sobi1984 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 ωραια μεχρι εδω λοιπον συμφωνουμε..εκει που με βρισκεις να διαφωνω ειναι και στο θεμα θερμοκρασιες λοιπον γιατι αν παει σε αυτα τα fans που ανεφερες θα δει και παραπανω διαφορες γιατι τα κορσαιρακια δεν κανουν και τοσο καλη δουλεια....και εννοειται λοιπον οτι δεν θα συγκρινονται ουτε εκει... και γενικα το εχουμε υπεραναλυσει το θεμα και παρακαπτεις το γεγονος οτι ενα 90% αυτων που αγοραζουν corsair ξερουν οτι θα στειλουν τα fans απο το πρωτο δευτερολεπτο γιατι η ποιοτητα τους ειναι ισως και η χειριστη που θα μπορουσε να υπαρξει σε κουτι τετοιων οικονομικων μεγεθων...ακομα και το thermaltake commander εχει σαφως ανωτερο και απο αποψη θορυβου και αποδοσης ανεμιστηρα..... τωρα να αναλυσουμε κατι αλλο δεν υπαρχει.... αφορα μονο την τσεπη του παιδιου και τα προσωπικα του στανταρ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
whocares Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Εχω την αίσθηση ότι συγχύστηκες και δεν καταλαβαίνω το λόγο να το κάνεις. Δεν είχα και δεν έχω την πρόθεση να πηγαίνω κόντρα σε κανέναν και όπου έχω γράψει εδώ μέσα δε νομίζω να έχω δώσει δικαιώματα. Επειδή όμως μιλάς με ποσοστά, ας σου μιλήσω και εγώ. Το 90% που αναφέρεις σίγουρα απευθύνεται σε χρήστες που διαβάζουν reviews και όχι στο 90% των χρηστών στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι λοιπόν δεν θα αλλάξουν ανεμιστήρες και οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι εστί θόρυβος απο ανεμιστήρα. Οσο για το θέμα θερμοκρασιών που αναφέρεις αν σε ίδια ambient θερμοκρασία, δει πάνω απο 2 βαθμούς διαφορά στο hardware του θα του κάνω δώρο τα fans. Και είμαι 100% σίγουρος πάνω σε αυτό καθώς αυτά τα ανεμιστήρια που αναφέρω, τα έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια σε διάφορα συστήματα. Και σε κουτί με ήδη αυξημένη θετική πίεση δεν έχουν να προσφέρουν και πολλά παραπάνω σε θέμα θερμοκρασιών. Όπως και απο ένα σημείο και μετά η προσθήκη περισσότερων ανεμιστήρων δίνει μόνο επιπλέον θόρυβο χωρίς καμία μεταβολή στη θερμοκρασία. Αν το στήσει με αρνητική πίεση φίλε Sobi1984, τότε ναι θα δει μία παραπάνω διαφορά, όπως όμως θα χρειάζεται και πιο συχνό ξεσκόνισμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sobi1984 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 δεν συγχυστηκα ρει! απλα μιλαω καθαρα με βαση τι θα εκανα εγω εσυ και ο οποιοσδηποτε που θα ηξερε για ποιο λογο αγοραζει αυτο το κουτι...δεν υπαρχει καμια κοντρα και μην το βλεπεις ετσι γιατι δεν ειχα καμια μα καμια διαθεση να δωσω και εγω δικαιωμα εδω μεσα που μιλαμε...τελος παντων αυτο που σου ειπα και πιο πανω ειναι αναλογα την τσεπη και το τι ζηταει ο καθενας και στην προκειμενη περιπτωση ο ts.απλα αν ρωταγες την Αγαπη ειμαι σιγουρος οτι κατι παρομοιο θα σου ελεγε γιατι για το συγκεκριμενο κουτι την εχουμε κανει την συζητηση αυτη πολλες φορες και ο λογος ειναι να βρισκαμε τροπο να παρουμε στο μαξιμουμ αυτα που δινει το case αυτο ... δλδ ησυχια και θερμοκρασιες 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
whocares Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Απο παντού ξεφυτρώνει αυτή; Αρα υποθέτω τη γνωρίζεις Κοιτα τα be quiet που τα λατρεύει το έχει πει πολλές φορές. Εχουν τον άριστο λόγο ροής/θορύβου. Πραγματικά δε νομίζω να υποστηρίξει μεγαλύτερη διαφορά και η ίδια. Τώρα αν θέλει να τα χώσει το παλικάρι ας τα πάρει. Αλλά μετά απο αυτά είναι δρόμος χωρίς επιστροφή για την τσέπη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sobi1984 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 κοιτα ...θα σου πω εγω τι ειχα παθει! επισκεψη σπιτι της και δεν τα πηρα χαμπαρι οτι δουλευαν...αν σου λεει κατι αυτο...και στην τελικη βαζει 2 intake απο προσοψη κλεινει ολα τα υπολοιπα και βγαζει με ενα f12 στις πιο χαμηλες στροφες που λεει ο λογος ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
whocares Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 χαχαχ μιλάς για τον Οψιδιανό της προφανώς. Ναι καταλαβαίνεις ότι δουλεύει επειδή ανάβουν τα κόκκινα φανάρια 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Abudi Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Να σημειώσω φίλοι, ότι δε θα είχα πρόβλημα να πάρω έναν top-class (εννοώ πάνω των 15€) ανεμιστήρα ή δύο. Απλώς θέλω να μου πείτε αν μπορείτε "κοίτα φίλε, οι καλύτεροι είναι αυτός κι αυτός κι αυτός" πρώτον, και δεύτερον αν αξίζει να βάλω σε κάποια άλλη θέση από τις ήδη υπάρχουσες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
whocares Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Δυο εισαγωγής και ένας εξαγωγής αρκεί στο κουτί σου. Προτάσεις ανεμιστήρων http://www.skroutz.gr/s/2276529/Be-Quiet-Shadow-Wings-SW1-120mm-Mid-Speed.html http://www.skroutz.gr/s/2270544/Noctua-NF-P12.html http://www.skroutz.gr/s/2270523/Noctua-NF-F12-PWM.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Abudi Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Διαβάζοντας αυτό στο site της Noctua βλέπω ότι ο F12 είναι για χρήση με ψυγεία και ο P12 κάπου στη μέση. Επίσης, πίσω να διατηρήσω τον 120mm ή να βάλω 140? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Abudi Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Κάνω το μεγάλο comeback (για να μην ανοίγω νέο θέμα) και ευχαριστώ και τους φίλους που έχουν απαντήσει ως τώρα. Με την σημερινή γνώση και ωριμότητα, μπορώ και εκτιμώ καλύτερα τα γραφόμενα τους.Λοιπόν. Το κουτί αυτή τη στιγμή, έχει 2 intake 120mm μπροστά τους stock (με ότι αυτό συνεπάγεται) και έναν exhaust πίσω τον Corsair AF120 Quiet Edition. Σκοπεύω να αντικαταστήσω το σύστημα ψύξης του επεξεργαστή με Corsair H100i και να το κρατήσω για αρχή με stock ανεμιστήρες. Θέλω όμως οπωσδήποτε να αλλάξω τους 2 μπροστινούς και ίσως να βάλω κι άλλον έναν intake στο κάτω μέρος. Δηλαδή μιλάμε για αγορά 2 με 3 ανεμιστήρων. (Να σημειώσω εδώ, οτι το Obsidian 550D, μπροστά, δεν έχει εντελώς ανεμπόδιστο airflow. Παίρνει αέρα από κάποιες "πλαγιομετωπικές" γρίλιες. Αυτό, σημαίνει πως ίσως χρειάζεται fan με υψηλό static pressure ή όχι; Επίσης, το κουτί, δεν εδράζεται στο πάτωμα, αλλά σε μια μικρή DIY ξύλινη επιφάνεια, 10πόντους απ'το πάτωμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την είσοδο ή μη σκόνης).Σε εσάς λοιπόν, θα κάνω 2 ερωτήσεις. 1) Πώς να βάλω τους ανεμιστήρες στο H100i; Σκέφτομαι να τους βάλω κάτω από το ψυγείο και να κάνουν push τον αέρα μέσα από το pc προς τα έξω.2) Πείτε μου μια καλή πρόταση σε fans (τί γνώμη έχετε για τους Be quiet! Silent Wings 2;). Δε με ενδιαφέρουν τόσο να έχουν led κλπ αλλά η εμφάνιση παίζει κάποιο ρόλο διότι όσο και να προσπαθώ να το φανταστώ, οι noctua δε μου κάθονται καθόλου καλά σαν εικόνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Akasa Viper PWM 12.90€ σε καλη τιμη με υψηλο Static pressure και οτι πρεπει για ψυγεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Οταν βαζουν απ'εξω οι ανεμιστήρες της ψυκτρας επιτυγχάνουν καλύτερο αποτέλεσμα.παρ'ολα αυτά επειδή η διαφορά είναι μικρή και επειδή έχεις μόνο έναν που βγάζει απο το κουτί θα συμφωνήσω μαζί σου να τους βάλεις να βγάζουν. Απο φουρφουρια και αυτοί που σου ειπε ο Thanos ειναι καλοί,εμενα μ'αρεσουν και οι enermax πάντα pwr με 4 πιν και πάντα με Y σύνδεση στην μητρική. Οι Be quiet που λες ειναι πολυ ποιοτικοί,αλλα δεν δικαιολογούν την τιμη τους πιστεύω εγώ,το μεγαλο προτέρημα τους είναι οτι "δεν υπάρχουν" απο θόρυβο. Μην βάλεις 3o μπροστά πάρε τον πάνω από μπροστά και μετέφερε τον κάτω από το southbridge,την λογικη στην εχω στην αρχη του νήματος,απο εκει και περα δοκιμάζοντας θα βρεις το καλύτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Abudi Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Akasa Viper PWM 12.90€ σε καλη τιμη με υψηλο Static pressure και οτι πρεπει για ψυγεια. Οταν βαζουν απ'εξω οι ανεμιστήρες της ψυκτρας επιτυγχάνουν καλύτερο αποτέλεσμα.παρ'ολα αυτά επειδή η διαφορά είναι μικρή και επειδή έχεις μόνο έναν που βγάζει απο το κουτί θα συμφωνήσω μαζί σου να τους βάλεις να βγάζουν. Απο φουρφουρια και αυτοί που σου ειπε ο Thanos ειναι καλοί,εμενα μ'αρεσουν και οι enermax πάντα pwr με 4 πιν και πάντα με Y σύνδεση στην μητρική. Οι Be quiet που λες ειναι πολυ ποιοτικοί,αλλα δεν δικαιολογούν την τιμη τους πιστεύω εγώ,το μεγαλο προτέρημα τους είναι οτι "δεν υπάρχουν" απο θόρυβο. Μην βάλεις 3o μπροστά πάρε τον πάνω από μπροστά και μετέφερε τον κάτω από το southbridge,την λογικη στην εχω στην αρχη του νήματος,απο εκει και περα δοκιμάζοντας θα βρεις το καλύτερο. Σας ευχαριστώ και τους δύο. Moviemaker όντως έχω εκείνο το post σου για οδηγό, είναι πολύ κατατοπιστικό όσον αφορά τη λογική πίσω από το σχεδιασμό του airflow. Όντως, μου φαίνεται και μένα λογικότερο το οτι παίρνοντας φρέσκο αέρα απ'έξω θα έχεις λίγο καλύτερο αποτέλεσμα θερμικά αλλά είναι αυτό που λες, με τον μοναδικό exhaust. Τώρα έχω 1 ερώτηση κι δύο ενδοιασμούς. Πρώτα η ερώτηση : Εάν έχετε υπ'όψιν σας το συγκεκριμένο κουτί, θα λέγατε οτι για μπροστινούς intake fans, χρειάζομαι κάτι με υψηλό static pressure ή αυτοί είναι μόνο για ψυγεία; Και οι ενδοιασμοί: @MoviemakerGr 1)Αν και αυτό με την αφαίρεση του ενός fan και την τοποθέτηση του κάτω, φαίνεται πρακτικό από την άλλη, επειδή έχω και τα 2 drive cages νομίζω πως θα πνίγεται ο ένας μόνος τους. Ίσως βέβαια να λέω και μπαρούφες. 2) Η σύνδεση 2 fans με Y καλώδιο, πάνω στη μητρική, δε δημιουργεί ένα σχετικό φόρτωμα; Προσανατολιζόμουν στη λύση fan controller ή για πιο οικονομικά, να ψάξω μήπως υπάρχουν 5v-7v αντάπτορες και να πάνε κατευθείαν στο τροφοδοτικό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Ελάχιστη σημασία έχουν σήμερα οι μπροστινοί ανεμιστήρες εκτός και αν έχεις κανένα σάντουιτς Raid 0+1 με μηχανικούς η κάνα δυο 10000χιλιαρους.Πόσο μάλλον ο πάνω που είναι λίγο διακοσμητικός. Όχι δεν φορτώνεις την μητρική ειναι ελάχιστη η κατανάλωση τους,λέω Y για να διαχειρίζεται η μητρική καλύτερα τις στροφές συγχρόνως και στους δυο και να μην έχεις εσύ την έννοια τους,τωρα αν θέλεις controler δεν θα πω όχι απλα είναι μια αλλη αντιμετώπιση με άλλη .. Τιμή. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάει ποτέ κανένας μας είναι οτι το καλύτερο σύστημα ψύξης είναι "το καθαρό" αν το έχουμε πάντα καθαρό και προσεγμένο τότε όλα τα υπόλοιπα είναι ασήμαντες λεπτομέρειες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Abudi Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Δηλαδή, πετάω τον πάνω μπροστινό αλλάζω τον κάτω μπροστινό, βάζω έναν κάτω από το southbridge, και βάζω και του H100i σε push από μέσα προς τα έξω, συν τον υπάρχων exhaust. Είναι καλά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα