zio10 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Γιατί δεν πας σε κουβέρτες που είναι στάνταρ λύση; (Αν και έχω μια επιφύλαξη για το πόσο καλά κρατάνε στο χιόνι. Εγώ ίσες φορές τις έχω βάλει δεν είχα θέμα, ο πατέρας μου όμως μια φορά γλίστρησε σα να μην είχε καθόλου αλυσίδες).
mentoras99 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Γιατί δεν πας σε κουβέρτες που είναι στάνταρ λύση; (Αν και έχω μια επιφύλαξη για το πόσο καλά κρατάνε στο χιόνι. Εγώ ίσες φορές τις έχω βάλει δεν είχα θέμα, ο πατέρας μου όμως μια φορά γλίστρησε σα να μην είχε καθόλου αλυσίδες). Γιατι εχω ηδη μεταλλικες αλυσιδες των 150 ευρω, (οχι φτηνες δηλαδη) και θελω εναλλακτικη φτηνη, κι οχι να δωσω ενα 40αρι για socks. ----- Διαβαζω για τις αλυσιδες που ποσταρα σε περιγραφη προιοντος "The tire chains can be easily installed in most of the standard size of the alloy or steel wheel (13 inch - 19 inches) tire width in (165 mm - 265 mm) car, truck and trailer." Αρα λενε κανει...αλλα στην πραξη πρεπει να βγαλεις τασια για να τις βαλεις, και να ειναι οι τρυπες της ζαντας μεγαλυτερες απο τα λουρια των αλυσιδων...οχι τοσο straightforward...
zio10 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Κατάλαβα! Αν έχεις τόσο καλές αλυσίδες πάντως ίσως θα ήταν καλύτερα να κάνεις εξάσκηση στο πως φοριούνται για να μη πάνε χαμένες! Να μην πάρεις καθόλου άλλες δηλαδή. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Ψηφίζω κουβέρτες δεδομένου πως όταν τις χρειάστηκα και χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία, τις πέρασα μέσα σε 5 λεπτά (βασικά τις φοράς στο λάστιχο, μετακινείς ελάχιστα το αυτοκίνητο ώστε να εφαρμόσουν και στο σημείο που πατούσε το λάστιχο κάτω και είσαι έτοιμος) και το ταξίδι συνεχίστηκε χωρίς πρόβλημα. Ήταν πατημένο αλλά παγωμένο χιόνι πάνω σε άσφαλτο. 1
Haldol Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Στο Amazon πάντως (από όπου έβαλες link) βλέπω αρκετές κακές κριτικές σχετικά με την αντοχή τους. Ο άλλος λέει ότι δε του 'βγαλε ούτε 1 χιλιόμετρο πριν κοπεί ένα απ' τα λουριά. Άλλος πιο κάτω λέει ότι άντεξαν για μία χρήση, μετά σκουπίδια.
mentoras99 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Οι snow socks που προτιματε,ειναι για συγκεκριμενο μεγεθος ελαστικων; Γιατι βλεπω και πολλες που ταιριαζουν σε διαφορες διαστασεις ελαστικων, σαν universal. Επισης, οταν τις αγορασατε, κοιταξατε να ειναι καποιας 'φιρμας', ή γενικως πηρατε κουβερτα και ολα καλα;
AntiCambeR Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Εχω ακούσει άποψη πως οι κουβέρτες είναι για λίγο χιόνι πχ έως 5 cm και για παραπάνω χιόνι οι αλυσίδες.Επίσης πως όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος της ζάντας τόσο πιο ακριβά. Δεν έχω βάλει ποτέ κάτι απο τα 2 γιατί δεν χρειάστηκε τόσα χρόνια.
GeorgeHellas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 σρυ που χαλάω το τόπικ.. αλυσίδες για suzuki swift? απότι είδα το site 185/55R16 φοράει.. καμιά οικονομική πρόταση από skroutz/praktiker?
futureshock Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Ημουν ετοιμος να αγορασω ενα σετ απο αυτες τις 'εναλλακτικες' αλυσιδες https://www.amazon.com/Chains-Adjustable-Emergency-Chain-Truck/dp/B01N43I1ZO/ref=sr_1_9?ie=UTF8&qid=1483374573&sr=8-9&keywords=anti+skid+tire+snow που τις βρισκω στο ebay σε τιμη...χώμα (10ευρω), και μπαινουν εντος 5 λεπτου (για μενα-που δεν ...πιανουν τα χερια μου), αλλα ευτυχως προλαβα/σκεφτηκα και πηγα και ειδα ενα βιντεο με τοποθετηση, και παρατηρησα κατι που δεν ειδα να το γραφουν πουθενα γι'αυτου του τυπου τις αλυσιδες: οτι αν καταλαβα καλα, ειναι μονο για ροδες με ζαντες αλουμινιου!!!!!!!!!!! Αλλιως πως αλλιως πχ θα μπουν στο δικο μου αμαξι, με τα κλασικα 'τάσια' στους τροχους, και την μεταλλικη ζαντα; Δεν μπορει να 'τυλιξεις' το λαστιχο και να πιασουν οι αγκραφες! Καταλαβα κατι λαθος; Τι λετε εσεις; το λινκ απο το αμαζον ειναι για 6 κομματια . το ebay που λες 10 ευρω ειναι για 1 κομματι.
zio10 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Χρειάστηκε προχθές να βάλω τις κουβέρτες που έχω. Δυσκολεύτηκα, σα να είχαν σκληρύνει και να είχαν χάσει την ελαστικότητά τους...
mentoras99 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Χρειάστηκε προχθές να βάλω τις κουβέρτες που έχω. Δυσκολεύτηκα, σα να είχαν σκληρύνει και να είχαν χάσει την ελαστικότητά τους... Τελικα παρηγγειλα κι εγω κουβερτες, τις αναμενω. Ποσο καιρο εχεις τις δικες σου, και ποσες φορες τις χρησιμοποιησες;
zio10 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Τελικα παρηγγειλα κι εγω κουβερτες, τις αναμενω. Ποσο καιρο εχεις τις δικες σου, και ποσες φορες τις χρησιμοποιησες; Τις έχω 4-5 χρόνια και τις βάζω κάθε χρόνο όσες φορές χρειαστεί. Πιστεύω 10-15 φορές τις έχω χρησιμοποιήσει. Τώρα τις έπλυνα να δω αν θα μαλακώσουν λίγο.
mentoras99 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Ενω με τις κλασικες αλυσιδες, μπορει και να κανεις μια δοκιμη εκει που το εχεις παρκαρισμενο στο σπιτι σου να δεις πως μπαινουν, πιστευω οτι με τις κουβερτες αυτο δεν μπορει να γινει. Εννοω οτι σε στεγνο και σε καλες συνθηκες, πως να τις φορεσεις, δεν θα σκιστουν; Αρα δεν μπορει να γινει μια δοκιμη πριν τις αληθινες συνθηκες με χιονι;
zio10 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Από κράτημα είναι εντάξει, δεν έχουν θέμα. Απλά μου φάνηκε κάπως πιο δύσκολη η τοποθέτηση, μπορεί να ήταν ιδέα μου. Δοκιμή μπορείς να κάνεις και με τις κουβέρτες, δεν θα πάθουν κάτι για λίγα μέτρα που θα προχωρήσεις για να μπουν.
mentoras99 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Μετα την χρηση στα χιονια, οι κουβερτες πως πρεπει να καθαριστουν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα