amadou Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Ο τεκμαρτος φόρος δεν έχει καταργηθεί (έτσι φορολογηθήκαμε όλοι και φέτος). Μπορεί να καταργηθεί αύριο, αλλά σήμερα που μηλάμε ΔΕΝ έχει καταργηθεί. Ακόμα και κανένα περιουσιακό στοιχείο να μην έχεις σε χρεώνουν 3000 τεκμαρτό επειδή είσαι άνθρωπος... 3000 Χ 26% = 780 Χ 2 = 1560 Ευρώ Αν κάνεις το λάθος να έχεις αυτοκίνητο 1000cc, 20αετίας +2000 τεκμήριο +520 Ευρώ φόρος Άν είσαι πάμπλουτος και έχεις ακίνητο 40ετίας, 70 τ.μ. για να μη μένεις στο δρόμο +2800 τεκμήριο + 730 Ευρώ φόρος Αν κάνει τη μ@λ@κι@ και παντρευτείς +2000 τεκμήριο για τη γυναίκα +520 Ευρώ φόρος Ξανακάνε τους λογαριασμούς σου, σε παρακαλώ.... Επίσης πολύ large σε βλέπω με την προκαταβολή. Φαντάζεσαι έναν φορολογούμενο που δεν είναι η εξαίρεση που ανέφερες (αυτοί που δεν έχουν ούτε κατοικία, ούτε ΙΧ στο όνομα τους είτε φιλοξενούνται απο τον γονέα) αλλά για ένα "κανονικό" άνθρωπο (παντρεμένος, με ένα "σπιτάκι" και ένα "αυτοκινητάκι" - που είναι η πλειοψηφία) το να "σκάσεις" στα καλα καθούμενα 2550Χ2=5100 Ευρώ για φόρο εισοδήματος (έστω και την πρώτη χρονια...) δεν το λές και "δεν τρέχει τίποτα"... Και όλα αυτά για πολύ μικρά "πραγματικά" εισοδήματα, μια και η κουβέντα ξεκίνησε για μικρο-πωλητές που με το ζόρι θα κάνουν τα 5000 ΤΖΙΡΟ (και όχι κέρδος) το χρόνο. Επίσης το ενοίκιο ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ https://www.taxplanet.gr/forologikh-dhlwsh-2020-tekmhrio-apeilei-forologoumenous-enoikio-katoikias/ Για το θέμα του λογιστή: Μια φορά θα κάνεις τη μ@λ@κι@ και θα δηλώσεις κάτι λάθος και μετά θα πληρώνεις σε πρόστιμα το κόστος του λογιστή Χ10 Οι φορολογικοί νόμοι αλλάζουν 2 φορές την εβδομάδα, αν νομίζεις οτι μπορείς να παρακολουθήσεις τη φορολογία μόνος σου χωρίς εξειδηκευμένη βοήθεια από έμπειρο λογιστή, καλή σου τύχη... Αν έχεις λογιστή που σου παίρνει λιγότερα από 50, είσαι τυχερός. Άλλες τιμές ακούω στην πιάτσα για αξιόλογους λογιστές.
nikos032 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 3 ώρες πριν, amadou είπε Ο τεκμαρτος φόρος δεν έχει καταργηθεί (έτσι φορολογηθήκαμε όλοι και φέτος). Μπορεί να καταργηθεί αύριο, αλλά σήμερα που μηλάμε ΔΕΝ έχει καταργηθεί. Ακόμα και κανένα περιουσιακό στοιχείο να μην έχεις σε χρεώνουν 3000 τεκμαρτό επειδή είσαι άνθρωπος... 3000 Χ 26% = 780 Χ 2 = 1560 Ευρώ Αν κάνεις το λάθος να έχεις αυτοκίνητο 1000cc, 20αετίας +2000 τεκμήριο +520 Ευρώ φόρος Άν είσαι πάμπλουτος και έχεις ακίνητο 40ετίας, 70 τ.μ. για να μη μένεις στο δρόμο +2800 τεκμήριο + 730 Ευρώ φόρος Αν κάνει τη μ@λ@κι@ και παντρευτείς +2000 τεκμήριο για τη γυναίκα +520 Ευρώ φόρος Ξανακάνε τους λογαριασμούς σου, σε παρακαλώ.... Επίσης πολύ large σε βλέπω με την προκαταβολή. Φαντάζεσαι έναν φορολογούμενο που δεν είναι η εξαίρεση που ανέφερες (αυτοί που δεν έχουν ούτε κατοικία, ούτε ΙΧ στο όνομα τους είτε φιλοξενούνται απο τον γονέα) αλλά για ένα "κανονικό" άνθρωπο (παντρεμένος, με ένα "σπιτάκι" και ένα "αυτοκινητάκι" - που είναι η πλειοψηφία) το να "σκάσεις" στα καλα καθούμενα 2550Χ2=5100 Ευρώ για φόρο εισοδήματος (έστω και την πρώτη χρονια...) δεν το λές και "δεν τρέχει τίποτα"... Και όλα αυτά για πολύ μικρά "πραγματικά" εισοδήματα, μια και η κουβέντα ξεκίνησε για μικρο-πωλητές που με το ζόρι θα κάνουν τα 5000 ΤΖΙΡΟ (και όχι κέρδος) το χρόνο. Επίσης το ενοίκιο ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ https://www.taxplanet.gr/forologikh-dhlwsh-2020-tekmhrio-apeilei-forologoumenous-enoikio-katoikias/ Για το θέμα του λογιστή: Μια φορά θα κάνεις τη μ@λ@κι@ και θα δηλώσεις κάτι λάθος και μετά θα πληρώνεις σε πρόστιμα το κόστος του λογιστή Χ10 Οι φορολογικοί νόμοι αλλάζουν 2 φορές την εβδομάδα, αν νομίζεις οτι μπορείς να παρακολουθήσεις τη φορολογία μόνος σου χωρίς εξειδηκευμένη βοήθεια από έμπειρο λογιστή, καλή σου τύχη... Αν έχεις λογιστή που σου παίρνει λιγότερα από 50, είσαι τυχερός. Άλλες τιμές ακούω στην πιάτσα για αξιόλογους λογιστές. Δεν είμαι large αλλά απο τη στιγμή που δε μιλάμε για 1η χρονιά, δεν υπάρχει λόγος να υπολογίζεις και την προκαταβολή, αντιθέτως θα έπρεπε να υπάρχει επιστροφή φόρου (π.χ. αν απο 5000 ευρώ τζίρο έπεφτε στο 1 ευρώ την επόμενη χρονιά). Διαφορετικά μιλάμε για 2 χρονιές στο καπάκι όπου υπήρξε 1 ευρώ τζίρος άρα το πρόβλημα είναι αλλού και τότε καλό θα ήταν η επιχείρηση να βάλει λουκέτο (όσο σκληρό κι αν ακούγετε) για να μην μπαίνει άλλο μέσα... Σωστά, το ενοίκιο είναι τεκμήριο, μόνο ο φιλοξενούμενος τη γλυτώνει. Πάντως δεν καταλαβαίνω απο που βγάζεις το X2, φαντάζομαι επιμένεις για την προπληρωμή Για την περίπτωση ενός κανονικού ανθρώπου όπου ανέφερες θα έπρεπε να είναι: Εγγαμος = 5000 τεκμήριο = 1300 φορος Σπιτι 80 τμ = 3200 τεκμηριο = 832 φορος ΙΧ εως 1200 cc = 4000 τεκμηριο = 1040 φορος Άρα συνολικός φόρος 3172 ευρώ .. ? Συμφωνώ για το θέμα του λογιστή αλλά δεν είναι κάτι στάνταρ οπότε προσωπικά δεν το υπολογίζω με τα έξοδα μιας επιχείρησης. Διαφορετικά αν είναι να υπολογίσουμε και γενικά έξοδα/εξοπλισμός επιχείρησης.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2022 από tina12345
patmos007 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Γειά σας Είναι πολύ κατατοπιστικά αυτά που γράφετε εδώ αλλά δεν ξέρω κατά πόσον είναι επικαιροποιημένα. Παρακαλώ να με βοηθήσετε αν μπορείτε. Είμαι συνταξιούχος και έχω γράψει σε μορφή pdf εκπαιδευτικά βιβλία μαθηματικών, για μαθητές λυκείου. Θα ήθελα να τα πουλάω αυτά με paypal buttons βασικά. Το θέμα είναι ότι δεν περιμένω πολλά από αυτές τις πωλήσεις. Μέχρι 1500-2000 ευρώ το χρόνο στην καλύτερη, κάτι που το ξέρω επειδή είχα ασχοληθεί και προ δεκαπενταετίας (αλλά τώρα τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά). Αλλά και τα 1500 δεν είναι λίγα για μένα. Υπάρχει περίπτωση να εξαιρούμαι από φόρους - ασφάλιστρα για τόσο μικρά ποσά ; Όπως καταλαβαίνετε με 230 ευρώ το μήνα που θέλει το ΕΦΚΑ συν το "τέλος επιτηδεύματος" δεν βγαίνω. Νομίζω με την εφορία δεν θα είχα πρόβλημα, αφού και αν ακόμα με πιάνει ο φόρος εισοδήματος γι αυτή τη δραστηριότητα, ο φόρος θα είναι από τα καθαρά κέρδη. Αν έβγαιναν τα ποσά θα έκανα έναρξη αμέσως κανονικά, δεν συζητείται. Αλλά όπως είμαστε γίνεται τίποτα ; Δεν έχω κάποιον να με ενημερώσει. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2023 από patmos007
Panos_liquid Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Καλησπέρα παιδιά, Είχα αυτή ακριβώς την συζήτηση με έναν φίλο ο οποίος ασχολείται με το ξύλο, και φτιάχνει δικές του χειροτεχνίες. μιλάγαμε για το ETSY (ένα site που οι δημιουργοί πουλάνε διάφορα χειροτεχνήματα). Και μου εξηγούσε αυτό ακριβώς το πράγμα, ότι για να πουλήσεις έστω και κάποια μικρά αντικείμενα που μπορεί να βγάλεις 50-100 εύρω τον μήνα, θα πρέπει κάποιος να πληρώνει ΕΦΚΑ, και όλα τα υπόλοιπα που αναφέρατε? Είναι πραγματικά για γέλια Από την άλλη, για τόσο μικρά ποσά, νομίζω δεν θα ασχοληθεί κάποιος. Εχει και ποσα application που μπορεις να κανεις λογαριασμο σε αλλη χωρα της ΕΕ. (revolut, payoneer, wise κτλ). Λογικα θα ειναι πιο δυσκολο να εντοπισουν ενα ξενο account, εαν δεν μεταφερει χρηματα στον Ελληνικο λογαριασμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα