Ntenteras Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπερα insomniacs Πήρα έναν ακόμη wd1002faex σαν αυτόν της υπογραφής μου και θέλω να τους βάλω σε raid 0. Τι προετοιμασία πρέπει να κάνω (πχ backup??); Μετα ποια ειναι η διαδικασία για να τους βάλω σε raid 0; Να αναφέρω ότι ο πρώτος δίσκος παρότι εχω ssd έχει και προγράμματα και data. Sent from my iPad using Insomnia
MoviemakerGr Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Το καλό στην υπόθεση είναι ότι έχεις δεύτερο controler. αρα κρατάς σε ahci mode τον πρωτεύων της intel και κουμπώνεις τους δίσκους για raid στις υποδοχές sata του marvell ( SATA7~8 ports support RAID 0/1 mode by Marvell SE9128 ) μετά βλέπεις στο manual της μητρικής σου τα βήματα πως το ορίζεις από bios και μετά από το raid utillitity. To backup δεν διαφέρει σε κάτι θα το κάνεις κανονικά όπως το ξέρεις και θα το επαναφερεις κανονικά όπως το ξέρεις και σε βολεύει,έτσι και αλλιώς και μετά το raid ένα δίσκο θα βλέπεις.
Ntenteras Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Ο ssd ειναι pci express και δεν χρησιμοποιεί τις sata θύρες, και πάλι πρέπει να έχω τον intel se ahci <br>? επισης μόλις βάλω τον δεύτερο hdd και πριν αλλάξω οτιδήποτε στο bios, θα μπουταρει κανονικα και απλα θα βλέπει δυο hdd?<br><br><br> Sent from my iPad using Insomnia
MoviemakerGr Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δεν νομίζω να χρησιμοποιεί τον sata controler στο Pci οπότε ορίζεις τους controler σου όπως εσύ επιθυμείς,και κάνεις το raid σου σε όποιον επίσης controler θέλεις, απλά δοκίμασε το πρώτα γιατί δεν είχα ποτέ revo drive και κρατάω μια επιφύλαξη. Ναι αν δεν το ορίσεις raid από bios θα τον βλέπει σαν απλό τρίτο δίσκο.
Ntenteras Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Tα προγραμματα που ειναι εγκατεστημενα στον παλιο δισκο και γενικως ολα τα δεδομενα που ειναι αποθηκευμενα σε αυτον τι γινονται οταν κανω raid 0?
MoviemakerGr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Οι δίσκοι διαγράφονται και φορμάρονται όταν δημιουργείς Raid.Γι'αυτο μιλήσαμε για την ανάγκη backup παραπάνω.
Ntenteras Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Τελικα τα καταφερα και οι επιδοσεις ανεβηκαν κατακορυφα. Πριν το raid 0 Μετα το raid 0 Φτανει και περναει ακομα και τον ssd 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα