμμης: Μονο το PSTN / 
ADSL2+ εως 24mbits ..γνωριζω. 

e. Με το Vigor δεν ειχα τετοια προβληματα.

f. φιλτρα / τηλεφωνα / συναγερμος  / fax / τα παντα - checked.

g-α. "εκανες επισης δοκιμη να βγαλεις ολα τα τηλεφωνα ολα τα φιλτρα ολα τα splitter??"

g-β. : Ναι.

h-γ. "δες μεσα στο ρουτερ μηπως εκτος απο το vc 8/35 Που ειναιγια το ιντερνετ εχεις καποιο αλλο και απενεργοποιησε το"

h-δ.  Το τσεκαρα το VC εχω μονο ενα active : 

PVC4 Yes 8 35 PPPoE LLC Dynamic Up

Περιμενω απο ενα φιλο μου το δικο του modem (θα το κανω default settings κ θα το ckeck κ θα ...  feedback) 

*στην forthnet ειμαι 7-8 χρονια (κ το siemens που ειχα (απο forthnet) χαλασε  κ πηρα το vigor)
Σε ευχαριστω πολυ.

cheers -giannis

Δημοσ.

για το vigor.αν δεν εχεις παρει την ελλατωματικη παρτιδα τοτε ακομα και να κανεις λαθος το firmware update δεν παθαινει κατι.το ξανακανεις και παιζει.εκτος αν ειναι η λαθος παρτιδα.επισης το γυρνας πισω αμα το brickareis.
αν σβηνει το Led του ιντερνετ και δεν χανει συγχρονισμο τοτε μαλλον για βλακεια του ρουτερ το κοβω και το εχω ξαναδει νομιζω με tp link.για τον συναγερμο ειναι λιγο παραξενο το θεμα με το φιλτρο.θελει να μην εχει επισης επιστροφη ο συναγερμος κτλ.αν και τα χαρακτηριστικα τα ηθελα μεσα απο τον ρουτερ αναλυτικα εν τουτοις και ετσι μια χαρα ειναι.

τα pvc3 ,2,1 να ειναι deactivated.το λεω γιατι εχω δει και σε αλλο tp link το 1,2,3 να μην ειναι deactivated.
λογικα με αλλο ρουτερ θα εισαι οκ πιστευω

Δημοσ.

Για τον Συναγερμο εχω φερει κ πληρωσει τεχνικο κ το εχει φτιαξει δεν εχω ιδεα τι εκανε . 3ερω οτι μετα δεν εκανε αποσυνδεσεις το ρουτερ ειτε απο οταν σ περνουν τηλ ειτε απο γενικως. 

για το vigor οτι κ να εγινε.. το εχω πεταξει οποτε δεν πειραζει :)

1.θα τσεκαρω αυριο το πρωι τα pvc που λες κ γενικως τα παντα.. θα το ξεψαχνισω. 

2.θα δοκιμασω αλλο modem.(του φιλου)  κ αν φταιει το modem .θα κανω αιτηση στην Forthnet να μου φερει κανα tomson το ιδιο με το δικο μου. κ βλεπουμε.

Μολισ βγαλω συμπερασμα θα σου πω. 

Αυτα, Ευχαριστω. 

edit--

Μολισ τωρα κοιταξα τα pvc.. ειχες απολυτο δικιο .. τσεκαρα το manual να δω που ειναι αυτα .. κ τα βρηκα ολα active.. .. ωραια. τα απενεργοποιησα ολα εκτος απο αυτο που  χρησιμοποιω. θα σου πω αποτελεσματα. αυριο γτ. νυσταζω απιστευτα.

Καληνυχτα κ Thanks.

Δημοσ.

ελπιζω να στρωσει απλα σιγουρα το Thomson ειναι πιο σταθερο απο το tp link.τωρα για τον συναγερμο λογικα θα τον εχει φτιαξει σωστα.

για τοvigor....Κακως το πεταξες τωραπαει.

τα Pvc νομιζω δεν σβηνονται απλα τα κανεις deactivate απο activate ή enabled οτι γραφουν.καπου φαινεται ποια ειναι active Κτλ απλα δεν θυμαμαι απεξω.ειχε ανοιχτει παρομοιο θεμα και καποιος ειχε σηκωσει φωτο που και αυτος τα ειχε active.

Δημοσ.

Εκανα  τεστ 2 μερες με deactivate ta pvc και  εχουν ελλατωθει οι αποσυνδεσεις κατα 1-2 (-per day) εως καθολου. 

Ευχαριστω παρα πολυ. :) 

*special thanks : poulinos

Δημοσ.

Εκανα  τεστ 2 μερες με deactivate ta pvc και  εχουν ελλατωθει οι αποσυνδεσεις κατα 1-2 (-per day) εως καθολου. 

Ευχαριστω παρα πολυ. :) 

*special thanks : poulinos

θα το δεις στην πορεια αν θα παιξει καλυτερα.αφου βελτιωθηκε ειναι μια καλη αρχη αυτο.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Απ'οτι φαινεται Ναι γιατι τις τελευταιες 3 βδομαδες δν εχω βγει. τουλαχιστον την ωρα που ειμαι στον υπολογιστη δεν ειχα κανενα προβλημα.. ουτε καν in-game. οταν αλλαξα τα pvc's στην αρχη ειχα κατι αποσυνδεσεις  τωρα δεν εχω καθολου, τιποτα. 

ty

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...