DafaQ Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπερα!επειδη δεν εχω πολυ χρονο δεν εψαξα μηπως εχει ξαναμπει αυτο το θεμα οποτε ζηταω συγνωμη.Λοιπον εχω 2 εσωτερικους σκληρους.Πριν απο 2 χρονια περιπου ισως κ παραπανω εκανα μια αναβαθμηση του υπολογιστη μου και μου εβαλε και 2ο εσωτερικο σκληρο(50 gb ο παλιος,150 ο καινουριος).μετα απο αρκετο καιρο για λογο που δεν θυμαμαι τον αποσυνδεσα τον το 1ο και μου εμεινε ο καινουριος να λειτουργει σαν βασικος.χθες βραδυ λοιπον τον ξανα συνδεσα αλλα δεν τον εντοπιζει οταν πηγαινω στη θεση ''ο υπολογιστης μου''.Τι μπορει να φταει?Να σας αναφερω πως ο ενας Hdd einai παλαιωτερης τεχνολογιας και συνδεεται με ενα πλακε καλωδιο γκρι νομιζω ονομαζεται ATA ενω ο καινουριος με καλωδιο Sata.Τι προβλημα υπαρχει?Πρεπει να εχει καποια συγκεκριμενη σειρα η συνδεση των 2 σκληρων?Πως μπορω να δω αν λειτουργει ο παλιος?ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩΩΩ! Ευχαριστω
Susi Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) error Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2013 από Susi
washcloud Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 ^ ...θα θελήσει να σε δείρει ο topic starter, με τέτοια διατύπωση...(όσο μάλιστα σκέφτομαι την πρόταση να ξεκινάει με προτροπή για... χρήση Λίνουξ με τη μία, για τέτοια περίπτωση, τον δικαιώνω ακόμη περισσότερο) ...Νταφάκ, διάφορα μπορεί αν συμβαίνουν και δεν βλέπεις τον παλιό δίσκο που ξανασύνδεσες. Με πιθανότερο (μάλλον) το να μην έκανες σωστά τη σύνδεση (αλλά πιθανώς ο δίσκος είναι οκ). Κατ' αρχάς πες μας αν φαίνεται στη Διαχείριση Δίσκων (αν δεν ξέρεις που είναι, ρώτα να σου πούμε) ο παλιός. Αν ΔΕΝ φαίνεται πάντως, σιγούρεψε ότι τον σύνδεσες ακριβώς με τον τρόπο που ήταν συνδεδεμένος πριν τον αφαιρέσεις (και ειδικά αν η καλωδιοταινία που είπες, συνδέεται και με πιθανό optical drive = συσκευή CD/DVD δηλαδή). Ο δε SATA δίσκος, ουδεμία σχέση έχει με την συνδεσμολογία του "ATA" (ή αλλιώς "IDE") δίσκου σου πάντως.
Susi Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) error Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2013 από Susi
washcloud Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 ...ναι βρε τσάκαλε, αλλά όπως είπα, η διατύπωσή σου πρωτ' απ' όλα, κάθε άλλο παρά βοηθάει (πόσο μάλλον κάποιον που από μόνος του ξεκάθαρα "δεν γνωρίζει και τόσα"). Όσο για τα Λίνουξ, σκέψου λίγο : ΕΙΝΑΙ σοφό να προτείνουμε σε "τέτοιον κάποιον" μια "λύση" για τον οποίον πρωτ' απ' όλα είναι "ένας άλλος κόσμος", και που δεύτερον είναι από τα τελευταία πράγματα που μπορούμε να δοκιμάσουμε σε τέτοια περίπτωση, ακριβώς γιατί υπάρχουν άλλα ευκολότερα και υψηλότερης προτεραιότητας πρώτα; Τον στέλνεις "μέσω Λαμίας", όταν του λες πρώτα για Λίνουξ. Άσε που μπορεί καν να μη χρειάζεται να ταξιδέψει. Εσύ αν μείνει το όχημά σου και σου πουν "λύσε/επιδιόρθωσε/δέσε τη μηχανή", θα κα΄νεις αυτό ακριβώς πρώτα, ή πριν από οτιδήποτε θα τσεκάρεις αν στο ντεπόζιτο υπάρχει καύσιμο; Επίσης, το "σκλάβος", από πού το έβγαλες ως συμπέρασμα και πού απευθύνεται; Ο ένας δίσκος είναι SATA κι άλλος IDE. Και δεν τίθεται θέμα "σειράς σύνδεσης" ώστε να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Και τέλος, πολλά ρώτησε, αλλά το "πώς θα μπορούσε να έχει άμεση πρόσβαση στον δίσκο", όχι. Αυτό που θέλει, είναι να καταλάβει τί συμβαίνει, και να ξαναέχει τον συγκεκριμένο δίσκο σε λειτουργία. Το πόσο "άμεσα" το θέλει ή το πόσο ακριβώς τεσπα τον καίει το θέμα, δεν το γνωρίζουμε, μιας και δεν μας το είπε. Και φαντάσου όντως να "βιάζεται", να μην έχει τελικά συνδέσει απλώς τον δίσκο σωστά, κι εσύ να τον "στέλνεις για Λίνουξ" κι από πάνω... ...Συνήθως μετά από τέτοιες "παρατηρήσεις", όσοι τους απευθύνονται, "αντιδρούν" αμυντικά, άσχημα, περίεργα, χωρίς καν να συνυπολογίσουν εάν αυτά που τους ειπώθηκαν είναι σωστά και το παίρνουν "προσωπικά" (και το γυρνάνε και στο "αυτά ξέρω-αυτά είπα, για να βοηθήσω έγραψα, δεν είμαστε όλοι σούπερ ουάου τεχνικοί" και άλλα άσχετα και φαιδρά). Ελπίζω να μην έχουμε το ίδιο εδώ, γι' άλλη μια φορά...
washcloud Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Καλώς βρε Νίκο - αν και δεν διακρίνω να με κατάλαβες ακριβώς, με βάση αυτά που σου έγραψα, αλλά τουλάχιστον δεν είχες καμμιά "περίεργη" αντίδραση, όπως είπα. Θετικό και εκτιμητέο αυτό, καθώς σπανίζει. (Ίσως το πιο σημαντικό μάλιστα...) Κι εννοείται ότι δεν υπάρχει "ανταγωνισμός" (ή τουλάχιστον δεν πρέπει να υπάρχει) - το μόνο ζητούμενο είναι να δίνονται το όσο δυνατότερο ορθότερες λύσεις (ή έστω προτάσεις για λύσεις) στα όσα αντιμετωπίζουν αυτοί που ψάχνουν για βοήθεια. Όπως κι ένα άλλο ζητούμενο είναι να μαθαίνουμε κι εμείς οι ίδιοι από πιθανά "λάθη" μας (και χωρίς εισαγωγικά ακόμα), και για να γινόμαστε οι ίδοι καλύτεροι, αλλά και για να βοηθάμε έτσι καλύτερα και τους άλλους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα