PCganster Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 και εμενα δεν μπωρω να πω...μου αρεσουν 2D games ή 3D games casual επιπέδου..... παντως παιδια ευχαριστω μου λυσατε την απορια και με το παραπανω....!!! καλα πωρωθηκα ......αλλη μια ερωτηση game engine θεωρειτε και η allegro η ειναι απλα μια βιβλιοθηκη συναρτησεων που δημιουργει γραφικα???
Directx Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Παραδοσιακά η Allegro υπήρξε βιβλιοθήκη για ανάπτυξη παιχνιδιών - και βλέποντας σήμερα το API της εξ' ακολουθώ να έχω την ίδια γνώμη.
migf1 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Απλώς σημείωσε πως η Allegro είναι για 2Δ games. Για 3Δ θα πρέπει να συνδιαστεί με κάποια άλλη βιβλιοθήκη (OpenGL, Direct3D, κλπ).
StavrosD Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Πλέον είναι αδύνατο να φτιάξεις αξιοπρεπές παιχνίδι από το μηδέν στα περισσότερα λειτουργικά. Δεν έχεις πρόσβαση στο hardware απευθείας αλλά μόνο μέσω των drivers και των API (Direct3D, OpenGL, κτλ). Έχεις με το καλημέρα τα δύο παραπάνω layers. Θεωρητικά, αν θέλεις να αξιοποιήσεις το 100% του hardware μπορείς να φτιάξεις ένα απλό λειτουργικό σύστημα για το παιχνίδι σου και δικούς σου drivers, αλλά θα χρειαστείς κανά χρόνο να τα φτιάξεις και μετά θα έχεις τις ίδιες επιδόσεις που θα έχει τότε ένας νέος υπολογιστής ο οποίος ναι μεν θα χρησιμοποιεί API αλλά θα είναι και αρκετά πιο γρήγορος. Σου μιλάω εκ πείρας. Προγραμματίζω από microcontroller μέχρι vb.net. Πρέπει να ζυγίζεις τα συν και τα πλην πριν αποφασίσεις να κάνεις κάτι από το μηδέν. Πολλοί προγραμματιστές έχουν χάσει χιλλίαδες ώρες καταλήγοντας να ξαναεφεύρουν τον τροχό. Και εγώ μέσα σε αυτούς, έχω γράψει drivers για να συνδέσω κάποια τσιπ και μετά από μια εβδομάδα βρήκα έτοιμους στο Internet.
goldenlion Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 καλησπερα σε ολους ηθελα να ρωτησω αν γινεται να δημιουργηθει ενα γραφικο {ενα πολυ απλο παιχνιδι} χωρις την χρηση frameworks game engines κ.α και γενικοτερα ...τιποτα.....γινεται?? ειναι εφικτη η δημιουργια παιχνιδιων χωρις καμια βοηθεια απο το απολυτο μηδεν{αυτη την απορια την εχω καιρο.....} Μια λέξη. OpenGL. Google for this αν θέλεις απλά να σου πω οτι έκανα ένα tetris game 2D , 3D και δεν είναι καθόλου βολικό.
migf1 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Αν ενδιαφέρεσαι για C, ένα καλό εκπαιδευτικό ξεκίνημα θα μπορούσες να κάνεις με την SDL.
Downloadpercent Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Μια λέξη. OpenGL. Google for this αν θέλεις απλά να σου πω οτι έκανα ένα tetris game 2D , 3D και δεν είναι καθόλου βολικό. Νομίζω, δεν υπάρχει λόγος να γράψεις ένα παιχνίδι πάνω σε OpenGL/Dx, υπάρχει περίπτωση κανείς από μας (που το κάνουμε για χόμπυ) να καταφέρει ποτέ καλά γραφικά? Και 2ον, δεν θα φτιάξουμε κανένα MMORPG με super duper γραφικά και effects, όπου αυτά αν τα κάναμε σε OpenGL/Dx και όχι σε 2-3 στρώματα πιο πάνω θα τρέχανε και πιο γρήγορα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα