black_widow Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Οι πολλοί έλεγχοι γίνονται όταν ανοίγει 1 επιχείρηση, σε επισκέπτονται άπαντες έτοιμοι να ρίξουν πρόστιμο και για το τίποτα ! Είχαν γράψει νετ καφέ συγγενών μου στους πρώτους ελέγχους επειδή δεν είχε φύλλα στο κουτί παραπόνων , ήρθε ένα χαρτί 4 χρόνια μετά για παρουσίαση στο δικαστήριο και φυσικά γελάγανε και οι πέτρες... Εντωμεταξύ οι υπάλληλοι είχαν την υψηλότερα αμειβόμενη ειδικότητα του κλάδου που και πανελλαδικώς παίζει να μην υπήρχε υπάλληλος στον κλάδο που να έπαιρνε τόσα και με ένσημα κανονικά κ.λ.π. Καλά οι αστυνομικοί έρχονταν συνέχεια για να ελέγξουν μήπως έχουν φρουτάκια...Η εφορία τους είχε καλέσει όταν έπεσε ο τζίρος λόγω κρίσης και τους είπε ότι τους " παρακολουθούν με δορυφόρο " lol... Φυσικά ήρθε και η ΑΕΠΙ , έχουν αρνηθεί μέχρι σήμερα να την πληρώσουν και επίσης έχουν μείνει και κάτι δημοτικά τέλη απλήρωτα ως αντίδραση στην άρνηση του δήμου να κάνει ελέγχους για την απαγόρευση του καπνίσματος ( σαν καλοί μαλάκες είχαν τηρήσει το μέτρο ! )+ στο διάστημα που κάνανε απεργίες στον τομέα καθαριότητας υπήρχε πρόβλημα υγειονομικό και στο μαγαζί ( εμφανίστηκαν μύγες, κατσαριδάκια και όλα αυτά τα καλά και δεν έλεγαν να φύγουν...) Οπότε ένα καλό μέτρο προφύλαξης είναι να είσαι προετοιμασμένος όταν κάνεις την έναρξη να είσαι full νομότυπος τουλάχιστον τον πρώτο καιρό ! Tα Windows να είναι αυθεντικά και να υπάρχει το αυτοκόλλητο σε κάθε pc! Τα υπόλοιπα τουλάχιστον τον πρώτο καιρό να είναι open source ! Για φροντιστήριο πληροφορικής θεωρώ ότι πρέπει να είναι αυθεντικά γιατί θα πέσει έτσι και αλλιώς καρφωτή από ανταγωνιστή αν τα έχεις σπασμένα...Δεν είναι ότι ανοίγεις μία απλή μικρή επιχείρηση που πρόσβαση στους υπολογιστές έχεις εσύ και οι υπάλληλοι μόνο οπότε λες θα πάρω το ρίσκο ( καλά στην έναρξη δε το συζητώ full τυπικότητα ) χαζό κατά εμέ κάνε τη δουλειά σου με open source ( πόσοι υπάλληλοι πραγματικά χρειάζονται Excel με τις full δυνατότητες του; ). 1
Narayan Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δεν είναι και καμμία επιστήμη πλέον να αποφεύγονται τέτοιοι έλεγχοι. Εγκατάσταση Open Office και κάθε υπολογιστής να έχει USB stick με το MS Office σε Portable Apps. Με το που μπαίνουν τα όργανα της BSA τα στικάκια κρύβονται. Θέλω να πιστεύω πως τέτοιες επιχειρήσεις τουλάχιστον ένα Win7 Pro license θα το πληρώσουν.
MovingShadow Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Φροντιστήριο πληροφορικής , με μεγάλο όνομα , και αφού έχει περάσει πολλους ελέγχους , μου είπε η ιδιοκτήτρια ότι την μεγαλύτερη μαλακία την κανανε όταν αγοράσανε τις πλατφόρμες Adobe , και πληρώνουνε για άδειες. Ξαναλέω , ο έλεγχος κυμαίνεται στα Windows (εκεί επιμένουν) , και στα Office( Επίσης επιμένουν). τώρα για Adobe , τα βγάζεις την μέρα που θα έρθει ο έλεγχος , και τους λες , ότι δεν τα έχω βάλει ακόμα , γιατί δεν έχω κάνει τμήμα ακόμη για Photoshop. Μην είστε κορόιδα.. Οι πολλοί έλεγχοι γίνονται όταν ανοίγει 1 επιχείρηση, σε επισκέπτονται άπαντες έτοιμοι να ρίξουν πρόστιμο και για το τίποτα ! Είχαν γράψει νετ καφέ συγγενών μου στους πρώτους ελέγχους επειδή δεν είχε φύλλα στο κουτί παραπόνων , ήρθε ένα χαρτί 4 χρόνια μετά για παρουσίαση στο δικαστήριο και φυσικά γελάγανε και οι πέτρες... Α καλά.....για αυτό έχουνε βάλει όλες οι καφετέριες κουτί παραπόνων?
black_widow Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Α καλά.....για αυτό έχουνε βάλει όλες οι καφετέριες κουτί παραπόνων? Το κορυφαίο είναι ότι χάθηκε σχεδόν μία ημέρα με το να περιμένει πότε θα έρθει η σειρά του να " δικαστεί " ανάμεσα σε σωρεία πραγματικά σοβαρών υποθέσεων...Η " εκδίκαση " πήρε ένα λεπτό , " εντάξει βάλατε φύλλα τώρα; " ( η κλήση για το δικαστήριο ήρθε μετά από χρόνια επαναλαμβάνω ), " μα φυσικά " , " εντάξει , το παραγράφουμε , γεια σας "...Το κουτί υπήρχε, φύλλα δεν υπήρχανε... Και εγώ θα συμφωνήσω ότι ο έλεγχος εστιάζεται σε Windows και σε Office ( εννοείται εγκαθιστούμε Open Office ), τουλάχιστον στα νετ καφέ που ξέρω open source μπαίνανε και λοιπές εφαρμογές σε stickaki ( δύσκολο να έμπαινε πελάτης που να ήθελε σώνει και καλά Photoshop ας πούμε, είχαν Paint.Net εγκατεστημένο κ.λ.π. )...
fylatos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Η δική μου ερώτηση είναι ενημερώνουν για τον έλεγχο; Μα αν ενημερώνουν τι νόημα έχει; Open Source και φθηνά alternatives υπάρχουν παντού. Πχ θες indesign πάρε Swift Publisher 3 ή αν θες τζάμπα LaTex (που δεν είναι intuitive αλλά είναι πολύ ισχυρό), θες Autocad βάλε Intellicad, ή τέλος πάντων Autocad LT (1/4 στα λεφτά) δεν νομίζω ότι ένας επαγγελματίας πρέπει να αποφεύγει τα έξοδα για κάτι τέτοιο, κι αυτό γιατί θες α. να έχεις υποστήριξη και β. να μην φας καμπάνα. Αν τα αποφύγεις τότε δεν είσαι επαγγελματίας.
tmjuju Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Εάν υπήρχε ένα φροντιστήριο που έκανε μάθημα πάνω μόνο σε open source πλατφόρμες και OS θα έτρωγε πρόστιμο ( με την έννοια ότι κάνει εμπορική χρήση open source λογισμικού ) ; Όχι ότι θα υπήρχε τέτοιο φροντιστήριο στην Ελλάδα, απλά το έχω απορία... Κι όμως υπάρχουν αντίστοιχα φροντιστήρια Full Open Source Και προφανώς κάτι παραπάνω ξέρουν οι δάσκαλοι τους από ότι οι περισσότεροι … που είναι με wintel
fylatos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Κι όμως υπάρχουν αντίστοιχα φροντιστήρια Full Open Source Και προφανώς κάτι παραπάνω ξέρουν οι δάσκαλοι τους από ότι οι περισσότεροι … που είναι με wintel και καλά κάνουν, γιατί τι διαφορά έχει; Κανονικά θα έπρεπε να διδάσκουν ένα open source γιατί έτσι δεν θα περιόριζαν και τον χρήστη στο τι θα χρησιμοποιεί μετά. Αλλά που θα πάει με την πτώση των PC θα μπει λιγάκι η αγορά στην λογική της εφαρμογής και της αναβάθμισης με λίγα λεφτά κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα