Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Smartphone

το Smartphone τι είναι? καφετιέρα? κινητό με λογισμικό είναι.

edit : κι αν επειδή απλά το είπα, δεν είναι αρκετό, παραθέτω και τον ορισμό στο wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Smartphone

A smartphone is a mobile phone built on a mobile operating system, with more advanced computing capability connectivity than a feature phone

Δημοσ.

άαααλλο ένα πανάκριβο κι ανούσιο "κινητό"

Μην το παίρνεις βρε αδερφέ, δεν είσαι αναγκασμένος. Πάρε κάτι φθηνότερο!

Τι εννοείς όμως;

Ότι είναι ακριβό για τις δυνατότητες του;

Η ότι θα έπρεπε να κάνει παραπάνω πράγματα (ας πούμε καφέ); :D

Δεν σου κρύβω ότι το θέλω όπως είναι, αλλά φθηνότερο!!! Όλοι το θέλουμε!!!

Δημοσ.

Μην το παίρνεις βρε αδερφέ, δεν είσαι αναγκασμένος. Πάρε κάτι φθηνότερο!

Τι εννοείς όμως;

Ότι είναι ακριβό για τις δυνατότητες του;

Η ότι θα έπρεπε να κάνει παραπάνω πράγματα (ας πούμε καφέ); :D

Δεν σου κρύβω ότι το θέλω όπως είναι, αλλά φθηνότερο!!! Όλοι το θέλουμε!!!

ΠΟΥ κολλάει αν θα το πάρω ή όχι??? δεν θα πω την άποψή μου επειδή δεν θα το πάρω? με αυτήν την λογική να μιλάμε ΜΟΝΟ για ότι έχουμε!

ξέρω γω, εσύ τι λες να εννοώ όταν λέω ανούσιο και πανάκριβο?? σίγουρα πάντως όχι ότι θα πρέπει να κάνει και καφέ..

Δημοσ.

Οσοι ασχολείστε με το χώρο και ειδικά με τα android θα έχετε παρατηρήσει πως πλέον δεν εχει νόημα να τουμπανιαζεις ένα smartphone με επεξεργαστες κλπ.

Ελεος. Εχουμε φτάσει σε hardware specs που το λειτουργικό δεν πείθει.

Εχει lags, ειναι πολύπλοκο κλπ.

Το στοίχημα πλέον δεν ειναι στο hardware.

Βλέπεις το Galaxy Nexus που ειναι διπύρηνο να ειναι πιο smooth και γρήγορο overall από όλα τα διπύρηνα και αρκετά τετραπύρηνα της αγοράς.

Γιατι;

Επειδή το λογισμικο συνεργάζεται άψογα με το υλικό.

Θεωρώ πως η HTC, για να εχει κρατήσει το κινητό με 4 πυρήνες μάλλον εχει ασχοληθεί λίγο παραπάνω με το λογισμικο και τα features του.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, μου αρέσει η διαφοροποίηση της HTC σε σχέση με την Samsung και τον πυρετό των hardware specs.

Πριν απο καιρό δεν συνέβαινε το ίδιο.

Για αυτο πιστεύω πως με το HTC One και την σειρά Note της Samsung πλέον αρχίζουμε και μιλάμε για software features και όχι για hardware.

Οσο μας "αφήνει" η Samsung δηλαδη.

Αλλωστε μην ξεχνάτε πως ο κύριος λόγος για αλλαγή ROM σε παλιότερες συσκευές Android,

ήταν για να "πηγαίνουν πιο γρήγορα".

Αυτο απο μόνο του αποδεικνύει την ανάγκη για καλογραμμένο OS.

Περιμένω την επόμενη εβδομάδα να δω το HTC One απο κοντά και ελπίζω να εκπλαγώ θετικά.

Ωστόσο επειδή το Android-όπως το έχουμε δει μέχρι τώρα- την ζητάει την ισχύ και την RAM, δεν θα με χαλούσε να ήταν οκταπύρηνο.

Θα δείξει.

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 2
Δημοσ.

Οσοι ασχολείστε με το χώρο και ειδικά με τα android θα έχετε παρατηρήσει πως πλέον δεν εχει νόημα να τουμπανιαζεις ένα smartphone με επεξεργαστες κλπ.<br>

Ελεος. Εχουμε φτάσει σε hardware specs που το λειτουργικό δεν πείθει.<br>

Εχει lags, ειναι πολύπλοκο κλπ.<br><br>

Το στοίχημα πλέον δεν ειναι στο hardware.<br>

Βλέπεις το Galaxy Nexus που ειναι διπύρηνο να ειναι πιο smooth και γρήγορο overall από όλα τα διπύρηνα και αρκετά τετραπύρηνα της αγοράς.<br>

Γιατι;<br>

Επειδή το λογισμικο συνεργάζεται άψογα με το υλικό.<br><br>

Θεωρώ πως η HTC, για να εχει κρατήσει το κινητό με 4 πυρήνες μάλλον εχει ασχοληθεί λίγο παραπάνω με το λογισμικο και τα features του.<br>

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, μου αρέσει η διαφοροποίηση της HTC σε σχέση με την Samsung και τον πυρετό των hardware specs.<br><br>

Πριν απο καιρό δεν συνέβαινε το ίδιο.<br>

Για αυτο πιστεύω πως με το HTC One και την σειρά Note της Samsung πλέον αρχίζουμε και μιλάμε για software features και όχι για hardware.<br><br>

Οσο μας "αφήνει" η Samsung δηλαδη.<br><br>

Αλλωστε μην ξεχνάτε πως ο κύριος λόγος για αλλαγή ROM σε παλιότερες συσκευές Android,<br>

ήταν για να "πηγαίνουν πιο γρήγορα".<br>

Αυτο απο μόνο του αποδεικνύει την ανάγκη για καλογραμμένο OS.<br><br>

Περιμένω την επόμενη εβδομάδα να δω το HTC One απο κοντά και ελπίζω να εκπλαγώ θετικά.<br><br>

Ωστόσο επειδή το Android-όπως το έχουμε δει μέχρι τώρα- την ζητάει την ισχύ και την RAM, δεν θα με χαλούσε να ήταν οκταπύρηνο. <br><br>

Θα δείξει.<br><br>

Α μπράβο. Πάρα πολύ σωστός.

(Δε θα σχολιάσω περι iphone και smoothness-συνεργασία λογισμικού και hardware που την προσπερνάνε αρκετοί λόγω έλλειψης 162628 πυρήνων).

(Ωπ, σχολίασα).

• Like 1
Δημοσ.

Nexus S,μονοπύρηνο με 4.2.1 JB ρουταρισμένο με μαμά ρομ = μια χαρά Smooth είναι. να συγκρίνω τιμη/τι προσφέρει? εύκολα.

απλά το Android έχει άπειρες παραμέτρους, κάτι που το iOS δεν το έχει. αυτό σημαίνει ότι θέλει πιο πολύ ψάξιμο ως προς το βέλτιστο.

επίσης στην ίδια τιμή που έχει ένα iPhone αγοράζεις κινητο,tablet & (ή) notebook.

• Like 1
Δημοσ.

Ειχα αρκετα χρονια να μου αρεσει κινητο της HTC (απο το Desire). Αυτο μου αρεσει αλλα μαλλον δε θα το αποκτησω (το λεω επειδη εχω €699 ευκαιρα). Ειναι παρα πολυ μεγαλο για το μεγεθος της οθονης του. 

Δημοσ.

Nexus S,μονοπύρηνο με 4.2.1 JB ρουταρισμένο με μαμά ρομ = μια χαρά Smooth είναι. να συγκρίνω τιμη/τι προσφέρει? εύκολα.

απλά το Android έχει άπειρες παραμέτρους, κάτι που το iOS δεν το έχει. αυτό σημαίνει ότι θέλει πιο πολύ ψάξιμο ως προς το βέλτιστο.

επίσης στην ίδια τιμή που έχει ένα iPhone αγοράζεις κινητο,tablet & (ή) notebook.

Κοίτα, θα μιλήσω ως κάποια που έχει ασχοληθεί με το jailbreak για χρόνια, έχω ψάξει τη cydia με τα tweaks μέσα κι έξω, και επειδή έχω μείνει ΚΑΙ χωρίς jailbreak για 2-3 μήνες όταν πήρα το 4s μέχρι να βγει jailbreak, και τώρα 3.5 μήνες ανευ jailbreak με το 5άρι μεχρι που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό το jailbreak, θα σου πω ότι παρ'ολο που μου αρέσουν πάρα πολύ τα tweaks ειδικά αυτά που χρησιμοποιώ από ανέκαθεν (πχ intelliscreenX, SBSettings, συντομεύσεις, quick reply κλπ κλπ κλπ), μπορώ να πω ότι είμουν υπερ-ανετα με το non-jailbroken iphone και απο πλευράς κάλυψης (ότι ήθελα το βρήκα σε εφαρμογές και αγόρασα/κατέβασα), και δεν αισθάνθηκα να μου λείπει στην ουσία τίποτα από τη χρηστικότητα που έχουν κάποιες ευκολίες τις οποίες μόνο με jailbreak μπορούμε να τις εχουμε. 

Το θέμα της τιμής ναι είναι άλλο, συμφωνώ ότι η Apple το έχει παραξηλώσει ως εκεί που δεν πάει (ειδικά για Ευρώπη και πιο ειδικά για Ελλάδα, απαράδεκτες τιμές), αλλά πλέον αυτή η ευκολία, αξιοπιστία και ανταπόκριση που έχει το λογισμικό της (πάντα σε σχέση με το hardware), καθώς και η ευκολία που έχει το οικοσύστημα μεταξύ του iphone, ipad, mac κλπ είναι κάτι το οποίο για μένα το θεωρώ καταπληκτικό και τρελλά βολικό. 

Απο κει και πέρα πάντα μιλώ και μιλούσα από προσωπική άποψη και ποτέ δε μείωσα κανένα android phone, υπάρχουν πολυ ωραία και πάρα πολύ καλά σε specs κλπ, τα οποία απλά εγώ σαν χρήστης δε θα προτιμούσα σε σχέση με το iOS. Δε σημαίνει ότι έχω δίκιο και οι άλλοι άδικο ή το αντίστροφο. Απλά για μένα αυτό που μ'αρέσει και με βολεύει είναι αυτό. 

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνω σε αυτα που λες..αλλα για κατσε ομως..εσυ δεν ησουν αυτος που ενα ολοκληρο καλοκαιρι μαλωνες με καποιον αλλο(δεν θυμαμαι το ονομα του) για το οτι το galaxy s ηταν καλυτερο απο το nexus s και παρουσιαζες συνεχως κατεβατα απο συγκρισεις hardware specs??Και οταν σου ελεγαν πως το software ειναι πολυ σημαντικο και πως το nexus s θα παρει και επιπλεον αναβαθμισεις(οπως εφτασε μεχρι jb ενω το galaxy μεχρι gb) εσυ σφυριζες αδιαφορα...μαλιστα...

φιλικα παντα..

Προς διευκρίνηση.

Μάλλον δεν θυμάσαι καλά μιας και οι συσκευές αυτές έχουν το ίδιο ακριβώς hardware με μικρές διαφοροποιήσεις.

Η μια δεν έχει ράδιο, η άλλη δεν έχει camera flash, η μια δεν κάνει βιντεοκλήση κλπ.

Δημοσ.

Συμφωνω σε αυτα που λες..αλλα για κατσε ομως..εσυ δεν ησουν αυτος που ενα ολοκληρο καλοκαιρι μαλωνες με καποιον αλλο(δεν θυμαμαι το ονομα του) για το οτι το galaxy s ηταν καλυτερο απο το nexus s και παρουσιαζες συνεχως κατεβατα απο συγκρισεις hardware specs??Και οταν σου ελεγαν πως το software ειναι πολυ σημαντικο και πως το nexus s θα παρει και επιπλεον αναβαθμισεις(οπως εφτασε μεχρι jb ενω το galaxy μεχρι gb) εσυ σφυριζες αδιαφορα...μαλιστα...

φιλικα παντα..

Προς διευκρίνηση.

Μάλλον δεν θυμάσαι καλά μιας και οι συσκευές αυτές έχουν το ίδιο ακριβώς hardware με μικρές διαφοροποιήσεις.

Η μια δεν έχει ράδιο, η άλλη δεν έχει camera flash, η μια δεν κάνει βιντεοκλήση κλπ.

Λαθος κάνεις χιχι δεν υπάρχει περίπτωση να ειμουν εγώ που να κάνω οποιαδήποτε σύγκριση δυο android κινητών και τα σπεκ τους :) Edit: δεν ειμαι σίγουρη αν μιλάς για μένα ή στον απο πάνω κάποιον (καταραμένη εφαρμογή ινσόμνια!!)Sent from my iPhone using Insomnia
Δημοσ.

με Jailbreak ή όχι, το iOS είναι ένα εύκολο λειτουργικό. έχει ωραίο UI. ως εκεί. τις επιλογές που προσφέρει το Android δεν τις έχει.

τώρα από θέμα χρήσης, κι εγώ το χρησιμοποιώ για βασικά πράγματα. αν ήθελα παραπάνω , θα μπορούσα να κάνω κι άλλα με το Android.

αυτό που προτιμώ στο iOS σε σχέση με το Android είναι μόνο το UI.

στο θέμα συνεργασίας hardware-software η Apple έχει καταφέρει με τον περιορισμό στις επιλογές να κρύψει πολλά σκαλώματα. γι αυτο δείχνει να δένει καλύτερα το concept. στο Android με τις κατάλληλες ενέργειες πετυχαίνετε το ίδιο και, με βάση τις πολλές επιλογές που υπάρχουν, μπορεί να πάει κι ένα βήμα παραπέρα.

Δημοσ.

με Jailbreak ή όχι, το iOS είναι ένα εύκολο λειτουργικό. έχει ωραίο UI. ως εκεί. τις επιλογές που προσφέρει το Android δεν τις έχει.

τώρα από θέμα χρήσης, κι εγώ το χρησιμοποιώ για βασικά πράγματα. αν ήθελα παραπάνω , θα μπορούσα να κάνω κι άλλα με το Android.

αυτό που προτιμώ στο iOS σε σχέση με το Android είναι μόνο το UI.

στο θέμα συνεργασίας hardware-software η Apple έχει καταφέρει με τον περιορισμό στις επιλογές να κρύψει πολλά σκαλώματα. γι αυτο δείχνει να δένει καλύτερα το concept. στο Android με τις κατάλληλες ενέργειες πετυχαίνετε το ίδιο και, με βάση τις πολλές επιλογές που υπάρχουν, μπορεί να πάει κι ένα βήμα παραπέρα.

Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος.

Ένα jailbroken iPhone τί δεν μπορεί να κάνει που το/τα κάνει το Android smartphone;

Ποιά "σκαλώματα" κρύβει η Apple στο iOS;

• Like 1
Δημοσ.

Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος.

Ένα jailbroken iPhone τί δεν μπορεί να κάνει που το/τα κάνει το Android smartphone;

ένα πέρασμα από τους xda λύνει τις απορίες.

σκαλώματα του στυλ multitasking, ότι δεν κολλάει (μύθος)

Δημοσ.

ένα πέρασμα από τους xda λύνει τις απορίες.

σκαλώματα του στυλ multitasking, ότι δεν κολλάει (μύθος)

Δεν έγινες συγκεκριμένος.

Όλα είναι θέμα στυλ, δεν διαφωνώ.

Ωστόσο, τί κακό έχει το "στυλ" του multitasking στο iPhone;

Επίσης, εκκρεμούν οι απαντήσεις στα:

Δημοσ.

πάμε πάλι.

1) ένα πέρασμα από τους xda λύνει τις απορίες. αν δες ακόμα πιο συγκεκριμένα ψάξε εκεί

2) σκαλώματα του στυλ multitasking (σκαλώνει απλά δεν γίνεται αντιληπτό εύκολα πέρα από το γεγονός ότι δεν είναι πραγματικό multitasking), ότι δεν κολλάει (μύθος κολλάει και πλέον με το Android JB έχουν μειωθεί τα πολλά προβλήματα που όντως είχε το Android. η διαφορά είναι στο ότι μπορεί το iOS 6.1 να κολλήσει μία ενώ το Android 4.2.2 να κολλήσει δύο. αυτό δεν σημαίνει πως είναι Smooth, αλλά ελαφρά πιο Smooth από το Android (στο εν λόγω παράδειγμα). πλέον οι διαφορές έχουν εξανεμιστεί)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...