Προς το περιεχόμενο

HP Pavilion dv6-2120ed (bios restore)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχει πέσει στα χέρια μου ένα pavilion dv6-2129ed.

Ανοίγουν οι ανεμιστήρες του χωρίς κανένα μπιπ παρα μόνο ανοιγοκλείνουν τα λαμπάκια 2 φορές περιοδικά.

Σύμφωνα με κάποιο ψάξιμο στο νετ που έκανα έχει πρόβλημα με το bios. έβγαλα τη μπαταρία της μητρικής μήπως και κάνει επαναφορά αλλά τίποτα. Δεν κάνει επίσης επαναφορά του bios με το συνδυασμό πλήκτρων power-win-B που διάβασα στη ΗΡ. Αν γνωρίζει κανείς μήπως να με βοηθήσει να το επαναφέρω με κάποιο usb γιατί στην ΗΡ βρίσκω μόνο bios update μέσα από τα windows. αν έχει κάποιος το ίδιο ή παραπλήσιο και γνωρίζει κάτι κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη.

Δημοσ.

Δεν ριχνεις μια ματια μηπως δεν ειναι καλα κουμπωμενες η μνημες ραμ γιατι προσφατα το επαθα εγω και νομιζα οτι ηταν απο το βιος

Δοκιμασετο δεν εχεις να χασεις τιποτα

Δημοσ.

Δεν ριχνεις μια ματια μηπως δεν ειναι καλα κουμπωμενες η μνημες ραμ γιατι προσφατα το επαθα εγω και νομιζα οτι ηταν απο το βιος

Δοκιμασετο δεν εχεις να χασεις τιποτα

σου άναβε και σε σένα δύο φορές τα λαμπάκια¨"περιοδικά" γιατί αυτό το δίνει η ΗΡ σαν πρόβλημα Βιος

οχι δεν είναι οι μνήμες.

Γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να ξαναπεράσω το bios απο usb γιατί στην ΗΡ λεει ένα τρόπο αλλα δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να γίνει με bios που δίνει για update μέσα απο windows.

Δημοσ.

HP εχω και εγω. Αυτο που λες παραπανω οτι το fun δουλευη με λιγα λογια ο υπολογιστης σου αναβει κανονικα? και η οθονη δεν ανταποκρινεται ωστε να αναψει?

Γιατι σε εμενα που δεν ειχα κουμπωσει καλα την μνημη το ιδιο μου εκανε (απλως δοκιμασε αυτο που σου ειπα δεν ειναι κοπως)

Δημοσ.

HP εχω και εγω. Αυτο που λες παραπανω οτι το fun δουλευη με λιγα λογια ο υπολογιστης σου αναβει κανονικα? και η οθονη δεν ανταποκρινεται ωστε να αναψει?

Γιατι σε εμενα που δεν ειχα κουμπωσει καλα την μνημη το ιδιο μου εκανε (απλως δοκιμασε αυτο που σου ειπα δεν ειναι κοπως)

το δοκίμασα οι μνήμες είναι ο.κ.

Δημοσ.

Εδώ λέει πώς γίνεται, αλλά χρειάζεται Floppy ή USB Floppy, ενώ με USB Stick δεν είναι δεδομένη η επιτυχία.

τα λινκ δεν δουλεύουν

Για τσεκαρε αυτο Source.png Πηγή: http://youtu.be/gxpE1N4xB4s">ΕΔΩ

με download απο HP drvers Κ τα βηματα απο το video λογικα θα κανεις boot απο το στικακι

αυτο το βιντεο έχει προϋπόθεση οτι μπαινει κανείς στο bios κάτι που το δικό μου δεν κάνει

Δημοσ.

Γράψε στον γούγλη, create CRISDISK και θα βρεις πολλά links και tutorials, ίδια με το παραπάνω...

Edit: Δες

, δουλεύει το download link και επίσης λέει πως λειτουργεί με USB Memory Stick, μόνο φρόντισε να χρησιμοποιήσεις το κατάλληλο BIOS για το δικό σου laptop και να το μετονομάσεις σε bios.wph.
Δημοσ.

Γράψε στον γούγλη, create CRISDISK και θα βρεις πολλά links και tutorials, ίδια με το παραπάνω...

Edit: Δες

, δουλεύει το download link και επίσης λέει πως λειτουργεί με USB Memory Stick, μόνο φρόντισε να χρησιμοποιήσεις το κατάλληλο BIOS για το δικό σου laptop και να το μετονομάσεις σε bios.wph.

στην ΗΡ δίνει ένα αρχείο bios (.exe) για update μέσα απο τα windows πώς μπορώ να βρώ το αρχείο bios?

Δημοσ.

Run the Softpaq file (SP31067.exe) [Run, Next, Accept]

You can find the files in one of these two places.

a)

C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temp

(replace Administrator with your username )

You should see the .wph BIOS file, winphlash.exe and other files loose.

B)

OR here:

C:\Program Files\SP31067\3080F22.exe

(dir will be whatever your softpaq code is) and then you can open the

.exe in winRAR thats created here (3080F22.exe) in my case, and remove

the files from it like a regular self extracting zip file)

Δοκίμασε αυτόν τον τρόπο...

Δημοσ.

Αν δεν καταφέρεις κάτι με τα παραπάνω, νομίζω πως η τελευταία σου λύση είναι να αλλάξεις το chip bios που είναι πάνω στην μητρική. Κοίτα

Link.png Site: http://www.ebay.co.uk/itm/BIOS-CHIP-HP-PAVILION-DV6-NOTEBOOK-PC-SERIES-SEARCH-CHOOSE-BUY-/170960996006?pt=UK_Computing_Other_Computing_Networking&hash=item27ce11c6a6">Εδώ από ότι είδα, έχει και για το μοντέλο σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...