Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας! ΣΚεφτομαι να βαλω εναν ssd στο netbook μου!

Εχω ενα hp 110 mini με intel atom n270 και 1 γιγα ραμ!

Εχω αμιφιβολιες ομως αν θα αλλαξει η αποκριση του συστηματος και θελω την γνωμη σας!

Επισης με budget 200€ θελω να μου προτεινεται καποιον με 256gb χωρο αποθκευσης! Αν γινεται οσο πιο χαμηλο το κοστος τοσο το καλυτερο! Θα τρεχω windows 7 ultimate 32 bit και linukx mint 12 lxde ή ubuntu 12.10 ακομα δεν εχω αποφασισει ποιο απο τα 2 αλλα τεινω προς mint!

http://www.laptopmag.com/review/laptops/hp-mini-110.aspx

Δημοσ.

εκτός από τις διαφορές σε ταχύτητα απόκριση συστήματος εκκίνηση τερματισμό κλπ. που είναι πραγματικά τεράστιες, θα μπορείς πλέον να εκμεταλλευτείς την φορητότητα στο έπακρο καθώς ο ssd δεν έχει κινητά μέρη οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να χαλάσει όταν μετακινείς το λαπτοπ όπου θες, επίσης θα δεις και μια μικρή βελτίωση και στην διάρκεια της μπαταρίας.

Η αναβάθμιση της ραμ στην περίπτωση που χρησιμοποιείς windows 7 είναι απαραίτητη.

• Like 3
Δημοσ.

Όπως λέει και ο spirosd2008, διαφορές θα δεις, το μηχάνημα θα στρώσει, αλλά δεν θα μεταμορφωθεί κιόλας, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα βάλεις άλλο 1GB. Χωρίς αυτό, δεν θα γίνει δουλειά.

Τα οφέλη που θα δεις είναι στην διάρκεια της μπαταρίας (ελάχιστο), στο βάρος (μικρό), στην εκκίνηση,shutdown,άνοιγμα εφαρμογών, άνοιγμα φακέλων (τεράστιο), αλλά το browsing θα παραμείνει απαράδεκτο. Όντας κάτοχος ένός παρόμοιου netbook παλιότερα, με τον SSD είδα τεράστιες διαφορές, αλλά κακά τα ψέματα, η CPU και η GPU είναι πια τελείως χάλια. Εννοείται πως θα βάλεις τον φθηνότερο, αργότερο SSD που μπορείς να βρεις, ακόμη και ο πιο παλιός mainstream SSD δεν θα αξιοποιείται στο έπακρο από το netbook, οπότε σου κάνει.

Για την RAM, κοίτα εδώ τί λένε.

Δημοσ.

για ραμ σύμφωνα με την hp θέλεις ddr2 οπότε κοιτα κάτι τέτοιο http://www.skroutz.gr/s/292351/Corsair-Value-Select-2GB-DDR2-800MHz.html.

Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να στο πω και εγώ αυτό να δώσεις τόσα λεφτά για ssd για αυτό το netbook είναι κρίμα, εγώ σε ένα φίλο που έιχε ένα πιο παλιό mini του έβαλα έναν μεταχειρισμένο 60gb sata2 και κάνει την δουλειά του, με χρήση του παλιού σαν εξωτερικό για ταινιές κλπ που έτσι και αλλιώς θα τις πέρναγε σε usb η δισκο για να τις δει σε τηλεόραση. όσον αφορά την ραμ διαφορά ταχύτητας δεν θα δεις αλλά τα widnows 7 δεν τρέχουν για εμένα με 1gb ram.

Δημοσ.

Και εγώ ψηφίζω μικρό, παλιό, φτηνό SSD για τέτοιο μηχάνημα, οτιδήποτε άλλο χαραμίζεται. Στις αγγελίες βρίσκεις 60άρηδες SATAII με €50, κοίτα κατά εκεί. Και υπολόγισε ότι το netbook δεν χρησιμοποιεί καν SATAII, αλλά απλό SATA, οπότε καταλαβαίνεις ότι οποιοσδήποτε σύγχρονος SSD πάει χαμένος.

Δημοσ.

αν τα windows είναι απο τον θείο μην βάλεις ultimate αλλα
professional καλυτερα πάρε μια μνήμη σαν αυτή που σου είπα και αυτόν τον
δίσκο http://www.skroutz.gr/s/2600661/Kingston-SSDNow-V300-60GB-w-Adapter.html  μπες εδώ και κάνε τα παντα εκτος απο αυτό που λεει για το trim. 

http://www.insomnia.gr/topic/337668-ssd-tips-tweaks-trim-support/ 

και
με windows περασμενα και βασικα προγραμματα θα εχεις περίπου 35-40gb
ελευθερα.  με 80€ σύνολο έχεις εξαντλήσει τις δυνατότητες αναβάθμισης
του netbook σου.

Δημοσ.

Τεράστιες,* θεαματικές κτλ κτλ διαφορές που είδα εδώ να γράφονται τόσο... εύκολα, με ssd, παλιό η νέο, ακόμα και με 2gb ram δεν θα ΔΕΙ.... ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙ......

Γιατί...; 

Ο ssd θα λειτουργεί σαν SATA 1, όχι σαν SATA II.... H intel φρόντισε για αυτό, αφού το ICH7-M (82801GBM) το οποίο είναι από τα πιο διαδεδομένα "southbridges" σε αυτά τα "παλιά" netbooks, δεν υποστηρίζει SATAII, και το ahci που υποστηρίζουν είναι masked σαν Native IDE mode... Χε@##@#  ψηλά και αγνάντευε.... 

Έχω αλλάξει, 2, 3 μηχανικούς, και όλοι, ενώ ήταν SATA II , τα netbook που είχα στα χέρια μου, πάντα αναγνώριζαν αυτά που έβαζα σαν SATA I. 

Παρομοίως είχα δοκιμάσει από φίλους και δανεισμό, διαφόρους ssd, παλιούς, νέους, αργούς, γρήγορους... Ε ρε παιδιά.... Βελτίωση υπάρχει, αλλά όχι ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ.... Εξακολουθούν να σέρνονται τα πάντα.... Μηδαμινά πιο καλά, δεν το λες ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ, η έστω υπολογίσιμη βελτίωση....

Και να βάλει και 2gb μνήμη, πάλι δεν θα δει βελτίωση, αξιολογίσιμη τουλάχιστον, μιας και το chipset έχει τον memory controller, όχι ο atom n270... To chipset τον "πίνει" άσχημα, με άσχημη απόδοση, single channel φυσικά, ε και να βάλει 2 gb δεν θα δει κάτι, ίσως λιγότερο σούρσιμο μιας και ο δίσκος θα λειτουργεί λιγότερο σαν pagefile, δλδ θα έχει μια μικρή, ΜΙΚΡΗ ευελιξία όταν ανοίγει η χρησιμοποιεί προγράμματα... Τίποτα φοβερό, τίποτα αξιόλογο....

Δεν φταίει τίποτα άλλο παρά η intel και τα προϊόντα της.... Ήταν απαράδεκτα.... Τα netbook (o θεός τα συγχώρεσε πλέον) δεν ήταν ποτέ καλά για να μπορείς να κάνεις... έστω τα ΒΑΣΙΚΑ.... Με το παραμικρό που θα κάνεις, σέρνεται ο δίας... 

Εγώ, δεν θα ξόδευα λεφτά για να βελτιώσω ένα netbook.... Προσωπικά, και το λέω απευθείας στον θεματοθέτη του νήματος εδώ, δεν θα διάθετα ούτε ένα ευρώ παραπάνω, αφού επαναλαμβάνω προσωπικά και πάλι, από πείρα, δεν έχω πειστεί πως κερδίζω κάτι σημαντικό, η έστω ρε αδερφέ κάτι μετρίσιμο σε διαφορά/βελτίωση επιδόσεων....

Δεν πάνα βάλεις τον καλύτερο ssd...; Πάλι ο δίας θα σέρνεται....

edit: By the way, αυτή την στιγμή αυτό το post το έκανα από ένα LG X120 Netbook, με 120gb ssd, και 2gb ram.... :shifty:

Δημοσ.

δεν είχα προσέξει ότι δουλεύει σε sata1 το μηχάνημα, παρόλα αυτά η αναβάθμιση που του πρότεινα εγώ με 80€ συνολικά ραμ - ssd νομίζω ότι εξαντλεί τις δυνατότητες αναβάθμισης του λαπτοπ, εγώ πάντως που έχω δουλέψει ssd σε sata1 και σε sata2 τον ίδιο μάλιστα ssd που ήταν για sata3 δεν είδα καμία απολύτως διαφορά. ( βέβαια με επεξεργαστή διπύρηνο ).

αν πάρεις τον 60gb μπες εδώ  http://www.insomnia.gr/topic/337668-ssd-tips-tweaks-trim-support/  για να ρίξεις τον χώρο που πιάνουν τα windows.

Δημοσ.

οκ τοτε τα € της αναβαθμισης θα τα κρατησω και το καλοκαιρι θα παρω ενα καλο λαπτοπ θα βαλω εκει εναν ssd και θα τελειωσει η ιστορια! Παιδες ευχαριστω για την βοηθεια και παλι

Δημοσ.

οκ τοτε τα € της αναβαθμισης θα τα κρατησω και το καλοκαιρι θα παρω ενα καλο λαπτοπ θα βαλω εκει εναν ssd και θα τελειωσει η ιστορια! Παιδες ευχαριστω για την βοηθεια και παλι

Αυτό είναι και το πιο σωστό.Και αν επιμένεις σε κάτι μικρό και πολύ φορητό, υπάρχουν κάποια 11.6" netbooks με διπύρηνο AMD, 4GB και ικανοποιητική GPU, που τρέχουν άνετα HD ταινίες, του βάζεις και έναν SSD και έχεις ένα ικανοποιητικό μηχάνημα.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά είναι όπως τα είπε ο Dave. Μην βάλεις SSD, θα έχεις bottleneck ΟΛΟ το υπόλοιπο σύστημα. Τζάμπα λεφτά θα δώσεις. 

Φύλαξέ τα και άλλαξέ το κάποια άλλη στιγμή με κάτι συνολικά καλύτερο. 

Στην mobile πλατφόρμα, η AMD με επεξεργαστές που έχουν ενσωματωμένη GPU, απλά δεν παίζονται.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...