alex.kotanidis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Έχω έναν σκληρό δίσκο 500gb HDD και έναν άλλον 120. Όλα πήγαιναν καλά ωσπου μια μέρα αποφάσισα να αλλάξω κουτί να βάλω ένα παλιό που ήταν μικρότερο και πιο βολικό. Αφου μου πήρε αιώνες για να μεταφέρω το hardware απο το ένα pc στο άλλο συνηδειτοποίησα οτι δεν μου κάνει το καινούριο μου κουτί και τα μετέφερα ξανά στο αρχικό τους. Εκεί τώρα ενώ δεν άλλαξα κάτι ίσως διαφορετικά sata καλώδια αλλά επειδή δοκίμασα να κάνω αλλαγές και επιμένει το πρόβλημα δεν πιστεύω πως παίζει αυτό ρόλο. Η μόνη διαφορά είναι το τροφοδοτικό απο 400αρι πήγα σε 500αρι. Ο σκληρός όμως ο 500gb για κάποιον περίεργο λόγο βραχυκυκλώνει το πισι με αποτέλεσμα να μην ανοίγει. Για την ακρίβεια παει να ξεκινήσει η ψύκτρα και σταματάει και την δεύτερη φορά που θα πατήσω να ανοίξω τον υπολογιστή δεν κάνει ούτε αυτό. Αν αφαιρέσω τον δίσκο όλα λειτουργούν κανονικά. Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει αν κάποιος μπορεί ας βοηθήσει. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
MoviemakerGr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 O δίσκος.. σου άφησε χρόνους.. δεν μπορείς να κάνεις κάτι,ως απέλπιδα προσπάθεια,μόνο αν βρεις καμιά ολόιδια πλακέτα από κάποιον άλλον κ την αλλάξεις αλλά με ποσοστό επιτυχίας ίσως και κάτω από 10%.
washcloud Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Πολύ χοντρό για να φταίει ο δίσκος και καμμένη του πλακέτα, Μούβη, για τέτοια συμπεριφορά...Όχι κι αδύνατο βέβαια - απλά πολύ χοντρό κι ασυνήθιστο...(επίσης, σε κάθε περίπτωση, πολύ χαμηλό ποσοστό δίνεις στην επιτυχημένη "μεταμόσχευση", ολόιδιας εννοείται, πλακέτας...Εγώ θα έλεγα, 10%, για περίπτωση αποτυχίας. Μην πω και λιγότερο, καθώς μέχρι και 500άρηδες που έχω τραμπάρει, μια χαρά δουλεύανε) Αλέκο, αν μπορείς, δοκίμασε τον δίσκο σε άλλον υπολογιστή, και πες μας τί έγινε. (...εν τω μεταξύ, υπάρχει περίπτωση να είναι Seagate Barracuda, της σειράς 7200.11 συγκεκριμένα...; ) (...κι ένα ακόμα : η τροφοδοσία του γίνεται από κλασσικό άσπρο Molex βύσμα; Έχει δηλαδή τέτοια υποδοχή; Κι αν ναι, εκεί σύνδεσες την τροφοδοσία; Ή μήπως μόνο SATA-power βύσμα; )
MoviemakerGr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Μου έχει τύχει ακριβός το ίδιο με σταθερό υπολογιστή γείτονα.. Mate Εξου κ η σιγουριά στην διατύπωση. Στον δικο μου υπολογιστή άναβε το Pc αλλα δεν τον έβλεπε καν το bios.στο δικό του (LGA 775) έκανε αυτό που περιγράφει ακριβός ο TS
washcloud Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Μωρέ κι εμένα μου έχει τύχει (μιά φορά όλη κι όλη στα τόσα χρόνια, αν θυμάμαι καλά) - κι άλλωστε η συμπεριφορά του συστήματος, δύσκολο να οφείλεται σε κάτι άλλο από τον δίσκο έχοντα πρόβλημα. Συμφωνώ ότι, όσο ασυνήθιστο κι αν είναι (με βάση το σύμπτωμα), ότι κατά 99% ο δίσκος για κάποιο λόγο, καπούτ (και υποπτέυομαι φυσικά ότι κάποιο λάθος έκανε στις συνδεση του βύσματοις τροφοδοσίας κατά τη μεταφορά - εξ' ου και ρωτάω αν έχει ανάλογο κονέκτορα/τον σύνδεσε σε Molex). Όσο κι αν αυτό το παρόν 99% συμβαίνει μια στις...100. Η ουσιαστική μου ένσταση είναι στην έλλειψη προτροπής να τον δοκιμάσει και αλλού (έστω κι αν είναι φάση πνιγμένου που πιάνεται από τα μαλλιά του), πριν τον αποσύρει/μπει σε διαδικασία ανεύρεσης πλακέτας... (...και μαλακία μου τώρα που το σκέφτομαι, που δεν αναφέρθηκα σε αυτό το "ποσοστό" στο αρχικό μου ποστ) 1
alex.kotanidis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Καταδεύτερον @washcloud ο δίσκος ήταν (και το τονίζω ήταν) 500GB Seagate Barracuda 7200.11. Δοκίμασα τον σκληρό σε έναν άλλον υπολογιστή και την στιγμή που τον άνοιξα ο σκληρός γέμισε το δωμάτιο καπνούς (δεν κάνω πλάκα) Απογοητεύτηκα αλλά ευτυχώς είχα backup τα αρχεία μου άρα δεν ανησυχώ. Ακόμα και όταν λειτουργούσε, υπολειτουργούσε γιατί μου έβγαζαν στην εκκίνηση τα windows οτι ο σκληρός μου έχει πρόβλημα (για αυτό άλλωστε έκανα και backup τα αρχεία) Αλλά γενικά ήμουν πολύ προσεκτικός στην μεταφορά δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιξε.
washcloud Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 ...μάλλον τίποτα δεν "έφταιξε" και ήταν απλά "η ώρα του" (πολλά κιλά γκαντέμης ήταν : σειρά του γνωστού προβληματικού firmware που κάποια στιγμή θα έβγαινε στην επιφάνεια, λες και για πρόβλημα στο S.M.A.R.T. , έσκασε και κάποιο μικροηλεκτρονικό τελικά....Ταμάμ.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα