CosmosKGR Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Αν και το θεωρώ σχετικά κλασικό το "πρόβλημα", δεν κατάφερα να βρω κάποιο ανάλογο topic εδώ γι αυτό και άνοιξα το παρόν. Θα ήθελα να μπορέσω να "παντρέψω", σε έναν ασύρματο δέκτη (μίας μόνο USB σύνδεσης), δύο ανεξάρτητα, ασύρματα περιφερειακά τύπου ποντίκι και πληκτρολόγιο. Ο λόγος είναι ότι έχω βρει για αγορά κάποιο ασύρματο ποντίκι που μου αρέσει καθώς και κάποιο ασύρματο πληκτρολόγιο που επίσης μου αρέσει αλλά, πολύ απλά, δεν ανήκουν σε κάποιο από τα γνωστά σετάκια. Πουλιούνται δηλαδή ως ανεξάρτητες συσκευές και, φυσικά, η καθεμία τους συνοδεύεται και από τον δικό της ασύρματο USB δέκτη της. Δεν θα ήθελα ούτε να έχω σε χρήση δύο ασύρματους δέκτες για δύο τέτοια τόσο κλασικά κατά τ' άλλα περιφερειακά, ούτε να δεσμεύσω δύο USB θέσεις του υπολογιστή μου για τον ίδιο λόγο και ούτε φυσικά να πρέπει να αγοράσω και USB hub για τον ίδιο λόγο. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποια (σχετικά απλή) λύση στο θέμα μου. Θα μπορούσα να ζήσω με την παραδοχή του να πρέπει να είναι της ίδιας μάρκας τα σχετικά περιφερειακά, αν έτσι θα μπορεί να λύνεται κάπως το ζήτημα... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
giokou Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Απλά κι όμορφα: http://www.logitech.com/el-gr/promotions/6072 2
qsis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Απλά κι όμορφα: http://www.logitech.com/el-gr/promotions/6072 οτι λεει ο απο πανω, πολλες συσκευες της logitech πλεον (οχι ολες , οποτε κοιτα το) υποστηριζουν unifying receiver οποτε με ενα μονο δεκτη εισαι οκ 1
CosmosKGR Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Wow και για την άμεση ανταπόκρισή σας σχετικά και για την ίδια την πληροφορία που, ομολογώ, με εξέπληξε δεδομένου ότι, σε μια 1η μου εκτίμηση, δείχνει να είναι αυτό που θα περίμενα να υπήρχε γενικότερα ως πιο βολική λύση αλλά δεν το γνώριζα ότι τελικά υπάρχει! Ευχαριστώ! Θα το ψάξω και... εδώ είμαστε!
CosmosKGR Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Μετά πια και από μια... 2η μου εκτίμηση (πάντα θεωρητική και από μακρυά), ένα θέμα που φοβάμαι μήπως με προβληματίσει στην πράξη με την συγκεκριμένη λύση είναι, η ίδια η θέση του δέκτη. Εκεί που θα είναι όταν έχει κουμπώσει στο USB slot του δηλαδή, σε σχέση με τον χώρο που θα βρίσκονται τα υποστηριζόμενα από αυτόν περιφερειακά του. Και αυτό περισσότερο επειδή, στην περίπτωσή μου, πρόκειται για χρήση από σταθερό υπολογιστή, σε full tower case που τον έχω στο πάτωμα, κάτω από το γραφείο. Άρα, αν είναι να μπει ο δέκτης κατευθείαν σε κάποιο ενσωματωμένο USB slot του, θα βρίσκεται αρκετά "μακρυά" και κάπως "κρυφά" από τα περιφερειακά του και δεν ξέρω αν θα είναι σε θέση έτσι, να τα υποστηρίζει επικοινωνιακά επαρκώς. Μια εναλλακτική σε αυτό ίσως θα μπορούσε βέβαια να είναι, το να χρησιμοποιήσω ένα καλωδιάκι τύπου επέκτασης της υποδοχής του USB slot ώστε να μπορώ πια να συνδέσω σε πιο βολικό σημείο τον δέκτη. Όμως και με αυτήν την εναλλακτική φοβάμαι μήπως θα έχω άλλο πρόβλημα. Μήπως δηλαδή εξασθενεί κάπως το ηλεκτρικό σήμα του USB, αυτό δηλαδή που θα μεταφέρεται από τον δέκτη προς τον υπολογιστή και το λέω αυτό γιατί μου έχει τύχει παρόμοια περίπτωση στο παρελθόν.
qsis Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 κάποια logitech τουλάχιστον έχουν καλώδιο για το δέκτη γιατί είναι όντως μεγάλη η διαφορά όταν δεν υπάρχουν εμπόδιαΤώρα για την εξασθένιση του σήματος νομίζω ότι άδικα ανησυχείς.. δεν είχα ποτέ πρόβλημα σε κάμποσα ποντίκια που είχα έτσιπαρε και φώτο με το καλώδιο της logitech (τυλιγμένο) που δίνει για το δέκτη και το αρκετά μακρύ μου usb hub στο οποίο έχω πάντα τη κεραία( προτιμώ το hub από την επίσημη λύση γιατί με βολεύει να συνδέω δίσκους, στικακια.. )προσπαθώ δηλαδή να έχω τη κεραία όσο δυνατόν πιο κοντά στο ποντίκινα ξέρεις πάντως ότι με καλές κεραίες σαν αυτές που συζητάμε το πρόβλημα δεν είναι η απόσταση από τη συσκευήπιάνουν παρά πολύ μακριά σε σημειο που θα εκπλαγείς .το πρόβλημα είναι όταν υπάρχουν εμπόδια και το γραφείο από προσωπική εμπειρία σου λέω ότι μπορεί να είναι σημαντικό εμπόδιοαν είχες το κουτί πάνω στο γραφείο δε θα χρειαζόσουν κάποια λύση με καλώδιο, όπως τώρα θες τουλάχιστον ένα hub σε σημείο που να "βλέπει" τις συσκευές σουΌχι απαραίτητα όσο κοντά το έχω εγώ, αλλά να μην έχει χοντρά εμπόδια ενδιάμεσα, γιατί θα σου σπάσουν τα νεύρα από τα λαγκαρίσματα 1
adi32 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Εχω το Microsoft Wireless Set Keyboard Mouse 3000 και χαλσει το αριστερο κλικ Μπορω να παρω καποιο αλλο ποντικι (προφανως microsoft) που να λειτουργει με το ιδιο usb που ειχε το παλιο set ? Αν οχι αν συνδεσω αλλο ποντικι σε αλλο usb θα εχει προβλημα ? Υπαρχει καποιο οικονομικο ασυρματο ποντικι με εμβελεια 8-10 μετρα ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα