Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση legacy ATi driver(HD4870) σε Ubuntu 12.10

nikoskon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα φόρουμ,

έχω κατεβάσει από  το site της AMD τους drivers(σε μορφή zip) της Radeon HD 4870 για Linux(Ubuntu 12.10).

Μετά την εξαγωγή προκύπτει ένα αρχείο *.run.

Πώς κάνω την εγκατάσταση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ψηνεσαι να κανεις εγκατασταση τον driver απο το software center ?( καπου εχει ταμπελα νομιζω στο software center για τους proprietary drivers)

Η λογικη να τους κατεβασεις απο το σαιτ θα σε οδηγησει σε προβληματα.

Και κατι ακομα..η 4870 παιρνει τους legacy?καινουργια σχετικα καρτα δεν ειναι ?Δεν υποστηριζεται απο τον "κανονικο" οδηγο?

Και να για να μην πεις οτι δεν σου απαντησα

sh ./blabla.run

Ο legacy fglrx περιλαμβανει τις σειρες 2xxx, 3xxx και 4xxx. Αυτος ο legacy ομως δεν ειναι συμβατος ουτε με τον πυρηνα 3.5.x, ουτε με τον xorg 1.13 που εχει το 12,10, οποτε, στην καλυτερη, θα χρειστεις καποιο patch ή ακομα και downgrade για να τον κανεις να παιξει.

Επισης, δεν περιλαμβανεται στο default repo (ακομα). Υπαρχει αυτο το repo βεβαια αν θες να δοκιμασεις

https://launchpad.net/~makson96/+archive/fglrx

Αλλα γιατι να μπεις σε ολη αυτη τη διαδικασια? Εχεις καποιο προβλημα με τον radeon αυτη τη στιγμη, πχ υπερθερμανση?

Αν και κινεζικά όλα όσα διάβασα,

θα ξεκινήσω το απόγευμα την "μετάφραση/αποκωδικοποίηση.

Ευχαριστω.

Υπαρχει σχετική λίστα με κάποιες βασικές εντολές που μπορούν να δοθούν μέσω terminal;

Sent from my iPhone using Insomnia

To linux φιλε nikoskon δεν ειναι καποιο παιχνιδι για να αλλαξει η καθημερινοτητα μας απο τα windows.

Ειναι σαν να σου πουμε κανε διπλο κλικ και να πεις οτι δεν καταλαβαινεις τι γινεται...

Ετσι , οσες εννοιες ειπωθηκαν στα λιγοστα μεχρι τωρα ποστς ειναι βασικες εννοιες που συναντιονται στο λινουξ παρα πολλες φορες.

Νοιωθω οτι σε διακατεχει μια windows-φιλοσοφια , χωρις παρεξηγηση...

To linux φιλε nikoskon δεν ειναι καποιο παιχνιδι για να αλλαξει η καθημερινοτητα μας απο τα windows.

Ειναι σαν να σου πουμε κανε διπλο κλικ και να πεις οτι δεν καταλαβαινεις τι γινεται...

Ετσι , οσες εννοιες ειπωθηκαν στα λιγοστα μεχρι τωρα ποστς ειναι βασικες εννοιες που συναντιονται στο λινουξ παρα πολλες φορες.

Νοιωθω οτι σε διακατεχει μια windows-φιλοσοφια , χωρις παρεξηγηση...

Προφανέστατα φίλε mphxths είμαι άσχετος με το linux για αυτό και ζήτησα βοήθεια.

Να παρεξηγηθώ επειδή είμαι χρήστης Windows;

Πάντως όντως βαρέθηκα τα windows και επειδή έχω ένα σκληρό που κάθεται του έβαλα εκεί τον GRUΒ για

να κρατήσω ανέπαφο αυτό που έχω τα Windows 7 και παίξω.

Οπότε για εμένα είναι παιχνίδι και θέλω να μάθω να παίζω.

Αν δεν θες να παίξεις μαζί μου, ξέρεις, το γνωστό περί παραλίας.

Έλεος...

Λινουξάδες

Αντροϊντάκηδες

Άϊφονάκηδες

Βροντάκηδες

Φουρτουνάκηδες

Wintelάκηδες

και τα ρέστα...

Με σύγχυσες μεσημεριάτικα εκεί που έλεγα να παίξω με το καινούριο παιχνίδι Ubuntu 12.10 32bit.

Και θεωρώ περιττή την απάντησή σου, ειδικά ως δήθεν συμβουλή.

Οπότε μην κάνεις το troll αν δεν μπορείς να βοηθήσεις.

Στο linux δεν κατεβαζουμε χυμα απο δω και απο κει και εγκαθιστουμε με διπλο κλικ, οπως γινεται στα windows.

Στο καθε διανομη υπαρχει package manager (διαχειριστης πακετων) και μονο μεσω αυτου εγκαθιστουμε software.

Ποσο μαλλον στην περιπτωση ενος module (driver) που θα πρεπει να ξαναχτιστει σε καθε kernel update.

Κοινως οπως πηγες να το κανεις εσυ (αλα windows) στην επομενη αναβαθμιση πυρηνα, θα εμενες χωρις X (γραφικο).

• Like 1

φιλε nikoskon

μιας και το ubuntu ειναι το νεο σου παιχνιδι γιατι δεν ψαχνεις της οδηγιες χρησης του στο ιντερνετ?Και πρεπει εμεις που σε καμμια περιπτωση δεν μας θεωρω αυθεντια..απλα με καποιες στοιχειωδεις στην χειροτερη γνωσεις παραπανω να πρεπει να απανταμε ξανα και ξανα και ξανα τα ιδια και τα ιδια παντελη μου τα ιδια παντελακη μου?

Στο ινσομνια καθως και στο λινκ που σου παρεθεσε ο pmav99 το οποιο αναφερεται πολλακις (εχει και δικο του thread να φανταστεις) εδω στο linux section εχει ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ πληροφοριες...

Ψαξτες και ο,τι δεν καταλαβες εδω ειμαστε για να συμβαλλουμε με απαντησεις οπως μπορουμε..

Ετοιμο φαι θες ?

Στην τελικη παιξε κανα δυο μερες , γιατι αν το βαρεθεις το "παιχνιδι" σου γρηγορα γιατι να κουραστουμε να ασχοληθουμε ? :)

Thx tritonas.

Μέσω package manager δεν βρήκα κάτι αλλά ΟΚ,

θα το ψάξω το βράδυ με το πάσο μου και θα ξανά ποσταρω αν τα βρω σκούρα.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...