Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σας φίλοι.

Έχω το εξής προβλημα με ένα υπολογιστη ο οποίος έχει ακόμη, εγγύηση . Τον αγόρασα Γερμανία όπου και διαμενω.

Λοιπόν δεν μπορώ στον υπολογιστη να εγκαταστησω σωστά κανένα λειτουργικό σύστημα ούτε Windows 7 ούτε το 8.

Ο υπολογιστής δεν επανέρχεται ούτε στην κατάσταση που αγοράστηκε με το recovery cd .

Το μόνο που μπορω να καταφέρω είναι όταν κάνω εντελως καινούργια εγκατάσταση του Windows 7 να μου λειτουργεί ο υπολογιστής , αλλα δεν αναγνώριση την κάρτα γραφικών NVIDIA ,αλλα μόνο την standard VGA . Εάν δεν κλείσω τον υπολογιστη δουλεύει κανονικά αλλα με όχι καλή εικόνα και χαμηλή ανάλυση.

Εάν κλείσω και ξανανοιξω τον υπολογιστη βγάζει το κλασικό Windows starting και εμφάνιση στην οθόνη μόνο του Icon των Windows. Χωρίς τίποτα άλλο,πχ Start και όλα τα σχετικά σύμβολα έτσι κάποιος χρήστης να μπορει να μπει στο σύστημα.

Τον έχω στείλει στον κατασκευαστή ο οποίος δεν έκανα τίποτα και αποφάνθηκε οτι είναι πρόβλημα Software και όχι Hardware και αρνητικά να κάνει οτιδήποτε χωρίς αμοιβή παρότι έχω ακόμη 15 μήνες εγγύηση .

Οποία βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη .

Σας ευχαριστώ

Μαργα

Δημοσ.

Εχεις κατεβάσει τους drivers της NVidia και το Nvidia control panel εχει εγκατασταθεί;

Αν η άλλη κάρτα γραφικών ειναι ενσωματωμένη με το motherboard μαλλον θελει απενεργοποίηση απο τα BIOS

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Η κάρτα γραφικών είναι ξεχωριστει και ξέχασα να πω οτι ο υπολογιστής έχει το πρόβλημα όταν κατεβαζω τους drivers της NVIDIA. Εάν δεν τους κατέβασε δουλεύει αλλα με χαμηλή αναλυση

Δημοσ.

Η κάρτα γραφικών είναι ξεχωριστει και ξέχασα να πω οτι ο υπολογιστής έχει το πρόβλημα όταν κατεβαζω τους drivers της NVIDIA. Εάν δεν τους κατέβασε δουλεύει αλλα με χαμηλή αναλυση

εγώ ρώτησα αν εχει και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών το motherboard, οχι για την NVidia. Γιατι αν εχει onboard graphics πιθανως κανουν conflict και πρεπει να απενεργοποιηθεί

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Για σας φίλοι.

Έχω το εξής προβλημα με ένα υπολογιστη ο οποίος έχει ακόμη, εγγύηση . Τον αγόρασα Γερμανία όπου και διαμενω.

Λοιπόν δεν μπορώ στον υπολογιστη να εγκαταστησω σωστά κανένα λειτουργικό σύστημα ούτε Windows 7 ούτε το 8.

Ο υπολογιστής δεν επανέρχεται ούτε στην κατάσταση που αγοράστηκε με το recovery cd .

Το μόνο που μπορω να καταφέρω είναι όταν κάνω εντελως καινούργια εγκατάσταση του Windows 7 να μου λειτουργεί ο υπολογιστής , αλλα δεν αναγνώριση την κάρτα γραφικών NVIDIA ,αλλα μόνο την standard VGA . Εάν δεν κλείσω τον υπολογιστη δουλεύει κανονικά αλλα με όχι καλή εικόνα και χαμηλή ανάλυση.

Εάν κλείσω και ξανανοιξω τον υπολογιστη βγάζει το κλασικό Windows starting και εμφάνιση στην οθόνη μόνο του Icon των Windows. Χωρίς τίποτα άλλο,πχ Start και όλα τα σχετικά σύμβολα έτσι κάποιος χρήστης να μπορει να μπει στο σύστημα.

Τον έχω στείλει στον κατασκευαστή ο οποίος δεν έκανα τίποτα και αποφάνθηκε οτι είναι πρόβλημα Software και όχι Hardware και αρνητικά να κάνει οτιδήποτε χωρίς αμοιβή παρότι έχω ακόμη 15 μήνες εγγύηση .

Οποία βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη .

Σας ευχαριστώ

Μαργα

Όταν λες δεν μπορείς να εγκαταστήσεις σωστά κανένα λειτουργικό; Δηλαδή; Σου βγάζει σφάλμα και δεν προχωράει σε εγκατάσταση;

Λίγο πιο κάτω αναφέρεις πως όταν μονάχα εγκαταστήσεις windows 7... Έχω ψιλομπερδευτεί - σε αφήνει να κάνεις εγκατάσταση;; ή οχι;;

Ας δούμε πρώτα το πρόβλημα με την κάρτα γραφικών. Όταν λες δεν την βλέπει - δλδ δεν την αναγνωρίζει καθόλου ή απλά δεν την χρησιμοποιεί; Δηλαδή βάζεις το καλώδιο της οθόνης και δεν δίνει σήμα ή δεν την βλέπει καθόλου απο το device manager;

Αν συμβαίνει το πρώτο (δλδ να βάζεις το καλώδιο της οθόνης και να μη παίρνεις εικόνα) θα μπείς στο Bios και θα επιλέξεις εικόνα να παίρνεις απο την Kάρτα σου. Oi μητρικές έχουν συνήθως επιλογές automatic  (αν έχει κάτι τέτοιο βάλτο σε αυτή). Μετά το boot θα επιλέξει αυτόματα την κάρτα γραφικών σου,την εξωτερική.

Για κάνε αυτά να δούμε....

Και γράψε μας αναλυτικά τι σφάλμα σου πετάει κατα την εγκατάσταση.

Δημοσ.

Το μόνο λειτουργικό που μπορω κατα κάποιο τροπο να εγκαταστησω είναι το windows7 το οποίο είναι αυτό που είχε όταν όταν αγόρασα τον υπολογιστη. Το γνήσιο cd με το Windows 7.

Λοιπόν όταν κάνω εγκατάσταση το λειτουργικο περνάω όλα τα Drives. H κάρτα γραφικών δεν αναγράφεται δεν εμφανίζεται στο devices Manager. Δείχνει μόνο VGA Standard κάρτα γραφικών. Εννοείτε με πολυ χαμηλη ανάλυση εικόνας. Μέχρι εδώ και με αυτόν τον τροπο μπορω να δουλεύω το λειτουργικο σύστημα με χαμηλη ανάλυση εννοείτε εικόνας.

Όταν κάνω το αυτονόητο και περνάω το Drivers για την NVIDIA gtx 550 ti που έχει ο υπολογιστής τότε μετα την επανεκινηση έχω το πρόβλημα. Κάνει εκινηση με τα γνωστά Windows starting .... Kαι μετά έχω στην οθόνη μια μόνο εικόνα γνωστή απο το Windows ikon. Kαι τίποτα άλλο. Μόνο εάν κάνω δεξιό κλικ στην οθόνη μου εμφανίζονται τα γνωστά μενού πει ανάλυσης και τα λοιπά.

Στα BIOS δεν αναγράφεται πουθενά κάτι για κάρτα γραφικών. Και όσο ξέρω έχει μόνο μια κάρτα γραφικών αυτή την εξωτερική.

Σχετικά με εγκατάσταση άλλων λειτουργικών που δοκιμασα πχ windows 8 κλπ. Απέτυχαν διότι εμφάνιση λάθος .

Ελπίζω λιγάκι να σας ξεμπερδεψα.

Δημοσ.

Βασικα πες μας πως εφτασες στι σημειο να θελεις να περασεις καινουριο λειτουργικο!! Υπηρχε καποιο προβλημα ή απλα πχ. ηθελες να κανεις αναβαθμηση στα 8??

Δημοσ.

Ναι ήθελα βασικά να κάνω αναβάθμιση σε 8. Στην οποία μου έβγαζε διάφορα λάθος. Πχ αρχικά σταματούσε η εγκατάσταση κάπου στην μέση. Μετα σε άλλη προσπάθεια έβγαζε κάτι περίεργα. 000000009xxxxxxx και κάποια αγγλικά τα οποία δεν έβγαλα άκρη καθώς τα αγγλικά μου είναι μέτρια.

Ο υπολογιστής είναι medion Γερμανία,καθώς ειμαι κάτοικος Γερμανίας .

Όσο για την κάρτα γραφικών μάλλον κάποιοι να μην καταλάβανε ακριβώς.φυσικα και έχω το καλώδιο συνδεδεμένο στην NVIDIA gtx 550 ,που μπορούσα αλλιώς να το συνδέσω?

Το πρόβλημα όσο δεν περνάω τα Drivers δεν το έχω ,όταν το περνάω τότε εμφανιζετε και δεν ξεκινάει ο υπολογιστής

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...