Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Πριν αρχίσω να μιλάω θέλω να ξεκαθαρίσω οτι είμαι απλά ένας user με account σε διάφορα forums. Δεν έχω κάποιο συμφέρον η οτιδήποτε μπορεί να σκεφτεί το μυαλό σας. Ωραία και τώρα που το είπα αυτό θέλω να ανοίξω μια συζήτηση με κάτι που έχει έρθει αρκετές φορές στη σκέψη μου και ειλικρινά θα βοηθούσε πολύ.

Ασχολούμαι με την δημιουργία forums blogs κοκ εδώ και 3 χρόνια και αν είναι κάτι που μου έχει μείνει είναι οτι "Αν δεν έχεις σκεφτεί καποιο θέμα με το οποίο είχεις πάθος και το οποίο έχει κάποιες πιθανότητες ώστε να ανταποκριθούν οι χρήστες μην μπαίνεις καν στο κόπο να το δημιουργήσεις.". Οτιδήποτε έχω δημιουργήσει απέκτησε μέχρι και 50 χρήστες προφανώς όχι ενεργούς και μετά απο λίγο καιρό delete...

Είμαι σχεδον σίγουρος πως πολλοί απο σας που διαβάζετε αυτό ίσως το έχετε ήδη καταλάβει και παράλληλα προσπαθήσει απο μόνοι σας να κάνετε foru, blog κτλ. ...και αυτό είναι κρίμα!

Αυτή τι στιγμή υπάρχουν αρκετά forum ¨οπως το insomnia ubuntu-forum adsl, free-stuff και άλλα που μιλάνε για ειδικά και για πιο γενικά θέματα. Ξέρω πως για τους διαχειριστές-συντονιστές το να έχουν αυτό το τίτλο είναι μόνο και μόνο επιπλέον υποχρεώσεις στην καθημερινότητα και πως για άλλους χρήστες μπορεί να φαίνεται κάτι σαν "παρασημο"(λάθος άποψη βέβαια...). Είναι πολλοί που θα θέλαμε να γίνουμε admin κτλ και ξεκινάμε το δικό μας forum αλλά όλο αυτό γίνεται με κλειστά μάτια...και στο τέλος delete...

Μετά απο όλα αυτά θα ήθελα την άποψή σας για το εξής θέμα. Για κάποιον λόγο μου έρχετε συνεχώς η 'ιδεα' της ένωσης κάποιων forum. Προφανως το ubuntu-gr καλύπτει θέματα σχετικά με το Ubuntu και το Insomnia πιο γενικά οπότε δεν ταυτίζονται πλήρως. Αλλά, θα ήταν υπέροχο μέσα σε όλο αυτό το χαος του internet να υπάρχει ένα Portal. ..απο όπου ανάλογα με το τι χρειάζεται ο χρήστης να πάει στο συγκεκριμένο σημείο και να βρεί μια απάντηση. Να μην πρέπει να ποστάρει σε 5 φορουμ για να του απαντήσουν.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις απόψεις σας...

*προφανώς και δεν έχω κανένα παράπονο απο το forum αυτό. Αρκετές απαντήσεις είναι γρήγορες και σωστές...

Δημοσ.

Γιατι ολα τα φορουμ δεν ειναι ιδια,και δεν εχουν την ιδια φιλοσοφια,γιαυτο και το ινσομνια ειναι εδω που ειναι και αλλα εκει που ειναι,προτιμω να εχω επιλογες παρα ενα ενιαιο φορουμ για ολα,δεν θα παθουμε κατι με μερικα tabs παραπανω

Δημοσ.

Έχει μια βάση η ιδέα σου αλλά δεν είναι πρακτικό γιατί ειναι δύσκολο να μπουν σε ένα καζάνι και να τα βρούν όλοι οι αντμιν όλων των φόρουμ (τα οποία θα συμμετείχαν ας πουμε) και επειδή έχω εμπειρία απο φόρουμ και γω αρκετή, η κάθε κοινότητα λειτουργεί διαφορετικά, οι κανονισμοί παρότι κατά βάση είναι ίδιοι έχουν διαφοροποιήσεις ως προς τον χειρισμό των καθημερινών θεμάτων και αυτό θα ήταν τροχοπέδη στις γενικές σχέσεις των φόρουμ.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Εγώ πάλι θα ήθελα τα πολύ μεγάλα forum πια που είναι ευρέως διαδεδομένα να επιδοτούνται,να έχουν κανονικά εκπαιδευμένους συντονιστές και όχι απλά έμπειρους κ γνώστες,έμμισθους ώστε σε συνδυασμό με τους έμπειρους χρήστες,να παράγουν παιδεία.. Με ενοχλεί ότι κάποιος μπορεί να χάσει εύκολα κομμάτι από την παιδεία του και να ξεφύγει πίσω από την ασφάλεια της ανωνυμίας,ενώ αντιθέτως δεν μπορεί να την καλλιεργήσει εξελίξει.. πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα..

Η επιδότηση θα μπορούσε να προέλθει ενδεχομένως ποσοστιαία από τις Εταιρίες που εξυπηρετούνται από τα φορουμ με ένα 0,5% στην φορολογία τους. 

Από εκεί πέρα θα είχε και κάποιο νόημα η πρόταση σου και η συνένωση τους,που παρά την καλή σου διάθεση,και εσύ δυσκολεύτηκες να βρεις το "γιατί"..

Με λίγα λόγια φανταστείτε πόσο αποτελεσματικό θα ήταν να παράγεται κοινωνικοποιημένη συνολική παιδεία κ ενδεχομένως τεχνική κατάρτιση από σχεδόν συνομήλικους η τουλάχιστον με τα ίδια στοχευμενα ενδιαφέροντα,που κατά κάποιο τρόπο ο εκπαιδευόμενος θα έχει προαποδεχτεί να μην πω επιλέξει τον εκπαιδευτή του.

• Like 1
Δημοσ.

Η ανωνυμία είναι ένας σημαντικός λόγος άνθησης των φόρουμζ γενικότερα.

Αν γίνει άρση αυτής θα είναι σαν να ξεκινάμε από το 0.

Για την χρηματοδότηση, διαφωνώ μιας και μετά θα έχουμε φιλτραρισμένο περιεχόμενο.

Το έργο το έχουμε δει και σε άλλο μεγάλο φόρουμ εν Ελλάδι(ονόματα δε λέμεεεε....).

Επίσης μην ξεχνάτε πως ένα φόρουμ είναι τα μέλη του και όχι οι διαχειριστές του.

Στο θέμα μας τώρα, το insomnia μπορεί να μην είναι στην καλύτερη περίοδο του εδώ και πολύ καιρό,

αλλά σε καμία περίπτωση συνένωση με άλλο/α φόρουμ κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Η ανωνυμία είναι ένας σημαντικός λόγος άνθησης των φόρουμζ γενικότερα.<br>Αν γίνει άρση αυτής θα είναι σαν να ξεκινάμε από το 0.<br><br>Για την χρηματοδότηση, διαφωνώ μιας και μετά θα έχουμε φιλτραρισμένο περιεχόμενο.<br>Το έργο το έχουμε δει και σε άλλο μεγάλο φόρουμ εν Ελλάδι(ονόματα δε λέμεεεε....).<br><br>Επίσης μην ξεχνάτε πως ένα φόρουμ είναι τα μέλη του και όχι οι διαχειριστές του.<br><br>Στο θέμα μας τώρα, το insomnia μπορεί να μην είναι στην καλύτερη περίοδο του εδώ και πολύ καιρό,<br>αλλά σε καμία περίπτωση συνένωση με άλλο/α φόρουμ κλπ.

Από ποιά άποψη δεν ειναι σε καλή περίοδο;

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Διαχείρισης.

Αλλά βγαίνουμε off topic.

Ωστόσο εκείνοι που έπρεπε να τα ακούσουν δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν ήταν η στιγμή να τα ακούσουν.

Άλλωστε η υπογραφή ενός μοδεράτορα τα λέει όλα, το φόρουμ είναι "προνόμιο" και όχι δικαίωμα, τα λέει όλα.

Δημοσ.

Μέτα απο όλα αυτά θα ήθελα να σχολιάσω και να προσθέσω το εξής. Προσωπικά δεν με πείραζει και ενοχλεί καθόλου όταν ένα forum έχει θέματα σχετικά με το ubuntu, ένα άλλο σχετικά με το programming, ¨ενα άλλο με hardware θέματα κοκ. Αυτό που με 'στεναχωρεί' είναι όταν υπάρχουν 2+ φορουμ σχετικά με τον προγραμματισμό για παράδειγμα. Το κάθε ένα δλδ προσπαθεί να προσελκύσει άτομα που θέλουν να βοηθήσουν/ζητήσουν βοήθεια με το συγκεκριμένο θέμα? ...α εγώ έχω περισσότερες κατηγορίες με περισσότερα θέματα και περισσότερα μέλη, είμαι μαμάτος...αυτή είναι η λογική πίσω απο όλο αυτό? Σεβαστές όλες οι απόψεις σας παιδιά, ΑΛΛΑ ένα ποσοστό γνώσης πετάγεται στα σκουπίδια...αυτά τα άτομα τα χαρακτηρίζω Ελληνες και όχι Ανθρώπους :)

επίσης οι διαφορές και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο υπάρχει μεταξύ των φορουμ δεν είναι λόγος για μένα. Είμαστε στο 2013 και με διάλογο λύνονται όλα ΕΚΤΟΣ και υπάρχει background συμφέρον που δεν έχει έρθει στη φόρα μέχρι τώρα. Τότε παω πάσο...

δεν αναφέρομαι σε κανένα παιδί που σχολίασε παραπάνω, εντελώς φιλικά τα λέω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...