poulinos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 14 hours ago, kostasbm said: η σωστή γείωση κάνει πολύ κάλη δουλεια.......μένω σε μονοκατοικία...ο γείτονας έχει φάει από κεραυνό ρούτερ και τιβι(δεν έχει ούτε τη στοιχειώδη γείωση της ΔΕΗ(μάλλον το ξέχασε ο εγκατάστατης) στη πόλη μου έχω δει τελευταία σε πολυκατοικίες αλεξικέραυνα που είναι πιστεύω η καλύτερη λύση...... αλλά αν φάει το κεραυνό η κολώνα του ΟΤΕ (η ΔΕΗ έχει χαλκό γείωση) τότε μόνο ότι έχουμε εμείς στο σπίτι για προστασια θα σώσει συσκευές σε συνδυασμό με μια γείωση.......το ΟΤΕ δε βάλει χαλκό γείωση στις κολόνες όπου έχει...τις πετάει όπου βρει και ότι γίνει...γιαυτο πιστεύω και όταν καίγεται ένα ρούτερ το αντικαθιστά δωρεάν νομίζω(δεν είμαι 100% σίγουρος).. σιγουρα η γειωση τα πολυπριζα ασφαλειας θα βοηθησουν αλλα ποσο σιγουρος εισαι οτι η γειωση ειναι σωστη? επισης σιγουρα μπορουν να μπουν και διαφορα στον πινακα. αλλα για μενα παλι θα προτιμουσα για μια ωρα να κλεισω τα παντα απο το γενικο παρα να παρω το ρισκο.αλλωστε αυτα τα φαινομενα ειναι σπανια και κρατανε λιγο.ακομακαι το ψυγειο για μια ωρα εκτος ρευματος δεν παθαινει τιποτα. ναι ο παροχος αν εχεις δικο του router θα στο αλλαξει δωρεαν.εκτος αν εχεις καποιο απλο adsl χωρις voip που εκει ισχυει η εγγυηση αν το εχεις παρει απο τον παροχο αλλιως πας και παιρνεις παλι δικο σου. οταν ομως ειναι voip και στο εχει δωσει ο παροχος θα στο αλλαξει ακομα και αν το εσπασες εσυ.και δωρεαν. 3 hours ago, kostasbm said: σωστα αλλά.... δεν μπορείς να βγάλεις όλα εκτός γιατιι μετά το σπίτι είναι ξεβράκωτο....π.χ χωρίς συναγερμό που είναι πάνω στο ρούτερ ,οι τηλεοράσεις αν πάρουν από κεραυνό θα είναι από τη κεραία.....είναι τόσα πολλά που πρέπει να απομονώσεις-αποσυνδεσεις...... αν εισαι σπιτι για μια ωρα μπορεις να κλεισεις τα πολλα τουλαχιστον. σιγουρα ειναι και κεραιες και ολα αλλα καλυτερα να κανω 10 λεπτα δουλεια παρα να παρω στο χερι πχ μια τηλεοραση των 500 ευρω ή οτι εχει ο καθενας.
kostasbm Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 9 hours ago, poulinos said: σιγουρα η γειωση τα πολυπριζα ασφαλειας θα βοηθησουν αλλα ποσο σιγουρος εισαι οτι η γειωση ειναι σωστη? επισης σιγουρα μπορουν να μπουν και διαφορα στον πινακα. αλλα για μενα παλι θα προτιμουσα για μια ωρα να κλεισω τα παντα απο το γενικο παρα να παρω το ρισκο.αλλωστε αυτα τα φαινομενα ειναι σπανια και κρατανε λιγο.ακομακαι το ψυγειο για μια ωρα εκτος ρευματος δεν παθαινει τιποτα. είμαι σε μονοκατοικία σε χωριό και είχα τη πολυτελεια να κάνω σωστή γείωση...το έκανα πρώτο για τα παράσιτα(είμαι ραδιοερασιτεχνης) και μετά για τα μηχανήματα με είχε βοηθήσει στα υλικά ένας ΔΕΗτζης(χαλκό-σωληνες)...ο γενικός σε συνδυασμό με αλλά υλικά είναι λύση....αν είσαι σπίτι πάντα.....
poulinos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 1 hour ago, kostasbm said: είμαι σε μονοκατοικία σε χωριό και είχα τη πολυτελεια να κάνω σωστή γείωση...το έκανα πρώτο για τα παράσιτα(είμαι ραδιοερασιτεχνης) και μετά για τα μηχανήματα με είχε βοηθήσει στα υλικά ένας ΔΕΗτζης(χαλκό-σωληνες)...ο γενικός σε συνδυασμό με αλλά υλικά είναι λύση....αν είσαι σπίτι πάντα..... σιγουρα οτι μπορεις να το εχεις απο πριν ετοιμο αξιζει (γειωση, πολυπριζο ασφαλειας, προστασια στον πινακα, ups) γιατι και να αποσυνδεεις πραγματα δεν ειναι παντα εφικτο.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) On 05/07/2024 at 08:43, kostasbm said: είμαι σε μονοκατοικία σε χωριό και είχα τη πολυτελεια να κάνω σωστή γείωση...το έκανα πρώτο για τα παράσιτα(είμαι ραδιοερασιτεχνης) και μετά για τα μηχανήματα με είχε βοηθήσει στα υλικά ένας ΔΕΗτζης(χαλκό-σωληνες)...ο γενικός σε συνδυασμό με αλλά υλικά είναι λύση....αν είσαι σπίτι πάντα..... Πως κατάφερες να βρεις ηλεκτρολογο να τη κάνει; Δε λέω για νεα κατασκευη. Εμενα δεν ειναι καλή αλλα συνηθως παιρνω απαντήσεις "καλα εισαι αλλοι δεν έχουν καθολου, μη μιλας" Ο ηλεκτρολογος που εκανε σε γνωστο μου βελτιώση γειωσης αλλα και τα περισσότερα σπιτια στη περιοχη έβαλε μπετοβεργα αντι για ηλεκτροδιο. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2024 από ΠάρηςΓ
jcnstd100 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 4/7/2024 στις 7:40 ΜΜ, Thresh είπε Ή να έχεις FTTH. Υποβάλαμε ήδη αίτημα για την αναβάθμιση σε οπτική ίνα και είναι τυπικά θέμα ολίγων εβδομάδων να έρθουν οι τεχνικοί του ΟΤΕ προκειμένου να εγκαταστήσουν τον κατάλληλο εξοπλισμό στις οικίες μας. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2024 από jcnstd100 2
kostasbm Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 1 hour ago, ΠάρηςΓ said: Πως κατάφερες να βρεις ηλεκτρολογο να τη κάνει; Δε λέω για νεα κατασκευη. Εμενα δεν ειναι καλή αλλα συνηθως παιρνω απαντήσεις "καλα εισαι αλλοι δεν έχουν καθολου, μη μιλας" Ο ηλεκτρολογος που εκανε σε γνωστο μου βελτιώση γειωσης αλλα και τα περισσότερα σπιτια στη περιοχη έβαλε μπετοβεργα αντι για ηλεκτροδιο. είχα γείωση την απλη 2μετρη σωλήνα που έβαζαν το 1967 οι ηλεκτρολόγοι....αποτι έχω δει όλο το χωριό έχει την ίδια γείωση...όμως όταν ασχολήθηκα με τη ραδιοεπικοινωνια έβαλα ξεχωριστή γείωση για τις κεραίες και τους πομποδέκτες για να εξαλείφω όσο το δυνατόν το παράσιτο αλλά και για προστασία.....όποτε έβαλα 2 σωλήνες 2.5μ(σιδηροσωληνα είναι 4 ποντους διαμετρο περίπου) περίπου σε απόσταση 30 πόντους σε σημείο όπου σχεδόν πάντα έχει υγρασία και μου έδωσε ένας ΔΕΗΤΖΗΣ πλατύ πλεκτό χάλκινο μανίκι όχι καλώδιο...και έκανα τα υπόλοιπα.....
poulinos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 20 hours ago, ΠάρηςΓ said: Πως κατάφερες να βρεις ηλεκτρολογο να τη κάνει; Δε λέω για νεα κατασκευη. Εμενα δεν ειναι καλή αλλα συνηθως παιρνω απαντήσεις "καλα εισαι αλλοι δεν έχουν καθολου, μη μιλας" Ο ηλεκτρολογος που εκανε σε γνωστο μου βελτιώση γειωσης αλλα και τα περισσότερα σπιτια στη περιοχη έβαλε μπετοβεργα αντι για ηλεκτροδιο. σκοπος ειναι να βρεις καναν ηλεκτρολογο απο φιλο που να εχει ορεξη να ασχοληθει.εν τω μεταξυ αυτες οι απαντησεις ειναι για κλαμματα. λες και δεν θα τον πληρωσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα