siropio Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Χαίρετε παίδες, θα ήθελα να μου πείτε πως μπορώ να φτιάξω ένα πρόγραμμα ώστε να διαβάσω τις ενδείξεις για τις θερμοκρασίες των components του υπολογιστή μου(cpu, gpu κλπ) όπως κάνει το πρόγραμμα CPUID Hardware Monitor (επισυνάπτεται παρακάτω). Υπάρχει κάποια API των Windows που μπορώ να χρησιμοποιήσω?
pmav99 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Σε τι γλώσσα; Δες πχ εδώ http://code.google.com/p/psutil/ 1
migf1 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Χαίρετε παίδες, θα ήθελα να μου πείτε πως μπορώ να φτιάξω ένα πρόγραμμα ώστε να διαβάσω τις ενδείξεις για τις θερμοκρασίες των components του υπολογιστή μου(cpu, gpu κλπ) όπως κάνει το πρόγραμμα CPUID Hardware Monitor (επισυνάπτεται παρακάτω). Υπάρχει κάποια API των Windows που μπορώ να χρησιμοποιήσω? Από ότι διαβάζω, η ίδια η CPUID σου δίνει έτοιμα δυο SDK με APIs για .net γλώσσες και για Delphi: 1. για πληροφορίες 2. για monitoring 1
siropio Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Σας ευχαριστώ ρε παίδες πολυ ενδιαφέροντα. Ξέρω Python και C οπότε το psutil μπορώ να το προσεγγίσω. Θέλω περισσότερο να καταλάβω πως οι developers του psutil μίλησαν στον kernel (δλδ ποιες system calls χρησιμοποίησαν) και μπόρεσαν και μίλησαν στους sensors κάτω κάτω. Θα το ψάξω και θα ξαναποστάρω. Αν έχετε και άλλα να προτείνετε, πείτε, αναφέρετε σας παρακαλώ μη διστάσετε. Είναι ενδιαφέρον για μένα το θέμα και πλευράς κατανόησης της λειτουργίας του λειτουργικού σε τέτοιες περιστάσεις.
migf1 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Σας ευχαριστώ ρε παίδες πολυ ενδιαφέροντα. Ξέρω Python και C οπότε το psutil μπορώ να το προσεγγίσω. Θέλω περισσότερο να καταλάβω πως οι developers του psutil μίλησαν στον kernel (δλδ ποιες system calls χρησιμοποίησαν) και μπόρεσαν και μίλησαν στους sensors κάτω κάτω. Θα το ψάξω και θα ξαναποστάρω. Αν έχετε και άλλα να προτείνετε, πείτε, αναφέρετε σας παρακαλώ μη διστάσετε. Είναι ενδιαφέρον για μένα το θέμα και πλευράς κατανόησης της λειτουργίας του λειτουργικού σε τέτοιες περιστάσεις. Δεν υπάρχει στάνταρ τρόπος όπως καταλαβαίνεις. Αν μιλάς για Windows, χρησιμοποιείς το λεγόμενο Windows Management Instrumentation framework, το οποίο το κάνεις access είτε με C/C++ είτε (πιο εύκολα) με .net γλώσσες. Αυτό χρησιμοποιεί και η CPUID (μάλλον με C/C++) και το Open Hardware Monitor (με C#). 1
Directx Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Ότι σου είπε ο migf1, επίσης σε παλαιότερες εποχές ορισμένα εργαλεία που έδιναν τα M/B για τέτοιες δουλειές (μέτρηση θερμοκρασίας κλπ) χρησιμοποιούσαν ειδικούς οδηγούς (driver) με την βοήθεια των οποίων το πρόγραμμα λάμβανε από το BIOS της μητρικής τις μετρήσεις και τις παρουσίαζε στον χρήστη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα