Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δ) Δεν είδα να υπάρχει πρόβλημα υγείας στους ελέφαντες και τους γορίλες.

Μα πόσο γαμάτο! Επειδή ο γορίλας και ο ελάφαντας δεν έχουν πρόβλημα με vegan διατροφή, δε θα έχω ούτε εγώ! Τι κρίμα που εγώ όμως είμαι άνθρωπος! Άλλο είδος, you know?! :) Επίσης να σου θυμήσω ότι αυτή η "λογική" ήταν που δημιούργησε τις "τρελές αγελάδες". Σιγά μωρέ, τι έγινε κι άμα τους αλλάξουμε τη διατροφή;

Επ' ευκαιρίας, οι γορίλες τρώνε και κρέας (έντομα π.χ.) Μάλιστα, εάν πάμε σε άλλα είδη "κοντινά" με το γορίλα, θα δεις ότι τρώνε και "κανονικά" κρέας, όπως εμείς! Τσα! Έκπληξη; :P

• Like 2
Δημοσ.

Αφηστε τα παιδια, τι τα ενοχλειτε.Ας τρωμε εμεις τις μπριζολιτσες μας και ας απολαμβανουν αυτοι τα..σπαραγγια τους  :-D

Δημοσ.

Και εγω vegan ειμαι , αλλα οχι τοσο σκληροπυρηνικος  :-)

Steak-145993450.jpg

Ε, τι; Το «από κάτω απ' την πρασινάδα», δεν είναι παρά το ...ντεκόρ, σωστά; Όταν τελειώσεις τη βοσκή, αυτό δεν το πετάς εσύ;;;

Δημοσ.

Για ρίχτε μια ματιά στην Ελληνική κουζίνα. Βγάλτε το κρέας, ψάρι. Και δείτε τι μένει.

Αν βγάλω από την Ελληνική κουζίνα το ψάρι και το κρέας, θα μου μείνει η Ε               κουζίνα.

Seriously, η Ελληνική κουζίνα είναι ένα και το αυτό με το ψάρι και το κρέας.

Μα πόσο γαμάτο! Επειδή ο γορίλας και ο ελάφαντας δεν έχουν πρόβλημα με vegan διατροφή, δε θα έχω ούτε εγώ! Τι κρίμα που εγώ όμως είμαι άνθρωπος! Άλλο είδος, you know?! :) Επίσης να σου θυμήσω ότι αυτή η "λογική" ήταν που δημιούργησε τις "τρελές αγελάδες". Σιγά μωρέ, τι έγινε κι άμα τους αλλάξουμε τη διατροφή;

Επ' ευκαιρίας, οι γορίλες τρώνε και κρέας (έντομα π.χ.) Μάλιστα, εάν πάμε σε άλλα είδη "κοντινά" με το γορίλα, θα δεις ότι τρώνε και "κανονικά" κρέας, όπως εμείς! Τσα! Έκπληξη; :P

Thats a bigger buzzkill than Buzz Killington!

• Like 1
Δημοσ.

The greatness of dead animal..

Τι γαμάτο αυτό! Μην αρνείστε την φύση σας, είμαστε παμφάγα. =ρ

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ εγώ τρελαίνομαι για χόρτα. Αλλά να είναι συνοδευτικά με μία χοιρινή μπριζόλα και μία τηγανιά πατάτες. Και να κάθεται φαση τώρα να μένουν μερικά χόρτα. ΤΙ ΛΕΙΠΕΙ; ΤΙ ΛΕΙΠΕΙ; ΜΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΣΚΕΤΑ ΧΟΡΤΑ.

Αυτοί είστε κύριοι.

Δημοσ.

μια απο τα ιδια.να φανταστεις για μεσημεριανο σημερα εχω μπροκολα.ωραια και καλα αυτα αλλα το βραδυ θα χτυπησω κανενα καλαμακι(σπιτικο)..δεν αντεχω πολες μερες χωρις κρεας ή εστω χωρις το αγαπημενο κοτοπουλακι.η καλυτερη διατροφη ειναι να τρως λιγο απο ολα και οχι πολλες σαβουρες...

• Like 1
Δημοσ.

Η πλάκα με τους περισσότερους vegans είναι πως πιστεύουν ότι οι υπόλοιποι άνθρωποι είναι σαρκοφάγα...

Τις προάλλες μου έκανε κήρυγμα ένας (κλασικά) «που όλο τρως κρέας που τα ζώα που το κρέας που μπλα- μπλα τριγλυκερίδια μπλα χοληστερόλη μπλα μόνο κρέατα μπλα»... η φάση είναι ότι κόκκινο κρέας τρώω 3-4 φορές (γεύματα) το μήνα. Στο μυαλό του vegan φυσικά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο... είτε θα είσαι vegan (aka κατσίκα) ή αιμοδιψής λεοπάρδαλη που ξεσκίζει σάρκες ολημερίς! Να τρως σαν άνθρωπος δε παίζει ας πούμε...

:D

Το άλλο με το οποίο γελάω, είναι όταν προσπαθούν να με πείσουν για πόση "γεύση" έχει η vegan διατροφή. Ξεχνάνε όμως ένα πράγμα: δεν είμαι εγώ αυτός που έχει αποκλείσει πράγματα απ' το διαιτολόγιό του! Μια χαρά ξέρω τι γεύση έχει το μπρόκολο, το λάχανο, η μπανάνα, το ραδίκι, η οβριά, τα προϊόντα σιτηρών, όλα όσα τρώει αυτός τέλος πάντων! Ξέρω τι γεύση έχουν, ξέρω πόσο γαμάτα είναι και τα τρώω κι εγώ (σε ποσότητες) όπως ακριβώς κι αυτός! Διότι... έτσι με έφτιαξε η φύση: να τρώω απ' όλα! Η διαφορές μας είναι δύο, αλλά είναι "καλές":

1) Δεν αποκλείω ένα μέρος της διατροφής μου "επειδή έτσι". Αφήνω την εξελικτική διαδικασία να κάνει αυτό που πρέπει. Εάν ήταν καλύτερο για μένα να μην τρώω καθόλου κρέας, πιστεύω μετά από 100,000 χρόνια εξέλιξης θα ήμουν φυτοφάγο!

2) Δεν είμαι πρήξας. Στηρίζω τις επιλογές μου όπως ακριβώς και αυτός, αλλά δε βγαίνω να τη λέω σε όποιον αντικαθιστά το κρέας με απομιμήσεις κρέατος (για όνομα του θεού) και χαπάκια. Δεν έχω καμία ανάγκη να αποδείξω στους άλλους ότι οι επιλογές μου είναι ανώτερες.

Για μένα οι vegans είναι απλά μία μόδα, ή ένα κίνημα. Τίποτα περισσότερο. Το 99% από αυτούς σου λένε τις ίδιες π*πες σχετικά με τη διατροφή. Δεν έχω γνωρίσει κανέναν ως τώρα που να μπορεί να επιχειρηματολογήσει σοβαρά υπέρ της επιλογής του, αλλά και να είναι συνειδητοποιημένος ως προς αυτή και ήσυχος με τον εαυτό του. Όλοι τους προσπαθούν να σου επιβληθούν (με τα γνωστά fail επιχειρήματα) κι ασχολούνται όλη την ώρα μ' αυτό το πράγμα. Μάλιστα, η πόρωση και ο φανατισμός σε ορισμένους, αγγίζουν τα επίπεδα "θρησκείας"!

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ προσωπικά δεν τρώω για πολλούς λόγους. Το θεωρώ ανθυγιεινό, ακατάλληλο για τον άνθρωπο, γεμάτο τοξίνες και φυσικά ενεργειακά λάθος καθώς τρώγοντας κρέας συμμετέχεις στο βασανισμό και θάνατο αυτών των ζώων. Επίσης τρως όλες τις αντιβιώσεις και ορμόνες με τις οποίες "εφοδιάστηκαν" αυτά τα ζώα για να μεγαλώσουν γρήγορα...

Με αυτή την λογική δεν θα έπρεπε να μην τρώμε τίποτα, όχι μόνο κρέας. Ή στην καλύτερη περίπτωση μόνο φρούτα και λαχανικά της εποχής. Πάντως δεν έχω ακούσει κανένα βίγκαν να έχει τύψεις για βασανισμό και θανάτωση ζώων όταν τρώει 365 μέρες το χρόνο μπανάνες για παράδειγμα.

Δημοσ.

Θεωρητικά θα μπορούσαν να έχουν δίκιο σε κάποια θέματα, αλλά δεν... όταν αρχίζει να μου λέει για βασανιστήρια ζώων επειδή είδε ένα βιντεάκι στο YouTube από κάποιο παρακμιακό σφαγείο στην Zin Han Yong Man-Kung Zaman Fu ( :D) στα βάθη της Κίνας μου 'ρχεται να του κοπανήσω το κεφάλι στον τοίχο.

Δε ξέρουν πως σφάζονται τα ζώα, yet, νομίζουν ότι αυτό που είδαν στο YouTube συμβαίνει σε κάθε σφαγείο ανά την επικράτεια.

Btw ένας με είχε ρωτήσει αν έχω σφάξει ζώο για να ξέρω πως νιώθει την ώρα της σφαγής... του είπα "ναι". Και ότι δε νιώθει τίποτα, διότι πολύ απλά το σκοτώνω ακαριαία, το 'σφάξιμο' έρχεται μετά... κάπου εκεί άρχισαν τα απάνθρωπος, χωρίς αισθήματα, κλπ... :P Η πλάκα είναι ότι όποιος έχει σφάξει ζώα, σε αντίθεση με όσα πιστεύουν οι vegans για ανθρωπόμορφα κτήνη χωρίς έλεος, σέβεται πολύ περισσότερο τόσο το ζώο, όσο και το κρέας γενικότερα... όταν γνωρίζεις τη διαδικασία από πρώτο χέρι σέβεσαι πολύ περισσότερο τη μπουκιά στο πιρούνι σου απ' ότι όταν παίρνεις τα κοψίδια απ' τον ΑΒ χωρίς να ξέρεις τι έγινε για να φτάσουν ως εκεί...

Δημοσ.

Και αντε η χοληστερολη , αμα αρχιζουν να σου λενε για τα δικαιωματα του σαφριδιου τι κανεις ?  :-D

Kαι αυτο πλεον δεν στεκει

http://ajcn.nutrition.org/content/early/2010/01/13/ajcn.2009.27725.abstract

http://wholehealthsource.blogspot.co.uk/2009/12/dirty-little-secret-of-diet-heart.html

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0899900711003145

http://ajcn.nutrition.org/content/67/5/828.short

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0167527399001072

tl;dr: Newer studies have proven that saturated fat does not cause heart disease. Natural foods that are high in saturated fat are good for you.

Δημοσ.

Λολ, χοληστερόλη. Δεν τρώω ποτέ φρούτα, τα σιχαίνομαι, το μόνο λαχανικό που τρώω είναι τηγανητή πατάτα γιατί όλα τα άλλα μου φαίνονται άγευστα και γενικά περιττά. Κάθε μέρα, τηγανητές πατάτες μαζί με ψητό χοιρινό. Κάθε. Μέρα. Πολλά χρόνια τώρα, εκτός από ειδικές περιστάσεις που θα ρίξω κάνα μοσχάρι ή κάνα μπούτι αρνίσιο σε καμιά γάστρα.

HDL 59

LDL 72

λέμε.

Οπότε το τι είναι αφύσικο για τον καθένα και τι όχι, δεναι δική μας δουλειά. Δε θέλετε να γίνετε βήγκανζ; Μη γίνετε. Σας τη σπάει που σας το τρίβουν στη μούρη όσοι είναι; Σκάστε τους μπουκέτο να δουν τι ωραία γεύση έχει το αίμα. Τρώτε κρέας και είστε πιο βαρβάτοι από τις αδερφούλες που δεν τρώνε; Δε μας νοιάζει ρε, μη γίνεστε αυτό που κατηγορείτε.

Αν κάποιος ξέρει να απαντήσει στο αρχικό ποστ έχει καλώς, αλλιώς να το κλείσουμε να παναφάμε κάνα γύρο.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...