Προς το περιεχόμενο

Quad channel RAM?

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα, εχω το συστημα της υπογραφης μου. Οταν ανοιγω cpu-z, βλεπω στο memory να λεει dual channel, ενω οι μνημες μου και η μητρικη ειναι quad. Eχω κανει κατι λαθος?

post-209586-0-14991400-1361388757_thumb.jpg

Δημοσ.

Ποιες μνημες εχεις αν επιτρεπεται  και ποια μητρικη?

Ακυρο τα γραφεις απο κατω...Ειμαι λιγο τυφλος.

Βασικα τσεκαρε το και εσυ λιγο μπηκα στη σελιδα της asus στην μητρικη σου και τσεκαρα λιγο της υποστηριζομενες μνημες 1600mhz δεν βλεπω πουθενα να εχει gskill 4*8gb.Σε gskil εχει μονο μεχρι 4*4gb για 16gb..

Τωρα αν λεω βλακειες ας με διορθωσει και καποιος πιο γνωστης

Α επισης κατω απο τις μνημες λεει αυτο

4 DIMMs: Supports four (4) modules inserted into either the blue slots or the black slots as one DIMM per channel for Quad‐channel memory configuration.
We suggest that you install the modules into slots A1/B1/C1/D1 for better compatibility.

Κανε ενα κοπο μηπως δεν εχει μπει σε σωστη θεση
Δημοσ.

Δεν τις εχω τοποθετησει στα slots που λεει recommended. Τις εχω βαλει ολες απο μια μερια επειδη πρεπει να βγαλω την ψυκτρα για να τις βαλω σωστα πχ ολες στα μπλε slots. Αυτο ομως ειναι απαραιτητο για να δουλεψουν σε quad? Αν ναι εχω κανει μ....α :P

Δημοσ.

Ισως να φταιει αυτο..Για να το λεει ομως μαλλον πρεπει να ισχυει βαλτες οπως λεει ή στις μπλε ή στις μαυρες και βλεπεις μετα

Αν κρινω παντως απο τις φωτο μαλλον χωροταξιακα σε βολευει να τις βαλεις στις μπλε γιατι ειναι ενα ντιμ πιο μακρια απο την cpu (και δεξια και αριστερα.)

Δημοσ.

Ναι θενξ! 

Εμπλεξα τωρα πρεπει να βγαλω την ψυκτρα... χωρανε οριακα απο κατω της! το σου κου!

Δημοσ.

"Βασικα τσεκαρε το και εσυ λιγο μπηκα στη σελιδα της asus στην μητρικη σου και τσεκαρα λιγο της υποστηριζομενες μνημες 1600mhz δεν βλεπω πουθενα να εχει gskill 4*8gb.Σε gskil εχει μονο μεχρι 4*4gb για 16gb.."

να σε ρωτησω κατι ακομα, αυτο εχει σημασια ή ειναι απλα δοκιμασμενες μνημες? Γιατι μαλλον δεν υπαρχουν ολες σε ολους τους συνδιασμους. Ή υπαρχουν??? Γιατι εαν ισχυει αυτο τοτε εχω θεμα :P

Δημοσ.

δοκιμασε πρωτα την αλλαγη θεσεων (για το αλλο δεν ξερω αν παιζει πραγματικα ρολο) μαλλον αυτο σου δημιουργει θεμα.

Ας πει και κανεις αλλος αν γνωριζει καλυτερα

Δημοσ.

"Βασικα τσεκαρε το και εσυ λιγο μπηκα στη σελιδα της asus στην μητρικη σου και τσεκαρα λιγο της υποστηριζομενες μνημες 1600mhz δεν βλεπω πουθενα να εχει gskill 4*8gb.Σε gskil εχει μονο μεχρι 4*4gb για 16gb.."

να σε ρωτησω κατι ακομα, αυτο εχει σημασια ή ειναι απλα δοκιμασμενες μνημες? Γιατι μαλλον δεν υπαρχουν ολες σε ολους τους συνδιασμους. Ή υπαρχουν??? Γιατι εαν ισχυει αυτο τοτε εχω θεμα :P

Στην gigabyte λένε ότι είναι απλά οι δοκιμασμένες μνήμες. Πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και για την asus. Το να δοκιμάσεις ΟΛΕΣ τις μνήμες που κυκλοφορούν είναι λίγο δύσκολο. μάλλον πρέπει να αλλάξεις σλοτς

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίσως να θέλει να τις βάλεις μόνο στα μαύρα η μόνο στα γαλάζια slots.

Επεξ/σία από halvas0000
Δημοσ.

Όχι ίσως. Έτσι πρέπει να γίνει. Δεν καταλαβαίνω γιατί το ψάχνεις ακόμα. Αφού στο λέει ξεκάθαρα σε αυτό που σου έγραψε ο spytoufe:

4 DIMMs: Supports four (4) modules inserted into either the blue slots or the black slots as one DIMM per channel for Quad‐channel memory configuration.

Και μάλιστα σου προτείνει τα μπλε στην συνέχεια. Αν τα αναμίξεις δεν παίζει σε Quad, αλλά σε dual αφού παίρνει ως "καλυμμένα" μόνο τα δύο πρώτα Blue.

Υ.Γ.

Πως καταφέρνεις να σε ενοχλεί η H80 για να αλλάξεις τις μνήμες... μυστήριο. Εκτός αν δεν έχεις ενημερώσει την υπογραφή σου σε περίπτωση που άλλαξες την ψύκτρα

Δημοσ.

thanx guyz,

Πως με ενοχλει η Η80? την εχεις? :P Αλλο η Η60 αλλο η Η80 γιατι και αυτος που μου την προτεινε ειχε την Η60 και θεωρουσε οτι εχουν το ιδιο παχος (θεωρω οτι αν ειχες την Η80 δε θα σχολιαζες καν). Μονο low profile μνημες χωρανε απο κατω της και πρεπει να την ξεβιδωσεις για να το κανεις. Μυστηριο? lol

Δημοσ.

Τώρα πρόσεξα πως έχεις Χ79 ΜΒ, που έχει και memory slots αριστερά της CPU. Σε ένα μη Χ79 ΜΒ δεν θα είχες θέμα αν το radiator είναι κουμπωμένο στο πίσω μέρος του κουτιού αφού οι μνήμες θα ήταν μόνο δεξιά της CPU, άρα και μακρυά από αυτό.

Δημοσ.

Δεν τις εχω τοποθετησει στα slots που λεει recommended. Τις εχω βαλει ολες απο μια μερια επειδη πρεπει να βγαλω την ψυκτρα για να τις βαλω σωστα πχ ολες στα μπλε slots. Αυτο ομως ειναι απαραιτητο για να δουλεψουν σε quad? Αν ναι εχω κανει μ....α :P

ναι ειναι απαραιτητο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...