geomos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπερα σε ολους , ηρθε παλι η στιγμη να μου δωσετε τα φωτα σας!! Το παλιο καλο μου asus am604g μετα απο 8 χρονια χρησης αποφασισε να εγκαταλειψει το ματαιο τουτο κοσμο! Με αφησε ομως με ενα μεγαλο προβλημα,τοσο καιρο το χρησιμοποιουσα με το dmt tools ωστε να μπορω να ριχνω το snr και να ανεβαζω την ταχυτητα συνδεσης κατα 1/4. (Απο τα 9200 που κλειδωνε εφτανα στα 12.000 με μεγαλη σταθεροτητα μπορω να πω) Προς το παρον κανω τη δουλεια μου με ενα ταπεινο thomson tg 585v7 το οποιο δουλευει αψογα αλλα αρνειτε να συνεργαστει με οποιαδηποτε εκδοση του dmt! Λοιπον εχουμε και λεμε : ψαχνω modem-router για pstn με τα εξης χαρακτηριστικα 1.Δυνατο wifi 2.Σταθερο χωρις αποσυνδεσεις 3.Wifi n αν γινεται αλλα οχι απαραιτητο και 4.Να συνεργαζεται αποδεδιεγμενα με τα dmt tools και να μπορω να μειωνω το snr!!!!! Σας ευχαριστω εκ των προτερων (αμα μπορει καποιος να με βοηθησει να σωσω το asus εννοειτε οτι το προτιμω!!! παιρνει ρευμα αναβει το λαμπακι του lan οταν εχω συνδεσει καλωδιο αλλα δεν ανταποκρινεται ουτε σε reset ουτε μπορω να μπω στο web interface του)
DaveMurray Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Θα σου πρότεινα το Netgear DGN2200 Θα έχεις πρόσβαση με το dmt tool, για στατιστικά κυρίως, αλλά μέσα από αυτό δεν θα μπορείς να αυξομειώνεις το snr. Αυτό δεν σημαίνει πως και δεν θα μπορείς καθόλου.... Αφού ενεργοποιήσεις την telnet πρόσβαση, θα μπαίνεις στην ip του router με το putty (telnet) και μέσω της εντολής adslctl θα μπορείς να κάνεις τα.... "δικά" σου... Έχει καλή κάλυψη wireless, είναι "n", είναι σταθερότατο μιας και... "φοράει" πολύ καλό τσιπάκι. Αν σε νοιάζει φυσικά τόσο πολύ η ασύρματη κάλυψη μπορείς να βελτιώσεις κατά πολύ την ήδη "καλή" του κάλυψη που ήδη έχει, κάνοντας κάτι εσύ... χειροκίνητα.... Τι...; Να βάλεις πάνω του, δικής σου επιλογής κεραίες. Το θέμα είναι πως δεν είναι αποσπώμενες... Θα πρέπει με ένα κολητήρι να τις βγάλεις από την πλακέτα, να βάλεις με την σειρά σου τις δικές σου (ψάξε με "πολλά" dbi η καλή ευαισθησία) και τελείωσες... Θα πιάνει εμφανώς καλύτερα.... (το έχω κάνει σε ΟΛΑ τα modem/router που έπιασα στα χέρια μου, και ποτέ δεν ήμουν παραπονεμένος....) Όπως καταλαβαίνεις αυτό δεν μπορεί να γίνει από κάποιον που... "δεν" πιάνουν τα "χέρια" του... από "ηλεκτρολογικά"... Αν δεν έχεις ξανακάνει ποτέ κάτι τέτοιο πουθενά, μην το δοκιμάσεις. Όπως έγραψα και παραπάνω έχει καλή κάλυψη και από μαμά. Απλά στο ανάφερα για το... "περισσότερο".... Βέβαια και το thomson 585v7 που έχεις, είναι φοβερό μηχανάκι και αυτό 1
geomos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση!!!!! Αν εχεις χρονο μηπως ξερεις αν γινεται κατι παρομοιο και στο thomson?
DaveMurray Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Για το snr, δυστυχώς, δεν γίνεται... τίποτα... Το firmware είναι... "καρακλειδωμένο" (όχι telnet που βγάζει σε plain busybox linux command prompt).... Η techicolor πάντα έτσι... είναι... Βέβαια οφείλω να ομολογήσω, πως άσχετα αν δεν υπάρχει αυτό το χαρακτηριστικό, το thomson, έχει εξαιρετικό cli (command line interface) , με πολλά και διάφορα. Μειονέκτημα για τους αρχάριους μιας και είναι λιγάκι... "δύσκολο", πλεονέκτημα για αυτούς που γνωρίζουν κάτι παραπάνω μιας και επαναλαμβάνω εκτός της αυξομείωσης του snr, μπορούν να κάνουν σχεδόν τα πάντα.... Όσο για το wireless, και κεραίες, κτλ κτλ για καλύτερο σήμα, ναι, φυσικά και γίνεται.... Σε πολλά modem router, οι κεραίες/ η κεραία, είναι "κολλημένες/νη" στην πλακέτα με κολλητήρι. Σε άλλα βέβαια, είναι με πιο εύκολη αφαίρεση τους, κλιπ κλαπς ένα πράγμα, αφαιρείται δλδ και "κουμπώνεται". Τέσπα, αυτά από εμένα... Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2013 από DaveMurray 1
geomos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Σε ευχαριστω ξανα! Οποτε αν τελικα αγορασω το netgear μπορω να υπολογιζω στις βημα προς βημα οδηγιες σου (καθ'οτι ασχετος με το θεμα)? Οσον αφορα το snr tweak εννοω.
DaveMurray Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δεν μπορώ να σου πω εγώ αν θα προχωρήσεις σε αγορά του netgear η όχι. Αυτό είναι δικό σου θέμα. Δεν θέλω να σε πάρω στο "λαιμό" μου. Απλά κατάθεσα την δική μου πρόταση... Τώρα, αν τελικά το αγοράσεις, κάνε την ερώτηση σου, και αν το δω, καλώς, θα προσπαθήσω να σου πω πως "γίνεται" για το snr. Αν τύχει και δεν το δω , υπάρχουν και άλλα αξιόλογα παιδιά εδώ να σε βοηθήσουν να το κάνεις, όποτε μια ερώτηση δεν θα βλάψει 1
poulinos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 μια ερωτηση.τι παροχο εχεις?αν εισαι σε forthnet και σε broadcom θα μπορουσες να κερδισεις σε ταχυτητα .στο Thomson αμα πας dsl connection και details και vendor id αν πεφτεις σε broadcom Θαγραφει vendor id(local/remote) brdc Καπως ετσι.
DaveMurray Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Poulinos, αυτό "παίζει"... Τι εννοώ...; Ένας χ/ψ πάροχος, δεν έχει μόνο broadcom, infineon, globespan, ikanos κ.α Και εγώ forthnet έχω, αλλά το dslam μου, είναι infineon... IFTN δηλαδή, μιας και βλέπω σου αρέσουν τα... "στατιστικά" του.... "thomson" Ποτέ δεν ξέρεις σε τι dslam θα πέσεις, μέχρι ωσότου.... ΠΕΣΕΙΣ :P
poulinos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Poulinos, αυτό "παίζει"... Τι εννοώ...; Ένας χ/ψ πάροχος, δεν έχει μόνο broadcom, infineon, globespan, ikanos κ.α Και εγώ forthnet έχω, αλλά το dslam μου, είναι infineon... IFTN δηλαδή, μιας και βλέπω σου αρέσουν τα... "στατιστικά" του.... "thomson" Ποτέ δεν ξέρεις σε τι dslam θα πέσεις, μέχρι ωσότου.... ΠΕΣΕΙΣ :P ναι ειναι θεμα τυχης.απλα τον ρωταω μηπως πεφτει πραγματι σε broadcom δηλαδη alcatel οποτε να ζητησει No rfi(το gap που λενε).δεν εχει γραψει τι παροχο εχει ουτε κατι παραπανω για αυτο του το λεω μηπως κερδισει κανα megabit εξτρα απο το no rfi και μετα αλλαζει και το margin με τον τροπο που του εχεις πει.iftn=siemens .η forthnet Παιζει με alcatel και siemens για αυτο τον ρωτησα.αν και τα περισσοτερα ειναι siemens εν τουτοις ας μας πει αν ειναι σε alcatel μηπως κερδισει αυτο το κατι λιγο παραπανω.και εγω se iftn ειμαι.για αυτο ειπα να μας πει μηπως πεφτει.δεν ξερω αν πεφτει η οχι.μονο η cyta εχει ενα τυπο dslam οσο ξερω που ειναι alcatel
geomos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπερα παιδια!! Τωρα μπηκα στο forum, στο πεδιο που μου ειπατε γραφει τα εξης Vendor ID (Local/Remote):TMMB / BDCM. Η συνδεση ειναι με οτε,αν κα μαλλον καταληγω στην αγορα του netgear που μου προτεινε ο συν-φορουμιτης! Με λιγο ψαξιμο στο νετ αν καταλαβα καλα χρειαζεται ενα απλο flash custom firmware και μετα μειωνω το snr μεσα απο το web interface του router (στο dgn v2200 v3 αναφερομαι ,φανταζομαι οτι αυτο το μοντελο φερνει το Πλαισιο) Οποιαδηποτε βοηθεια βεβαιως μπας και καταφερω κατι με το thomson ευπροσδεκτη!! Σας ευχαριστω και παλι για το ενδιαφερον!
poulinos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 εισαι σε bdcm αλλα αφου εισαι σε οτε δεν ξερω κατι παραπανω αν μπορουν να κανουν.ελεγα μηπως ησουν forthnet
DaveMurray Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπερα παιδια!! Τωρα μπηκα στο forum, στο πεδιο που μου ειπατε γραφει τα εξης Vendor ID (Local/Remote):TMMB / BDCM. Η συνδεση ειναι με οτε,αν κα μαλλον καταληγω στην αγορα του netgear που μου προτεινε ο συν-φορουμιτης! Με λιγο ψαξιμο στο νετ αν καταλαβα καλα χρειαζεται ενα απλο flash custom firmware και μετα μειωνω το snr μεσα απο το web interface του router (στο dgn v2200 v3 αναφερομαι ,φανταζομαι οτι αυτο το μοντελο φερνει το Πλαισιο) Οποιαδηποτε βοηθεια βεβαιως μπας και καταφερω κατι με το thomson ευπροσδεκτη!! Σας ευχαριστω και παλι για το ενδιαφερον! Είτε με flash σε custom firmware, είτε και με μαμά, μπορείς να αυξομειώσεις το snr στο netgear. Δεν χρειάζεσαι, απαραίτητα το custom firmware. Όσο για το thomson, δυστυχώς, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, εκτός την ματσακωνιά για την βελτίωση του σήματος με αλλαγή κεραίας, που αυτό ισχύει για όλα τα modem/routers, η σκέτο routers....
geomos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Ευτυχως ειχαμε ευχαριστη καταληξη!! Ευχαριστω το συν φορουμιτη DaveMurrey για την προταση του αλλα και τον poulinos που ενδιαφερθηκε για το προβλημα μου! Μολις πριν καμια ωρα αγορασα το netgear dgn2200 v3 ,σεταριστηκε μονο του (μονο username και pass μου ζητησε για τον οτε) και μετα απο μια "επιπονη" διαδικασια μολις 2 λεπτων περασα το custom firmware και πλεον κλειδωνω στα 12.500 απο 9200 πριν με μια μονο ρυθμιση! Οποιος θελει οποιαδηποτε βοηθεια η διευκρινηση για το που θα κατεβασει το firm η τη διαδικασια ειμαι διαθεσιμος να βοηθησω! Παιδια ευχαριστω και παλι!! 1
DaveMurray Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Ωραίος, χαιρόμαστε και εγώ και ο poulinos που σε βοηθήσαμε..... Καλοδούλευτο 1
poulinos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Είτε με flash σε custom firmware, είτε και με μαμά, μπορείς να αυξομειώσεις το snr στο netgear. Δεν χρειάζεσαι, απαραίτητα το custom firmware. Όσο για το thomson, δυστυχώς, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, εκτός την ματσακωνιά για την βελτίωση του σήματος με αλλαγή κεραίας, που αυτό ισχύει για όλα τα modem/routers, η σκέτο routers.... σε καποια ρουτερακια νομιζω ηταν σε linksys wag200 αν θυμαμαι σωστα (ισως να θυμασαι καλυτερα)η κεραια που εχουν ενω εξωτερικα οπως ειπες δεν ξεβιδωνει μεσα εχω πετυχει να μην ειναι κολλημενη αλλα να ειναι με ενα πολυ μικρο βυσματακι female. αυτο εδω.. http://www.aerial.net/shop/imageslarge/EZ-UFL2NB25.jpg 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα