ChristinaCrazy Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Έψαχνα να αγοράσω αλυσίδες για το αμάξι μου σε διάφορα site με αξεσουάρ για αυτοκίνητα και βρήκα πανιά αντιολισθητικά; Τι απο τα δύο είναι καλύτερα;
mphxths Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 οι "χιονοκουβερτες" συνηθως ειναι για χαμηλωμενα αμαξια που δεν χωραει να φορεθει αλυσιδα.Οχι οτι δεν μπορουν να τα βαλουν και αμαξια που δεν ειναι χαμηλωμενα. Δεν ξερω αν εχουν διαφορα..δηλ αν οι αλυσιδες ειναι καλυτερες απο τις "κουβερτες" ή το αντιθετο... Υποθετω οτι απλα με τις "κουβερτες" αν τυχει και απο το χιονι βρεθεις στην ασφαλτο δεν θα χεις τα γδαρσιματα και τα γκουπου γκουπου που κανει το αμαξι με τις αλυσιδες...
*Kezar* Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 στο 1 σκιζεται η κουβερτα.. στο αλλο ταλαιπωρεις το λαστιχο.. διαλεγεις και παιρνεις. πανω κατω την ιδια δουλεια κανουν.
leftermann Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 πρόσφατα πήγα κι εγώ να αγοράσω αλυσίδες, και τελικά έφυγα με πάνινες. Με είπαν ότι: 1. έχεις καλύτερη πρόσφυση με τις πάνινες. Κυρίως δε στον πάγο. 2. σαφώς πιο ήρεμη οδήγηση, δεν χοροπηδάει σαν κάρο. Μέγιστη ταχύτητα 50 χαω. 3. Πιο ασφαλής από την άποψη ότι, αν σπάσει η αλυσίδα μπορεί να σου κάνει ζημιά, ενώ η πάνινη όχι. 4. μικρότερη αντοχή οι πάνινες, και κυρίως αν τις οδηγάς σε δρόμο με όχι και τόσο χιόνι 5. σαφώς ακριβότερες οι πάνινες. Α, επίσης, πιο εύκολες στο πέρασμα οι πάνινες
LRoi Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Οι πάνινες σε πάγο δεν είναι ότι καλύτερο. Οι αλυσίδες έχουν μεγαλύτερο μπελά. Αν πατάς χιόνι/πάγο μία φορά το χρόνο, παίρνεις πανιά, αν κυκλοφορείς συχνά σε πάγο, αλυσίδες. Εγώ προσωπικά τα είχα σκάσει χοντρά για αυτές αλλά επειδή έχω χαμηλωμένο αυτοκίνητο, πάλι μου βγαίνει η Παναγία.
qsis Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 εγω εχω κουβερτες λογω περιορισμενου χωρο στο θολο αναγκαστικα οπως ειπωθηκε και πιο πανω οι κουβερτες σκιζονται , οι αλυσιδες μπορουν να κανουν ζημια στο αυτοκινητο (αν κατι παει στραβα παντα, δηλαδη κανεις μαλακια ) εχοντας δει και τα 2 στη πραξη θα προτιμησω τις κουβερτες , μου αρεσαν πιο πολυ στην οδηγηση και φανηκαν πιο γερες απο οτι αρχικα νομιζα ακομα και σε παγο βεβαια για να τις βαλεις σου φευγει η παναγια, ειδικα μεχρι να το μαθεις και δε μπορεις να κανεις και καπου ευκολα εξασκηση γιατι θελει βρεγμενο λαστιχο για να φορεθουν βεβαια ισως εγω δυσκολευομαι και παραπανω γιατι οπως ειπα τα πραγματα στο θολο μου ειναι καπως στενα και το λαστιχο σχετικα φαρδυ , οποτε το να βαλω μεσα βαθια το χερι μου θελει κοπο βγαινουν παντως αρκετα πανευκολα θα ελεγα πιο ευκολα απο τις αλυσιδες
Waldo_Vrs Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Απο θέμα πρακτικότητας πήρα αλυσίδες προσωπικά....ακόμα και αν σπάσει την φτιάχνεις μόνος σου μετά (λίγο τα χέρια σου να πιάνουν, σπίτι σου μετά φυσικά ) τα πανιά μπορεί κάπιος να μου πει πόσο καλά αντέχουν? με ενδιαφέρει!!! Γιατί συγνώμη κιόλας αλλά δεν θα οδηγάω συνέχεια σε δρόμο ευθεία με τέλεια άσφαλτο...στην Ελλάδα ζούμε...αντέχει το πανί αν πέσω σε καμιά λακούβα? ή να βρεί καμιά πέτρα?
qsis Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 σε μικροπραγματα αντεχει μια χαρα σε γερη λακουβα ή κοφτερη κοτρωνα δε μου χει τυχει , προσεχω παντα που παταω αν κανεις παντως προσεκτικους χειρισμους δεν εχεις θεμα επισης ενα αλλο θετικο ειναι οτι δεν κοπανουν οταν βγεις σε καλη ασφαλτο , οποτε μπορεις να τις κρατησεις και λιγο παραπανω μεχρι να βρεις ενα καλο σημειο να τις βγαλεις (και μπορεις να πας με σχετικα αξιοπρεπεις ταχυτητες, δε χρειαζεται να πηγαινεις υπερβολικα αργα οπως με τις αλυσιδες ) παραθετω βιντεο , οπου μολις ειχα βγει απο σχετικα χοντρο χιονι (μεσα σε στρατοπεδο οπου υπηρχε θεμα με τα εκχιονιστικα που δε δουλευαν και το χιονι το πατουσαν styer και καναδεζες και λιγα αυτοκινητα μπορουσαν να κινηθουν και το δικο μου για να φυγω το ξεθαβα καποιες ωρες και εσκαβα δρομο μεχρι το πατημενο ) , στη συνεχεια μπηκα μεσα στο χωριο οπου ειχε αρκετα σημεια με παγο και στο βιντεο κατευθυνομαι προς την εθνικη (λιγο πριν μπω εθνικη να ταξιδεψω τις εβγαλα φυσικα ) κινειται μια χαρα το οχημα σε καθαρη ασφαλτο -με λιγο παγωμενο χιονι στις ακρες- και σχετικα γρηγορα θα ελεγα χωρις ιδιαιτερο θεμα σε αναλογη περιπτωση με αλυσιδες ειτε θα επρεπε να τις βγαλω αμεσα , ή να πηγαινω με 10
mentoras99 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Συγχωρεστε μου το cross-posting, ψαχνω να βρω λυση και η νεκρανασταση του τοπικ δικαιολογειται, μας χτυπησε ο χιονιας για τα καλα! Εχω αγορασμενες καλες αλυσιδες εδω και χρονια, αρκετα ακριβες τις ειχα αγορασει τοτε απο το autoplus, και δεν ηταν απλες αλυσιδες, ειχαν και πατεντα με 'καστάνιες' να αυτορυθμιζονται μονες τους κλπ Αλλα επειδη δεν το κατεχω το αθλημα και κατα καιρους εχω ταλαιπωρηθει, επειδη ακριβως ειναι περιστασιακη η χρηση, θελω να αγορασω ως εναλλακτικη επιλογη και κατι πιο προχειρο και ευκολο στην τοποθετηση. Εχοντας ηδη καλες αλυσιδες, να αγορασω κατι φτηνο, που να μπορει να το βαλει ακομη και μικρο παιδι. Βλεπω στο ebay διαφορες νεου τυπου αλυσιδες. Πχ Υπαρχουν αραγε και 'universal'???? Δεν βλεπω μεγεθη, αρα ταιριαζουν σε ολα τα μεγεθη ελαστικων;;;; http://www.ebay.com/itm/1pcs-Set-Car-Snow-Tire-Anti-skid-Chains-Beef-Tendon-Wheel-Antiskid-TPU-Chain/232122505596?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D38530%26meid%3D8a1627e89b8947f19e2104c8c9fdc8ae%26pid%3D100011%26rk%3D2%26rkt%3D12%26sd%3D311767458211 http://www.ebay.com/...sd=311767458211 http://www.ebay.com/...SAAAOSwImRYZmAi Τι θα προτεινατε για φτηνη εναλλακτικη, ευκολοφορετη επιλογη;
zio10 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Συγχωρεστε μου το cross-posting, ψαχνω να βρω λυση και η νεκρανασταση του τοπικ δικαιολογειται, μας χτυπησε ο χιονιας για τα καλα! Εχω αγορασμενες καλες αλυσιδες εδω και χρονια, αρκετα ακριβες τις ειχα αγορασει τοτε απο το autoplus, και δεν ηταν απλες αλυσιδες, ειχαν και πατεντα με 'καστάνιες' να αυτορυθμιζονται μονες τους κλπ Αλλα επειδη δεν το κατεχω το αθλημα και κατα καιρους εχω ταλαιπωρηθει, επειδη ακριβως ειναι περιστασιακη η χρηση, θελω να αγορασω ως εναλλακτικη επιλογη και κατι πιο προχειρο και ευκολο στην τοποθετηση. Εχοντας ηδη καλες αλυσιδες, να αγορασω κατι φτηνο, που να μπορει να το βαλει ακομη και μικρο παιδι. Βλεπω στο ebay διαφορες νεου τυπου αλυσιδες. Πχ Υπαρχουν αραγε και 'universal'???? Δεν βλεπω μεγεθη, αρα ταιριαζουν σε ολα τα μεγεθη ελαστικων;;;; http://www.ebay.com/itm/1pcs-Set-Car-Snow-Tire-Anti-skid-Chains-Beef-Tendon-Wheel-Antiskid-TPU-Chain/232122505596?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D38530%26meid%3D8a1627e89b8947f19e2104c8c9fdc8ae%26pid%3D100011%26rk%3D2%26rkt%3D12%26sd%3D311767458211 http://www.ebay.com/...sd=311767458211 http://www.ebay.com/...SAAAOSwImRYZmAi Τι θα προτεινατε για φτηνη εναλλακτικη, ευκολοφορετη επιλογη; Οι κουβέρτες μπαίνουν αρκετά εύκολα και νομίζω βρίσκεις και αρκετά φτηνές πλέον.
mentoras99 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Οι κουβέρτες μπαίνουν αρκετά εύκολα και νομίζω βρίσκεις και αρκετά φτηνές πλέον. thanks. Εχει κανεις αλλος εμπειρια, περα απο τις πανινες; Σαν κι αυτες που εδωσα στα λινκς; Υπαρχουν universal λυσεις, για ολα τα μεγεθη ελαστικων; 1
mentoras99 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Κανενας δεν εχει - εμπειρια - γνωση - αποψη για να πει;;;;
mentoras99 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Ημουν ετοιμος να αγορασω ενα σετ απο αυτες τις 'εναλλακτικες' αλυσιδες https://www.amazon.com/Chains-Adjustable-Emergency-Chain-Truck/dp/B01N43I1ZO/ref=sr_1_9?ie=UTF8&qid=1483374573&sr=8-9&keywords=anti+skid+tire+snow που τις βρισκω στο ebay σε τιμη...χώμα (10ευρω), και μπαινουν εντος 5 λεπτου (για μενα-που δεν ...πιανουν τα χερια μου), αλλα ευτυχως προλαβα/σκεφτηκα και πηγα και ειδα ενα βιντεο με τοποθετηση, και παρατηρησα κατι που δεν ειδα να το γραφουν πουθενα γι'αυτου του τυπου τις αλυσιδες: οτι αν καταλαβα καλα, ειναι μονο για ροδες με ζαντες αλουμινιου!!!!!!!!!!! Αλλιως πως αλλιως πχ θα μπουν στο δικο μου αμαξι, με τα κλασικα 'τάσια' στους τροχους, και την μεταλλικη ζαντα; Δεν μπορει να 'τυλιξεις' το λαστιχο και να πιασουν οι αγκραφες! Καταλαβα κατι λαθος; Τι λετε εσεις;
Haldol Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Γιατί να μην περνάνε από τη σιδερένια ζάντα, εάν βγάλεις το τάσι; Κι αυτή τρύπες έχει
mentoras99 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Γιατί να μην περνάνε από τη σιδερένια ζάντα, εάν βγάλεις το τάσι; Κι αυτή τρύπες έχει Τρυπες εχει, αλλα μικροτερες...αραγε θα χωραει να περασει το λουρι; Δεν εχουν ουτε μια φωτο με κλασικη ζαντα... Μπορει καποιος ειδημων στα αυτοκινητα, να εκτιμησει αν θα κανουν οι αλυσιδεες αυτες και με κανονικη ζαντα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα