Cpkdemian Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπερα Θα ηθελα να αγορασω εναν καινουριο υπολογιστη. Επειδη θελω μόνο πυργο θα ηθελα τη βοηθεια σας να μου προτεινετε τα εξαρτηματα του πυργου που θα ειναι μεχρι 500 eyro. Για ενα ικανοποιητικο υπολογιστη. Κατα προτημηση απο e-shop
Millennium Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Συμπλήρωσε αυτό και βάλε εδώ τις απαντήσεις http://www.insomnia.gr/topic/391825-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE/
Cpkdemian Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Ποσό που διαθέτουμε : μεχρι 500 ευρωΧρήση υπολογιστή : κυριως gamingΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. οχι οθονηΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχιΤοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). αγιους αναργυρουςΑν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? απο το ιδιο καταστημαΑνεπιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωσηπου δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθείαπο τον ενδιαφερόμενο? στο καταστημα θα γινειΑν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . windows 7η 8
XMorsX Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Oριστε συνθεση απο το computerbeast στο Συνταγμα. Υποθετω οτι η οθονη σου πιανει τα 1080p. 2
evagelou Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 με ιντελ θα αναγκαστει να σου κοψει απο αρκετα μερη του συστηματος σου...... 2
XMorsX Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Απαντησε μου πρωτα στην εμμεση ερωτηση που σου εκανα... Τι αναλυση πιανει η οθονη σου? Επισης αν προτιμας Intel θα πρεπει να παμε τουλαχιστον σε εναν i3, o οποιος ξεκιναει απο τα 100-110 ευρω. Δεν αξιζει να τον βαλω και να κοψω απο την καρτα γραφικων (γιατι μονο απο εκει γινεται να κοψω). Οι πιο μικροι Intel δεν αξιζουν αναλογικα με τους AMD στα χρηματα που κινουμαστε τωρα.
Cpkdemian Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 κοιτα επειδη ο υπολογιστης ειναι για εναν φιλο οχι δικος μου εγω προτεινω intel γιατι ολοι ξερουμε οτι ειναι καλυτεροι απο τουσ amd. τωρα αν βαλουμε max 600 ευρω δεν βορουμε να βρουμε εναν ιντελ που ειναι ποιο ακριβος αλλα πιστευω και ποιο αποδοτηκος απο εναν amd 1
adtakhs Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 κοιτα επειδη ο υπολογιστης ειναι για εναν φιλο οχι δικος μου εγω προτεινω intel γιατι ολοι ξερουμε οτι ειναι καλυτεροι απο τουσ amd. τωρα αν βαλουμε max 600 ευρω δεν βορουμε να βρουμε εναν ιντελ που ειναι ποιο ακριβος αλλα πιστευω και ποιο αποδοτηκος απο εναν amd AMD FX 8320 (165€) AMD FX6300 (130€) AMD A10-5800k (125€) AMD A8-5600K (99€) AMD PHENOM II X4 965 (90€) AMD ATHLON II X4 750K (74€) ------------------------------------------ Αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές μέχρι τα παραπάνω χρήματα !! Πολύ δύναμη, ελεύθερο overclock , αναβαθμισιμότητα socket, φτηνές και πλήρης μητρικές ! ASROCK 970 EXTREME 3 (75€) GIGABYTE 970A-UD3 (83€) ASROCK FM2 A75 PRO4 M (67€) -------------------------------------- οι επιλογές σου ! Σε αυτές τις τιμές από πλευράς intel βρίσκεις διπύρηνους έως μικρούς κλειδωμένους 4-πύρηνους. Ενα πράγμα το κρίνεις αν είναι καλό ή κακό από την απόδοση που έχει σε συνάρτηση με το κόστος του!
Millennium Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 κοιτα επειδη ο υπολογιστης ειναι για εναν φιλο οχι δικος μου εγω προτεινω intel γιατι ολοι ξερουμε οτι ειναι καλυτεροι απο τουσ amd. τωρα αν βαλουμε max 600 ευρω δεν βορουμε να βρουμε εναν ιντελ που ειναι ποιο ακριβος αλλα πιστευω και ποιο αποδοτηκος απο εναν amd Σε κάποιες κατηγορίες τιμών συμφέρουν οι amd.Και είναι καλύτεροι σε κάποια πράγματα. 1
XMorsX Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 κοιτα επειδη ο υπολογιστης ειναι για εναν φιλο οχι δικος μου εγω προτεινω intel γιατι ολοι ξερουμε οτι ειναι καλυτεροι απο τουσ amd. τωρα αν βαλουμε max 600 ευρω δεν βορουμε να βρουμε εναν ιντελ που ειναι ποιο ακριβος αλλα πιστευω και ποιο αποδοτηκος απο εναν amd Θα το ξαναπω. Το επιχειρημα εχει 3-4 κομματια: Ο φιλος σου θελει gaming, που σημαινει δυνατη καρτα γραφικων. Το budget ειναι περιορισμενο, που σημαινει με λιγα λογια οτι θα βαλουμε οσο πιο φθηνα πλην τιμια κομματια για να χωρεσει καλη καρτα γραφικων. Στα μικρα χρηματικα μεγεθη η AMD βγαζει πιο αποδοτικους επεξεργαστες. Αν ανεβασουμε την τιμη όπου οι Intel κερδιζουν το χαμενο εδαφος των χαμηλότερων budget, θα χρειαστει να ριξουμε την καρτα γραφικων με αποτελεσμα οι επιδόσεις στα παιχνιδια αντι να βελτιωθοθν να χειροτερεψουν. Γενικοτερα η δικια μου αποψη ειναι οτι αν δεν χωραει i5 καλυτερα να πηγαινεις σε AMD. Το καταλαβαινω να εχεις προτιμησεις όμως, για αυτο το λογο αν εκρινα πως χωραει ενας i3 θα τον εβαζα. Θα χρειαστει όμως να ανεβεις τουλαχιστον 30 ευρω χωρις να εχεις αντικρισμα σε επιδόσεις. Aν τωρα ο φιλος σου δεν μπορει χωρις Intel, πες του να αυξησει τον προυπολογισμο κατα 40 ευρω και να βαλει αυτον τον επεξεργαστη και μητρικη: http://www.computerbeast.gr/catalogue?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=166283&category_id=368 + http://www.computerbeast.gr/catalogue?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=160923&category_id=370 Αποτελει όμως εντελως ασκοπη κινηση γιατι αφενως πληρωνεις παραπανω χωρις να εχεις αναλογο οφελος και αφετερου αν όντως αυξηθει και αλλο το budget σε συμφερει περισσοτερο να αφησεις τον ιδιο επεξεργαστη και να αγορασεις ακομη καλυτερη καρτα γραφικων. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα