Doubt Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Στις 16/1/2017 στις 12:08 ΜΜ, GeorgeHellas είπε Βγαίνουν και σε φθηνότερα? Πάρε κόσμε... https://www.skroutz.gr/s/13044439/OEM-Πλαστικές-αλυσίδες-χιονιού-52160.html
cmak Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 17 λεπτά πριν, Doubt είπε Πάρε κόσμε... https://www.skroutz.gr/s/13044439/OEM-Πλαστικές-αλυσίδες-χιονιού-52160.html Έχοντας δοκιμάσει τα πιο πάνω πλαστικά ματζούνια (και τα συγκεκριμμένα άλλα και τα πιο σύνθετα) θα σου πρότεινα να τα αποφύγεις. Και χαλάνε εύκολα και στο τέλος της χειμερινής περιόδιυ θα δώσεις παραπάνω από ότι αν έδινες για μία κουβέρτα ή αλυσίδες. Κακά τα ψέμματα η λύση της αλυσίδας είναι η πιο safe αλλά και μπελαλίδικη ειδικά για low cost. Από εκεί και πέρα αν σε αντέχει η τσέπη για εύκολο βάλε βγάλε είναι τα καρφιά άλλα κοστίζει πολύ το σύστημα. Ίσως η πιο εύκολη λύση είναι οι κουβέρτες και υπάρχουν και αξιόπιστες λύσεις που κυμαίνονται στα 60-80 ευρώ.
Doubt Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, cmak είπε Έχοντας δοκιμάσει τα πιο πάνω πλαστικά ματζούνια (και τα συγκεκριμμένα άλλα και τα πιο σύνθετα) θα σου πρότεινα να τα αποφύγεις. Και χαλάνε εύκολα και στο τέλος της χειμερινής περιόδιυ θα δώσεις παραπάνω από ότι αν έδινες για μία κουβέρτα ή αλυσίδες. Για ευκαιριακή χρήση μόνο. Έδρα Αθήνα, εκδρομές σπάνια, χιονοδρομικά σχεδόν καθόλου και ΙΧ κανονικό, όχι SUV 2 τόνων και βάλε. Για κάποιον που πάει για σκι κάθε Σ/Κ σαφώς και δεν κάνουν.
cmak Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Να σημειώσουμε και κάτι εδώ. Άλλο suv προσθιοκίνητο και άλλο suv 4x4. Στη δεύτερη περίπτωση όπου έχουμε τετρακίνηση είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ότι βάλεις για πρόσφυση να το βάλεις ΚΑΙ στους 4 τροχούς και όχι μόνο στους δύο αλλιώς χάνετε το πλεονέκτημα της τετρακίνησης. Τα πλαστικά ούτε για ευκαιριακή χρήση εκτός αν έχεις κανένα matiz ή κανένα cinquecento που και πάλι ελέγχεται αν θα τα χρειαστείς λόγο μικρού προφίλ ελαστικών.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Στην ml320 έχω χειμερινά είναι και 4χ4 οπότε δεν βάζω τπτ. Στο kodiaq που είναι 4χ2 με ελαστικό 215 65 17 να βαλω πανιά ή να πάω για thule αλυσίδες?
nik0laus Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στα χιόνια να παίρνεις τη Μερκ Εγώ είμαι παλιομοδίτης , αυτές ξέρω αυτές εμπιστεύομαι (χλωρίνη KLINEX ).... τις αλυσίδες Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2018 από nik0laus
cmak Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 3 ώρες πριν, amagawd είπε Στο kodiaq που είναι 4χ2 με ελαστικό 215 65 17 να βαλω πανιά ή να πάω για thule αλυσίδες? Στην αρκούδα έχω βάλει πανιά πέρσι με άριστα αποτελέσματα και εξαιρετική συμπεριφορά.
achilles_g_ Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 13 ώρες πριν, panos_saxo είπε Ξέθαψα και εγώ το ποστ για μια συμβουλή . Μένω Μεσσηνία και εδώ δεν έχουμε χιόνι , ελάχιστα πράγματα σε κάνα βουνό τριγύρω και αυτό πολύ χαμηλής έντασης , δεν κλείνουν δρόμοι πχ ούτε μένουν με χιόνι οι δρόμοι για πολύ. Κανονίζω να πάω ένα τριήμερο αρχές του Φλεβάρη μάλλον ,σε ορεινά μέρη που ενδέχεται να συναντήσω λίγο χιόνι .Τι προτείνεται να χρησιμοποιήσω ? Όπως καταλαβαίνεται μιλάμε για χρήση το πολύ μια φορά το χρόνο ξέρω γω οπότε δε θα ήθελα να δώσω ένα σκασμό λεφτά .Το αυτοκίνητο μου είναι μπροστινοκίνητο , όχι χαμηλωμένο σε τραγικό σημείο (χωράει άνετα μια μπουνιά ανάμεσα σε θόλο και λάστιχο) και χαμηλού κυβισμού / ιπποδύναμης . Επίσης , λάστιχα θα μπουν καινούρια την ερχόμενη εβδομάδα οπότε θα ήθελα αν γίνετε να μη τους βγάλω τα μάτια για μια βόλτα . Όποιος μπορέσει και ασχοληθεί να βοηθήσει ας βάλει και κάνα λινκ γιατί έκανα μια αναζήτηση και για κουβέρτες και για αλυσίδες αλλά δε μπορώ να αποφασίσω , βλέπω τιμές απο 40 ευρω μέχρι και 240 πχ και πελάγωσα. Επειδή είμαι από επαρχία και εδώ θα μ πιάσουν τα οπίσθια και με τα 2 χέρια αν πάω σε μαγαζί , μόνο από κάνα σκρουτζομάγαζο με βλέπω η έστω πρακτικερ αν ξέρει κάποιος οτι είναι καλές. Ψάξε για χιονοκουβέρτες weissenfels. Και στο αγγλικό Amazon.
mindreader Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Εχω αγορασει ενα σετ πανινες αλυσιδες απο το εξωτερικο, ταιριαζουν σε πολλες διαστασεις ελαστικων και στο αμαξι μου φυσικα. Παλια χρησιμοποιουσα σιδερενιες. Αυτες σιγουρα ειναι απλουστερες. Ωστοσο, η πρωτη φορα, αν τυχει και χρειαστει να τις βαλω, ειναι κατι που με προβληματιζει λιγο.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Καλό ειναι να τις βάλεις κάνα δυο φορές,έτσι για εξάσκηση πριν τις βάλεις για να τις χρησιμοποιήσεις.
logistoulis Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 είναι δύσκολο να βάλεις πανί αν δεν είναι βρεγμένο το λάστιχο, εγώ το δοκίμασα στην πράξη εκείνη τη στιγμή είναι πιο απλή διαδικασία από αλυσίδες αν δεν έχεις κάνει ποτέ σου τίποτα από τα 2 1
mindreader Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, logistoulis είπε είναι δύσκολο να βάλεις πανί αν δεν είναι βρεγμένο το λάστιχο, εγώ το δοκίμασα στην πράξη εκείνη τη στιγμή είναι πιο απλή διαδικασία από αλυσίδες αν δεν έχεις κάνει ποτέ σου τίποτα από τα 2 Μπαινει εντος λεπτου οπως λενε; Βαζεις πρωτα περιπου τα 3/4 του πανιου, κι αφηνεις αναγκαστικα εκτος το κομματι της ροδα που πατα στο εδαφος; Το προχωρας λιγακι το αμαξι και βαζεις και το υπολοιπο πανι, ή μπαινει κι αυτοματα απο μονο του;
logistoulis Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, mindreader είπε Μπαινει εντος λεπτου οπως λενε; Βαζεις πρωτα περιπου τα 3/4 του πανιου, κι αφηνεις αναγκαστικα εκτος το κομματι της ροδα που πατα στο εδαφος; Το προχωρας λιγακι το αμαξι και βαζεις και το υπολοιπο πανι, ή μπαινει κι αυτοματα απο μονο του; πάνω κάτω ναι, εμένα με ζορίζει λίγο παραπάνω γιατί έχω ρόδα που γεμίζει σχεδόν οριακά το θόλο (το λάστιχό μου είναι 225/40/18 και έχω πολύ μικρό χώρο στο θόλο εκτός από το μεγάλο λάστιχο) οπότε θελω λίγο παραπάνω ζόρι, πρέπει να στρίβω και τη ρόδα.. αλλά οκ το κατάφερα επίσης το να τις βγάλεις είναι φοβερά πανεύκολο, αυτό ούτε ένα λεπτό δε θέλει αλλά αν έχεις χώρο να χώσεις το χέρι στο θόλο να φτάσει στην εσωτερική μεριά και δεν χρειαστεί να στρίψεις ρόδα θα το βρεις γρήγορα εγώ βασικά πήγα σε πανί γιατί δεν παίρνει αλυσίδα και ούτε θα ένιωθα άνετα με αλυσίδα να σπάσει εκεί μέσα και να γίνει στραβή, αλλά έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου και από το γεγονός ότι δεν έχω τα τραντάγματα της αλυσίδας σαν πρόσφυση (μαζί με 4κινηση), έμεινα υπέρ του δέοντος ευχαριστημένος, ήταν αστεία η οδήγηση στο χιόνι ή τον πάγο παρά την περιορισμένη εμπειρία μου με το συγκεκριμένο σπορ, πρόσεχα βέβαια όπως και να χει αλλά δεν προβληματίστηκα πουθενά και ακόμα και όταν χρειάστηκε να πατήσω για λίγα χλμ σε σχεδόν στεγνό, δεν είχα θέμα και μάλιστα μπορούσα να πάω και με μια ταχύτητα της τάξεως των 60 χλμ που με τις αλυσίδες θα είχα φοβερά τραντάγματα (δεν πήγα παραπάνω βέβαια να μην τις φθείρω, αλλά δεν πήγαινα και πάρα πολύ αργά μέχρι να βρω μια άκρη να τις βγαλω) Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2019 από logistoulis 2
Chris Prodromos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Εκανα έρευνα καιρό και τελικά κατέληξα στα πανιά. Είμαι ανάμεσα σε autosock και multigrip. Είμαι κάτοχος suv(Kia Stonic) με 17' ζάντα. Τι προτείνετε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
cmak Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 47 λεπτά πριν, Chris Prodromos είπε Εκανα έρευνα καιρό και τελικά κατέληξα στα πανιά. Είμαι ανάμεσα σε autosock και multigrip. Είμαι κάτοχος suv(Kia Stonic) με 17' ζάντα. Τι προτείνετε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων Έχοντας τις Autosock εδώ και 2 χρόνια μόνο καλά λόγια έχω να πω. Καλή αντοχή , εύκολη τοποθέτηση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα