Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ίσως απλά να μην σου φούσκωσε όλη την μέτρηση σε έναν λογαριασμό, αλλά να σου άφησε κάποια κυβικά και για τον επόμενο. Πονόψυχος.

Κράτα την σημερινή μέτρησή σου, και δες τι κυβικά θα προκύψουν σε 1 εβδομάδα πχ. Αν βγεί κάνα τρελό νούμερο, κάνα 10άρι κυβικά ξερωγώ, σημαίνει ότι ο μετρητής τα έπαιξε (ή ότι σε κλέβουν...)

Επίσης, ρώτα και κάναν γείτονα αν έχει το ίδιο θέμα. Λογικά, αν δεν πήραν μετρήσεις από σένα, το ίδιο θα έκαναν για όλη την πολυκατοικία.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ή κάτι τέτοιο έγινε ή το ρολόϊ τα έχει παίξει γιατί όπως είπα και πιο πάνω μέσα σε ένα μήνα πάλι το ρολόΪ έχει γράψει κατανάλωση 40 κ.μ.

Για μένα είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να τα παίξει το ρολόι με αυτό το τρόπο. Δηλαδή τη μια να γράφει κανονικά και την άλλη υπερβολικά πολλά. Είσαι απόλυτα σίγουρος για το ότι μέσα σε ένα μήνα έγραψε 40κμ? Έλεγξες ο ίδιος 2 φορές το ρολόι και βρήκες διαφορά 40κμ, ή απλά βασίζεσαι στην μέτρηση που έκανε ο υπάλληλος της υπηρεσίας και στην τελευταία που έκανες εσύ? Εγώ μόνο για όσα βλέπουν τα δικά μου μάτια είμαι σίγουρος...

Δημοσ.

ίσως απλά να μην σου φούσκωσε όλη την μέτρηση σε έναν λογαριασμό, αλλά να σου άφησε κάποια κυβικά και για τον επόμενο. Πονόψυχος.

Κράτα την σημερινή μέτρησή σου, και δες τι κυβικά θα προκύψουν σε 1 εβδομάδα πχ. Αν βγεί κάνα τρελό νούμερο, κάνα 10άρι κυβικά ξερωγώ, σημαίνει ότι ο μετρητής τα έπαιξε (ή ότι σε κλέβουν...)

Επίσης, ρώτα και κάναν γείτονα αν έχει το ίδιο θέμα. Λογικά, αν δεν πήραν μετρήσεις από σένα, το ίδιο θα έκαναν για όλη την πολυκατοικία.

τα άλλα ρολόγια απ'ότι είδα έχουν φυσιολογικές μετρήσεις, δηλαδή όλα ήταν κάτω απο 200 κ.μ. στο σύνολό τους και το δικό μας ήταν 630 κ.μ.

η αλήθεια όμως είναι ότι δεν ρώτησα κάποιον άλλο, μάλλον θα το κάνω :)

Για μένα είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να τα παίξει το ρολόι με αυτό το τρόπο. Δηλαδή τη μια να γράφει κανονικά και την άλλη υπερβολικά πολλά. Είσαι απόλυτα σίγουρος για το ότι μέσα σε ένα μήνα έγραψε 40κμ? Έλεγξες ο ίδιος 2 φορές το ρολόι και βρήκες διαφορά 40κμ, ή απλά βασίζεσαι στην μέτρηση που έκανε ο υπάλληλος της υπηρεσίας και στην τελευταία που έκανες εσύ? Εγώ μόνο για όσα βλέπουν τα δικά μου μάτια είμαι σίγουρος...

ναι την είδα και εγώ ο ίδιος την ένδειξη...

πραγματικά δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση, δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται

Δημοσ.

Κάτσε, δεν μπορείς να ζητήσεις αναλυτικές πληροφορίες και ένα καλό έλεγχο; Λογικά θα πρέπει να στο εξηγήσουν αν το ποσό είναι υπέρογκο.

• 6 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Να προσθέσω και εγώ μια πινελιά στις (παράλογες?) χρεώσεις νερού στην Αθήνα.

Σε μαγαζί κλειστό (ξενοίκιαστο) από τα τέλη του 2013 , ενώ έως τώρα έρχονταν κανονικές μηδενικές χρεώσεις (στην ουσία μόνο πάγια) , ξαφνικά ήρθε τον 12ο του 2018 ποσό 1400€ , τον 3ο του 2019 ποσό  8150€ και τώρα 10300€.

Το νερό είναι στο όνομα του πατέρα μου που έχει πεθάνει. Το έμαθα εντελώς τυχαία μιας και είχαν κολλήσει στην τζαμαρία χαρτί για αυξημένη κατανάλωση. Εγώ μένω επαρχία αρκετά μακριά και δεν κατεβαίνω Αθήνα συχνά ( μία με δύο φορές τον χρόνο) με αποτέλεσμα όλο αυτό τον καιρό να μην έχω πάρει χαμπάρι.

Το Πάσχα που κατέβηκα Αθήνα στο μαγαζί, είδα το χαρτάκι.

Το νερό το έχουν κόψει (ΕΥΔΑΠ).

Επικοινώνησα με την εταιρεία και μου είπε να τα δώσω με δόσεις!!!!

Έστειλα υδραυλικό να ελέγξει και δεν βρήκε να υπάρχει διαρροή, Βέβαια το νερό ήταν κλειστό (και δεν το άνοιξε γιατί το είχε κλείσει η ΕΥΔΑΠ) .

Μου είπε όμως ότι αν είχε γίνει τόση μεγάλη διαρροή τότε θα ήταν εμφανές στους τοίχους. (Οι τοίχοι ήταν εντελώς στεγνοί. Το μαγαζί έχει μια βρύση και το καζανάκι μόνο). Η περίπτωση να έγινε κλοπή έξω άπω το ρολόι το απέκλεισε γιατί δεν υπήρχαν σημάδια παραβίασης.

Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι έλεγχος του υδρομετρητή. Αν και μου είπαν όταν τους πήρα τηλ.  ότι αν δεν υπάρχει ροή νερού δεν υπάρχει περίπτωση ο μετρητής να γυρίζει μόνος του).

Ψάχνω να βρω δικηγόρο που να έχει πείρα σε συγκεκριμένα θέματα.

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, likoyrgos είπε

Να προσθέσω και εγώ μια πινελιά στις (παράλογες?) χρεώσεις νερού στην Αθήνα.

Σε μαγαζί κλειστό (ξενοίκιαστο) από τα τέλη του 2013 , ενώ έως τώρα έρχονταν κανονικές μηδενικές χρεώσεις (στην ουσία μόνο πάγια) , ξαφνικά ήρθε τον 12ο του 2018 ποσό 1400€ , τον 3ο του 2019 ποσό  8150€ και τώρα 10300€.

Το νερό είναι στο όνομα του πατέρα μου που έχει πεθάνει. Το έμαθα εντελώς τυχαία μιας και είχαν κολλήσει στην τζαμαρία χαρτί για αυξημένη κατανάλωση. Εγώ μένω επαρχία αρκετά μακριά και δεν κατεβαίνω Αθήνα συχνά ( μία με δύο φορές τον χρόνο) με αποτέλεσμα όλο αυτό τον καιρό να μην έχω πάρει χαμπάρι.

Το Πάσχα που κατέβηκα Αθήνα στο μαγαζί, είδα το χαρτάκι.

Το νερό το έχουν κόψει (ΕΥΔΑΠ).

Επικοινώνησα με την εταιρεία και μου είπε να τα δώσω με δόσεις!!!!

Έστειλα υδραυλικό να ελέγξει και δεν βρήκε να υπάρχει διαρροή, Βέβαια το νερό ήταν κλειστό (και δεν το άνοιξε γιατί το είχε κλείσει η ΕΥΔΑΠ) .

Μου είπε όμως ότι αν είχε γίνει τόση μεγάλη διαρροή τότε θα ήταν εμφανές στους τοίχους. (Οι τοίχοι ήταν εντελώς στεγνοί. Το μαγαζί έχει μια βρύση και το καζανάκι μόνο). Η περίπτωση να έγινε κλοπή έξω άπω το ρολόι το απέκλεισε γιατί δεν υπήρχαν σημάδια παραβίασης.

Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι έλεγχος του υδρομετρητή. Αν και μου είπαν όταν τους πήρα τηλ.  ότι αν δεν υπάρχει ροή νερού δεν υπάρχει περίπτωση ο μετρητής να γυρίζει μόνος του).

Ψάχνω να βρω δικηγόρο που να έχει πείρα σε συγκεκριμένα θέματα.

Φίλος φοιτητής είχε πάθει κάτι παρόμοιο σε σπίτι που μίσθωνε, πήγε στο χωριό του για Πάσχα για 15 ημέρες και μόλις γύρισε διαπίστωσε ότι το καζανάκι στο μπάνιο έτρεχε ασταμάτητα. Ο επόμενος λογαριασμός του ήρθε 800€ αντί για ~20€ που του έρχεται συνήθως. Ο ιδιοκτήτης του ξεκαθάρισε πως δεν θα πληρώσει τίποτα, επειδή πάντα του έλεγε να κλείνει τους γενικούς του νερού και του ρεύματος κάθε φορά που φεύγει έστω και για μια ημέρα. Τελικά έκανε αίτημα στην ΔΕΥΑΠ (ΔΕΥΑ Πατρών), του έκαναν μια έκπτωση της τάξης του 70-80%, τα πλήρωσε και τέλος.

Τα παραπάνω τα έγραψα απλά για να δεις ότι μια διαρροή νερού δεν προκαλεί απαραίτητα ούτε πλημμύρα, ούτε εμφανή σημάδια στους τοίχους. Το λάθος φαινομενικά είναι δικό σου γιατί δεν φρόντισες να κλείσεις τον γενικό του νερού, ή ακόμα γιατί δεν προχώρησες σε διακοπή εδώ και τόσα χρόνια.

Πάντως σίγουρα μπορείς να πετύχεις μείωση του χρέους, αρκεί να προσκομίσεις βεβαίωση υδραυλικού ότι η αφανής διαρροή επισκευάστηκε.

https://www.eydap.gr/userfiles/47614413-661a-4fba-ba7c-a14f00cfa261/miosi_logariasmou.pdf

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μόνο που μπορείς να κάνεις (σου μιλάω εκ πείρας) να κάνεις ένα χαρτί με υδραυλικό ότι επισκεύασε αφανής διαρροή στο έδαφος,να το προσκομίσεις και να σου κόψουν το 60% του συνολικού ποσού.

Το 40% θα το πληρώσεις κανονικά,θέλεις δεν θέλεις,βάλεις δεν βάλεις δικηγόρους και πας στον Άρειο πάγο και όπου αλλού θέλεις. (Έχω δει άπειρες περιπτώσεις) 😁

Το λάθος είναι δικό σου όπως σου είπε το παιδί πιο πάνω,έπρεπε να κλείσεις τον γενικό του νερού η να το κάνεις διακοπή και τέλος.τωρα όσο για σημάδια σε τοίχους κτλπ κτλπ το αφήνω ασχολιαστο,κάνε όσες πιο πολλές δόσεις μπορείς και να τα δίνεις  λίγα λιγα.

(Έχει τύχει να πάω σε διαρροή νερού παραπάνω από το δικό σου πόσο φαντάσου ;) ) απλά δεν το παίρνει χαμπάρι ο κόσμος,χάνει το ρολόι και γράφει απίστευτα ποσα.

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 1
Δημοσ.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις (σου μιλάω εκ πείρας) να κάνεις ένα χαρτί με υδραυλικό ότι επισκεύασε αφανής διαρροή στο έδαφος,να το προσκομίσεις και να σου κόψουν το 60% του συνολικού ποσού.

Ακόμα και αν δεν υπήρξε πράγματι διαρροή ;

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Η περίπτωση να γυρίζει το ρολόι χωρίς διαρροή παίζει;

Μήπως να κάνω αίτημα εξέτασης του ρολογιού;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, likoyrgos είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Η περίπτωση να γυρίζει το ρολόι χωρίς διαρροή παίζει;

Μήπως να κάνω αίτημα εξέτασης του ρολογιού;

99% θα σου  πουν οτι δεν βρηκαν τιποτα..

Εγω ακομα τρεχω με διαρροη που δημιουργησε η ιδια η ΕΥΔΑΠ (για την ακριβεια εξωτερικο τους συνεργειο ) οταν εβαζε καινουργιο ρολοι στην πολυκατοικια..

Εσπασε σωληνας απο το κομπρεσερ και  σπασαν και το φρεατιο...

Απο 2011 ακομα δεν το εχουν φτιαξει το φρεατιο . Ευτυχως το νερο δεν το πληρωσα..

Ειχα φωτογραφιες απο το συνεργειο και το ρολοι την ιδια μερα που εκαναν την ζημια.

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, likoyrgos είπε

Ακόμα και αν δεν υπήρξε πράγματι διαρροή ;

Διαρροή υπήρξε γιατί έγραψε το ρολόι.

Οπότε κάνεις χαρτι,το πας και γίνεται η διαδικασία.

Μόλις ξεμπερδεψεις κλείνεις το ρολόι για να μην έχεις μελλοντικα θέματα πάλι.

Και κάτι ακόμα το γράφω για όλους να γνωρίζετε.

ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ γίνεται να γίνει αυτό με το χαρτί της αφανούς διαρροής.αν ξαναγίνει και γράψει το ρολόι σας υπέρογκο ποσό πάλι,δεν έχει έκπτωση 60% αλλά πληρώνεται όλο το ποσό 100% εσείς!

Γ αυτό προσοχή,αν δείτε στα ρολόγια σας διαρροή,η δείτε αλλαγή στην χρέωση η οτιδήποτε ενημερώστε άμεσα υδραυλικό να έρθει να κάνει έλεγχο. Θα δώσετε ελάχιστα και θα γλυτώσετε από πόσα υπέρογκα 

Επεξ/σία από stelios18120
  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επαναφερω το θεμα  γτ θελω μια βοηθεια , σε γκαρσονιερα 35 τμ , 1 ατομο ,  τελευταια μετρηση 517  5ος / 2018   ,  προσφατη μετρηση 5ο/2019 789    , οι λογαριασμοι απο 20 25 το μηνα ηρθε 700+ . κ μουειπαν οτι δενμετρουσαν το ρολοι γτ δνε ειχαν κλειδιααπο την πολυκατοικια , κ δλδ εγω εκαψα 260 κυβικα νερου σε 1 χρονο ? μιλαμε για κοπελα φοιτητρια που λοιπει τους μισους μηνες . με τα πολλα το κατεβασαν 460 μαλλον γτ πληρωνεκανονικα καθε μηνα20 25 , τ  μπορουμε να κανουμε ρε παιδια ? κ παλι 260 κβ νερου για 1 χρονο  ? διαροη δεν εχει γτ δεν γυρναει το ρολοι μεκλειστες βρυσες , ηρθε υπευθυνος νερου δεν ειδη καμια πατεντα στο ρολοι για κλεψιμο ,  η κλεβει καποιος απο αλλο σημειο που θελει παρακολουθησει , η το ρολοι τα εχει παιξει . οικοδομοι 2007  

Υ.Γ προηγουμενη μετρηση 562  . τελευταια περιοδος  7/9/2019 - 7/11/2019    789   χρεωσαν σε 2 μηνες 227 κυβικα ? ειναι σοβαροι ρε ? καταρχην  αμφιβαλω οτι η μετρηση ηταν 562 στο σπιτι τον 5/2019 που εγινε τελευταια μετρηση , κ δεν ηταν τπτ 700 . εχουν αποδειξης μετρηση ? η μονο στα λογια ?  δλδ μπορει ναμην ειχαν πατησει σπιτι 3 χρονια καθολου απιθανο για ιωαννινα . απο το 2016 νοικιασμενο το σπιτι με χρεωση 6-10 κυβικα το 2μηνοπαρακαλω    Pls help γτ μαλλον θαπαω στο συνηγορο καταναλωτη . στην ΔΕΥΑ μου λενεαυτο γραφει αυτο θα πληρωσεις , επισης  οκ μπορει ναξοδεψα τα 227 σε 3 χρονια αλλα ο υπολογισμος του εγινε με αυξηση λογο καταναλωσης απο 0,5   υπολογιστικε με 1,7 δλδ γμτ τ τρελα μου μ αυτο το κρατος

Επεξ/σία από Giorgos20177
Δημοσ.

Εάν δεν έχει διαπιστωθεί διαρροή ούτε πείραγμα μετρητή η κλοπή νερού από κάποιο σημείο της σωληνας, τότε αυτά τα κυβικά καταναλώθηκαν από τον ένοικο που έμενε στο διαμέρισμα. Μου κάνει εντύπωση που γράφεις πάντως ότι τα ρολόγια είναι μέσα στην οικοδομή και δεν μπορούσαν να μπουν να μετρήσουν, σε όλα τα κτιρια οι μετρητες γθα το νερό είναι στο πεζοδρόμιο. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...