Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και εφόσον έχει πέσει αλάτι στο δρόμο, θαρρώ πως ναι.

In other news, εγώ χρησιμοποιώ χιονοδέστρες: http://www.coverstyle.gr/el/%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%87%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%87%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%82

Τρελή ευκολία.

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν και εφόσον έχει πέσει αλάτι στο δρόμο, θαρρώ πως ναι.

In other news, εγώ χρησιμοποιώ χιονοδέστρες: http://www.coverstyle.gr/el/%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%87%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%87%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%82

Τρελή ευκολία.

Βγαίνουν και σε φθηνότερα?

Δημοσ.

Μετα την χρηση στα χιονια, οι κουβερτες πως πρεπει να καθαριστουν;

Οι δικές μου γράφουν να τις πλύνεις με κρύο νερό.

Δημοσ.

Οι δικές μου γράφουν να τις πλύνεις με κρύο νερό.

οκ, γιατι σε αυτες που παρελαβα δεν θυμαμαι να γραφει κατι για μετα την χρηση, αλλα κοινη λογικη.

• Like 1
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Λυστε μου μερικες απορίες:

1. Γιατι οι μεταλλικές αλυσιδες, που εχουν μηχανισμους και σφιγγουν πανω στο λαστιχο κλπ, δεν κανουν και για μικροτερα ελαστικα;

Δηλαδη θελω να πω, πως το αλυσιδες που μπορουν να μπουν στο 'μεγαλυτερο', δεν μπορει να μπουν σε 'μικροτερο';

2. Οι πανινες αντιολισθητικες 'αλυσιδες', πως το καταφερνουν και 'σφιγγουν' αυτοματα και προσαρμοζονται σε παρα πολλα διαφορετικα ειδη ελαστικων με πολλες διαστασεις;

Δηλαδη, αν οι μεταλλικες μου υποστηριζουν 15 διαστασεις, οι πανινες υποστηριζουν καμια 40αρια τουλαχιστον!

Και οι οδηγιες, δεν ειναι κατι ιδιαιτερο, ουσιαστικα τις βαζεις και 'αυτορυθμιζονται'.

Και ρωτω: πχ σε μικρα ελαστικα (14αρια), πως θα καθισουν καλα; Τραβιουνται μηπως μονες τους πισω απο τη ζαντα;

Δημοσ.

ΔΟΚΙΜΕΣ - ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Καλα, τις μεταλλικες αλυσιδες, πες μπορεις να τις τεσταρεις πως μπανουν/και βγαινουν, και στο στεγνο, μια-δυο φορες, για να παρεις τον 'αερα' στην εγκατάσταση, και να μην εχεις το βαπτισμα του πυρος κατευθειαν στις δυσκολες συνθηκες του χιονιου.

Με το αντιολισθητικο πανί ομως; Αν κανω δοκιμη πχ σε μια πιλοτή, φοβαμαι οτι τα πανια μπορει και να σκιστουν.

Πως μπορει να γινει δοκιμη λοιπον;

Δημοσ.

Δεν θα θελα να γινει η δοκιμη των αντιολισθητικων πανινων αλυσιδων, κατευθειαν οταν θα ειναι η μεγαλη αναγκη, στο χιονι.

Πως μπορω ομως προκαταβολικα, σε καλοκαιρια, με την ησυχια μου, να τις δοκιμασω, διχως να τις χαλασω;

Δημοσ.

Δεν εχω ξαναχρησιμοποιησει αντιολισθητικα πανια.

Οταν θα ερθει η....χιονισμενη περισταση προφανως τον χειμωνα,

θα ειναι η πρωτη φορα που θα κληθω να τις τοποθετησω, και να κινησω το αυτοκινητο με αυτες.

Ελπιζω, η τοποθετηση να ειναι οντως ευκολη.

Σε αυτο εδω το αρθρο, οπως τα λενε, φαινεται να ειναι απλη υποθεση.

http://www.drive.gr/posts/symvoyles/anepidekto-alysidon-na-oi-lyseis

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν εχω ξαναχρησιμοποιησει αντιολισθητικα πανια.

Οταν θα ερθει η....χιονισμενη περισταση προφανως τον χειμωνα,

θα ειναι η πρωτη φορα που θα κληθω να τις τοποθετησω, και να κινησω το αυτοκινητο με αυτες.

Ελπιζω, η τοποθετηση να ειναι οντως ευκολη.

Σε αυτο εδω το αρθρο, οπως τα λενε, φαινεται να ειναι απλη υποθεση.

http://www.drive.gr/posts/symvoyles/anepidekto-alysidon-na-oi-lyseis

Η τοποθέτηση είναι αστεία. Τις έβαλα μέσα σε 5 λεπτά όταν χρειάστηκε να το κάνω, χωρίς να έχω προηγούμενη εμπειρία από τοποθέτηση... Τις περνάς στις ρόδες σα να φοράς ένα κάλυμμα στον τροχό, κάνεις ελάχιστα μπροστά για να εφαρμόσει και στο σημείο που πατούσε κάτω το λάστιχο και είσαι έτοιμος. :)

• Like 1
Δημοσ.

Η τοποθέτηση είναι αστεία. Τις έβαλα μέσα σε 5 λεπτά όταν χρειάστηκε να το κάνω, χωρίς να έχω προηγούμενη εμπειρία από τοποθέτηση... Τις περνάς στις ρόδες σα να φοράς ένα κάλυμμα στον τροχό, κάνεις ελάχιστα μπροστά για να εφαρμόσει και στο σημείο που πατούσε κάτω το λάστιχο και είσαι έτοιμος. :)

Μια χαρα δηλαδη!

Φανταζομαι, αυτο-προσαρμοζονται μονες τους πανω στο ελαστικο, χωρις εσυ να πρεπει να σφιξεις κατι;(ιμαντες/λουρια)

Μου εκανε εντυπωση που καποιες κανουν και για 14αρες ζαντες, αλλα και για 15αρες κλπ, δηλαδη φαινεται να μπαινουν σε μεγαλο ευρος διαστασεων ελαστικων. Απλα απορουσα πως ειναι δυνατον να εφαρμοζουν τοσο 'καλα' και να κανουν δουλεια σε τοσες διαφορες διαστασεις ελαστικων...

Δημοσ.
Μου εκανε εντυπωση που καποιες κανουν και για 14αρες ζαντες, αλλα και για 15αρες κλπ, δηλαδη φαινεται να μπαινουν σε μεγαλο ευρος διαστασεων ελαστικων. Απλα απορουσα πως ειναι δυνατον να εφαρμοζουν τοσο 'καλα' και να κανουν δουλεια σε τοσες διαφορες διαστασεις ελαστικων...

Δέν είναι περίεργο αυτό. Αυτό που έχει σημασία είναι ο συνολικός όγκος του τροχού.

Ένας τροχός με λάστιχο 175/70/14 έχει σχεδόν ίδιο όγκο με ένα τροχό 185/60/15. Στη δεύτερη περίπτωση ναι μέν είναι μεγαλύτερη η ζάντα, αλλά είναι μικρότερο το προφίλ του ελαστικού, οπότε έρχεται στα ίδια.

Μπορεί δηλαδή να δίνει 5-10 διαφορετικές διαστάσεις, αλλά αν κάνεις τον υπολογισμό θα δείς οτι όλοι αυτοί οι συνδιασμοί ζάντας-ελαστικού έχουν λίγο πολύ το ίδιο συνολικό ογκο.

Και το ίδιο ισχύει και για τις αλυσίδες, δεν είναι αποκλειστικότητα των πανιών αυτό.

Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις το γύρο του τετραγώνου με τα πανιά. Δέν πρόκειται να χαλάσουν, αρκεί να μην κάνεις απότομες επιταχύνσεις και φρεναρίσματα. Η επιφάνεια τους με τη χρήση μπορεί να φθαρεί λίγο και να γίνει κάπως "χνουδωτή", αλλά λένε οτι αυτό το χνούδι βελτιώνει ακόμα περισσότερο την πρόσφυση στο χιόνι.

• Like 2
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 2/1/2017 στις 2:17 ΜΜ, mentoras99 είπε

Κανενας δεν εχει

- εμπειρια

- γνωση

- αποψη

για να πει;;;;

Θα σου απαντήσω εγώ μετά και τη χρήση που έκανα σε αυτές που έχεις βάλει στο πρώτο λινκ. 

ΑΝ και σαν ιδέα φαίνεται καλή, δυστυχώς χωλαίνει στην υλοποίηση. Αυτό διότι οι ιμάντες στη μία άκρη είναι ραμμένοι και από την πίεση εμένα για μία απόσταση 1,5 χλμ μου έσπασαν. Προσοχή όχι ο ιμάντας αλλά στο σημείο που είναι οι ραφές με τις κλωστές. Το πλαστικό δεν έπαθε ζημιά. Επίσης κάποια μεταλλικά καρφάκια που έχει διάσπαρτα, κάποια από αυτά έφυγαν επίσης. 

Τις πέρασα σε ανηφοριά καθοδόν για το χιονοδρομικό 3-5 πηγάδια. Ίσως καταπονέθηκαν λίγο παραπάνω λόγω ανηφοριάς. Ενδεχομένως σε μικρότερο αυτοκίνητο και πιο ελαφρύ και σε ίσιο δρόμο να δουλεύουν καλύτερα. 

Δε θα τις συνέστηνα όμως. Επειδή και εγώ δεν είμαι φαν των αλυσίδων, μέχρι να πάρω χιονολάστιχα (ότι καλύτερο) φέτος θα τη βγάλω με χιονοκουβέρτα

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξέθαψα και εγώ το ποστ για μια συμβουλή . Μένω Μεσσηνία και εδώ δεν έχουμε χιόνι , ελάχιστα πράγματα σε κάνα βουνό τριγύρω και αυτό πολύ χαμηλής έντασης , δεν κλείνουν δρόμοι πχ ούτε μένουν με χιόνι οι δρόμοι για πολύ. Κανονίζω να πάω ένα τριήμερο αρχές του Φλεβάρη μάλλον ,σε ορεινά μέρη που ενδέχεται να συναντήσω λίγο χιόνι .Τι προτείνεται να χρησιμοποιήσω ? Όπως καταλαβαίνεται μιλάμε για χρήση το πολύ μια φορά το χρόνο ξέρω γω οπότε δε θα ήθελα να δώσω ένα σκασμό λεφτά .Το αυτοκίνητο μου είναι μπροστινοκίνητο , όχι χαμηλωμένο σε τραγικό σημείο (χωράει άνετα μια μπουνιά ανάμεσα σε θόλο και λάστιχο) και χαμηλού κυβισμού / ιπποδύναμης . Επίσης , λάστιχα θα μπουν καινούρια την ερχόμενη εβδομάδα οπότε θα ήθελα αν γίνετε να μη τους βγάλω τα μάτια για μια βόλτα .

Όποιος μπορέσει και ασχοληθεί να βοηθήσει ας βάλει και κάνα λινκ γιατί έκανα μια αναζήτηση και για κουβέρτες και για αλυσίδες αλλά δε μπορώ να αποφασίσω , βλέπω τιμές απο 40 ευρω μέχρι και 240 πχ και πελάγωσα. Επειδή είμαι από επαρχία και εδώ θα μ πιάσουν τα οπίσθια και με τα 2 χέρια αν πάω σε μαγαζί , μόνο από κάνα σκρουτζομάγαζο με βλέπω η έστω πρακτικερ αν ξέρει κάποιος οτι είναι καλές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...