Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Απιστευτω το ξερω αλλα ειναι αληθεια εκτος απο λογους πιστης ειναι μια ωραια ευκαιρεια για αποτοξινωση, επισης αν νιστευεις μετα η μαγιριτσα και το αρνακι ειναι ακομα μια νοστιμα απο οταν τρως κρεας κανονικα Ναι ευκαιρία αποτοξίνωσης και την Κυριακή θα φάμε σαν να μην υπάρχει αύριο 1
Anorymous Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Ναι ευκαιρία αποτοξίνωσης και την Κυριακή θα φάμε σαν να μην υπάρχει αύριο εγω τρωω οπως καθε μερα χαχα
Haldol Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Bump! Τα vegan "υποκατάστατα" φέρνουν έστω και λίγο (γευστικά) στο υλικό το οποίο υποκαθιστούν; Ειλικρινείς απαντήσεις παρακαλώ. Δεν κάνω και δεν έχω σκοπό να κάνω οποιαδήποτε διατροφή που αποκλείει ομάδες τροφίμων, από καθαρή περιέργεια ρωτάω. Έχω δοκιμάσει π.χ. γάλα καρύδας (συμπαθητικό) και γάλα αμυγδάλου (αηδία) τα οποία υποτίθεται ότι καταναλώνονται σε μια vegan διατροφή αντί για αγελαδινό ή κατσικίσιο (γιάμι). Αλλά γευστικά δε θα μπορούσαν να απέχουν πιο πολύ...
Lucifer Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δεν έχω βρει φυτικό γάλα που να φέρνει γευστικά σε αγελαδινό (κατσικίσιο έχω να πιω χρόνια και δεν σκοπεύω να το ξανακάνω) ούτε κάποιο που να κάνει αφρόγαλα για τον καφέ. Το σόγιας είναι το πιο ουδέτερο γευστικά, αν δεν είναι βανίλια/σοκολάτα και το γάλα φουντουκιού το πιο νόστιμο, είναι σαν υγρή νουτέλα. Από γιαούρτια, επίσης κοιτάς σε σόγια για παρόμοια γεύση (χωρίς την ελληνική ξυνίλα όμως). Τα φυτικά τυριά έχουν ένα θέμα στο λιώσιμο, αλλά αν δεν είσαι γευστιγνώστης δεν καταλαβαίνεις διαφορά στο τοστ/μπέργκερ -αλλά κανένα "τσένταρ" ως τώρα δεν είχε τη γεύση του τρου τσένταρ. Από άλλα υποκατάστατα, η σόγια είναι τέλεια σε κιμά και μοιάζει τρομακτικά με το ορίτζιναλ, όπως ωραίο (αλλά ανόμοιο) είναι και μπιφτέκι/κεφτές με βάση φακές. Φυτικό υποκατάστατο τόνου είναι εξαιρετικός μεζές, θυμίζει παστό και φυσικά αν παίξεις σωστά το μαγείρεμα τόφου/σέιταν μπορείς να βγάλεις ωραίες γεύσεις. Τζατζίκι με αβοκάντο αντί για γιαούρτι είναι επίσης ωραία φάση αν αντέχεις τόση φυτική ίνα.
chrisxkar Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Bump! Τα vegan "υποκατάστατα" φέρνουν έστω και λίγο (γευστικά) στο υλικό το οποίο υποκαθιστούν; Ειλικρινείς απαντήσεις παρακαλώ. Δεν κάνω και δεν έχω σκοπό να κάνω οποιαδήποτε διατροφή που αποκλείει ομάδες τροφίμων, από καθαρή περιέργεια ρωτάω. Έχω δοκιμάσει π.χ. γάλα καρύδας (συμπαθητικό) και γάλα αμυγδάλου (αηδία) τα οποία υποτίθεται ότι καταναλώνονται σε μια vegan διατροφή αντί για αγελαδινό ή κατσικίσιο (γιάμι). Αλλά γευστικά δε θα μπορούσαν να απέχουν πιο πολύ... βλεπωντας διαφορα βιντεο στα οποια σχολιαζουν συγκρινουν vegan φαγητα τα κυριαρχα σχολια ειναι οτι δεν εχουν καμια σχεση με αυτο που υποτιθεται οτι υποκαθιστουν. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι ,καποια απο αυτα, νοστιμα.Αν πεινας αρκετα βεβαια ολα λιχουδια θα σου φανουν....Αυτα Από άλλα υποκατάστατα, η σόγια είναι τέλεια σε κιμά και μοιάζει τρομακτικά με το ορίτζιναλ, όπως ωραίο (αλλά ανόμοιο) είναι και μπιφτέκι/κεφτές με βάση φακές. Φυτικό υποκατάστατο τόνου είναι εξαιρετικός μεζές, θυμίζει παστό και φυσικά αν παίξεις σωστά το μαγείρεμα τόφου/σέιταν μπορείς να βγάλεις ωραίες γεύσεις. Τζατζίκι με αβοκάντο αντί για γιαούρτι είναι επίσης ωραία φάση αν αντέχεις τόση φυτική ίνα. Ο κιμας σογιας ωραιος ειναι και φερνει σε υφη στον κανονικο αλλα δεν θα ελεγα οτι ειναι και ιδιοι.Νομιζω (εχωντας και μεγαλη ιδεα για την ικανοτητα μου στην γευσιγνωσια ) πως αν μου δωσεις 10 πιατα με κιμα σογιας διαφορετικα μαγειρεμενο και σε αυτα βαλεις 1 με κανονικο κιμα θα τον καταλαβω αμεσως. Το αβοκαντο παροτι θεωρειται ιδιατερα θρεπτικο δεν μπορω να το καταναλωσω σε μεγαλη ποσοτητα μου φερνει εμετο(και το προπαθησα αρκετα σε φαση διατροφης) ενα υποκαταστατο το οποιο ειχα δει σε ενα βιντεο οτι φερνει παρα πολυ σε υφη σε κρεας και ειναι παρα πολυ νοστιμο ειναι το https://www.google.gr/?client=firefox-b#q=jackfruit&gfe_rd=cr βεβαια το που θα το βρεις ειναι αλλο θεμα
Lucifer Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Ο κιμας σογιας ωραιος ειναι και φερνει σε υφη στον κανονικο αλλα δεν θα ελεγα οτι ειναι και ιδιοι.Νομιζω (εχωντας και μεγαλη ιδεα για την ικανοτητα μου στην γευσιγνωσια ) πως αν μου δωσεις 10 πιατα με κιμα σογιας διαφορετικα μαγειρεμενο και σε αυτα βαλεις 1 με κανονικο κιμα θα τον καταλαβω αμεσως. Ναι, αν τα υπόλοιπα 9 είναι ίδια. Αλλά το τελικό προϊόν εξαρτάται από τόσους και τόσους παράγοντες, από το κομμάτι του ζώου που έχεις αλέσει και το είδος του άμυλου που έχεις ανακατέψει μέσα, από το πόσα διαφορετικά ζώα είναι μέσα και σε τι αναλογία μέχρι και σε τι δίσκο τα έχεις κόψει. Και εννοείται το μπαχάριασμα αλλάζει το ματσ. 1
Getta Robo Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Bump! Τα vegan "υποκατάστατα" φέρνουν έστω και λίγο (γευστικά) στο υλικό το οποίο υποκαθιστούν; Ειλικρινείς απαντήσεις παρακαλώ. Δεν κάνω και δεν έχω σκοπό να κάνω οποιαδήποτε διατροφή που αποκλείει ομάδες τροφίμων, από καθαρή περιέργεια ρωτάω. Έχω δοκιμάσει π.χ. γάλα καρύδας (συμπαθητικό) και γάλα αμυγδάλου (αηδία) τα οποία υποτίθεται ότι καταναλώνονται σε μια vegan διατροφή αντί για αγελαδινό ή κατσικίσιο (γιάμι). Αλλά γευστικά δε θα μπορούσαν να απέχουν πιο πολύ... Υπαρχουν καποια οπου ενδεχομενος να πιστεψεις πως ειναι ζωικο κρεας και οχι φυτικης προελευσης. Πχ υπαρχει ενας ειδος μυκητα που φερνει παρα πολυ σε πουλερικο οταν το κατεργαστουν, και το χρησιμοποιουν κυριως για να φτιαχνουν ψευτικο κρεας κοτοπουλου/γαλοπουλας. Βηγκαν τυρια.. Μεγαλη ιστορια. Πραγματι, πολλα απο αυτα μπορει να πιστεψεις πως ειναι καποιου ειδους απαχου τυριου, αλλα δεν εχω φαει καποιο που να μου αφησε καλη εντυπωση. Σκεψου πολυ φθηνο διαιτητικο τυρι, ξεχασμενο σε ενα ψυγειο και εχεις μια καλη ιδεα. Η βηγκαν φετα ειναι απαραδεκτη και κανονικα θα επρεπε να πανε φυλακη αυτον που τολμησε να την ονομασει φετα. Γαλα για βηγκανς που να φερνει σε γαλα δεν εχω βρει. Μπορεις να φτιαξεις γαλα απο πολλα, αν οχι τα περισσοτερα δημητριακα και αλλους καρπους, αλλα δεν γνωριζω κατι που να σε ξεγελα τοσο πολυ στη γευση για να τα μπερδεψεις. Οχι δηλαδη χωρις δυνατες χημικες προσμιξεις. Το γαλα σογιας, οπως η σογια μου φερνει αιμετο και δεν εχω καταλαβει πως την καταναλωνουν τοσοι. Παρεπιπτωντος ολα αυτα τα βηγκαν γαλατα ειναι αισχρη κοροιδια απο αποψη τιμης και ποιοτητας, φτιαξε καλυτερα μονος σου αν θες να δωσεις πολυ λιγοτερα χρηματα και να εχεις πολυ καλυτερο αποτελεσμα. Για κρεας χρησιμοποιουν κυριως ως πρωτη υλη τα μανιταρια, με διαφορα μυρωδικα επισης ειναι εφικτο να τα κανεις να μοιαζουν στη γευση και στην υφη με κρεας.
Dakonblackblade Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 ''Σε κρίσιμη κατάσταση νεαρός κρεατοφάγος μετά από υπερβολική δόση κρέατος με τοξίνες Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται νεαρός 17χρονος αθλητής που άρχισε να καταρρέει λίγο αφού έφαγε 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες, οι οποίες παραλίγο να ήταν οι τελευταίες του. Ο νεαρός βρίσκεται διασωληνομένος στο Ασκληπιείο της Βούλας, και οι γιατροί τον έχουν βάλει προληπτικά σε αιμοκάθαρση, αφού τα νεφρά του έχουν καταρρεύσει μετά από την υπερβολική δόση πρωτείνης. Παράλληλα, του χορηγείται χημειοθεραπεία, αφού είναι γνωστό πως το κρέας έχει τοξίνες που προκαλούν καρκίνο. Στο έντερο του νεαρού έχουν βρεθεί 14 κιλά αχώνευτο κρέας, τα οποία αφαιρέθηκαν απομονώθηκαν στον κλίβανο του Ασκληπιείου Βούλας. Μάλιστα οι υπεύθυνοι του κλιβάνου εντυπωσιάστηκαν με την ανθεκτικότητα του αχώνευτου κρέατος στις υψηλές θερμοκρασίες. Στο αυτόφωρο έχει οδηγηθεί και ο ασυνείδητος χασάπης που προμήθευσε τον νεαρό με τον κόκκινο θάνατο, καθώς και οι γονείς του παιδιού για την εγκληματική τους αμέλεια. Αυτό το περιστατικό της υπερβολικής δόσης κρέατος δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει, ενώ παρόμοια περιστατικά έχουν γίνει με άλλα ζωικά προιόντα όπως τα αυγά και το γάλα. Η κοινωνική μάστιγα της κρεατοφαγίας και εν γένει ζωικών προϊόντων, είναι κάτι που έχει απασχολήσει Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όπως η Greenpeace στο παρελθόν αλλά η κοινή γνώμη μένει αμέτοχη σε αυτό το τεράστιο κοινωνικό και ηθικό ζήτημα. Με στόχο την γενικότερη αφύπνιση της κοινής γνώμης όσον αφορά την χορτοφαγία, οι χορτοφαγικές οργανώσεις προτίθενται να συμπορευτούν με τους Έλληνες οικολόγους και να δημιουργήσουν έναν αυτόνομο κομμάτικο σχηματισμό με τίτλο “Φακόριζο” που ενδέχεται να είναι μία συνιστώσα της “Ελιάς”, ενώ απορρίφθηκε ο αρχικός και πιο ριζοσπαστικός τίτλος “Έλεος με την Β12”.'' -Αντρέας Ζουρδός. http://metavolismos.com/?p=5187 2
Getta Robo Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Ανδρέας Ζουρδός|April 1st, 2014|Κοινού ενδιαφέροντος|0 Comments
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 party pooper... 1
chrisxkar Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 ''Σε κρίσιμη κατάσταση νεαρός κρεατοφάγος μετά από υπερβολική δόση κρέατος με τοξίνες Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται νεαρός 17χρονος αθλητής που άρχισε να καταρρέει λίγο αφού έφαγε 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες, οι οποίες παραλίγο να ήταν οι τελευταίες του. Ο νεαρός βρίσκεται διασωληνομένος στο Ασκληπιείο της Βούλας, και οι γιατροί τον έχουν βάλει προληπτικά σε αιμοκάθαρση, αφού τα νεφρά του έχουν καταρρεύσει μετά από την υπερβολική δόση πρωτείνης. Παράλληλα, του χορηγείται χημειοθεραπεία, αφού είναι γνωστό πως το κρέας έχει τοξίνες που προκαλούν καρκίνο. Στο έντερο του νεαρού έχουν βρεθεί 14 κιλά αχώνευτο κρέας, τα οποία αφαιρέθηκαν απομονώθηκαν στον κλίβανο του Ασκληπιείου Βούλας. Μάλιστα οι υπεύθυνοι του κλιβάνου εντυπωσιάστηκαν με την ανθεκτικότητα του αχώνευτου κρέατος στις υψηλές θερμοκρασίες. Στο αυτόφωρο έχει οδηγηθεί και ο ασυνείδητος χασάπης που προμήθευσε τον νεαρό με τον κόκκινο θάνατο, καθώς και οι γονείς του παιδιού για την εγκληματική τους αμέλεια. Αυτό το περιστατικό της υπερβολικής δόσης κρέατος δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει, ενώ παρόμοια περιστατικά έχουν γίνει με άλλα ζωικά προιόντα όπως τα αυγά και το γάλα. Η κοινωνική μάστιγα της κρεατοφαγίας και εν γένει ζωικών προϊόντων, είναι κάτι που έχει απασχολήσει Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όπως η Greenpeace στο παρελθόν αλλά η κοινή γνώμη μένει αμέτοχη σε αυτό το τεράστιο κοινωνικό και ηθικό ζήτημα. Με στόχο την γενικότερη αφύπνιση της κοινής γνώμης όσον αφορά την χορτοφαγία, οι χορτοφαγικές οργανώσεις προτίθενται να συμπορευτούν με τους Έλληνες οικολόγους και να δημιουργήσουν έναν αυτόνομο κομμάτικο σχηματισμό με τίτλο “Φακόριζο” που ενδέχεται να είναι μία συνιστώσα της “Ελιάς”, ενώ απορρίφθηκε ο αρχικός και πιο ριζοσπαστικός τίτλος “Έλεος με την Β12”.'' -Αντρέας Ζουρδός. http://metavolismos.com/?p=5187 συγχωραμε αλλα το αρθρακι φαινεται μια μπουρδα. Πρωτον γιατι 14κιλα αχωνευτο κρεας ειναι ποσοτητα που δεν μπορεις να φανταστεις...δεν χωραει στο στομαχι ποσο μαλλον στο εντερο. Και το 17χρονος αθλητης +νοσοκομειο = καραμπινατη περιπτωση υπερβολικης χρησης συμπληρωματων.Πολυ πιθανον να καταναλωνε αμφιβολου προελευσης πρωτεινες και ποιος ξερει τι αλλο
Mau-Maus Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Αυτόφωρο και ο κρεοπώλης, ακούς εκεί να πουλήσει κόκκινο κρέας στον νεαρό ο αλήτης, μέσα γρήγορα !!!! Ωραία σελίδα φαίνεται ο μεταβολισμός , τι κουλούρι και μ@λακιες .. !!! 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Καμία σχέση με κουλούρι κι έτσι, απλά λόγω εκείνης της ημέρας postαρε κάτι κατάλληλο 4
Big Boss Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 edit: april fools lol ξεχάστε το ontopic: όλα σε ισορροπία είναι το καλύτερο για εμένα.κρέας+λαχανικά μαζί
Προτεινόμενες αναρτήσεις