Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρόλο που μάλλον το έχετε ήδη αγοράσει το κράνος, να πω δυο λόγια με τη μικρή εμπειρία που έχω κι αν θέλετε τα λαμβάνετε υπόψη. Καθώς υπάρχει πάντα και το "μετά", της αγοράς, της χρήσης κ.ο.κ, πάντα εξαρτάται από το τι χρήση κάνεις στη μηχανή και φυσικά τι μηχανή είναι. Δηλαδή αν θες να χτυπάς 200άρες κ 250άρες στα χιλιόμετρα (σε απόσταση αλλά και σε ταχύτητα), ε, τότε θες ένα όχι απλά καλό αλλά υπερ-καλό κράνος! Της τάξης των τουλάχστον 300-400 (και λίγα λέω) ευρώ. (Και φυσικά πάντα μιλάμε για κλειστού τύπου κράνη - full face). Δυστυχώς έτσι είναι, ό,τι πληρώνεις, παίρνεις. Κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Τώρα αν παρόλα αυτά μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο με nolan (χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τα nolan - κ εγώ έχω ένα τέτοιο - και ένα biefe όμως), ε τότε πάρε ένα nolan που είναι πιο οικονομικό. Φυσικά δε συζητάμε απ' οτι κατάλαβα για arai, agv κλπ. καθότι εκεί σου πέφτουν τ' αυτιά πρώτα -λόγω τιμής- και μετά το φοράς.

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Δε ξέρω αν ισχύει ακόμη αυτή η συζήτηση αλλά ψάχνοντας στο google για κρανος έπεσα στο φορουμ. Έχω και γω τα θέματά μου με το κρανος που έχω αυτή τη στιγμή (δηλαδή αυτό). Συγκεκριμένα μου κουνιέται η ζελατινα μπροστα οταν αναπτύσσω ταχύτητα και νίωθω λιγο ανασφάλεια.

Με προβλημάτισε ο φίλος (Sorath) που λεει ότι με 200 δεν παίρνεις ενα καλό κράνος. Οπότε τώρα που έχω ένα καλό budget προς τα πού να κινηθώ; 

Τα νολαν θεωρουνται γενικα καλυτερα από τα caberg; γιατί βλέπω υψηλότερες τιμες γενικά στο ιντερνετ. Αυτή τη στιγμή μπορώ να διαθέσω και πάνω από 300 ευρώ. Έχετε καμια καλή πρόταση; Δε με ενδιαφέρει να παραγγείλω και απο εξωτερικό.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Μια χαρά κράνος είναι το Caberg, δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξεις, εκτός και αν σε ενοχλεί το βάρος - ηχομόνωση κλπ.

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Δε ξέρω αν ισχύει ακόμη αυτή η συζήτηση αλλά ψάχνοντας στο google για κρανος έπεσα στο φορουμ. Έχω και γω τα θέματά μου με το κρανος που έχω αυτή τη στιγμή (δηλαδή αυτό). Συγκεκριμένα μου κουνιέται η ζελατινα μπροστα οταν αναπτύσσω ταχύτητα και νίωθω λιγο ανασφάλεια.

Με προβλημάτισε ο φίλος (Sorath) που λεει ότι με 200 δεν παίρνεις ενα καλό κράνος. Οπότε τώρα που έχω ένα καλό budget προς τα πού να κινηθώ; 

Τα νολαν θεωρουνται γενικα καλυτερα από τα caberg; γιατί βλέπω υψηλότερες τιμες γενικά στο ιντερνετ. Αυτή τη στιγμή μπορώ να διαθέσω και πάνω από 300 ευρώ. Έχετε καμια καλή πρόταση; Δε με ενδιαφέρει να παραγγείλω και απο εξωτερικό.

Ευχαριστώ

Σε πρώτη φάση μπες εδώ στους "Ειδικους" και θα σε κατατοπίσουν τα παιδία σίγουρα :  www.mybike.gr   

Θα σου δώσω κάποιες σύντομες συμβουλές .

1) Η ζωή σου δεν κοστολογείται και είναι πολυτιμότερη απο τα λεφτά σου. Συνεπώς θα έδινα και 900 ευρώ για κράνος.

2) Δικαιολογίες του τύπου "ελα μωρέ παπί οδηγάω μεσα στην αθήνα δεν έχω χιλιάρα για να πάρω καλό κράνος" είναι πραγματικά χαζές και χωρίς καμία λογική.

3)Τα  Full face σου δίνουν καλύτερη προστασία απο τα άλλα τύπου κράνη

4) Καλά κράνη τόσο σε προστασία όσο και σε θόρυβο και αεροδυναμική στις υψηλές ταχύτητες έχουν σχεδόν όλες οι εταιρίες. Δεν ειναι μόνο η Arai και η Shoei top εταιρείες . 

5) Γνωμη μου να κοιτάξεις το κράνος που θα πάρεις να είναι μια μίξη απο FIBER CARBON KAI KEVLAR .

6)Εντάξει τα όσα είπα εγώ δεν είμαι και ο καλύτερος τσέκαρε και στο site που σου δωσα. Πάρε γνώμες !

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

@Dare-devil συμφωνώ απόλυτα με τα πρώτα 2 που γράφεις, δεν το συζητάμε. Τα υπόλοιπα θα τα κοιτάξω όπως και το mybike.gr γιατί δεν το γνώριζα.

Ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

@Dare-devil συμφωνώ απόλυτα με τα πρώτα 2 που γράφεις, δεν το συζητάμε. Τα υπόλοιπα θα τα κοιτάξω όπως και το mybike.gr γιατί δεν το γνώριζα.

Ευχαριστώ και πάλι!

Είναι η μεγαλύτερη κοινότητα μοτοσυκλετιστών στην Ελλάδα :)

Δημοσ.

1) Η ζωή σου δεν κοστολογείται και είναι πολυτιμότερη απο τα λεφτά σου. Συνεπώς θα έδινα και 900 ευρώ για κράνος.

Συγνώμη που επαναλαμβάνομαι, αλλά είτε 900 ευρώ δώσεις είτε 200, το κεφάλι σου την ίδια ασφάλεια θα έχει.

Τα πολύ ακριβά κράνη είναι πολύ ακριβά για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με την ασφάλεια.

Τώρα αν σου περισσεύουν, οκ, και η τσέπη δική σου είναι.

Από εκεί και πέρα, φοβάμαι πως καλές πληροφορίες ανάμεσα στον καγκουρόχλο 16ρηδων που γράφει στο mybike δύσκολα θα βρεις.

Υπάρχουν φόρουμ με πολύ λιγότερη κίνηση μεν, αλλά και πολύ πιο προσεγμένες απαντήσεις όπου τυχαίνει να γράφουν αθλητές - προπονητές και γενικότερα άνθρωποι του χώρου της μηχανής, όπως το dirt-bike.gr, ή ξένα φόρουμ με παγκόσμια αναγνώριση όπως το thumbertalk.

• Like 1
Δημοσ.

Να τα δωσω ρε φιλε αλλα που να τα βρω;

Επειδή κι εγώ δεν είχα 400+ να σκάσω, πήγα και πήρα ένα Airoh (αυτό που είναι λευκό με μαύρο/γκρι/ασημί σχέδιο δράκου πάνω) σε καλή τιμούλα, γύρω στα 130 θυμάμαι.

Από εδώ--> http://www.motoexpert.gr/index.php?cPath=22

Πήγα στο μαγαζί τους στην Θηβών.

Δημοσ.

Συγνώμη που επαναλαμβάνομαι, αλλά είτε 900 ευρώ δώσεις είτε 200, το κεφάλι σου την ίδια ασφάλεια θα έχει.

Τα πολύ ακριβά κράνη είναι πολύ ακριβά για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με την ασφάλεια.

Τώρα αν σου περισσεύουν, οκ, και η τσέπη δική σου είναι.

Από εκεί και πέρα, φοβάμαι πως καλές πληροφορίες ανάμεσα στον καγκουρόχλο 16ρηδων που γράφει στο mybike δύσκολα θα βρεις.

Υπάρχουν φόρουμ με πολύ λιγότερη κίνηση μεν, αλλά και πολύ πιο προσεγμένες απαντήσεις όπου τυχαίνει να γράφουν αθλητές - προπονητές και γενικότερα άνθρωποι του χώρου της μηχανής, όπως το dirt-bike.gr, ή ξένα φόρουμ με παγκόσμια αναγνώριση όπως το thumbertalk.

Διαφωνώ στο πρώτο . Συγκρίνεται ενα πολυκαρμπονάτο κράνος με έναν κράνος απο kevlar fiber και carbon? Ναι οκ δεν είπα να δώσεις 1000 ευρώ με την λογική όσο πιο ακριβό τόσο το καλύτερο σε θέμα ασφαλείας. Με 400-500 παίρνεις αριστο κράνος αλλα μπορεί να πάσχει στο τομέα του θορύβου και της αεροδυναμικης. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι :Το ΚΑΛΥΤΕΡΟ για το κεφάλι σου και η τιμη να σου είναι σχεδόν αδιάφορη.

Οσο για το mybike έχει εκατοντάδες αξιόλογα άτομα όλων των ειδών ηλικίες. Δεν είναι καγκούρικο site . Απαντήσεις σοβαρές θα πάρει.

Δημοσ.

Φιλε μου εγω εχω Caberg, σχετικα καλο, τα σφουγγαρια του καθονται πολυ ευκολα και εχουν θορυβο, θα ηθελα κατι με λιγοτερο. Δεν εχω εμπειρια απο αλλο κρανος, να το τονισω, και τα δυο που εχω ειναι της ιδιας εταιριας. Το παλιο με εσωσε παντως σε τρακαρισμα που ειχα.

Δες και τα Shark, τα φερνει η Yamaha στην Ελλαδα και ολοι λενε πολυ καλα λογια για αυτα, εμενα το επομενο μου λογικα θα ειναι το Vision R.

Παντως ψαξε στο mybike, υπαρχει θεμα με shoei νομιζω, που του επεσε απο τα χερια του παιδιου και εσπασε, σε 500 ευρω κρανος, το τονιζω για την τιμη, επειδη λενε οτι πληρωνεις παιρνεις.

Επισης δες και τα Bell, ξερω οτι εχουν μερικα μοντελα τα motomarket, εχει με κατω απο 200 ευρω κρανος και φαινεται αρκετα καλο και ελαφρυ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...