Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερίζω την κοινότητα.

Έχοντας αρκετό ελεύθερο χρόνο και διάφορα περιφερειακά αντί να αγοράσω μια βάση αξίας κάπου στα 20  για το λάπτοπ,αποφάσισα να την φτιάξω μόνος μου και να γλιτώσω και το εικοσάρικο μαζί με την πολύτιμη βοήθεια σας βεβαίως βεβαίως ^_^.

Το λάπτοπ ειναι αυτό το Samsung δεν ανεβάζει τρομερές θερμοκρασίες ούτε έχω shutdowns,ούτε παίζω καθημερινά,αλλά μόλις παίζω crysis παθαίνει μια ψιλό κρίση,και θέλω να την κρατήσω για χρόνια και να φανεί χρήσιμο ακόμα και εάν υπάρχουν thermal shutdowns στο μέλλον για αυτό θα έχει 2-3 ανεμιστήρες και 12V.

Ξέρω πως δεν θα είναι σαν του εμπορίου αλλά θα το απολαύσω γιατί θα το φτιάξω μόνος μου ;).

Λοιπόν έχω μία ξύλινη πλάκα που φτάνει και περισσεύει σαν μέγεθος και πάχος ελάχιστα πιο λεπτή από τους ανεμιστήρες που έχω,την οποία αφού βρω την καταλληλότερη θέση για τους ανεμιστήρες θα την τρυπήσω ώστε να μπουν χωνευτά οι ανεμιστήρες.
Kαι επειτα όλο και καποιο διακοπτακι θα βάλω για να μην δουλεύουν πάντα όλοι οι ανεμιστήρες αλλά όταν χρειάζεται.

Έχω ένα ωραίο δυνατό enermax 92mm(στον οποίο ρυθμίζονται οι επιθυμητές στροφές)και λεω να τον βάλω κέντρο και ελαφρώς αριστερά(επεξεργαστή),έναν 80mm μέτριας ισχύς,και παράγγειλα και αυτόν 120mm ο οποίος θα είναι πολύ δυνατός και θορυβώδης.
Ίσως να ειναι αρκετός ο noname με τον konig θα δείξει μόλις το πάρω.

Έχω δοκιμάσει τους 2 πρώτους που έχω με έναν φορτιστή 15V o noname μια χαρά ήταν,αλλά ο enermax όχι...(δεν τον έκαψα :mrgreen: αλλά έκαψα ένα ανεμιστηράκι επεξεργαστή με τα 15V),βρήκα τελικά έναν μετασχηματιστή (πανηγυριού...) δουλεύουν και οι δυο μια χαρά.

Είμαι ανοιχτός στις ιδέες και τις σκέψεις σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας :shifty:

post-145236-0-53704400-1361291240_thumb.jpg

post-145236-0-82384800-1361291245_thumb.jpg

post-145236-0-27262000-1361291249_thumb.jpg

Δημοσ.

Μην το κάνεις σε ξύλο δεν έχει καλή θερμική συμπεριφορά.

Xμ εχεις δίκιο αλλά θα εχει απόσταση η βάση απο το laptop οπότε δεν νομιζω να υπάρχει αντιλήψιμη διαφορά,νομίζω.

Αλλά μιας και το αναφέρεις θα ψάξω για φύλλα από ατσάλι που ίσως κάπου εχει πάρει το μάτι μου ετσι και θα ειναι πιο ευκίνητο και πιο ελαφριά η όλη κατασκευή

Δημοσ.

Ο ανεμιστηρας πρεπει να εχει καποια μινιμουμ αποσταση απο το επιπεδο για μεγιστο airflow δηλαδη βρες κατι να τους εχεις πιο ψηλα απο το τραπεζι. Εννοειτε οτι θα τον βαλεις ακριβως κατω απο το ανεμιστηρι του νοουτμπουκ και δε νομιζω οτι χρειαζεται δευτερο απλα θα κραταει ισσοροπια. Η προταση που εχω στην υπογραφη μου ειναι πιο οικονομικη αλλα ταυτοχρονα πιο αβολη και ηχηρη :/ 

Δημοσ.

Ο ανεμιστηρας πρεπει να εχει καποια μινιμουμ αποσταση απο το επιπεδο για μεγιστο airflow δηλαδη βρες κατι να τους εχεις πιο ψηλα απο το τραπεζι. Εννοειτε οτι θα τον βαλεις ακριβως κατω απο το ανεμιστηρι του νοουτμπουκ και δε νομιζω οτι χρειαζεται δευτερο απλα θα κραταει ισσοροπια. Η προταση που εχω στην υπογραφη μου ειναι πιο οικονομικη αλλα ταυτοχρονα πιο αβολη και ηχηρη :/ 

Σιγουρα θα εχει,καπου στα 4 εκατοστά απο το τραπέζι. το laptop δεν εχει εμφανή ανεμιστηρακι απο κατω μονο την εξοδο του ζεστού αερα

post-145236-0-08993000-1361306764_thumb.jpg

post-145236-0-93454000-1361306777_thumb.jpg

Δημοσ.

Υλικό

Δεν έχει καμία σημασία από άποψη απόδοσης, προσωπικά θα αγόραζα Πλεξιγκλάς επειδή θα είναι πιο όμορφο  και «ενιαίο» με τα πόδια τις βάσεις (θα τα κάνεις με καμπύλη).

Πόδια

Οποιοδήποτε υλικό και αν επιλέξεις τα πίσω θα πρέπει να είναι μακρύτερα/ ψιλότερα από τα μπροστά, υπολόγισε και το ύψος του ανεμιστήρα ειδικά μπροστά.

Θέση ανεμιστήρων

Δες από κάτω αν έχει τρύπες για εξαερισμό, αν εξάγει από κάπου αέρα μην πάς και βάλεις ανεμιστήρα να φυσάει εκείνο το σημείο (στην αντίθετη κατεύθυνση από το laptop δλδ), επίσης σημαντικό να δεις που είναι σκληρός, cpu κ gpu (εκεί θα ζεστάνετε περισσότερο) ώστε να βάλεις εκεί τους ανεμιστήρες και να φυσάνε το Laptop.

Πλήθος Ανεμιστήρων

Καλύτερα ένα ή δύο μεγάλα, π.χ. 200mm, όσο μεγαλύτερα τόσο καλύτερο airflow και όσο λιγότερα τόσο  λιγότερος θόρυβος.

Τροφοδοσία

Καλό είναι να έχεις ένα μετασχηματιστή 12v με τα κατάλληλα Ampere (Το άθροισμα τον Amp τον ανεμιστήρων
+ κάτι παραπάνω, Π.χ. ο 120 Scythe Slip Stream 1900rpm θέλει 0.55A, αν βάλεις δυο από αυτούς ο μετασχηματιστής να είναι 1.5Α) συνδεμένο σε ένα dimmer ώστε να αλλάζεις την ταχύτητα περιστροφείς και φυσικά ένα διακόπτη για on/off.

• Like 1
Δημοσ.

Υλικό

Δεν έχει καμία σημασία από άποψη απόδοσης, προσωπικά θα αγόραζα Πλεξιγκλάς επειδή θα είναι πιο όμορφο  και «ενιαίο» με τα πόδια τις βάσεις (θα τα κάνεις με καμπύλη).

Πόδια

Οποιοδήποτε υλικό και αν επιλέξεις τα πίσω θα πρέπει να είναι μακρύτερα/ ψιλότερα από τα μπροστά, υπολόγισε και το ύψος του ανεμιστήρα ειδικά μπροστά.

Θέση ανεμιστήρων

Δες από κάτω αν έχει τρύπες για εξαερισμό, αν εξάγει από κάπου αέρα μην πάς και βάλεις ανεμιστήρα να φυσάει εκείνο το σημείο (στην αντίθετη κατεύθυνση από το laptop δλδ), επίσης σημαντικό να δεις που είναι σκληρός, cpu κ gpu (εκεί θα ζεστάνετε περισσότερο) ώστε να βάλεις εκεί τους ανεμιστήρες και να φυσάνε το Laptop.

Πλήθος Ανεμιστήρων

Καλύτερα ένα ή δύο μεγάλα, π.χ. 200mm, όσο μεγαλύτερα τόσο καλύτερο airflow και όσο λιγότερα τόσο  λιγότερος θόρυβος.

Τροφοδοσία

Καλό είναι να έχεις ένα μετασχηματιστή 12v με τα κατάλληλα Ampere (Το άθροισμα τον Amp τον ανεμιστήρων

+ κάτι παραπάνω, Π.χ. ο 120 Scythe Slip Stream 1900rpm θέλει 0.55A, αν βάλεις δυο από αυτούς ο μετασχηματιστής να είναι 1.5Α) συνδεμένο σε ένα dimmer ώστε να αλλάζεις την ταχύτητα περιστροφείς και φυσικά ένα διακόπτη για on/off.

Μπράβο ωραία τα παρουσίασες :)

Cpu,gpu,hdd όλα ειναι αριστερά του λαπτοπ εκει και θα εστιάσω,και μετά από παιχνίδι μόνο η αριστερά κέντρο ζεσταίνεται πολύ,έχω νέο δίλημμα τώρα,να βάλω τον 120mm(0,14Α)ο οποίος είναι αργός αλλά αρκετά μεγάλος ή τον enermax o οποιος ειναι αρκετά πιο δυνατός αλλά 92mm(0,24A) ? :unsure:

(Βρήκα και έναν 160mm usb powered αλλά επειδή είναι πολύ πιο αργός(μπορεί και να έχει και 600 rpm) θα έλεγα οτι βγαίνει εκτός συναγωνισμού...)

Δημοσ.

92mm μου φαίνετε μικρός, βάλε όποιον πιστεύεις ότι φυσά περισσότερο, αν και το μεγαλύτερο μέγεθος είναι σίγουρα θετικό,

Δημοσ.

Λοιπον θα βάλω τον enermax ο οποίος ειναι τούμπανο στο κέντρο από cpu/gpu/hdd και τον 120mm ακριβως δίπλα του enermax-κέντρο αντε γιατί πολύ το κουρασαμε,ευχαριστω πολύ για τις συμβουλες ;) :) !

Δημοσ.

Τίποτα, για το υλικό αν επιλέξεις τελικά πλεξιγκλάς ζήτα από εκεί που θα το αγοράσεις να σου λυγίσει τις δυο πλευρές ώστε να κάνεις τα πόδια τις βάσεις, (να είναι ενιαίο, μην χρειάζεται να τρυπάς για να βάλεις τα πόδια) και φυσικά να κάνει τις τρύπες για τους ανεμιστήρες εκεί που θες.

Δημοσ.

Τίποτα, για το υλικό αν επιλέξεις τελικά πλεξιγκλάς ζήτα από εκεί που θα το αγοράσεις να σου λυγίσει τις δυο πλευρές ώστε να κάνεις τα πόδια τις βάσεις, (να είναι ενιαίο, μην χρειάζεται να τρυπάς για να βάλεις τα πόδια) και φυσικά να κάνει τις τρύπες για τους ανεμιστήρες εκεί που θες.

Καλο υλικό ειναι αλλά δεν εχω ιδεα πόσο κοστίζει αυτό ουτε που μπορώ να το βρώ...

Δημοσ.

Στο πρότεινα καθαρά για θέμα εμφάνισης, ένας φίλος είχε κάνει ένα mod στο κουτί του και είχε αγοράσει από ένα  κατάστημα που ήταν υπόγειο στο μεταξουργείο  κοντά στο σταθμό του μετρό(δεν ξέρω αν είσαι από Αθήνα) αν θες να τον ρωτήσω μπας και θυμάται που είναι ακριβώς, αλλίως όλο και κάποιος θα ξέρει να σου πεί κάποιο άλλο μαγαζί, μόνο το σχέδιο πρέπει να το κάνεις εσύ, σαν υλικό δεν είναι ακριβό, πιστεύω κάνα 15€αν δεν βάλεις σχέδια αλλά καλό είναι να ρωτήσεις για σιγουρία.

Δημοσ.

Αχά,άστο καλύτερα γιατί αν είναι να δώσω 15 για την βάση μόνη της καλύτερα να έπαιρνα εξαρχής μια έτοιμη με 20-25ευρά,ευχαριστώ πάντως!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...