Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θέλω να ασχολήθω με Xcode οποτε πρεπει να βαλώ Mac λειτουργικό . Δε ξερω τι ειναι προτιμότερο να κάνω . Να αναβαθμίσω το Pc για να μπορεί να παιζουν μεσω virtual Box και τα Mac , περα απο τα 7αρια ή να παρω ενα Mac mini .

Για την αναβάθμιση εχω υπολογίσει γυρω στα 550-600 ευρω ( 120 gb ssd , i5 επεξεργαστη, 8 gb μνημη+μητρικη +κουτι + τροφοδοτικο + μια τυπικη καρτα γραφικών ) .. Σκληρο δισκο και λοιπα ψιλολόγια θα βαλω απο το pc που έχω. 

Αν παω σε mac mini ανεβαινω στα 700-750. (οπου απο πλευρας hardware ειναι υποδεεστερο)

Μεχρι στιγμης τείνω στην αναβαθμιση αλλα θα ηθελα να παρω γνωμες απο καποιους πιο εμπειρους κυριως στο θεμα οτι σιγουρα θα μπορω να βαλω  τα Mac και να παιζουν σωστα και γρηγορα (μεσω virtualbox ή vmware)σε περιπτωση αναβάθμισης .

Δημοσ.

Αν φτιάξεις νέο σύστημα προσανατολίζεσαι σε Hackintosh, και όχι να φορτώσεις OSX μέσω VM.

Ο Κυριάκος (ακούς movie) είναι εξπέρ στο είδος και θα σου πει ποιο είναι το συμβατό υλικό για hackintosh

Προσωπική μου άποψη βέβαια, μιας και είμαι κάτοχος real mac, είναι να πας στο mac mini.

Έχω το προηγούμενο για κυρίως σύστημα και δεν με προβληματίζει πουθενά. Στο μόνο που πάσχει, είναι στο gaming, οπότε αν είσαι gamer το ξεχνάς.

Δημοσ.

Γιατί να μην φορτωσω μεσω VM ? δεν ειμαι γνωστης και ισως εχω χαζες αποριες (sorry for that)

Δεν ασχολουμαι καθολου με το gaming.

Δημοσ.

Αν δεν ασχολείσαι καθόλου με gaming, άποψή μου είναι ότι πας αβλεπί σε Mac mini. 

Το ότι φαινομενικά έχει υποδεέστερο hardware, δεν λέει τίποτα. Το OSX και γενικά τα λειτουργικά βασισμένα σε UNIX, εκμεταλλεύονται καλύτερα τους πόρους των συστημάτων.

Είχα τούμπανο pc και πήγα σε αυτήν την λύση, και το μόνο που μου λείπει είναι κανα καλό game. 

Δημοσ.

αν μιλαμε για επαγγελματικο developing να παρεις apple,αν μιλαμε για χαβαλε κανε dual boot το υπαρχον συστημα

Με dual boot σε δυνατο μηχανημα θεωρεις οτι δε μπορω να αξιοποιησω (αν οχι πληρως σε μεγαλο βαθμο) τις δυνατοτητες του OSX και του xcode ? 

Δημοσ.

χμμ μαλλον δεν ημουν αρκετα σαφής. Η μονη χρηση που σκοπευω να κανω σε OSX ειναι το Xcode .. ολα τα υπολοιπα απο το pc (αν καταληξω στην αναβαθμιση). Γι'αυτο θελω να ξερω ολες τις παραμετρους σχετικα με την αποδοση του λειτουργικου σε περιπτωση dual boot ή μεσω virtual machine.

Δημοσ.

Dual boot = Hackintosh .
Εφοσον θελεις αποκλειστικα να ασχοληθεις με το Xcode νομιζω οτι θελεις να κανεις σοβαρη δουλεια και οχι χαβαλε .
Εμπιστευεσαι την δουλεια σου σε Hackintosh ? Απο τη στιγμη ειδικα που σκοπευεις να δωσεις 650 για pc . 
Παρε κατα την γνωμη μου mac mini , να εισαι σιγουρος πως δεν θα το μετανιωσεις .
Τα hackintosh εχουν κοπο και στο στησιμο και στην συντηριση . Καθε φορα που θα θελεις να κανεις update πας απο την αρχη .
Αν θελεις ακομα τσεκαρε εδω http://www.tonymacx86.com/333-building-customac-buyer-s-guide-february-2013.html 

.
Προσωπικα θα επαιρνα mac mini , θα αφηνα το pc στην ακρη και τα windows και θα γυρνουσα ολο το  workflow μου στο OSX .

Δημοσ.

ΟΚ λοιπόν. Γράψε μας απο τι αποτελείται το pc σου, τι χρήση κάνεις με αυτό κλπ.

Για να πάιξεις dual boot θα πρέπει όλο το σύστημά σου να έιναι συμβατό με τα υλικά των mac, hackintosh ready δλδ, όπου και πάλι θα φας αρκετό χρόνο να το στήσεις σωστά. Ανάλογα τα components που αποτελείται το pc σου λοιπόν, βλέπεις τι κρατάς, και αναβαθμίζεις τα υπόλοιπα. 

Σε φάση VM τώρα, για να δουλέψεις στο OSX δεν έχει να κάνει με ωμή δύναμη του pc σου, αλλά με τι generic drivers (το λέω έτσι για να το καταλάβεις) θα φορτώνει εικονικά το OSX. Αν για παράδειγμα δεν μπορεί να σου αναγνωρίσει σωστά ούτε την κάρτα δικτύου σου πχ, άδικος κόπος, και troubleshooting ανούσιο. 

Συνήθως σε VM φορτώνουμε το OSX για να πάρουμε μια ιδέα, όχι για να δουλεύεις 24/7, καθώς όλο το λειτουργικό είναι πετσοκομμένο.

Αν θες να κάνεις δουλειά, και όχι χαβαλέ, πας σε original mac. Πιο φτηνά μπορεί και να σου βγει απο το να αναβαθμίσεις το σύστημά σου και να έχεις ένα ''λειψό'' αποτέλεσμα.

Γι αυτό στην αρχή σου είπα να μας παραθέσεις τα specs σου και τι δουλεία κάνεις στο pc σου, ποια προγράμματα χρησιμοποιείς, να δούμε αν σε συμφέρει καταρχήν, αλλιώς άδικα προτείνουμε λύσεις που μπορεί να μην έχουν καμία εφαρμογή σε εσένα

Δημοσ.

To pc που εχω τώρα εχει:

WinXP PRO

Motherboard : G31T-M7

Processor : Inter Core 2 Duo E7400 @2.8GHz

2 σκληρους SATA, ο ενας 80gb για το συστημα και ο αλλος 500gb για data

καρτα ηχου 5.1 soundblaster

καρτα γραφικων : Inter G33/G31 Express Chipset Family

καρτα δικτυου: Αtheros L2 Fast Ethernet 10/100 Base T-Controller

2 dvd αντιγραφικά

Για την αναβαθμιση θα κρατησω keyboard, mouse , τα 2 dvd recorder , τον εναν 500αρη σκληρο και την καρτα δικτυου αν ειναι συμβατή.

Οποτε για την αναβαθμιση θα αγοράσω νεο κουτι , τροφοδοτικο , εναν επεξεργαστη i5 , 1 ssd 120gb (για να βαλω και τα 2 συστηματα +προγραμματα) , 8 gb RAM , μια μητρικη που να με υποστηριζει , μια πολυ απλη καρτα γραφικών (μιας και δε με ενδιαφερει το gaming), 

Ολα αυτα οπως τα εχω ψαξει και υπολογισει θα μου βγουν το πολυ 600 ευρω , τη στιγμη που για mac mini θα χρειαστω τουλαχιστον 700+ ευρω ..

Σχετικα με τα προγραμματα που χρησιμοποιώ αναφέρω τα πιο "απαιτητικά" απο άποψη χώρου : Photoshop και γενικά ολη τη σουιτα της Adobe , Netbeans (παρα πολυ),  Xammp ,  Office . Στο μυαλο το ιδανικο θα ειναι να φτιαξω το δυνατο μηχανημα που θελω , να περασω στον ssd Win7 και HackinTosh  . Ολα μου τα προγραμματα να ειναι στα 7αρια και μονο το Xcode να ειναι στα HackinTosh και τελος . 

ps. @Thanos : μπορεις να μου εξηγησεις τι εννοεις οτι μετα το update πας απο την αρχη ? χανω κατι 

Δημοσ.

Ο Θανάσης εννοεί πως μετά απο ενημέρωση λογισμικού πάλι θα πρέπει να φτιάχνεις παραμέτρους και να το ξαναστήνεις το σύστημα για να δουλέψει σωστά.

Γενικά αυτό που δεν έχεις αντιληφθεί πλήρως είναι πως το OSX, δεν είναι σαν το linux, που το εγκατέστησες, πέρασες μερικά προγράμματα, έκανες και κανα δυο ρυθίσεις και τέλος. Στο OSX, ανάλογα το υλικό, κάνεις τον σταυρό σου, μόνο και μόνο για να μπουτάρεις σε αυτό. 

(Mac mini παίρνεις με 650€)

Αφού λοιπόν σε ενδιαφέρει η λυση του Hackintosh (έτσι ονομάζεται το pc που τρέχει Mac OS) μπές tonymacx86 και ρίξε αρκετό διάβασμα, και μόλις δει ο Κυριάκος το θέμα σου, που είναι και ο ειδικός, μπορεί να σε κατευθύνει.

Δημοσ.

Ο Θανάσης εννοεί πως μετά απο ενημέρωση λογισμικού πάλι θα πρέπει να φτιάχνεις παραμέτρους και να το ξαναστήνεις το σύστημα για να δουλέψει σωστά.

Ακριβως .

Μιας και που ειδαμε τι προγραμματα χρησιμοποιεις , μπορω να πω οτι ειμαι πολυ θετικος στο να παρεις mac .

Photoshop και τα συναφη θα τα χαρεις οσο δεν πιστευεις σε mac , ναι εχει διαφορα .

Νetbeans εχει για mac οποτε εισαι οκ .

Tωρα για τα αλλα 2 , μπορεις να κανεις bootcamp , και να εχεις και windows .

Το mac mini φυσικα και θα εχει i5 και επισης εναν ssd μπορεις να βαλεις μονος σου αργοτερα .Μιας και που με hdd ηδη θα ειναι πολυ ανταποκρισιμο . Καμια σχεση με windows και hdd .

Tα 50-100+ δεν νομιζω να ειναι εμποδιο την στιγμη που θα δωσεις τα 600. Και ποσο μαλλον για ενα εργαλειο δουλειας που θα αντεξει καιρο .

P.s θα γλυτωσεις πολυ ταλαιπωρια , και οχι μονο στη φαση του συστηματος αλλα σε πολλες .

Τα issues με windows τα ξερεις πανω κατω .

Issues με hackintosh και ειδικα λογο απειριας θα εχεις παρα πολλα .

Δημοσ.

πφφφ ενω ειστε πληρως επεξηγηματικοι και πειστικοι στο οτι πρεπει να παρω mac  μου εχει κολλησει στο μυαλο η περιπτωση του ' αν δε μπορω να συνηθισω να δουλευω στα mac τι θα γινει ? τζαμπα τα λεφτα για το mac mini ' . Οπως υπαρχει και η σκεψη ' εδωσα τοσα λεφτα για αναβαθμιση του pc και δεν κανω σωστη δουλεια στο mac περιβαλλον' . 

Δημοσ.

Κοίτα να δεις, στο mac μπορείς να εγκαταστήσεις απροβλημάτιστα windows. Το αντίθετο δεν γίνεται όμως.

Θα δώσεις πολλά λεφτά να αγοράσεις συμβατό υλικό για αμφίρροπα αποτελέσματα.

Η δουλειά σου όλη μπορεί να μεταφερθεί και να γίνει εξ ολοκλήρου στο mac. Στα λεφτά που θα δώσεις αξίζει. 

Αν σε χαλάει κάτι, εγκαθιστάς windows και δουλεύεις dual boot το mac, που σαν μηχανάκι δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...