Προς το περιεχόμενο

Format σε XP

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, έχω πελαγώσει...θέλω να κάνω ενα laptop φορματ σε XP (το μόνο λειτουργικό που δεν έχω ασχοληθεί σε format) και δεν μπορώ :(

Την μια μου βγάζει πρόβλημα το CD(δεν είναι bootable) την άλλη μου λειπει ο κωδικός...μπορεί κάποιος παλιός να με βοηθήσει?

Το μηχανημα έχει win XP Home Key αλλά δεν έχω βρεί image που να δουλεύει :?

any ideas?

σας ευχαριστώ!

Δημοσ.

Πρέπει να βρεις την ίδια ακριβώς έκδοση Windows XP Home Edition και στην ίδια γλώσσα που είχε το laptop αλλιώς δεν πρόκειται να δουλέψει το κλειδί.

Αλλιώς πας σε πλάγιους τρόπους για να βάλεις xp pro.

Η εγγραφή του iso γίνεται πολύ εύκολα με το image burn (δωρεάν) αλλά να προτιμήσεις αργή ταχύτητα.

Επίσης, αν το laptop έχει συνδεμένο τον δίσκο σε achi controller θα χρειαστείς drivers που να τους γράψεις σε δισκέτα ή να τους περάσεις sleepstream στο cd των xp ή να αλλάξεις από το bios τον controller σε ide από achi.

Δημοσ.

Μιλάμε και για την ίδια γλώσσα? Dammed...

Τα XP Pro τι είναι? Γιατί δεν τα έχω ακουστά...

Επίσης όσες προσπάθειες έχω κάνει με το image burn και με το burn των windows μου λεέι πως το CD δεν είναι Bootable.¨Εχω καταφέρει μόνο με το Brasero απο Backtrack διανομή να το κάνω να δουλέψει.

Επίσης την τελευταία πρότασή σου δεν την κατάλαβα. Δεν κατάλαβα ποτέ την διαφορά των ide achi mode...Είναι παλιότερη τεχνολογια η κάτι τέτοιο? :/ Τι παίζει με αυτό δλδ?

σε ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

- Τα XP Pro είναι τα XP Professional. Είναι η επόμενη έκδοση μετά τα xp home και είναι η έκδοση που κυκλοφορεί κατά κόρον στα warezάδικα. Δεν νομίζω να είναι πολλοί που ασχολούνται με τα home όταν πρόκειται να κατεβάσουν τα xp.

- Αυτό με το bootable cd είναι περίεργο πρόβλημα. Το Imageburn δεν αλλάζει τίποτα σε ένα bootable iso και έχω γράψει πάρα πολλά bootable isos με αυτό (win και linux) και όλα δουλεύουν κανονικά. Το μόνο που ίσως να φταίει είναι αν έχει επιλεχτεί μεγάλη ταχύτητα εγγραφής.

- Το ide mode είναι συμβατό με τα xp και είναι παλαιότερο από το achi mode το οποίο εμφανίστηκε μετά την εμφάνιση των xp και δυσκολεύει την εγκατάσταση στους σε τέτοια laptop. Συνήθως ο κατασκευαστής δίνει ένα zip με drivers για να μπορέσουν τα xp να "δουν" τον δίσκο που είναι σε achi controller κατά την εγκατάσταση. Αλλιώς αλλάζεις σε ide mode από το bios.

Δημοσ.

<p>Ξέρετε πως μπορώ αν έχω ένα CD να το αντιγράψω? Θέλει κάποια ειδική επιλογή η απλά copy data θα κάνω? Μιλάω για ISO πάντα..</p>

Burn image θελει το iso.

Η ζωή είναι σαν τα Windows: κάθε λίγο και λιγάκι σου πετάει μια μπλε οθόνη.

Δημοσ.

Όπως είπε και η Marilina, το καις με επιλογή Εγγραφή αρχείου εικόνας (burn image) στο πρόγραμμα εγγραφή που έχεις ή χρησιμοποιείς το burn image το οποίο είναι μάνα για τέτοιες δουλειές και απορώ γιατί σου δημιουργεί πρόβλημα εσένα. Αφού όμως σου δουλεύει σωστά το χάλκινο μαγκάλι (brasero) δούλεψε με αυτό.

Έχω όμως μια απορία. Το brasero είναι για gnome linux, σε linux έγραψες το iso; Μήπως έχουν πρόβλημα τα win και ειδικότερα οι aspi drivers και δεν μπορείς να γράψεις σωστά το iso; Δοκίμασε και με το δωρεάν CDBurnerXP.

Αν προσπαθήσεις να γράψεις το iso σε ένα cd σαν εγγραφή δεδομένων κατά πάσα πιθανότητα το πρόγραμμα εγγραφής θα αναγνωρίσει το τι πας να κάνεις και μάλλον θα σου προτείνει να το γράψει σαν εικονικό αρχείο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...