Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά

πριν κανένα μήνα ήρθε λογ/μος στο διαμέρισμα της κοπέλας μου που μένουμε μαζί 270ε παρακαλώ για 125 κ.μ. νερό τη στιγμή που οι προηγούμενοι λογ/μοι κυμαίνοταν μεταξύ 15-20 ευρώ
φωνάξαμε υδραυλικό για να δει αν έχουμε διαροή, ήρθε δεν βρήκε τίποτα

πήρα τηλέφωνο στα κεντρικά για να δω τι θα γίνει, επειδή η κατανάλωση δεν αντιστοιχεί σε κατανάλωση 2αριού αλλά σε κατανάλωση γειτονιάς ολόκληρης
μίλησα με μια "υπεύθυνο" της εξήγησα το και το, και εκείνη αδιάλακτη μου λέει εφόσον η μέτρηση υπάρχει στο ρολόι και είναι αυτή που αναγράφεται στον λογ/μο θα πρέπει να πληρωθεί, χωρίς να σηκώνει κουβέντα επ'αυτού
της λέω σε κάποια φάση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχει χαλάσει το υδρόμετρο και να γράφει ότι θέλει? και μου λέει όχι το "έλεγξε" ηλεκτρονικά (μάλλον είναι καινοτομία της χώρας μας αυτό) και λειτουργεί σωστά
της λέω σε κάποια φάση ότι έχει έρθει υδραυλικός και δεν έχει βρει διαρροή και έτσι δεν υπάρχει λόγος για το ύψος του ποσού που μου ήρθε και να μας μειώσει το πόσο, και μου λέει: <<μπορεί να είχες διαρροή, να την έφτιαξες, και τώρα να ζητάς να μην πληρώσεις, δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό>>
μετά απο λίγο αφού αντάλλαξαμε 2-3 όμορφες κουβέντες το έκλεισα γιατί δεν υπήρχε χόημα

τέλος πάντων, μετά ελέγχω το ρολόϊ και βλέπω ότι σε ένα μήνα απο τη τελευταία μέτρηση καταναλώσαμε πάλι 40 κ.μ. νερού και λέω δεν γίνεται αυτό, πάμε πάλι ολοταχώς για 300αρα στον επόμενο λογ/μο

λέω να ελέγξω τους προήγουμενους λογ/μους να δω πως κυμαινόταν η κατανάλωση του νερου και τι βλέπω???

στους τελευταίους 5 λογ/μους η μεταβολή του υδρόμετρου είναι μόλις 2 κ.μ. (μιλάμε για διάστημα 1,5 χρόνου) ενώ κατοικούσαμε κανονικά στο διαμέρισμα και στον τελευταίο λογ/μο στον 6ο κατά σειρά μας είχαν χρεώσει 125 κ.μ. παρακαλώ

και δεν είναι μόνο αυτό

σε 2 απο τους 5 λογ/μους η μεταβολή του υδρόμετρου καταγράφεται ως μηδενική και παρ'όλα αυτά μας χρεώνουν 10 κ.μ. ενώ στους υπόλοιπους δεν μας χρεώνουν

αύριο που θα πάω στα κεντρικά μαζί με τους λογ/μους και θα τους τους τρίψω στη μούρη όπου φυσικά θα απαιτήσω να μην πληρώσω το ποσό γιατί προφανώς πρόκειται για χαλασμένο ρολόϊ θα ήθελα να το τραβήξω λίγο, γιατί χρεώνουν καταναλώσεις που δεν υπάρχουν όπως ανέφερα μόλις πριν και φαντάζομαι το ίδιο ακριβώς θα έχει γίνει και σε άλλους και όχι μόνο σε μας και λέω να απευθυνθώ στον συνήγορο του πολίτη

αρκετά μας παίρνουν διάφοροι, δεν θα πλουτίσουμε εμείς και την ευδαπ χωρίς λόγο

συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο μου, αλλά νομίζω ότι μπορεί να τύχει στον καθένα κάτι τέτοιο

τι θα μου προτείνατε να κάνω? δεν θέλω να το αφήσω να περάσει έτσι

ευχαριστώ 

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κοιτα και την περιπτωση να σου κλεβει νερακι κανας γειτονας.Την εχει παθει ο θειος μου για αυτο στο λεω.

Ενα ατομο και μια ζωη πληρωνε στανταρ λογαριασμους(ποσο να χαλασει ενα ατομο; ).Μια φορα ομως του ηρθε φουσκωμενος ο λογαριασμος (πολυ).Στην ευδαπ του λεγανε οτι τοσο εχει γραψει και οτι δεν μπορουν να κανουν κατι.Ψαξανε για διαροες και τυχαια βρηκαν οτι ο γειτονας ειχε κανει διακλαδωση και τραβαγε νερο καμποσο καιρο.Και ειχε κανει και καλη δουλεια με χτησιμο κτλ και δεν φαινοταν τιποτα,αλλα μια πολυ μικρη διαροη τον προδωσε.Εννοειται τα πληρωσε ολα.

Δημοσ.

Κοιτα και την περιπτωση να σου κλεβει νερακι κανας γειτονας.Την εχει παθει ο θειος μου για αυτο στο λεω.

Ενα ατομο και μια ζωη πληρωνε στανταρ λογαριασμους(ποσο να χαλασει ενα ατομο; ).Μια φορα ομως του ηρθε φουσκωμενος ο λογαριασμος (πολυ).Στην ευδαπ του λεγανε οτι τοσο εχει γραψει και οτι δεν μπορουν να κανουν κατι.Ψαξανε για διαροες και τυχαια βρηκαν οτι ο γειτονας ειχε κανει διακλαδωση και τραβαγε νερο καμποσο καιρο.Και ειχε κανει και καλη δουλεια με χτησιμο κτλ και δεν φαινοταν τιποτα,αλλα μια πολυ μικρη διαροη τον προδωσε.Εννοειται τα πληρωσε ολα.

το έχουμε σκεφτεί και αυτό αλλά δεν φαίνεται κάτι ύποπτο...

Που έψαξε για διαρροή ο υδραυλικός

τα βασικά, το ρολόϊ, καζανάκι βρύσες και τσέκαρε τους τοίχους για τυχόν υγρασία

το θέμα είναι όμως ότι για τον τελευταίο ενάμισι χρόνο που είμαστε μέσα το υδρόμετρο κατέγραψε μεταβολή μόλις 2 κ.μ. αυτό πως σας φαίνεται??

Δημοσ.

Υπάρχει μία πιθανότητα να μην μετρούσαν καθόλου τα προηγούμενα διαστήματα και τωρα που κάποιος μέτρησε φάνηκε η διαφορά, ειναι καθαρό και εύκολα προσβάσιμο το ρολόι?

Ολα αυτά βέβαια ισχύουν αν αποκλείσουμε την διαρροή.

Ενας τρόπος να δεις αν έχεις διαρροή είναι να κλείσεις όλες τις βρύσες και να κατέβεις κάτω να δεις αν γραφει το ρολοι

Δημοσ.

Υπάρχει μία πιθανότητα να μην μετρούσαν καθόλου τα προηγούμενα διαστήματα και τωρα που κάποιος μέτρησε φάνηκε η διαφορά, ειναι καθαρό και εύκολα προσβάσιμο το ρολόι?

Ολα αυτά βέβαια ισχύουν αν αποκλείσουμε την διαρροή.

Ενας τρόπος να δεις αν έχεις διαρροή είναι να κλείσεις όλες τις βρύσες και να κατέβεις κάτω να δεις αν γραφει το ρολοι

το έχω κάνει φίλε μου

έχω τσεκάρει το ρολόΪ πριν κοιμηθώ, το ξανατσέκαρα το πρωί που σηκώθηκα, δεν είχε μεταβληθει καθόλου

2 φορές έκανα τη διαδικασία, 2 φορές το ίδιο αποτέλεσμα...

