john6945 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Μετά από δεύτερες σκέψεις για την αγορά του D-LINK DHP-1565 ως router σε συνδιασμό με το modem/router της HOL (βλ. σχετικό θέμα) λόγω μπερδέματος με τη συνδεσμολογία αναζητώ ένα gigabit modem/ router (pstn) μέχρι τα 80€. Το ζητούμενο είναι η σταθερότητα, η αξιοπιστία και η ευχρηστία του μιας και θα κληθεί να υποστηρίξει όλο το οικιακό δίκτυο που αποτελείται: -Windows home server που θα λειτουργεί ως file-ftp server (αυτό θα συνδέεται κατευθείαν με ethernet καλώδιο, οπότε απιτείται η gigabit σύνδεση) -2 pc που αυτή τη στιγμή είναι πάνω σε powerline (tplink) 200mbit και τα οποία θα αναβαθμιστούν σύντομα σε 500mbit -2 laptop με wi-fi -το μηχάνημα της vodafone για την ενίσχυση του σήματος, κινητά σε wi-fi κτλ. Αυτό που δε με καίει ιδιαίτερα είναι το γρήγορο wi-fi. Oπότε ίσως με αυτό να μαζευτεί λίγο η τιμή... Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2013 από john6945
rfc Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Ψαξε για το netgear DGN3500. Θα σε καλυψει και για τα λεφτα του, εγω το θεωρω σχεδον εξαιρετικο. Βεβαια ..... κανω και λαθη πολλες φορες στη ζωη μου, για αυτο περιμενε να σου πει και κανενα αλλο γατακι. 1
poulinos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 υπαρχεικαι η λυση ενα απλα καλο ρουτερ και μετα ενα gigabit switch που ειναι πολυ πιο φτηνο.αλλιως ναι κατι καλο και σε νορμαλ τιμη ειναι τα Netgear.
john6945 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δηλάδή αν πάρω ένα 10/100Mbit router και ένα gigabit swithch το οποίο θα συνδέσω σε μια από τις ethernter του router και στη συνέχεια συνδέσω πάνω στο swithch server και τα 2 pc θα επικοινωνωνούν μεταξύ τους στο 1gbit ή θα τα κόβει το router; Επίσης χρειάζονται κάποιες άλλες ρυθμίσεις πέρα από αυτό;
rfc Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Σαφως μπορεις να το κανεις φιλεμ. Καμια ρυθμιση....
poulinos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δηλάδή αν πάρω ένα 10/100Mbit router και ένα gigabit swithch το οποίο θα συνδέσω σε μια από τις ethernter του router και στη συνέχεια συνδέσω πάνω στο swithch server και τα 2 pc θα επικοινωνωνούν μεταξύ τους στο 1gbit ή θα τα κόβει το router; Επίσης χρειάζονται κάποιες άλλες ρυθμίσεις πέρα από αυτό; οταν ολα ειναι πανω στο switch δεν χρειαζεται να περασεις απο τον ρουτερ για να πας στο αλλο pc που ειναι και εκεινομε 1000.απλα οταν βγαινεις στο ιντερνετ θα εισαι με 100 που δεν σε νοιαζει αφου η adsl η vdsl θα σε κοψει 24 και 50 αντιστοιχα.οποτε ναι δεν εχεις θεμα και θα σου βγει πιο φτηνα.το καθενα θα παιζει στο μεγιστο που μπορει.αυτα που ειναι ασυρματα πχ θα παιζουν 54 αν ειναι g.τα powerlines θα παιζουν στα 200 πχ.οτι μπορει να παρει /στειλει σαν μεγιστο η καθε συσκευη θα το κανει.αν η αλλη συσκευη δεν μπορει να λαβει τοσο γρηγορα απλα η γρηγορη θα περιμενει.
john6945 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Τέλεια! Μόλις έκανα την παραγγελία για ένα 5port gigabit switch της tpliknk και ξέθαψα ένα παροπλισμένο Draytek Vigor 2700VG. Το router έιναι το γνωστό που έδινε η altec. Δεν ασχολήθηκα να το ξεκλειδώσω ποτέ και το έχω με το firmware της ALTEC. Λέτε να το δοκιμάσω ή απλά θα κάνω τη δουλειά μου με την ενεργοποίηση του DCHP server και τη συνδεσμολογία που περιγράφεται παραπάνω; Οπότε μάλλον γλυτώνω και την αγορά νέου modem-router και τη βγάζω καθαρή με το switchaki... Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!
poulinos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Τέλεια! Μόλις έκανα την παραγγελία για ένα 5port gigabit switch της tpliknk και ξέθαψα ένα παροπλισμένο Draytek Vigor 2700VG. Το router έιναι το γνωστό που έδινε η altec. Δεν ασχολήθηκα να το ξεκλειδώσω ποτέ και το έχω με το firmware της ALTEC. Λέτε να το δοκιμάσω ή απλά θα κάνω τη δουλειά μου με την ενεργοποίηση του DCHP server και τη συνδεσμολογία που περιγράφεται παραπάνω; Οπότε μάλλον γλυτώνω και την αγορά νέου modem-router και τη βγάζω καθαρή με το switchaki... Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια! αν και υπαρχουν και καλυτερα switch απο tp link εν τουτοις οκ.ξεκλειδωσε το καλυτερα και περνα του το τελευταιο firmware.θα δεις σιγουρα διαφορα.υπαρχει και ο οδηγος εδωμεσα.μονο ενα μοντελο με την mac 81 αν θυμαμαι καλα δεν ξεκλειδωνει αλλα ακομα και αν το brickareis αν ειναι σε εγγυηση στο αλλαζουν.αν δεν ειναι η προβληματικη παρτιδα που στο θεμα γραφει πως να το δεις τοτε δεν υπαρχει περιπτωση κατα 99,9999 % να το brickareis.ναι γλυτωνεις λεφτα ετσι.ο dhcp θα ειναι ανοιχτος ετσι και αλλιως για να δινει Ip στα pc κτλ.
takistmr Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ χρησιμοποιώ το Linksys WAG320N για πάνω από 2 χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά η τιμή του είναι λίγο παραπάνω.
rfc Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Αυτο φιλεμ ειναι οντως πολυ καλο και με 4 gigabit ports. Το μονο θεμα που εχω με τα linksys ειναι οτι δε παιζουν καλα σε broadcom dslam's και κανουν αποσυνδεσεις μετα τα 40 line attenuation. Στη δικια μου γραμμη που ειμαι σε infineon και με μικρο line att. παιζουν τελεια ομως...... καλυτερα απο ολα, ακομη και απο draytek, οχι οτι δε μου παιζουν καλα τα draytek.
poulinos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Αυτο φιλεμ ειναι οντως πολυ καλο και με 4 gigabit ports. Το μονο θεμα που εχω με τα linksys ειναι οτι δε παιζουν καλα σε broadcom dslam's και κανουν αποσυνδεσεις μετα τα 40 line attenuation. Στη δικια μου γραμμη που ειμαι σε infineon και με μικρο line att. παιζουν τελεια ομως...... καλυτερα απο ολα, ακομη και απο draytek, οχι οτι δε μου παιζουν καλα τα draytek. αυτο το θεμα με τις αποσυνδεσεις ειναι το μεγαλυτερο θεμα των linksys>τι να το κανεις σαν hardware να παιζει μια χαρα αλλα σε παραξενες γραμμες τα dc's να πεφτουν 5-5.και εγω σε καλη γραμμη ειχα το wag200 ισως απο τα καλυτερα μοντελα και επαιζε σφαιρα.αλλα θα προτιμουσα πλεον draytek.επισης αυτο το division της cisco του μαρανε πανω που εγραφαν.μακαρι να ειχε μοιασει λιγο στην cisco η linksys.αν και στο κομματι του dsl και τα cisco δεν πανε πισω με τα dc's σε χαλια γραμμες.παραδοση της εταιρειας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα