george991 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 μόλις παραλάβεις ενημέρωσε πως πήγε όλο. παλιά δεν είχανε ακουστεί θέματα με τα ανεμιστήρια όταν αλλάζε HDD λόγω θέμα με τα καλώδια που κουμπώνανε; Εννοείται πως θα ενημερώσω για το πως πήγε το όλο εγχείρημα! Τώρα όσον αφορά τα ανεμιστηράκια, δεν βλέπω πώς συνδέονται με την όλη διαδικασία αφού πιστεύω δεν θα χρειαστεί αν ασχοληθώ καθόλου μαζί τους. Έτσι, δεν νομίζω να προκαλέσουν κανένα πρόβλημα στην τελική. Αν ξέρει κάποιος σίγουρα ας μας πει. Αφού συνδέσω ssd κτλ, μετά πάω και πετάω μέσα το Mac OS? Κάτι που έχω διαβάσει (αλλά δεν κατέχω) περί trim και σύνδεση σε Raid 0 δεν παίζουν ρόλο για την απόδοση? Αυτά πώς θα τα ρυθμίσω? Γιατί φαντάζομαι θα πρέπει να γίνουν πριν μπει μέσα το λογισμικό.
atheatos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 μόλις παραλάβεις ενημέρωσε πως πήγε όλο. παλιά δεν είχανε ακουστεί θέματα με τα ανεμιστήρια όταν αλλάζε HDD λόγω θέμα με τα καλώδια που κουμπώνανε; Νομίζω ίσχυε μόνο στην περίπτωση που εβαζες στην θέση του σκληρού ,τον ssd. Αν αφήσεις τον σκληρό στην θέση του και βάλεις τον ssd στην caddy θήκη δεν θα έχεις πρόβλημα. Εννοείται πως θα ενημερώσω για το πως πήγε το όλο εγχείρημα! Τώρα όσον αφορά τα ανεμιστηράκια, δεν βλέπω πώς συνδέονται με την όλη διαδικασία αφού πιστεύω δεν θα χρειαστεί αν ασχοληθώ καθόλου μαζί τους. Έτσι, δεν νομίζω να προκαλέσουν κανένα πρόβλημα στην τελική. Αν ξέρει κάποιος σίγουρα ας μας πει. Αφού συνδέσω ssd κτλ, μετά πάω και πετάω μέσα το Mac OS? Κάτι που έχω διαβάσει (αλλά δεν κατέχω) περί trim και σύνδεση σε Raid 0 δεν παίζουν ρόλο για την απόδοση? Αυτά πώς θα τα ρυθμίσω? Γιατί φαντάζομαι θα πρέπει να γίνουν πριν μπει μέσα το λογισμικό. Αφού εγκαταστήσεις το OS X , βάζεις το trim enabler για trim. Raid γιατί να κάνεις? (εκτός και το έχεις μπερδέψει με το fusion drive)
MoviemakerGr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Το φαινόμενο με τ'ανεμιστηρακια ενεργοποιείται μόνο στην περίπτωση που αντικαταστήσεις τον υπάρχων HDD με απλό SSD του εμπορίου και όχι με αυτόν που δίνει η apple άρα κατά την γνώμη μου εσύ δεν θα το αντιμετωπίσεις.
george991 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Ναι σίγουρα κάτι έχω μπερδέψει εδώ πέρα. Άσχετα όμως από αυτό μπορώ να έχω κάτι σαν το fusion drive αφού βάλω και τον ssd και κρατήσω παράλληλα και τον hdd?
atheatos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Ναι σίγουρα κάτι έχω μπερδέψει εδώ πέρα. Άσχετα όμως από αυτό μπορώ να έχω κάτι σαν το fusion drive αφού βάλω και τον ssd και κρατήσω παράλληλα και τον hdd?Από οτι λέει εδώ γίνεται http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1530110Σκοπεύω και εγώ να το δοκιμάσω μόλις έρθουν τα υλικά για έναν iMac 24".
george991 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Από οτι λέει εδώ γίνεται http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1530110 Σκοπεύω και εγώ να το δοκιμάσω μόλις έρθουν τα υλικά για έναν iMac 24". Πολύ καλός οδηγός και σχετικά απλός! Θα το δοκιμάσω σίγουρα (σε κανένα μήνα που θα μου έρθουν όλα τα parts....). Μου βγήκαν σχετικά φθηνά αλλά αυτό είναι το τίμημα. Ανέφερα μήπως ότι δεν βλέπω την ώρα???
george991 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Σήμερα ήρθαν και τα τελευταία parts! Οπότε αργότερα το απόγευμα πάμε για επέμβαση! Ξέρει κανένας να μου πει αν υπάρχει τρόπος να σώσω τους κωδικούς από το keychain πριν το format και να τους επαναφέρω μετά?
Haldol Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Οι Late 2009 δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με SSDs «του εμπορίου». Διαλέγεις ποιον θέλεις, τον πετάς μέσα, βάζεις το αισθητήριο πάνω, εγκαθιστάς το λειτουργικό, τέλος. Plug'n'play. Οι μετέπειτα iMac άρχισαν να γίνονται «περίεργοι».
george991 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Εννοείται πως θα ενημερώσω! Για τους κωδικούς του keychain το βρήκα πως! Απλά κρατάς το ogin.keychain και το κάνεις εισαγωγή μετά. Αν αντιγράψω και τα αρχειά απ' το φάκελο Applications και τα ρίξω μετά μέσα στο νέο Apllications θα δουλέψουν κανονικά? Γιατί είναι πολλά και που να τα μαζεύω πάλι..
atheatos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Εννοείται πως θα ενημερώσω! Για τους κωδικούς του keychain το βρήκα πως! Απλά κρατάς το ogin.keychain και το κάνεις εισαγωγή μετά. Αν αντιγράψω και τα αρχειά απ' το φάκελο Applications και τα ρίξω μετά μέσα στο νέο Apllications θα δουλέψουν κανονικά? Γιατί είναι πολλά και που να τα μαζεύω πάλι.. Κανε backup με timemachine.....
george991 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Κανε backup με timemachine..... Έχω την εντύπωση ότι δεν γίνεται "επιλεκτικό" back up με το time machine και εγώ δεν θέλω να κρατήσω τα πάντα. Εξάλλου δεν υπάρχει χώρος σε κανένα εξωτερικό για τέτοιο back up.
ozelot Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Σήμερα ήρθαν και τα τελευταία parts! Οπότε αργότερα το απόγευμα πάμε για επέμβαση! Ξέρει κανένας να μου πει αν υπάρχει τρόπος να σώσω τους κωδικούς από το keychain πριν το format και να τους επαναφέρω μετά? Πήγαινε Finder > Go και με πατημένο το πλήκτρο Alt επίλεξε Library > Preferences και σύρε σε ένα flash για παράδειγμα το αρχείo com.apple.keychainaccess.plist. Στην καινούρια εγκατάσταση την σύρεις στην ίδια τοποθεσία και στο μήνυμα που θα εμφανισθεί click Replace. Με τα Safari bookmarks, Contacts και Mail settings τι σκοπεύεις να κάνεις ;.
george991 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Πήγαινε Finder > Go και με πατημένο το πλήκτρο Alt επίλεξε Library > Preferences και σύρε σε ένα flash για παράδειγμα το αρχείo com.apple.keychainaccess.plist. Στην καινούρια εγκατάσταση την σύρεις στην ίδια τοποθεσία και στο μήνυμα που θα εμφανισθεί click Replace. Με τα Safari bookmarks, Contacts και Mail settings τι σκοπεύεις να κάνεις ;. 'Ολα αυτά που αναφέρεις είναι συγχρονισμένα στο icloud. Άρα φαντάζομαι no problem. Και το iphone που αναβάθμισα τα κράτησε όλα αυτά. Βασικά ίσως να μην είναι το mail αλλά δεν με απασχολεί και τόσο, 2 λογαριασμούς έχω τους ξαναπερνάω απ' την αρχή!
ozelot Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 'Ολα αυτά που αναφέρεις είναι συγχρονισμένα στο icloud. Άρα φαντάζομαι no problem. Και το iphone που αναβάθμισα τα κράτησε όλα αυτά. Βασικά ίσως να μην είναι το mail αλλά δεν με απασχολεί και τόσο, 2 λογαριασμούς έχω τους ξαναπερνάω απ' την αρχή! Καλή επιτυχία λοιπόν !. Και αναμένουμε νεότερα για την έκβαση του εγχειρήματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα