Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας....

θα ηθελα την βοηθεια σας.

θελω να φτιαξω μια πλακετα που να δεχεται ρευμα απο μπαταρια και να κανει τα εξης:

1. διακοπτη on/off

2. να αναβει 6 κομματια ledotainias 12v(6x 3led)

3. να αναβει ανα καποια δευτερολεπτα μονο το ενα μετα το αλλο σε τυχαια σειρα.

4. αν γινεται να αυξομειωνω την ταχυτητα μεταξυ του αναματος και του σβησιματος.

5. αν γινεται κιολας να εχω 2 με 3 προκαθορισμενες σειρες αναματος περαν απο την τυχαια.

το ερωτημα μου ειναι  το εξης:

επειδη ειμαι ασχετος με τα ηλεκτρολογικα/ηλεκτρονικα που μπορω να παω να μου την κατασκευασουν και χρειαζεται να εχω φτιαξει κυκλωμα ή θα μου το φτιαξει αυτος.

ευχαριστω εκ των προταιρων...

αααα αν και ξερει κανει ποσο περιπου θα κοστισει καλως...

Δημοσ.

Αν είναι να σου βγάλει κάποιος κανονική πλακέτα ξέχνα το, είναι πανάκριβο,μπορείς όμως να βάλεις κάποιον να σου το κάνει σε π.χ. breadboard όπου θα ασχοληθεί μόνο με τον σχεδιασμό.Χώρια τα υλικά,αν πας σε μαγαζί και δεν βρεις κάναν πωρωμένο,υπολόγισε από 35-40€ και πάνω.

Το καλύτερο είναι να πας σε κάποιο καλό μαγαζί με ηλεκτρονικά και να ψάξεις για κιτ,είναι έτοιμα σετάκια με ότι χρειάζεσαι για να κάνεις κάτι,έχει πολλά για φωτορυθμικά οπότε μπορεί να βρεις κάποιο που να σε βολεύει.

Δημοσ.

βασικα επειδη το κυκλωμα ειναι σχετικα ευκολο, μπορεις να το κανεις και μονος σου αν πιανουν τα χερια σου σε διατρητη πλακετα και θα χρησιμοποιησεις ενα ποτενσιομετρο για να μεταβαλεις τους χρονους.

Αυτο που θα ψαξεις θα περιεχει ενα 555 timer τσιπακι (για google search), υπολογιζω να σου στοιχισουν ολα 15 ευρω πανω κατω./

Στα γρηγορα ενα λινκ που βρηκα για να ξεκινησεις.

Μπορεις εξαλλου να χρησιμποποιησεις απο ετοιμο ενα κυκλωμα με leds απο χριστουγενιατικο δεντρο που σου κανει σιγουρα, με leds ομως, οχι λαμπακια.

Παντως στα hlektronika.gr θα σου δωσουν ολο το κυκλωμα αν μπεις και κανεις μια ερωτηση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...