Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά..

Το ψαξα απο δώ, το ψαξα απο κεί, και δεν έβγαλα άκρη γι'αυτό αποφάσησα να ζητήσω την βοήθειά σας. 

Το ιστορικό:

Λοιπόν ο (C:) μου είναι 500GB και έχω έναν εξωτερικό σκληρό της Western Digital στα 300GB. Μου γέμισαν και οι 2, και έτσι αποφάσησα να αγοράσω επιτέλους έναν μεγάλο εξ. σκληρό, 1TB. Αγόρασα λοιπόν πάλι έναν WD μιάς και είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος με τον προηγούμενό μου σκληρό. 

Άρα έχω: 

1) Τον εσωτερικό (C:)

2) Τον παλιό εξωτερικό (G:)

3) Τον καινούριο εξωτερικό (Ε:) που αργότερα μετονόμασα σε (Z:).

Το πρόβλημα:

Όταν συνδέω τον καινούριο εξωτερικό (Z:) ενώ ταυτόχρονα ο παλιός (G:) είναι συνδεδεμένος, τότε ο καινούριος "πετάει" τον παλιό, και μου διαβάζει μόνο τον καινούριο. Όταν βγάζω και ξανασυνδέω τον παλιό, τότε μου πετάει και ξαναδιαβάζει τον καινούριο, και αμέσως μου εμφανίζει μύνημα οτι πρέπει να κάνω φορμάτ τον παλιό μου εξωτερικό σκληρό (G:) . 

Τί έκανα:

Απ'το disk management, έκανα delete volume τον καινούριο σκληρό, φορμάτ και ξαναεγκατάσταση με όνομα (Z:). Ξαναπροσπάθησα - το πρόβλημα παραμένει. 

Σημειώσεις

Είναι αξιοσημείωτο το εξής. Όταν είχα τον παλιό εξωτερικό (G:) συνδεδεμένο και συνέδεα ένα usb flashάκι ή την ψηφ. φωτογραφική για να περάσω φωτογραφίες, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, δεν μου τον πέταγε. ΌΜΩΣ, όταν συνέδεα το κινητό μου στον υπολογιστή, αυτό μου "πέταγε" τον εξωτερικό (G:), όπως μου τον πετάει τώρα ο καινούριος σκληρός, με αποτέλεσμα να μπορώ να έχω συνδεδεμένο ή το κινητό ή τον παλιό εξωτερικό. Το ίδιο δήλειμα έχω και τώρα. 

---------------------------------------------------------------------------

Λοιπόν, και αφού έχω φτάσει σε αυτό το σημείο, ξαφνικά απ'το πουθενά μου τους διαβάζει και τους 2!! ΜΑΓΕΙΑ!! Λέω, όκ, τέρμα τα προβλήματα. Παίρνω λοιπόν και γω όλο χαρά 2-3 φακέλους απ'τον παλιό και τους κάνω copy-paste στον καινούριο και ....ΠΟΠ! Παραθυράκι για φορμάτ και ο παλιός πάλι ξεσυνδέεται. Ακυρώνω την αντιγραφή, ξανασυνδέεται. Ξαναπροσπαθώ..το ίδιο.. 
Κοντεύω να τρελαθώ.

Να κάνω φορμάτ τον (G:) δεν παίζει γιατί είναι γεμάτος.

Να μεταφέρω απο τον (G:) στην επιφάνεια εργασίας και μετα στον (Z:) πάλι δεν παίζει γιατι μου χουν μείνει μόνο 15GB ελεύθερα στον (C:).

Παιδιά βοηθήστε δεν ξέρω τι να κάνω έχω μπερδευτεί... 

post-161227-0-67595000-1361026576_thumb.png

post-161227-0-93350600-1361026598_thumb.png

Δημοσ.

ειναι 2.5" ή 3.5" οι εξωτερικοι (εχουν δικη τους τροφοδοσια ή παιρνουν απο το usb ?)

τους βαζεις πανω σε hub ή front panel καποιου κουτιου ή απευθειας πανω στη μητρικη?

αν ειναι 2.5" και δεν πανε απευθειας πανω στη μητρικη υπαρχει περιπτωση να μην φτανει το ρευμα και για τους 2 

Δημοσ.

Qsis, ευχαριστώ για την απάντηση. :-)  2.5'' είναι και οι δύο, στο front panel του κουτιου μου τους βάζω.. Το ρεύμα γιατί να μη φτάσει, 850watt τροφοδοτικό του χω φορέσει... θα δοκιμάσω μήπως και συνδέσω τον έναν απο το πίσω panel του κουτιου μου και να δώ αν θα τους διαβάσει και τους δύο. Θα σας ενημερώσω περεταίρω εντός της ημέρας. 

Δημοσ.

δεν ειναι θεμα τι κανει το τροφοδοτικο , αλλα ποσο περναει στο front panel και πολλες φορες σε αυτα περναει λιγο και οι σκληροι που γυριζουν θελουν αρκετο ρευμα για τα δεδομενα του usb

(εχω πετυχει και  της πλακας τελειως σε ενα κουτι που δε μπορουσε να διαβασει 2 φλασακια μαζι και δε μπορουσε να δωσει ρευμα καν σε σκληρο , για αυτο αλλωστε υπαρχουν και εξωτερικο σκληροι με 2 usb οταν δε φτανει το ρευμα απο το ενα  )

δοκιμασε αν εχεις ορεξη να τους κουμπωσεις και τους 2 πισω στη μητρικη και λογικα δε θα εχεις κανενα προβλημα θα τους δει και τους 2 

αν τους δει ετσι σημαινει οτι ειναι θεμα του panel , οποτε θα ξερεις οτι οι σκληροι σου και γενικα το συστημα σου δεν εχει θεμα

αν θες να δους διαβαζεις και τους 2 θα πρεπει να βρεις καποια πατεντα, οπως ο ενας σε πανελ και αλλος σε ξεχωριστο hub ισως που θα φευγει απο αλλο usb ή πανω σε αλλο usb της μητρικης.. ή και επιπλεον Panel 

ή απλα θα πρεπει να συμβιβαστεις με το γεγονος οτι απο κει θα βλεπει ενα τη φορα

κοιτα παντως αν πανω στη μητρικη τους βλεπει και τους 2 , παω στοιχημα οτι θα τους βλεπει 

Δημοσ.

μπορεις να τραβιξεις μεχρι 500mA ανα θυρα.τωρα ισως παιζει κατι απο την μητρικη σου και δεν σου δινει αρκετο ρευμα(πολυ σπανια ειναι θεμα τροφοδοτικου).προσπαθησε να απενεργοποιησεις απο την διαχειριση συσκευων την επιλογη των ελεγκτων usb που λεει για εξοικονομιση ενεργειας στο τελευταιο tab των ιδιοτητων τους.επισης κουμπωσε τους σκληρους στα usb πανω στη μητρικη.

Δημοσ.

Λοιπόν το δοκήμασα, απ'ότι φαίνεται, αν βάλω οποιοδήποτε απο τα δύο στο πίσω panel, δουλεύουν κανονικά και τα δύο και μπορώ να αντιγράψω απο το ένα στο άλλο. Άρα, όπως λέτε, το πρόβλημα βρίσκεται στο front panel, ίσως είναι το οτι δέν φτάνει το ρεύμα και για τις δύο συσκευές.. Ωραία... υπάρχει λοιπόν τρόπος να επιδιωρθωθεί αυτό ή πρέπει να έχω μονήμως τον έναν εξωτερικό στο πίσω panel?

Δημοσ.

Έτσι είναι το front panel, δε μπορείς να κάνεις κάτι

Ίσως ένα επιπλέον usb hub που να φτάνει κάπου που σε βολεύει

Δημοσ.

Νομίζω φίλε Overpower πως αυτό θα κάνω. Μία προέκταση λογικά θα είναι ότι πρέπει. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και την βοήθειά σας.  :-D

Δημοσ.

...πληροφοριακά εντελώς (όχι ότι στο...προτείνω, αλλά επειδή ρώτησες για "επιδιόρθωση"), εάν...επανεγκαταστήσεις Windows, ίσως και αν δουλεύουν μια χαρά οι δίσκοι που θα συνδέεις στο front panel.

(...εάν σου βρίσκονται α) περίσσιος δίσκος β) χρόνος γ) διάθεση γαι πειράματα, κάνε εναλλακτικά μια εγκατάσταση εκεί και δες τί παίζει με το fp και τους σκληρούς. Been there-done that-worked fine...)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω φίλε Overpower πως αυτό θα κάνω. Μία προέκταση λογικά θα είναι ότι πρέπει. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και την βοήθειά σας.  :-D

με την προέκταση θα έχεις το ίδιο πρόβλημα. Δεν θα φτάνει το ρεύμα λόγω του μήκους του καλωδίου. προτίμησε το powered usb hub

Επεξ/σία από Technology fan
Δημοσ.

...εάν η προέκταση έρχεται από τις πίσω θύρες, πιθανότατα δε θα έχει πρόβλημα. Παρομοίως σε εμένα έτσι το είχα λύσει προσωρινά, μέχρι την επανεγκατάσταση που είπα πριν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...