Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 374
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι αν θελήσουν όλοι να φάνε σωστά και ποιοτικά (λέμε, υποθετικά) μάλλον αυτό δεν γίνεται! Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός του πληθυσμού και πολύ μεγάλη η κατανάλωση!

• Like 1
Δημοσ.

Στην αρχαιότητα ο μέσος όρος ζωής ήταν και τα 40-50..

Ναι αλλα στα 50 ο αλλος κατεβηκε στις θερμοπυλες με πανοπλια 40 κιλα.Η φθορα που ειχε ο τοτε ανθρωπος στα 40 δεν εχει καμια σχεση με τον τωρινο ανθρωπο.

Δημοσ.

Στην αρχαιότητα ο μέσος όρος ζωής ήταν και τα 40-50..

Πηγη;

Μιλας για μεση διαρκεια ζωης ή τυπικη διαρκεια ζωης; Το δευτερο μας ενδιαφερει.. Το οτι πολλες γυναικες πεθαιναν κατα τον τοκετο δε μου λεει κατι..

Εκτος αν με την λεξη αρχαιοτητα εννοεις 100.000+ χρονια πριν.

Το θέμα είναι ότι αν θελήσουν όλοι να φάνε σωστά και ποιοτικά (λέμε, υποθετικά) μάλλον αυτό δεν γίνεται! Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός του πληθυσμού και πολύ μεγάλη η κατανάλωση!

Προφανως και δε γινεται κατι τετοιο. Και ακομη πιο προφανως η Γη δε φτιαχτηκε για να φιλοξενησει ( παρολο που την καταστρεφουμε ) τοσα δις κοσμο.

Σχεδον αποκλειστικα φρουτα και ξηρους καρπους εδω και τρεις μηνες.. Σπανια αν φαω κατι μαγειρευτο ( καμια μελιτζανα, πατατα φουρνου ) και η μοναδικη αμαρτια μου που εχει 9 μηνες που ξεκινησα να τρωω φετα. Ηταν μεγαλο παθος απο μικρο παιδι. Αλλα θα ξανακοπει και αυτη σιγα-σιγα..

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Πηγη;

Σχεδον αποκλειστικα φρουτα και ξηρους καρπους εδω και τρεις μηνες.. Σπανια αν φαω κατι μαγειρευτο ( καμια μελιτζανα, πατατα φουρνου ) και η μοναδικη αμαρτια μου που εχει 9 μηνες που ξεκινησα να τρωω φετα. Ηταν μεγαλο παθος απο μικρο παιδι. Αλλα θα ξανακοπει και αυτη σιγα-σιγα..

Είμαι υπέρ χορτοφαγίας αλλά ντάξει μην νομίζεις ότι αυτό που κανείς είναι σωστό και υγιεινό.

Δημοσ.

Στην αρχαιοτητα περα απο την καθημερινοτητα τους που ηταν σκληρη και μαθαινανε ετσι που νομιζεις βρισκανε οι ανθρωποι τις αντοχες να βγαζουνε την μερα?Σφαζανε το ζωο και το τρωγανε.Ωμη δυναμη.Τωρα τρωμε σκατα γιαυτο χρειαζομαστε βιταμινες και ιστοριες.

Η αρχαιολογία και η παλαιοανθρωπολογία έχουν αντίθετη άποψη.

Ανάλογα ποιος,που και πότε ήσουν έχει σημασία.

Οι πλειβίοι στην αρχαιότητα την έβγαζαν με κρομμύδια-χορτάρια,"μπομπότα" με ολίγη από ψάρι/κυνήγι(όταν επιτρεπόταν) και γαλακτοκομικά(όταν είχαν πρόσβαση).

Στο τσακίρ κέφι αγόραζαν και λίγα "γλυκά" με μέλι ή κάποιο "καλό" κρέας.

Σωματικά είχαν πολύ λιγότερη δύναμη-μέγεθος από τον μέσο σύγχρονο άνθρωπο,αλλά επειδή ψοφούσαν σαν τις μύγες,αυτοί που έμεναν ήταν περισσότερο σκληραγωγημένοι από άποψη αντοχής στα καιρικά φαινόμενα.

Δημοσ.

Είμαι υπέρ χορτοφαγίας αλλά ντάξει μην νομίζεις ότι αυτό που κανείς είναι σωστό και υγιεινό.

Σωστο απο ποια αποψη το εννοεις; Γιατι εαν το εννοεις απο αποψη υγειας, τοτε ειναι πλεονασμος.. :shifty:

Μεχρι στιγμης νιωθω αρκετα καλα παντως.

Δημοσ.

εχεις χάσει κιλά αυτούς τους 3 μήνες που λες;

Δημοσ.

Άραξε ρε στα κυβικά σου, που έμαθες κι εσύ τι είναι σωστό και υγιεινό! Γυμναστικές, τρεξίματα και φλωριές, να πούμε...

...πάρε μάτι τον υπέρμαχο τής αποκλειστικής διατροφής με φρούτα, ξηρούς καρπούς και ωμό γκαζόν, μπας και χαμπαριάσεις το πώς μοιάζει ο υγιής άνθρωπος. Από την ένταση και τη χροιά τής φωνής του και μόνο, δεν καταλαβαίνεις ότι πιάνει την πέτρα και τη στύβει;

• Like 1
Δημοσ.

εχεις χάσει κιλά αυτούς τους 3 μήνες που λες;

Εδω και ενα χρονο κοντα στα 15 κιλα. Τα περισσοτερα τον τελευταιο καιρο.

Δημοσ.

Κουνέλι έχεις φάει?

Νοστιμότατο :P

Αφού πήρα τον κούνελο όχι φίλε.. :( Όταν πεθυμήσω θα τον δώσω να τον φιλοξενήσει φίλος 1-2 μέρες :P

Σε μένα θα τον δώσεις, σου υπόσχομαι να στον επιστρέψω ακέραιο.

Plot twist, ξέρω να κάνω στιφάδο.

• Like 2
Δημοσ.

Σε μένα θα τον δώσεις, σου υπόσχομαι να στον επιστρέψω ακέραιο.

Plot twist, ξέρω να κάνω στιφάδο.

Γίνε βιγκανάς

Κουνέλια μην φας

• Like 1
Δημοσ.

Εδω και ενα χρονο κοντα στα 15 κιλα. Τα περισσοτερα τον τελευταιο καιρο.

Άρχισε να τρώγεται το κορμί σου μου φαίνεται, εκτός και αν κάνεις κάποιο άθλημα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...