Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω τον Phenom II x6 1055t και έχω την εξής απορία. Κάνω πχ video rendering ή οτιδοίποτε άλλο και θέλει πχ 50 λεπτά για να ολοκληρωθεί η εργασία. Κατά την επεξεργασία και εκτέλεση του προγράμματος βλέπω ότι οι επεξεργαστές δουλεύουν πχ στο 15%. Για ποιον λόγο δεν δουλεύουν στο 80/90/100% έτσι ώστε να τελειώσει η εργασία στον λιγότερο δυνατό χρόνο (πχ 15 λεπτά) αφού μπορεί να αποδώσει κι άλλο ο επεξεργαστής σαν δυνατότητες?

Δημοσ.

Απο μνήμη τι εχεις; Και τι windows?

Sent from my iPhone using Insomnia

Έχω 16Gb στα 1866MHz και Windows 7 64bit. 'Οσον αφορά τα χαρακτηριστικά που ανέφερα είναι σαν παράδειγμα (αυτά έχω βέβαια) αλλά το έχω σαν απορία χρόνια γενικά ότι CPU και να έχεις δεν δουλεύει στο 100% για να τελειώσει πιο γρήγορα.
Δημοσ.

με τι δισκους δουλευεις..?

Αυτή τη στιγμή (και γενικά μέχρι τώρα) έχω από ανέκαθεν στις 7200rpm. Σε ένα μήνα θα βάλω ssd που θα δω γενικά τεράστιες διαφορές σε όλα αλλά δεν νομίζω να δουλεύουν παραπάνω usage οι cores, απλά θα τρέχει πιο γρήγορα.
Δημοσ.

δεν με καταλαβες...!!  

εννοω εναν δισκο εχεις?  στον οποιο πανω εχεις και λειτουργικο και προγραμματα και αρχεια που δουλευεις?

τo μεγαλυτερο bottleneck προερχεται απο τον/τους δισκους που εχεις στο συστημα. αν τα εχεις ολα σε ενα δισκο, ειναι φυσικο να μην τρεχουν ολα γρηγορα..!

ενας δισκος -και ειδικα ο HDD- δεν προλαβαινει να διαβασει και να γραψει ταυτοχρονα και μαλιστα σε πολυ υψηλες ταχυτητες! γι αυτο ο επεξεργαστης περιμενει και δεν μπορει να δουλεψει στο 100%

• Like 2
Δημοσ.

Ναι έναν έχω τώρα. Δηλαδεί σε ένα μήνα που θα έχω το λειτουργικό και τα προγράμματα (εγκατεστημένα) στον ssd και στον  7200 θα έχω ξεχωριστά τα αρχεία, θα δουλεύουν cpu και ram sto 100% όταν βάζω μια εργασία (πχ video editing) προκειμένου να την ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ή ποτέ δεν θα εκμεταλεύονται τα προγράμματα το 100% του cpu?

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω τον Phenom II x6 1055t και έχω την εξής απορία. Κάνω πχ video rendering ή οτιδοίποτε άλλο και θέλει πχ 50 λεπτά για να ολοκληρωθεί η εργασία. Κατά την επεξεργασία και εκτέλεση του προγράμματος βλέπω ότι οι επεξεργαστές δουλεύουν πχ στο 15%. Για ποιον λόγο δεν δουλεύουν στο 80/90/100% έτσι ώστε να τελειώσει η εργασία στον λιγότερο δυνατό χρόνο (πχ 15 λεπτά) αφού μπορεί να αποδώσει κι άλλο ο επεξεργαστής σαν δυνατότητες?

Με ποιο πρόγραμμα κάνεις το rendering; Μπορεί να μην είναι γραμμένο για πολυπύρηνους και έτσι να αξιοποιεί μόνο 1 core..

• Like 2
Δημοσ.

Ναι έναν έχω τώρα. Δηλαδεί σε ένα μήνα που θα έχω το λειτουργικό και τα προγράμματα (εγκατεστημένα) στον ssd και στον  7200 θα έχω ξεχωριστά τα αρχεία, θα δουλεύουν cpu και ram sto 100% όταν βάζω μια εργασία (πχ video editing) προκειμένου να την ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ή ποτέ δεν θα εκμεταλεύονται τα προγράμματα το 100% του cpu?

Δυο σκληρούς να βάλεις σε RAID -0  αν γίνεται για καλύτερο αποτέλεσμα ή για ακόμα καλύτερα 2 συστοιχίες με Raid-0 !

Αν το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς είναι multithread τότε το μόνο που σε κόβει είναι οι δίσκοι ! 

Δες πρώτα αν είναι multithread το πρόγραμμα και αν όχι , ψάξε για άλλο ή άλλη νεότερη έκδοση αν αυτή που έχεις είναι παλαιά !

H ζωή είναι σαν τα Windows. Πού και πού σου πετάει μια μπλε οθόνη και μετά δουλεύει μια χαρά. 

Και αν πχ. χωρίσεις τι είναι ? Αλλαγή Hardware ? Ποιος κάνει ξανά έρευνα αγοράς .... 

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ διάφορα προγράμματα, AutoGK, AVIReComp, VirtualDub, MKVToolnix. Δεν ξέρω ποια από αυτά είναι multithread αλλά φαίνεται μάλλον κανένα. Όσο για τους δίσκους δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να πάρω κι άλλον HDD και να κάνω raid γιατί θα πάρω SSD όπου πιστεύω θα έχω γενικά σε όλα καλύτερα αποτελέσματα .

Δημοσ.

Στο SSD βάζουμε το πρόγραμμα και όχι το αρχείο ...... 

Θες πέρα από SSD για το πρόγραμμα  και ο δίσκος να μπορεί να διαβάζει και να γράφει γρήγορα ! Εκεί δηλαδή που βρίσκεται η πληροφορία προς επεξεργασία και εκεί που θα τοποθετηθεί η νέα.

Τρέξε κάθε εφαρμογή με ανοικτό το task manager και δες αν loadάρουν όλοι οι πυρήνες !

Ξανατρέξε τις εφαρμογές  ρυθμίζοντας να τρέξουν μόνο σε ένα πυρήνα από το taskmanager και δεν αν βγάζεις τον ίδιο χρόνο ή περίπου τον ίδιο ! Αν είναι ο ίδιος τότε απλά δεν είναι multithread !

Δημοσ.

Στο SSD βάζουμε το πρόγραμμα και όχι το αρχείο ...... 

Θες πέρα από SSD για το πρόγραμμα  και ο δίσκος να μπορεί να διαβάζει και να γράφει γρήγορα ! Εκεί δηλαδή που βρίσκεται η πληροφορία προς επεξεργασία και εκεί που θα τοποθετηθεί η νέα.

Άρα αν κάνω αυτό που λέω, το καλύτερο είναι το αρχείο πηγή και το τελικό αρχείο να τα έχω στον ssd και μόλις τελειώνω να τα βάζω στον 7200 που θα έχω τα αρχεία μου. Έτσι κι αλλιώς ο ssd που θα πάρω θα είναι 128Gb οπότε με παίρνει ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...