Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών NTT έχει αναπτύξει μια νέα τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας η οποία εμφανίζει περιεχόμενο ανάμεσα σε δύο οθόνες όπου τις περισσότερες φορές η μία είναι οθόνη tablet/smartphone και η δεύτερη είναι οθόνη τηλεόρασης.Αναπτύχθηκε το λογισμικό με την ονομασία VisualAR και προβάλλει μάλιστα το περιεχόμενο ανάλογα με τη θέση του χρήστη και την οπτική του γωνία. Η διαφορά του με τις υπόλοιπες λύσεις που έχουν δώσει άλλες εταιρείες όπως η Disney και η Activision, είναι ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία προβάλλει περιεχόμενο στην πρώτη οθόνη σε συγχρονισμό με αυτό που εμφανίζεται στην τηλεόραση. Για να αναπτυχθεί βέβαια εμπορικά μια τέτοια λύση θα πρέπει να υπάρξουν κερδοφόρες χρήσεις της. Η εταιρεία μέχρι στιγμής έχει προτείνει τη χρήση της για προβολή Αγγλικού περιεχομένου στα κινητά τηλέφωνα των τουριστών της χώρας.

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/2/19/4007386/augmented-reality-comes-to-the-living-room-with-visual-syncar[/url]']theverge.com

Δημοσ.

Δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα...

Δηλαδή να δώσει κανείς τόσα λεφτά (γιατί φαντάζομαι δε θα είναι και τζαμπέ) για να βλέπει ένα μπαρμπαδέλι να χορεύει στην οθόνη του tablet μου;

Και δεν παίρνω κατευθείαν τη χορεύτρια λέω γω...

Υ.Γ.

Η NTT είναι Ιαπωνική και όχι Κινέζικη...

Δημοσ.

Πέρα από κανά παιδικό παιχνίδι σαν αυτά που έχει βγάλει η σονυ με το ps move που και καλά είσαι μάγος, δεν βλέπω άλλη χρήση του. Που και πάλι δεν μπορώ να φανταστώ κάποια πρακτική εφαρμογή του ακόμα και μέσα σε τέτοιο παιχνίδι.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως αν και αρκετά εντυπωσιακό σαν επίτευγμα, στην υλοποίηση της παρουσίασης, υποβαθμίζεται αισθητά και έτσι, προκύπτουν ως αρκετά δικαιολογημένες απορίες του τύπου "και που χρησιμεύει κάτι τέτοιο" κοκ. Το λέω γιατί, κι εγώ, κάπως έτσι ένιωσα αρχικά.

Όσο αφορά το τι resources θα χρειάζεται από τις συσκευές που θα το υποστηρίζουν, αν και δεν μπορώ να γνωρίζω σίγουρα, θεωρώ πως πράγματι θα πρέπει να είναι αρκετά "απαιτητικό" ειδικά στην αρχή του (ως τεχνολογία). Όμως, είναι γνωστό πια ότι, οι hardware εξελίξεις, τρέχουν ασταμάτητα εδώ και χρόνια. Άρα, "κοντός ψαλμός".

Άσχετο - Σχετικό:

Μόνο εγώ έχω την αίσθηση ότι, ειδικά τον τελευταίο καιρό, υπάρχει μια έκδηλη τάση από διάφορες τεχνολογικές πλευρές (και δεν εστιάζω μόνο στο συγκεκριμένο), να "ξεκολλήσουν" τον ψηφιακό κόσμο από εκεί που ως τώρα βρίσκεται και να τον εντάξουν, κανονικά πια, στον αληθινό, τον δικό μας μη ψηφιακό κόσμο;!

Ξέρω πως αυτό ακούγεται "κάπως" αλλά αυτό μου βγαίνει με ορισμένα τέτοια επιτεύγματα...

• Like 4
Δημοσ.

Η χορεύτρια ήταν demo... όπως είπε και ο τύπος στο video αυτό μπορεί να έχει πάρα πολλές λειτουργίες 

1) να βλέπεις video και να σου βγάζει υπότιτλους αναλόγως με τη γλώσσα του κινητού σου

2) να μπορούν να δουν ταινία άτομα με πρόβλημα στην ακοή τους, δείχνοντας τους δίπλα τη μετάφραση στα νοηματικά

Τώρα που το σκέφτομαι μέχρι και σε μουσείο θα ήταν τρομερό να χρησιμοποιηθεί για περιγραφή στα εκθέματα.

Πολύ δυνατή ανακάλυψη!

• Like 1
Δημοσ.

Πράγματι, η κυριότερη χρησιμότητα μιας τέτοιας "πατέντας", θα μπορούσε να ήταν το να μπορεί, ο κάθε θεατής μιας κοινής προς όλους κατά τ' άλλα πηγής απεικόνισης, να έχει ως επιμέρους, τις όποιες επιπλέον, προσωπικές και ιδιαίτερες πληροφορήσεις θα ήθελε (π.χ. σε μια προσωπική του μικρότερη οθόνη).

Υπό τέτοιων πρισμάτων, αποκτά κατευθείαν πολύ πιο ουσιαστικούς ρόλους ύπαρξης και επέκτασης ως τεχνολογία!

Δε νομίζω ότι θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη σε άλλες, πιο συνηθισμένες καταναλωτικές ανάγκες...

Δημοσ.

augmented reality λέγεται η τεχνολογία και υπάρχει αρκετό καιρό, αυτό που κάνανε δεν είναι τίποτα

χρησιμοποιείται ήδη σε παιχνίδια, σε χάρτες, σε εφαρμογές, σε διαφημίσεις

πχ http://www.youtube.com/watch?v=hT-Z6yhiLD8

πχ http://www.youtube.com/watch?v=COlvfEXvOlw

συνδυάζει συνήθως τη θέση σου και τους αισθητήρες του κινητού για την κατεύθυνση για να σου δείξει ό,τι είναι να δεις

άλλες φορές διαβάζει την εικόνα που βλέπει και πάνω σε αυτή φτιάχνει 3d μοντέλα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...