Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακριβως οπως τα λεει ο φιλος απο πανω.

Το 100% προκαταβολη ειναι καταρα για την 1η δηλωση και πανακεια για την τελευταια .

Ολες οι ενδιαμεσες χρησεις δεν επιβαρυνονται αφου την προκαταβολη της προηγουμενης σου την αφαιρει.

Βεβαια για να τα καταλαβει καποιος ολα αυτα θα πρεπει να εχει μια τυπικη φορολογικη γνωση και επαγγελματικη εμπειρια αλλιως φαινονται περιεργα οντως.

Δημοσ.

Όπως με ενημέρωσε άλλο μέλος εδώ μέσα το φόρος επιτηδεύματος έχει καταργηθεί.

...........................................................................

Την πρώτη χρονιά που ανοίγεις επιχείρηση δεν πληρώνεις τίποτα, τη δεύτερη χρονιά πληρώνεις διπλή εφορία, και όλες τις επόμενες φόρο μια χρονιάς.

Αν και βγαίνουμε εκτός θέματος σχόλια μόνο σε αυτά:

1) "Φόρος επιτηδεύματος" δεν υφίσταται. Αναφέρεσαι στο "τέλος επιτηδεύματος" αν κατάλαβα καλά. Και αυτό δεν έχει καταργηθεί. Ισχύει κανονικότατα.

Είναι χαράτσι/κεφαλικός φόρος (δεν συμψηφίζεται με τον φόρο ούτε εξαρτάται από το ύψος των εσόδων) 500€ για εισόδημα από ατομική που είχε έσοδα από έως 3 πελάτες ή πάνω από 3 εφόσον το 75% των εσόδων προέρχονταν από έναν εξ' αυτών και 650€ για τις υπόλοιπες περιπτώσεις. 1000€ είναι -αν δεν κάνω λάθος- για όλες τις εταιρείες.

2) Η περιγραφή που δίνεις για το άλλο κάνει την προκαταβολή φόρου να ακούγεται σχετικά "ανώδυνη" στην πραγματικότητα όμως είναι τραγικά βάναυση διάταξη! Είναι μάλιστα από τις χειρότερες φορολογικές διατάξεις που υπάρχουν καθώς δημιουργεί τεράστιο και συνεχές πρόβλημα ρευστότητας στις επιχειρήσεις. Ο λόγος είναι ότι το εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν είναι σταθερό κάθε διαδοχικό έτος αλλά μπορεί να παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις.

Δημοσ.

Την εισφορά αλληλεγγύης ξεχάσατε που είναι από 2% μέχρι 10%. Από του χρόνου το ΕΦΚΑ του ελεύθερου επαγγελματία δεν θα αφαιρείται από εισόδημα, δηλαδή θα υπάρχει φορολογία για αυτό το ποσό και θα φορολογηθεί ξανά και όταν φτάσει η στιγμή να πάρεις τη σύνταξη. Το πόσο είναι νόμιμο να φορολογηθεί κάποιος 2 φόρες για το ίδιο ποσό δεν το ξέρω.

Δημοσ.

Από του χρόνου το ΕΦΚΑ του ελεύθερου επαγγελματία δεν θα αφαιρείται από εισόδημα, δηλαδή θα υπάρχει φορολογία για αυτό το ποσό και θα φορολογηθεί ξανά και όταν φτάσει η στιγμή να πάρεις τη σύνταξη. Το πόσο είναι νόμιμο να φορολογηθεί κάποιος 2 φόρες για το ίδιο ποσό δεν το ξέρω.

Καλά αυτό δεν ισχύει. Αυτό έλειπε... "Παρανόηση" που είτε σκοπίμως ή από τη συνήθη βλακεία τους δημιούργησαν κάποιοι "δημοσιογράφοι" είναι και από τότε ξεκαθαρίστηκε. Μόνο για την βάση υπολογισμού του ΕΦΚΑ του επόμενου έτους δεν θα αφαιρούνται οι πληρωμένες εισφορές ΕΦΚΑ του προηγούμενου έτους. Όχι από το εισόδημα ως δαπάνη.

Δημοσ.

Θα σου δώσω μία συμβουλή επειδή το έψαξα και εγώ το θέμα πολύ. Με Ελλάδα αυτή την στιγμή ότι και να κάνεις δεν βρίσκεις άκρη. Άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό και πάρε ΑΦΜ σε κάποια άλλη χώρα της Ε.Ε. με χαλαρότερο φορολογικό καθεστώς  π.χ. Βουλγαρία ή Κύπρο και στην συνέχεια λογαριασμό paypal με αυτά τα στοιχεία.. Υπάρχουνε δικηγορικά γραφεία που σου το κάνουν αυτό με 500 ευρώ.

Παίρνε διαδικτυακά τις παραγγελίες και στέλνε από Ελλάδα. Μην μεταφέρεις τα χρήματα στην Ελλάδα τραπεζικά αλλά όταν μαζεύονται κάνε ένα ταξιδάκι και σήκωνέ τα με μετρητά. Αν έχεις πολλές παραγγελίες στέλνε τα από διαφορετικά ΕΛΤΑ για να μην καρφωθείς.

Δυστυχώς άλλος τρόπος να βγάλεις λεφτά σε αυτή την χώρα αυτή την στιγμή με πωλήσεις από το διαδίκτυο δεν υπάρχει.

Προσπάθησα πολύ να δουλέψω κι εγώ από Ελλάδα αλλά οι m@l@ke$ που κυβερνούν το έχουν κάνει αδύνατον. Πέραν των φόρων ένα λάθος να κάνεις και να σε πιάσουν θα σε σκοτώσουν στα πρόστιμα τα οποία είναι παράλογα. Για αυτό και έχουν μεταφερθεί στην Βουλγαρία και στην Κύπρο ένα σωρό ελληνικές επιχειρήσεις.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! 
εχω μια απλη ερώτηση γιατί μπερδεύτηκα ηδη. 
Είμαι ελευθερος επαγγελματιας( παροχή υπηρεσιών) κ αγοραζω ενα τηλεφωνο που δεν μου αρεσει και αποφασιζω να το πουλησω μεσω facebook-marketplace. Συναλλαγή τραπεζική. Πρέπει να κόψω απόδειξη;; Και αν ναι τι απόδειξη; Ως ελευθερος επαγγελματιας εχω μονο παροχης υπηρεσιων. Εξάλλου η συναλλαγη αυτη είναι μεμονωμενη, σε τιμή πώλησης ως μεταχειρισμένο, μικροτερη από την τιμή αγοράς.

Επιπλέον, το ατομο που πηρε το τηλ μέσω facebook πρέπει να με εξαπάτησε, παροτι έστειλε καταθετηριο Συναλλαγής. Τα χρήματα δεν εχουν πιστωθεί στο λογαριασμό μου. Τι μπορω να κάνω; Καταγγελία στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος;

Δημοσ.

Εσύ έστειλες το τηλέφωνο μόνο με το καταθετηριο; Χωρίς να δεις αν μπήκαν στον λογαριασμό σου λεφτά; ΓΙΑΤΊ ΤΌΣΗ ΑΦΈΛΕΙΑ,για να μην πω κάτι άλλο;

Πήγαινε στην αστυνομία για μήνυση.

• Like 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εσύ έστειλες το τηλέφωνο μόνο με το καταθετηριο; Χωρίς να δεις αν μπήκαν στον λογαριασμό σου λεφτά; ΓΙΑΤΊ ΤΌΣΗ ΑΦΈΛΕΙΑ,για να μην πω κάτι άλλο;

Πήγαινε στην αστυνομία για μήνυση.

Οτι και να πεις εχεις δίκιο. Αλλα ηταν διατραπεζικη συναλλαγη οποτε θελει καποιες μερες για να φανουν τα λεφτα και επιπλεον μεσα στις γιορτες!!

να παω στη διωξη ηλ. εγκλήματος! Θα βρω ακρη ή θα με τρέχουν για «παράνομες συναλλαγες»;;

το προφιλ οσο το ψαχνω τοσο καταλαβαίνω ότι ειναι fake....😔😫🤮🤮

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Amalia_20 είπε

Οτι και να πεις εχεις δίκιο. Αλλα ηταν διατραπεζικη συναλλαγη οποτε θελει καποιες μερες για να φανουν τα λεφτα και επιπλεον μεσα στις γιορτες!!

να παω στη διωξη ηλ. εγκλήματος! Θα βρω ακρη ή θα με τρέχουν για «παράνομες συναλλαγες»;;

το προφιλ οσο το ψαχνω τοσο καταλαβαίνω ότι ειναι fake....😔😫🤮🤮

Tι παράνομες συναλλαγές λες ;Κάτσε τότε και ασε τον να γελάει σε βάρος του κορόιδου.

Δεν μπορώ να το καταλάβω.

• Like 1
  • Sad 1
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μια ερώτηση όταν πουλάω κάτι δικό μου μέσω facebook από γκρουπ μικρών αγγελιών π.χ. πουλάω ένα φουσκωτό στρώμα 20€ δικό μου μεταχειρισμένο είμαι παράνομος; Χρειάζεται κάποιο παραστατικό; Γιατί θα το αγοράσει ένας που στο προφίλ του γράφει ότι είναι στην αστυνομία στη δίωξη . Μην με κάνουν κανενα κόλπο . Να ξέρω σίγουρα .είναι παράνομο ή όχι;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Διάβασε αυτό: 

Είναι αρκετά παλιό το thread και μπορεί να έχουν αλλάξει κάποια πράγματα.
Σε κάθε περίπτωση και τότε, οι έλεγχοι ήταν εστιασμένοι σε πραγματικούς επαγγελματίες που έκαναν πολλές πωλήσεις, όχι σε όσους έκαναν 2-3 συναλλαγές.
Στο αρχικό thread υπάρχει ένα νούμερο συναλλαγών, που από αυτό το νούμερο και πάνω υπήρχε πρόβλημα, αλλά αυτό το νούμερο (25 αν δεν κάνω λάθος) ήταν τελείως αυθαίρετο. Δεν υπάρχει πουθενά κανένας νόμος που να αναφέρει αυτό το νούμερο.

Η πραγματικότητα είναι ότι στην Ελλάδα θεωρητικά, ακόμα και μία πώληση του 1 Ευρώ να κάνεις πρέπει να κάνεις έναρξη επαγγέλματος (δηλ. 6 - 6.5 χιλιάδες Ευρώ το χρόνο ασφαλιστικές εισφορές, τέλος επιτηδεύματος, φόρος "φανταστικού" εισοδήματος κτλ.). Δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος να κάνεις πώληση.
Η πραγματικότητα όμως όλοι γνωρίζουμε οτι είναι διαφορετική...
Για μικροποσά και μικροσυναλλαγές δεν θα ασχοληθεί κανένας ποτέ. Υπάρχει βέβαια πάντο ο κίνδυνος αλλά απ' όσο τουλάχιστον βλέπουμε δεν συμβαίνει τίποτα.
Τώρα αν αρχίσεις να κάνεις 40-50 πωλήσεις ειδικά από ίδια αντικείμενα (πράγμα που μπορεί να οδηγήσει στην υποψία οτι αγοράζεις από κάπου χονδρική και μετά πουλάς λιανική), υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να σε βρούν και να έχεις πρόβλημα.

Απ' όσο γνωρίζω, χωρίς να είμαι λογιστής, στη φολογική σου δήλωση έχεις τον κωδικό 781 στον οποίο μπορείς να δηλώσεις εισόδημα από "Διάθεση λοιπών περιουσιακών στοιχείων"
Εκεί λογικά μπορείς να δηλώσεις τα 20 Ευρώ που έλαβες από το φουσκωτό στρώμα σου...
Απλά θα χρειαστεί να δηλώσεις το ΑΦΜ του αγοραστή και να έχεις καλού κακού (για πιθανό έλεγχο από τις "αρχές"....) Υπευθ. δήλωση του ν. 105 με θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής του αγοραστή που να δηλώνει οτι αγόρασε από σένα το φουσκωτό στρώμα αντί του ποσού των 20 (ολόκληρων...) Ευρώ!

Αν πείς κάτι τέτοιο στο λογιστή σου, μάλλον θα σε πάρει "με τις πέτρες"....

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 1/8/2020 στις 2:32 ΜΜ, amadou είπε

(δηλ. 6 - 6.5 χιλιάδες Ευρώ το χρόνο ασφαλιστικές εισφορές, τέλος επιτηδεύματος, φόρος "φανταστικού" εισοδήματος κτλ.)

Απο που κι ως που 6 - 6.5 χιλιάδες ευρώ ?

Ακόμη κι αν δεν ειναι κάποιος νέος επαγγελματίας αλλά είναι στην 1η κατηγορία τοτε με έσοδα 1 ευρώ το κόστος για ασφαλιστικές εισφορές είναι 2520 ευρώ και τελος επιτηδεύματος 650 ευρώ, άρα θα μπει μέσα κατα 3169 ευρώ, όχι για τα διπλάσια που γράφεις.

Δημοσ.

Ξέχασες φόρο εισοδήματος (με βάση τεκμήρια και ΟΧΙ πραγματικό εισόδημα) 26% από το "πρώτο Ευρώ" επί των φανταστικών εισοδημάτων και προκαταβολή φορού 100% για την επόμενη χρονιά .
Επίσης με το χάος της φορολογκή νομοθεσίας, χρειάζεσαι οποσδήποτε λογιστή. Στην καλύτερη περίπτωση 50€Χ12 = 600

Για ξανακάνε τους λογαριασμούς σου.......

Δημοσ.
4 ώρες πριν, amadou είπε

Ξέχασες φόρο εισοδήματος (με βάση τεκμήρια και ΟΧΙ πραγματικό εισόδημα) 26% από το "πρώτο Ευρώ" επί των φανταστικών εισοδημάτων και προκαταβολή φορού 100% για την επόμενη χρονιά .
Επίσης με το χάος της φορολογκή νομοθεσίας, χρειάζεσαι οποσδήποτε λογιστή. Στην καλύτερη περίπτωση 50€Χ12 = 600

Για ξανακάνε τους λογαριασμούς σου.......

Αν τα έσοδα είναι σταθερά τότε η προκαταβολή φόρου δεν μετριέται πέραν του 1ου χρόνου. Ο λογιστής δεν είναι κάτι υποχρεωτικό, αν μπορείς και δε φοβάσαι τα κάνεις μόνος/η σου. Αλλά και λογιστή να έχεις, δεν παίρνουν όλοι 50 ευρώ το μήνα για ατομική επιχείρηση...

Για τον τεκμαρτό φόρο έχεις δίκαιο (αλλά κάπου είχα διαβάσει ότι καταργήθηκε ?) αλλά και πάλι σχετικό είναι. Υπάρχουν κι αυτοί που δεν έχουν ούτε κατοικία ούτε ΙΧ στο όνομα τους και είτε είναι στο ενοίκιο είτε φιλοξενούνται απο τον γονέα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...