δεν νομίζω ότι είναι θέμα διαρροής, άμα ήταν κάπως θα φαινόταν

και να μην λειτουργούσε το ρολόϊ και να λειτούργησε ξαφνικά και να γράφει όλες τις προηγούμενες καταναλώσεις δεν είναι το ίδιο όσον αφορά το πληρωτέο πόσο, με το να τα πληρώναμε λίγο λίγο κάθε τετράμηνο, γιατί η χρέωση είναι κλιμακωτή ανάλογα την κατανάλωση 

όπως και να έχει νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι έχει θέμα το υδρόμετρο και δεν λειτουργεί σωστά

και τώρα μέσα σε ένα μήνα που γράφει ότι καταναλώσαμε πάλι 40 κυβικά, είναι τελείως παράλογο

φυσικά δεν πρόκειται να πληρώσω το αναγραφόμενο ποσό, όχι επειδή δεν έχω να τα δώσω, επειδή δε γουστάρω να τα δώσω στην ευδαπ χωρίς λόγο

για το γεγονός ότι με μηδαμινή κατανάλωση στον λογ/μο αυτοί μου χρεώσαν 10 κυβικά έχετε να πείτε κάτι?

θα ήθελα να ακούσω τη δικαιολογία που θα μου δώσουν...

θα πάω αύριο και θα τους τα χώσω άσχημα

Δημοσ.

Ο μηδενικός λογαριασμός ειναι καπου εκεί στα 10 ευρώ

είναι 2 ίδιοι λογ/μοι

και οι 2 στην διαφορά στο υδρόμετρο (αρχή περιοόδου με τέλος περιόδου) γράφουν 0 κυβικά

αλλά ο ένας στη χρέωση γράφει 10 κυβικά και όντως τα χρεώνει με πληρωτέο λογ/μο 18ε και ο άλλος που σωστά δεν γράφει χρέωση για νερό έχει πληρωτέο λογ/μο 9ε

η κατανάλωση βγαίνει στη τύχη δηλαδή από ότι φαίνεται...  :blink:

Δημοσ.

η ελάχιστη χρέωση (ευαθ, γι αυτήν ξέρω) ήταν μέχρι πρόσφατα 10 κμ. Που σημαίνει ότι με 0 κατανάλωση, 10 κμ πλήρωνες (+το ίδιο για την αποχέτευση). Πρόσφατα η ευαθ το κατάργησε αυτό, πληρώνεις όσο γράψει το ρολόι.

Δημοσ.

η ελάχιστη χρέωση (ευαθ, γι αυτήν ξέρω) ήταν μέχρι πρόσφατα 10 κμ. Που σημαίνει ότι με 0 κατανάλωση, 10 κμ πλήρωνες (+το ίδιο για την αποχέτευση). Πρόσφατα η ευαθ το κατάργησε αυτό, πληρώνεις όσο γράψει το ρολόι.

και εγώ για ευαθ αναφέρομαι συγκεκριμένα

τώρα οκ, με αυτό που λες υπάρχει λογική για το ένα θέμα

Δημοσ.

Να και μια σχετική δημοσίευση, από τις 29-6-2012, που σημαίνει ότι μέχρι τότε τουλάχιστον ίσχυε η ελάχιστη χρέωση.

Το κόβω πάντως να μην είχε πατήσει άνθρωπος για να πάρει μέτρηση για πολύ καιρό, και σας τα φούσκωσαν όλα μαζί τώρα. 125 κμ για 20 μήνες είναι 6 περίπου κμ τον μήνα, πολύ νορμάλ κατανάλωση για 2 άτομα.

Βέβαια, αν μετρούσαν κάθε φορά, η χρέωση θα ήταν χαμηλότερη, δεν θα πλήρωνες και τα τσάμπα 10 κυβικά ανά λογαριασμό, κλπ. Νομίζω αξίζει να το κυνηγήσεις...

• Like 1
Δημοσ.

Να και μια σχετική δημοσίευση, από τις 29-6-2012, που σημαίνει ότι μέχρι τότε τουλάχιστον ίσχυε η ελάχιστη χρέωση.

Το κόβω πάντως να μην είχε πατήσει άνθρωπος για να πάρει μέτρηση για πολύ καιρό, και σας τα φούσκωσαν όλα μαζί τώρα. 125 κμ για 20 μήνες είναι 6 περίπου κμ τον μήνα, πολύ νορμάλ κατανάλωση για 2 άτομα.

Βέβαια, αν μετρούσαν κάθε φορά, η χρέωση θα ήταν χαμηλότερη, δεν θα πλήρωνες και τα τσάμπα 10 κυβικά ανά λογαριασμό, κλπ. Νομίζω αξίζει να το κυνηγήσεις...

είναι τα 10ε που λες που προκύπτουν απο την ελάχιστη χρέωση, είναι και η κλιμακωτή χρέωση που σε κάποιο στάδιο πληρώνεις 2ε το κυβικό και σου εκτοξεύει το λογ/μο στα ύψη...

παίζει πολύ να έγινε αυτό που λες, αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος που γίνεται η δουλειά, σε άλλους έτσι σε άλλους γιουβέτσι, και δεν προβλέπεται κανονικά να γίνεται έτσι...

Δημοσ.

Το οτι δεν ειχες κατανάλωση δεν σημαίνει οτι για τρεις μήνες δεν θα εχεις και καθόλου χρέωση. Αυτα που βλεπεις θεωρούνται πάγια. Αλλα μην μαλώσεις για αυτο, μην βλέπεις το δέντρο και χάσεις το δάσος

yGO7IY.jpg

Δημοσ.

λέω να ελέγξω τους προήγουμενους λογ/μους να δω πως κυμαινόταν η κατανάλωση του νερου και τι βλέπω???

στους τελευταίους 5 λογ/μους η μεταβολή του υδρόμετρου είναι μόλις 2 κ.μ. (μιλάμε για διάστημα 1,5 χρόνου) ενώ κατοικούσαμε κανονικά στο διαμέρισμα και στον τελευταίο λογ/μο στον 6ο κατά σειρά μας είχαν χρεώσει 125 κ.μ. παρακαλώ

Από αυτό και μόνο φαίνεται ότι ο υπάλληλος της υπηρεσίας μια φορά μόνο έγραψε την ένδειξη του ρολογιού.

Δημοσ.

Το οτι δεν ειχες κατανάλωση δεν σημαίνει οτι για τρεις μήνες δεν θα εχεις και καθόλου χρέωση. Αυτα που βλεπεις θεωρούνται πάγια. Αλλα μην μαλώσεις για αυτο, μην βλέπεις το δέντρο και χάσεις το δάσος

yGO7IY.jpg

φίλε μου ξέρω ότι υπάρχει πάγια χρέωση ούτως η άλλως, όπως θέλω να πιστεύω ότι ξέρω να διαβάζω και τον λογ/μο  :-)

το συγκεκριμένο θέμα λύθηκε γιατί όπως είπε και ο leftermann, τελικά πέρα από τα όποια πάγια, χρεώναν μέχρι πρόσφατα και ελάχιστη κατανάλωση 10 κ.μ. άσχετα αν η κατανάλωση ήταν μηδαμινή, χρέωση την οποία αφαιρέσαν πρόσφατα

Από αυτό και μόνο φαίνεται ότι ο υπάλληλος της υπηρεσίας μια φορά μόνο έγραψε την ένδειξη του ρολογιού.

ή κάτι τέτοιο έγινε ή το ρολόϊ τα έχει παίξει γιατί όπως είπα και πιο πάνω μέσα σε ένα μήνα πάλι το ρολόΪ έχει γράψει κατανάλωση 40 κ.μ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...