Kostas75 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Μόνο με τη λύση του Peplink θα καταφέρεις πραγματικό bonding, αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και το ανάλογο κόστος. α. Αγοράζεις το φθηνότερο router με δυνατότητα SpeedFusion, που είναι το Balance 210 (1300$) με 2WAN θύρες. β. Αγοράζεις την φθηνότερη άδεια (μέχρι 25Mbps) για το FusionHub (500$). γ. Νοικιάζεις έναν server σε κάποιον πάροχο και εγκαθιστάς το FusionHub. Εδώ το μηνιαίο κόστος εξαρτάται κυρίως από το traffic. Τώρα με έστειλες!! Είναι πολλά τα λεφτά που αναφέρεις παραπάνω. Σε κάποιες άλλες εποχές και επειδή είμαι λίγο τρελός, μπορεί και να τα έδινα, τώρα όμως δεν παίζει. Το TP-Link για την ευκολία στη ρύθμιση και το Mikrotik για τις δυνατότητες. Για τη δουλειά που το θέλεις και τα 2 κάνουν, αλλά το Mikrotik παίζει σε άλλη κατηγορία. Για το Peplink, έγραψα παραπάνω. Αν βγάλουμε το Peplink από την συζήτηση (για οικονομικούς λόγους), είμαι λίγο μπερδεμένος, γιατί πριν 2 μέρες πήρα ένα τηλέφωνο να ρωτήσω για το TP-Link TL-R470t+ εδώ: http://computers.xpatit.gr/99-Router/1515-TP-LINK-TL-R470T-3-LAN/WAN-Changable-Ports-Load-Balance-Broadba.html και μου το απέρριψαν για το bonding που θέλω να κάνω (λέγοντάς μου ότι κάνει μόνο load balancing), προτείνοντάς μου ξεκάθαρα το Mikrotik (http://computers.xpatit.gr/99-Router/2100-MIKROTIK-RB2011iL-IN-Level-4.html?keyword=rb2011), το οποίο μου είπαν ότι με κατάλληλο configuration μπορεί να κάνει αυτό που θέλω εγώ (bonding). Εσύ όμως μου λες ότι τα TP-Link και Mikrotik κάνουν την ίδια δουλειά και, αν έχω καταλάβει καλά, bonding μόνο υπό προϋποθέσεις. Δεν συμφωνείς δηλαδή μαζί τους ότι στην ουσία μόνο το Mikrotik μπορεί να χρησιμοποιηθεί για bonding, ενώ το TP-Link είναι αποκλειστικά και μόνο για Load balancing. Αν συνδυάσω λοιπόν τα λεγόμενά σας, θα πρέπει, για να είμαι σίγουρος, να πάρω το Mikrotik, το οποίο κάνει load balancing, αλλά ταυτόχρονα πιθανότατα να γίνεται και bonding (έστω υπό προϋποθέσεις). Έλα όμως που το TP-Link με βολεύει πολύ περισσότερο "χωροταξικά" στο σπίτι, διότι έχει στο πίσω μέρος τα WAN/LAN ports, αντίθετα με το Mikrotik που "βλέπουν" μπροστά τα ports.....
loic Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Χαιρεται παιδες. Επειδη μ'ενδιαφερει και μενα το θεμα, χαζευω το online demo του RouterOS... http://demo.mt.lv και προσπαθω να καταλαβω πως μπορει να γινει το bonding, αλλα δεν μπορω... Μπορει καποιος να εξηγησει λιγα πραγματα σχετικα?
jkoukos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Τώρα με έστειλες!! Είναι πολλά τα λεφτά που αναφέρεις παραπάνω. Σε κάποιες άλλες εποχές και επειδή είμαι λίγο τρελός, μπορεί και να τα έδινα, τώρα όμως δεν παίζει. To έγραψα και παραπάνω, ότι πρέπει να βάλεις βαθειά το χέρι στην τσέπη. Και αυτά μόνο για 25Mbps bandwidth. Αν είχες VDSL και ήθελες μεγαλύτερη ταχύτητα (π.χ. 100Mbps) το αρχικό κόστος ανεβαίνει πάνω από 7000$, χώρια το επιπλέον αυξημένο μηνιαίο κόστος του server λόγω μεγαλύτερου traffic. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη! Αν βγάλουμε το Peplink από την συζήτηση (για οικονομικούς λόγους), είμαι λίγο μπερδεμένος, γιατί πριν 2 μέρες πήρα ένα τηλέφωνο να ρωτήσω για το TP-Link TL-R470t+ εδώ: http://computers.xpatit.gr/99-Router/1515-TP-LINK-TL-R470T-3-LAN/WAN-Changable-Ports-Load-Balance-Broadba.html και μου το απέρριψαν για το bonding που θέλω να κάνω (λέγοντάς μου ότι κάνει μόνο load balancing), προτείνοντάς μου ξεκάθαρα το Mikrotik (http://computers.xpatit.gr/99-Router/2100-MIKROTIK-RB2011iL-IN-Level-4.html?keyword=rb2011), το οποίο μου είπαν ότι με κατάλληλο configuration μπορεί να κάνει αυτό που θέλω εγώ (bonding). Εσύ όμως μου λες ότι τα TP-Link και Mikrotik κάνουν την ίδια δουλειά και, αν έχω καταλάβει καλά, bonding μόνο υπό προϋποθέσεις. Δεν συμφωνείς δηλαδή μαζί τους ότι στην ουσία μόνο το Mikrotik μπορεί να χρησιμοποιηθεί για bonding, ενώ το TP-Link είναι αποκλειστικά και μόνο για Load balancing. Αν συνδυάσω λοιπόν τα λεγόμενά σας, θα πρέπει, για να είμαι σίγουρος, να πάρω το Mikrotik, το οποίο κάνει load balancing, αλλά ταυτόχρονα πιθανότατα να γίνεται και bonding (έστω υπό προϋποθέσεις). Έλα όμως που το TP-Link με βολεύει πολύ περισσότερο "χωροταξικά" στο σπίτι, διότι έχει στο πίσω μέρος τα WAN/LAN ports, αντίθετα με το Mikrotik που "βλέπουν" μπροστά τα ports..... Επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για πραγματικό bonding σε xDSL συνδέσεις (εκτός του Peplink, αλλά είναι διαφορετική περίπτωση). Ούτε και σε Cisco. Το Bonding στο Mikrotik (και στα Cisco) είναι εφαρμόσιμο στο εσωτερικό δίκτυο (LAN) και όχι στο εξωτερικό (WAN). Για την δουλειά που θέλεις να κάνεις, όλα σου κάνουν. Όλα θα εκτελούν Load Balancing και οι εφαρμογές που ανοίγουν πολλά socket θα βγαίνουν και από τις 2 συνδέσεις, οπότε θα έχεις "Bonding".
rfc Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 To έγραψα και παραπάνω, ότι πρέπει να βάλεις βαθειά το χέρι στην τσέπη. Και αυτά μόνο για 25Mbps bandwidth. Αν είχες VDSL και ήθελες μεγαλύτερη ταχύτητα (π.χ. 100Mbps) το αρχικό κόστος ανεβαίνει πάνω από 7000$, χώρια το επιπλέον αυξημένο μηνιαίο κόστος του server λόγω μεγαλύτερου traffic. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη! Επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για πραγματικό bonding σε xDSL συνδέσεις (εκτός του Peplink, αλλά είναι διαφορετική περίπτωση). Ούτε και σε Cisco. Το Bonding στο Mikrotik (και στα Cisco) είναι εφαρμόσιμο στο εσωτερικό δίκτυο (LAN) και όχι στο εξωτερικό (WAN). Για την δουλειά που θέλεις να κάνεις, όλα σου κάνουν. Όλα θα εκτελούν Load Balancing και οι εφαρμογές που ανοίγουν πολλά socket θα βγαίνουν και από τις 2 συνδέσεις, οπότε θα έχεις "Bonding". Ακριβως αυτη ειναι η ουσια και την φτιαχνεις τσαμπα... Μιας και ρωτησες στα torrents ας πουμε αλλα και το jdown πολλα sockets ανοιγει. Στα τορρεντς θα τερματιζει σιγουρα παντως και τις 2 γραμμες
poulinos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για πραγματικό bonding σε xDSL συνδέσεις (εκτός του Peplink, αλλά είναι διαφορετική περίπτωση). Ούτε και σε Cisco. Το Bonding στο Mikrotik (και στα Cisco) είναι εφαρμόσιμο στο εσωτερικό δίκτυο (LAN) και όχι στο εξωτερικό (WAN). Για την δουλειά που θέλεις να κάνεις, όλα σου κάνουν. Όλα θα εκτελούν Load Balancing και οι εφαρμογές που ανοίγουν πολλά socket θα βγαίνουν και από τις 2 συνδέσεις, οπότε θα έχεις "Bonding". σε εναν παροχο ας μην πω ποιος ειναι δεν εχει σημασια σου κανουν bonding πανω σε wan και οχι σε lan επιπεδο.εδιναν cisco 1841 ¨και 2801 με 2 και 4 καρτακια adsl αντιστοιχα εβαζες πανω τις adsl τις γραμμες.ειχες μονο ενα Username και για τις 4 συνδεσειις και μονο μια ip και για τις 4. Τώρα με έστειλες!! Είναι πολλά τα λεφτά που αναφέρεις παραπάνω. Σε κάποιες άλλες εποχές και επειδή είμαι λίγο τρελός, μπορεί και να τα έδινα, τώρα όμως δεν παίζει. Αν βγάλουμε το Peplink από την συζήτηση (για οικονομικούς λόγους), είμαι λίγο μπερδεμένος, γιατί πριν 2 μέρες πήρα ένα τηλέφωνο να ρωτήσω για το TP-Link TL-R470t+ εδώ: http://computers.xpatit.gr/99-Router/1515-TP-LINK-TL-R470T-3-LAN/WAN-Changable-Ports-Load-Balance-Broadba.html και μου το απέρριψαν για το bonding που θέλω να κάνω (λέγοντάς μου ότι κάνει μόνο load balancing), προτείνοντάς μου ξεκάθαρα το Mikrotik (http://computers.xpatit.gr/99-Router/2100-MIKROTIK-RB2011iL-IN-Level-4.html?keyword=rb2011), το οποίο μου είπαν ότι με κατάλληλο configuration μπορεί να κάνει αυτό που θέλω εγώ (bonding). Εσύ όμως μου λες ότι τα TP-Link και Mikrotik κάνουν την ίδια δουλειά και, αν έχω καταλάβει καλά, bonding μόνο υπό προϋποθέσεις. Δεν συμφωνείς δηλαδή μαζί τους ότι στην ουσία μόνο το Mikrotik μπορεί να χρησιμοποιηθεί για bonding, ενώ το TP-Link είναι αποκλειστικά και μόνο για Load balancing. Αν συνδυάσω λοιπόν τα λεγόμενά σας, θα πρέπει, για να είμαι σίγουρος, να πάρω το Mikrotik, το οποίο κάνει load balancing, αλλά ταυτόχρονα πιθανότατα να γίνεται και bonding (έστω υπό προϋποθέσεις). Έλα όμως που το TP-Link με βολεύει πολύ περισσότερο "χωροταξικά" στο σπίτι, διότι έχει στο πίσω μέρος τα WAN/LAN ports, αντίθετα με το Mikrotik που "βλέπουν" μπροστά τα ports..... δεν βρισκω λογο για tp link.value for money αλλα για σοβαρη δουλεια δεν θα το εβαζα.οποτε ισως αξιζει να παιδευτεις λιγακι με το Mikrotik. @jkoukos & @rfc: Είναι εύκολο το setup του Connectify Dispatch; Θα το εγκαταστήσω απόψε στο PC μου σπίτι, τώρα είμαι εκτός. Θα μπορώ να πετύχω bonding (link aggregation) ή απλά load balancing; Και η κυρίως ερώτηση: Γίνεται να κάνω αυτό που θέλω εγώ, δηλαδή να έχω την HOL ADSL με WAN (πάνω στο Linksys 320N modem/router) και την Forthnet ADSL να έρχεται και να συνδέεται σε LAN port του Linksys ή και απευθείας στην 2η Ethernet port του PC μου (αν είναι καλύτερα); Ευχαριστώ. @poulinos: Σχετικά με τα margins, δεν γνωρίζω σε τι με έχουν βάλει πάνω. Στην HOL μόνο επειδή έπιανα πολύ χαμηλή ταχύτητα (γύρω στα 9.5 Mbit) και είχα κάνει μεταφορά από Otenet, που εκεί ήξερα ότι μπορώ να πιάσω μέχρι περίπου 11,5 με 12 Mbit, τους πήρα τηλέφωνο και τους ζήτησα αν γίνεται κάτι για να βελτιωθεί η ταχύτητα, εκείνοι έκανα κάποιες δοκιμές και με είχαν να τσεκάρω κάθε φορά που κλειδώνει το modem, μέχρι που έπιασα λίγο πάνω από 12 σε κάποια φάση και εκεί μου είπαν ότι είναι καλά και δεν δοκιμάζουν παραπέρα γιατί είναι στο όριο και μετά η γραμμή θα γίνει αρκετά ασταθής. Μπορώ να τους πάρω πάλι ένα τηλ. και να μάθω. Επίσης θα μιλήσω και με Forthnet, ενώ μπορώ να δοκιμάσω να βάλω πάνω ένα παλιό Linksys modem/router μου, αντί του ZTE, για να δω μήπως κλειδώνει λίγο παραπάνω (αν και δεν νομίζω). @Προς όλους: Σχετικά με το hardware για το ADSL bonding/load balancing, και επειδή ξέρω ότι γενικά η Cisco, ενώ είναι κορυφαία σε επιδόσεις και ποιότητα, είναι λίγο "στριμμένη" με τις ρυθμίσεις και το setup, θέλει δηλαδή συνήθως αρκετή εμπειρία και expertise, θα προτιμούσα να πάω σε λύση με Mikrotik ή Peplink. Τι προτείνετε από τα δύο αυτά για την δουλειά που θέλω να κάνω; Το Mikrotik φαίνεται πιο καλή λύση σαν hardware, αλλά το Peplink έχει μάλλον καλύτερο συνοδευτικό software (Speedfusion κτλ.), αν έχω καταλάβει σωστά. Θέλω όμως και την γνώμη σας. Ευχαριστώ πολύ. σε cisco απλα παιζεις με cli μονο a.κανε Reboot το ρουτερ της Hol και δες τι margin εχεις.αν παιζεις σταθερα και εχεις 9 ζητα 6.λογικα 9 θα σε εχουν απο 11. πλεον βαζουν και 6.δεν χανεις κατι να το δοκιμασεις για δοκιμη και αν δεν εισαι σταθερος ξαναπας στο 9. β.με το Linksys περνα τελευταιο firmware και δοκιμασε το.λογικα θα συγχρονισει καλυτερα απο το zte. επισης δες αυτο για το alcatel.
haris013 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 τι οφέλη έχει να το κάνεις αυτό? ουσιαστικά εποφελήσε διπλό bandwith? δεν έχω καταλάβει καλά. επίσης πληρώνεις 2 συνδρομές adsl πχ?
poulinos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 τι οφέλη έχει να το κάνεις αυτό? ουσιαστικά εποφελήσε διπλό bandwith? δεν έχω καταλάβει καλά. επίσης πληρώνεις 2 συνδρομές adsl πχ? ναι πληρωνεις 2 adsl κτλ κτλ.απλα στην ουσια κανεις load balancing και bonding
haris013 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 ναι πληρωνεις 2 adsl κτλ κτλ.απλα στην ουσια κανεις load balancing και bonding άξιζει και δικαιολογεί το κόστος όμως όλο αυτό? ποιος ο λόγος να πας σε μια τέτοια λύση?
rfc Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Ας πουμε οτι καθεσαι με το λαπτοπ σου στο μπαλκονι και εχοντας τη δικια σου συνδεση και τη συνδεση του γειτονα (λεμε τωρα), κατεβαζεις ενα torrent με τη διπλασια ταχυτητα με το dispatch μονο, χωρις κοστος παρα μονο μια επιπλεον καρτα ασυρματη.
jkoukos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 σε εναν παροχο ας μην πω ποιος ειναι δεν εχει σημασια σου κανουν bonding πανω σε wan και οχι σε lan επιπεδο.εδιναν cisco 1841 ¨και 2801 με 2 και 4 καρτακια adsl αντιστοιχα εβαζες πανω τις adsl τις γραμμες.ειχες μονο ενα Username και για τις 4 συνδεσειις και μονο μια ip και για τις 4. Δεν μιλάμε για MLPP Bonding μέσω του παρόχου, αλλά κατευθείαν από τον χρήστη. Το έχουμε γράψει παλαιότερα, ότι μέχρι το 2008 περίπου, OTE, HOL και Forthnet έδιναν MLPP Bonding, μα τώρα ποια όχι. Η Forthnet έδινε με χρησιδάνειο Cisco router, ενώ στη HOL ο χρήστης χρησιμοποιούσε δικό του εξοπλισμό. Τουλάχιστον αυτό ισχύει σήμερα στις απλές συνδέσεις. Δεν γνωρίζω για τις επαγγελματικές, αλλά και σ' αυτές δε νομίζω να το δίνουν, καθώς με τις ταχύτητες που έχουμε σήμερα (έναντι πριν του 2008), είναι ανταγωνιστικό στις μισθωμένες γραμμές που είναι κατά πολύ ακριβότερες.
Kostas75 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για πραγματικό bonding σε xDSL συνδέσεις (εκτός του Peplink, αλλά είναι διαφορετική περίπτωση). Ούτε και σε Cisco. Το Bonding στο Mikrotik (και στα Cisco) είναι εφαρμόσιμο στο εσωτερικό δίκτυο (LAN) και όχι στο εξωτερικό (WAN). Για την δουλειά που θέλεις να κάνεις, όλα σου κάνουν. Όλα θα εκτελούν Load Balancing και οι εφαρμογές που ανοίγουν πολλά socket θα βγαίνουν και από τις 2 συνδέσεις, οπότε θα έχεις "Bonding". Αναφέρεις μόνο τα Mikrotik και Cisco για το bonding σε εσωτερικό δίκτυο LAN, οπότε αποκλείεις το TP-Link; Ή και εσύ προτείνεις Mikrotik ή Cisco καλύτερα σε σχέση με το TP-Link; Συγγνώμη αν σε πρήζω, αλλά θέλω να σιγουρέψω όσο γίνεται τις κινήσεις μου πριν προχωρήσω σε αγορές. Σε ευχαριστώ.
jkoukos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Το TP-Link κάνει μόνο Load Balancing, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό δίκτυο. Mikrotik και Cisco κάνουν Bonding μόνο στο εσωτερικό δίκτυο. Στο εξωτερικό κάνουν Load Balancing ή Bonding μέσω σύνδεσης MLPP στον ίδιο πάροχο.Εσύ θέλεις Bonding στο εξωτερικό δίκτυο, όπου κανένα δεν το κάνει αυτόνομα και με διαφορετικό πάροχο. Άρα σου κάνει οποιαδήποτε hardware ή software λύση, όπου θα δουλεύεις Load Balancing και υπό προϋποθέσεις θα έχεις "Bonding". Για να σου φύγει η περιέργεια κάνε ερώτημα στους 2 παρόχους, αν διαθέτουν σύνδεση MLPP. Αν έστω ένας τη διαθέτει, τότε μπορείς να έχεις κανονικό Bonding, αλλά θα πρέπει υποχρεωτικά και οι 2 συνδέσεις να είναι με αυτόν. Τέλος κάνε την δοκιμή με το Connectify Dispatch για να έχεις πραγματική αντίληψη πως δουλεύει το πράγμα και αν σε εξυπηρετεί.
Kostas75 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Το TP-Link κάνει μόνο Load Balancing, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό δίκτυο. Mikrotik και Cisco κάνουν Bonding μόνο στο εσωτερικό δίκτυο. Στο εξωτερικό κάνουν Load Balancing ή Bonding μέσω σύνδεσης MLPP στον ίδιο πάροχο. Εσύ θέλεις Bonding στο εξωτερικό δίκτυο, όπου κανένα δεν το κάνει αυτόνομα και με διαφορετικό πάροχο. Άρα σου κάνει οποιαδήποτε hardware ή software λύση, όπου θα δουλεύεις Load Balancing και υπό προϋποθέσεις θα έχεις "Bonding". Για να σου φύγει η περιέργεια κάνε ερώτημα στους 2 παρόχους, αν διαθέτουν σύνδεση MLPP. Αν έστω ένας τη διαθέτει, τότε μπορείς να έχεις κανονικό Bonding, αλλά θα πρέπει υποχρεωτικά και οι 2 συνδέσεις να είναι με αυτόν. Τέλος κάνε την δοκιμή με το Connectify Dispatch για να έχεις πραγματική αντίληψη πως δουλεύει το πράγμα και αν σε εξυπηρετεί. Μισό λεπτό. Από την μία μου λες ότι bonding κάνουν μόνο τα Mikrotik και Cisco (στο εσωτερικό δίκτυο και υπό προϋποθέσεις), ενω το TP-Link μόνο load balancing, και μετά μου λες ότι μου κάνει οποιαδήποτε hardware λύση. Εννοείς για το εσωτερικό bonding μόνο; Διαφορετικά αποκλείεται το TP-Link αν και εφόσον δεν κάνει ποτέ bonding, ούτε στο εσωτερικό δίκτυο, ούτε υπό προϋποθέσεις δηλαδή. Μπορείς να μου το ξεκαθαρίσεις; Σε ευχαριστώ. Επίσης, στην λύση με hardware, η συνδεσμολογία ποια θα είναι; Από τα 2 modem/router, με Ethernet καλώδια προς 2 διαφορετικά WAN ports στο Mikrotik, ή το Cisco (ή και το TP-Link); Αν όχι, τότε πως; Όσο αφορά τη λύση μέσω software, η συνδεσμολογία ποια θα είναι; Από τα 2 modem/router, με Ethernet καλώδια προς 2 διαφορετικά LAN ports στο motherboard μου (έχω 2 x Gbit Ethernet ports στο motherboard); Αν όχι, τότε πως; Ευχαριστώ και πάλι.
jkoukos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Μισό λεπτό. Από την μία μου λες ότι bonding κάνουν μόνο τα Mikrotik και Cisco (στο εσωτερικό δίκτυο και υπό προϋποθέσεις), ενω το TP-Link μόνο load balancing, και μετά μου λες ότι μου κάνει οποιαδήποτε hardware λύση. Εννοείς για το εσωτερικό bonding μόνο; Διαφορετικά αποκλείεται το TP-Link αν και εφόσον δεν κάνει ποτέ bonding, ούτε στο εσωτερικό δίκτυο, ούτε υπό προϋποθέσεις δηλαδή. Μπορείς να μου το ξεκαθαρίσεις; Το έχω γράψει πολλές φορές. α. Bonding σε συνδέσεις xDSL διαφορετικών παρόχων δεν γίνεται. Μόνο στον ίδιο πάροχο και εφόσον δίνει σύνδεση MLPPP. β. Load Balancing σε συνδέσεις xDSL διαφορετικών παρόχων ή στον ίδιο πάροχο γίνεται. Στην περίπτωση αυτή σου κάνει οποιαδήποτε hardware ή software λύση. Αν και θα έχεις Load Balancing, υπό προϋποθέσεις θα δουλεύεις ως "Bonding" (με εισαγωγικά). Οι προϋποθέσεις αυτές είναι όταν οι εφαρμογές ανοίγουν πολλαπλά socket. Τότε λόγω του Load Balancing τα socket θα βγαίνουν από διαφορετικές συνδέσεις, έτσι ουσιαστικά θα κερδίζεις ταχύτητα σαν να είχες κανονικό Bonding. Επίσης, στην λύση με hardware, η συνδεσμολογία ποια θα είναι; Από τα 2 modem/router, με Ethernet καλώδια προς 2 διαφορετικά WAN ports στο Mikrotik, ή το Cisco (ή και το TP-Link); Αν όχι, τότε πως; Όσο αφορά τη λύση μέσω software, η συνδεσμολογία ποια θα είναι; Από τα 2 modem/router, με Ethernet καλώδια προς 2 διαφορετικά LAN ports στο motherboard μου (έχω 2 x Gbit Ethernet ports στο motherboard); Αν όχι, τότε πως; Το πως θα γίνει η συνδεσμολογία, στο έχω ήδη αναφέρει μερικά μηνύματα πριν.
Kostas75 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Το έχω γράψει πολλές φορές. α. Bonding σε συνδέσεις xDSL διαφορετικών παρόχων δεν γίνεται. Μόνο στον ίδιο πάροχο και εφόσον δίνει σύνδεση MLPPP. β. Load Balancing σε συνδέσεις xDSL διαφορετικών παρόχων ή στον ίδιο πάροχο γίνεται. Στην περίπτωση αυτή σου κάνει οποιαδήποτε hardware ή software λύση. Αν και θα έχεις Load Balancing, υπό προϋποθέσεις θα δουλεύεις ως "Bonding" (με εισαγωγικά). Οι προϋποθέσεις αυτές είναι όταν οι εφαρμογές ανοίγουν πολλαπλά socket. Τότε λόγω του Load Balancing τα socket θα βγαίνουν από διαφορετικές συνδέσεις, έτσι ουσιαστικά θα κερδίζεις ταχύτητα σαν να είχες κανονικό Bonding. Το πως θα γίνει η συνδεσμολογία, στο έχω ήδη αναφέρει μερικά μηνύματα πριν. Τέλεια! Τώρα είναι όλα ξεκάθαρα! Σε ευχαριστώ πολύ! Ανάμεσα στις 2 λύσεις, με hardware και με software, ποια προτείνεις καλύτερα, εννοώ για καλύτερα αποτελέσματα/επιδόσεις στα load balancing και bonding (υπό προϋποθέσεις); Επίσης σε άλλο σχετικό forum που μου φαίνεται γράφεις και εσύ πάλι, μου αναφέρουν και μια λύση software μέσω ClearOS Linux σε VM, το οποίο αναλαμβάνει το balancing. Ποια λύση software, κατά τη γνώμη σου, είναι η καλύτερη, με το Connectify/Speedify, ή με το ClearOS;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα