Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενα πιστολι περασε και αφησε σιλικονη,αυτη θα πασαλειψει και αντιστασεις και διοδακια και πολλα αλλα.

Αστο μην το παλευεις,αγορασε ενα καινουργιο.

Το ποδια των μεγαλων πυκνωτων στην φωτο ακομπανε απο κατω στο σασι του τροφοδοτικου.Αν ειχανε κρατησει,θα την ειχες φαει απο το σασι.

Δημοσ.

αρα εσυ λες οτι δεν ειναι σιλικόνη αυτο αλλα οντως εχουνε χαλάσει οι πυκνωτες ετσι?

επισης παιδια αν ειχαν σκασει η χαλασει οι πυκνωτες θα μου εδειχνε σωστες  τασεις οταν δουλευε το μηχάνημα?

Δημοσ.

αρα εσυ λες οτι δεν ειναι σιλικόνη αυτο αλλα οντως εχουνε χαλάσει οι πυκνωτες ετσι?

Ακριβώς το αντίθετο σου λέει, απλα οτάν μπήκε η σιλικόνη στο εργοστάσιο έπεσε λίγο παραπάνω από οτι έπρεπε και λογω ζέστης μπορεί να απλωσε λιγακι. Βγάλε μια φωτο ολόκληρη την πλακέτα απο πάνω να δούμε.

επισης παιδια αν ειχαν σκασει η χαλασει οι πυκνωτες θα μου εδειχνε σωστες  τασεις οταν δουλευε το μηχάνημα?

συνήθως δε δείχνει σωστές τάσεις όταν εχει σκασμένους πυκνωτές, εκτός και αν το πρόβλημα εμφανιζεται μόνο όταν μπαίνει φορτίο στο τροφοδοτικο!

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ενα πιστολι περασε και αφησε σιλικονη,αυτη θα πασαλειψει και αντιστασεις και διοδακια και πολλα αλλα.

Αστο μην το παλευεις,αγορασε ενα καινουργιο.

Το ποδια των μεγαλων πυκνωτων στην φωτο ακομπανε απο κατω στο σασι του τροφοδοτικου.Αν ειχανε κρατησει,θα την ειχες φαει απο το σασι.

Δημοσ.

δε καταλαβα καλα τι θες να πεις .... αυτο που θελω να μαθω ειναι αν υπαρχει καποιο προβλημα ή είναι εντάξει ;

Δημοσ.

Πάρε ένα τροφοδοτικό ρε αγορουδι μου να τελειώνεις... Έτσι και αλλιώς χαλασμένο η όχι το συγκεκριμένο τροφοδοτικό είναι για πέταμα!

Δημοσ.

Απο που συμπερενεται αυτο?

Εσύ συγκεκριμένα μόνο και μόνο από την πλακέτα θα έπρεπε να καταλάβεις για τι ποιότητας τροφοδοτικό μιλάμε! Διαφορετικά σε παραπέμπω στο πρώτο ποστ, τελευταία γραμμή για να δεις πιο ακριβώς είναι και να μου πεις αν θα το εμπιστευόσουν ποτε πνω σε δικό σου σύστημα!

Δημοσ.

Η τελευταια γραμμη στο πρωτο post λεει

εχω το T&P-TOP POWER SUPPLY P4-420 W (πληροφοριακά)

και ειναι γραμμενη απο τον χρηστη exwapories,

Στο 19 post ρωταει ο χρηστης partblah1990 για τις σιλικονες στο τροφοδοτικο του,χωρις να αναφερει μαρκα και ανεβαζοντας μια μονο φωτογραφια.

Μηπως εχεις μπερδευτει λιγο?

Που θελω να καταληξω τελικα?Βλεπεις μαπα ποιοτητα πυκνωτων και θεωρεις αυτοματα οτι ειναι μαπα τροφοδοτικο? 

Δημοσ.

Παιδια αυτα το άσπρο συμπαγές πράγμα πλάι στους πυκνωτές του τροφοδοτικού μου , τι ακριβώς είναι

Αυτό λέγεται Silicone rubber ή Silastic ή RTV Silicone.

Ενδεικτικά: http://www.intek-uk.com/non_corrosive_silicone_adhesive.html

Οι πυκνωτές λόγω του σχετικά μεγάλου βάρους χρειάζονται επιπλέον στήριξη, αλλιώς απο τους κραδασμούς θα σπάσουν οι κολλήσεις στα ποδαράκια με τον καιρό.

Αυτή η σιλικόνη κολλάει πολύ γερά, αλλά ταυτόχρονα έχει ελαστικότητα οπότε απορροφάει τους κραδασμούς και έχει και άλλα χαρακτηριστικά, όπως αντοχή στη θερμοκρασία, αντοχή σε υψηλές τάσεις κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

Κατ αρχήν το ποσταρισμα αυτό είναι χαωτικό, για να αποφανθείς ότι το πρόβλημα είναι στο τροφοδοτικό σου θα έπρεπε να το μετρήσεις με ενα πολύμετρο να δείς τις τάσεις που βγάζει, αν άνοιγε το πω θα μπορούσες να δεις τα ρεύματα του μέσω του bios κατ ελάχιστο, και αν δεν είχες πρόβλημα με το τροφοδοτικό να δείς μήπως είναι ή η μητρική κλπ

Εσυ (απο τον τρόπο που ρωτάς) μην γνωρίζοντας βασικά πράγματα άνοιξες το τροφοδοτικό χωρίς να ξέρεις τι βλέπεις , είναι σαν να λύσεις κεφαλή κινητήρα και να ρωτάς τι είναι αυτά τα στρογγυλά δαχτυλίδια γύρω απο τα έμβολα.

Πρώτα μαθε και μετά πιάσε το κατσαβίδι εκτός του να καρβουνιάσεις το hardware μην κυνδινέψεις και εσύ ο ίδιος

Δημοσ.

οι πυκνωτες σου φαινοντε μιά χαρά,

Αλάζω μόνος μου πυκνωτές σε οθόνες που χαλάνε στο μαγαζί,θές εργαλεία για να λιώσεις το καλάι και καλάι για να βάλεις τον καινούριο,πρόσεξε όμος άν τον βάλεις ανάποδα ο πυκνωτής σκάει,κάνει μπάμ δηλαδη κανονικά και σκάει,

συγκεκριμένα στο τροφοδωτικό πιστευω δέν αξίζει να αλλάξεις πυκνωτες αφου έφτασε στο σημείο να χαλάσει (εφόσον το έχεις κάποια χρόνια) σου έδωσε ότι είχε να σου δώσει και το αλλάζεις κανένα τροφοδοτικό δέν κρατάει για πάντα,δέν αξίζει να κάνεις πειράματα με πράγματα που έχουν άμεση επαφή με το ρευμα και είναι η κυρια λειτουργεία τους,πχ σε οθόνες αξίζει να αλλάξεις πυκνωτες,σε μητρική άν είναι καμένος κάποιος,σε κάρτα γραφικών άν πάλι έχει καει κάποιος πχ αλλά όχι σε τροφοδωτικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...