Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν παλιό υπολογιστή με τον οποίο κάνω επεξεργασία video για γάμους και βαφτίσεις. Μια χαρά μου λειτουργει, εκτός από ορισμένες φορές(σπάνια) που κολλάει και μου κλείνει το πρόγραμμα κατά την επεξεργασία video. Το μεγαλύτερο θέμα είναι στην συμπίεση αρχείων(canopus) όπου 1 στις 2 κολλάει το πρόγραμμα στη μέση της διαδικασίας και κλείνει. Είναι θέμα μνήμης? Αν ναι ξέρω ότι αυτη η μητρική δεν παίρνει περισσότερη, οπότε μάλλον πάω για ολικη αλλαγή. Βέβαια θα προτιμούσα να μην σπαταλήσω λεφτά τώρα. Εσείς τι προτείνεται? Ευχαριστώ προκαταβολικά. Το συστημα είναι αυτό:

CPU: Intel core 2 duo E6600 2,4 ghz

Μητρική:Asus P5s-mx-se

Μνήμη: 4 gb ram 667mhz ddr2

GPU: Ati radeon hd 5450 1gb

Σκληρός δίσκος: Wd Blue 1Tb.

Ποσό που διαθέτουμε : 100 ευρώ

Χρήση υπολογιστή : Επεξεργασία video.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: adobe premiere 3.0 και συμπίεση με canopus.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη: Όχι έχω μια Turbo-X 18,5 inches.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? :Όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Αδιάφορο

Αν
επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση
που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί
απο τον ενδιαφερόμενο? Το αναλαμβάνει φίλος

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο :Έχω Windows 7 Ultimate 64 bit

Δημοσ.

Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι :

AMD FX 8350 8-CORE / 4Ghz /16Mb cache

GIGABYTE 970A-UD3

PATRIOT VYPER 3 16GB DDR3 1600Mhz ram 

--------------------------------------------------------

κρατώντας τα υπόλοιπα μέρη του συστήματος  σταθερά ! 

Μια τέτοια αναβάθμιση έχει κόστος γύρω στα  340€ !

Αν είναι επαγγελματική η χρήση, μην τα τσιγκουνεφτείς τα χρήματα αυτά. 

Ότιδήποτε και να προσθέσεις στο παραπάνω σύστημα τσάμπα θα πάει !

Καλύτερα πούλησε μητρική επεξεργαστή και μνήμες για περίπου  70-80€ συνολικά και πάρε τα παραπάνω !

Αυτή είναι η γνώμη μου.  :-D

Μελλοντική αγορά οθόνης = 

LG IPS 234V (IPS PANEL FULL HD 23", DVI-D) 149€ !! Θα πρότεινα να σκεφτείς και μια τέτοια αναβάθμιση έστω και στο μέλλον 

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Το φανταζόμουν ότι θα έπαιρνα τέτοια απαντήση. Απλά ένας φίλος μου είχε πει για αλλαγή μητρικής και πρόσθεση μνήμης. Αλλά είναι εντελώς άκυρο σε τέτοιο σύστημα απ ότι καταλαβαίνω. Οπότε συγκέντρωση χρημάτων!

Δημοσ.

Είναι εντελώς άκυρη η αναβάθμιση σε αυτό το σύστημα ! Μόνο να φανταστείς πως οι DDR2 μνήμη έχει πάρει την ανηφόρα σε τιμή και με την ίδια τιμή που βρίσκεις 8gb ddr2 βρίσεις 32gb ddr3 .... καταλαβαίνεις .... φαντάζομαι ... 

Δημοσ.

Τροφοδοτικό θα χρειαστώ? Έχω ένα jnc νομίζω ότι λεεί επάνω 300watt. H κάρτα γραφικών παραμένει? Πάλι καλά!!!

Κάτι άλλο? Το overclocking που μου πρότεινε φίλος να κάνει στον υπάρχων επεξεργαστή θα βοηθήσει για λίγο ή είναι καθαρά θέμα μνήμης?

Δημοσ.

Για να κάνεις overclock στον E6600 τον οποίο τον είχα και εγώ από το 2007 ? αν θυμάμαι καλά μέχρι πριν δυο χρόνια σε ένα από τα συστήματά μου, πρέπει να έχεις καλή μητρική !! 

Η μητρική σου δεν είναι καλή για κάτι τέτοιο ! Επίσης χρειάζεσαι και ψύκτρα γύρω στα 35-40€ .... Πολύ δεν πάει ? Δεν νομίζεις ??

Το τροφοδοτικό σου θέλει ΑΛΛΑΓΗ !! Χρειάζεσαι ένα τροφοδοτικό το οποίο να είναι τουλάχιστον 550Watt  και συγκεκριμένα υπάρχουν οι εξής επιλογές!

THERMALTAKE HANGBURG 530watt 80 plus  με 38Α στην 12v ! (46€)

XFX 550 PRO   80plus  με 44Α στην 12v (60€)

THERMALTAKE BERLIN 630WATT  80plus  με 45Α στην 12V με (55€) 

Αυτά τα τρία τροφοδοτικά θα σε καλύψουν και είναι τα φτηνότερα αξιόπιστα με το XFX να είναι το ποιοτικότερο και με 5 χρόνια εγγύησης !!! 

Σε ότι αφορά την κάρτα γραφικών  και αυτή αλλαγή θέλει σε κάτι σοβαρότερο . Όμως αυτή η αλλαγή μπορεί να περιμένει μιας και το κόστος σίγουρα μεγαλώνει υπερβολικά από τα 100€ που έβαλες !!

Αν έτρεχες το CS6 ή CS5.5 θα σου έλεγα για άμεση αλλαγή. Αλλά και αυτή για αλλαγή θα πάει .

Δημοσ.

Οπως ειπε και ο Τακης απο το τωρινο συστημα το μονο που μπορεις να κρατησεις ειναι ο HDD και την καρτα γραφικων ως μια προσωρινη λυση μεχρι να βρεις καποια λεφτα για να την αλλαξεις

• Like 1
Δημοσ.

Οπότε μαζί με τροφοδοτικό υπολογίζω ένα 400άρι. Τα 100 ευρώ τα έβαλα τυπικά, μπάς και γινόταν τπτ με μικρή προσθήκη. Ευχαριστώ πάντως για την πρόταση σου.

Δημοσ.

Οπότε μαζί με τροφοδοτικό υπολογίζω ένα 400άρι. Τα 100 ευρώ τα έβαλα τυπικά, μπάς και γινόταν τπτ με μικρή προσθήκη. Ευχαριστώ πάντως για την πρόταση σου.

410€ βγαίνει με το καλό τροφοδοτικό και 420€ αν βάλεις μνήμες στα 1866Mhz αντί για 1600Mhz .. 

Δημοσ.

Δεν εχει νοημα να βαλεις μνημες στα 1866MHz.

Η συχνοτητα των μνημων μετραει μονο στην ενσωματωμενη καρτα γραφικων των APUs

7€ παραπάνω έχουν ! Για αυτό το είπα ... Όσο και να μην έχουν κάτι παραπάνω θα το δώσουν . Ετσι κι αλλιώς η FX 1866 δίνουν για πλήρη αξιοποίηση του IMC τους. 

1600άρες

http://www.skroutz.gr/s/2300230/Patriot-Viper-3-Series-Black-Mamba-DDR3-16GB-2-x-8GB-1600MHz-Dual-Channel-Kit.html

1866

http://www.skroutz.gr/s/2790501/Geil-16GB-DDR3-1866MHz-CL10-2x8GB.html

Δημοσ.

Με καποιο φθηνοτερο επεξεργαστη θα αντιμετωπιζα προβλημα. Να πω οτι ναι μεν το κανω επαγγελματικα, αλλα αραια και που οταν βρισκω χρονο απο την κυρια δουλεια μου. Η αποσβεση του δλδ δεν ειναι και αμεση..

Αποστολή από το GT-S5670 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Με καποιο φθηνοτερο επεξεργαστη θα αντιμετωπιζα προβλημα. Να πω οτι ναι μεν το κανω επαγγελματικα, αλλα αραια και που οταν βρισκω χρονο απο την κυρια δουλεια μου. Η αποσβεση του δλδ δεν ειναι και αμεση..

Αποστολή από το GT-S5670 με τη χρήση Insomnia App

Το πολυ αντι για 8350 να πας σε 8320, δεν αξιζει να πεσεις χαμηλοτερα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...