fuku Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) καλησπερα σε ολους, θελω να αλλαξω υπολογιστη και λεω να παω προς mac μερια μιας και δεν τα αντεχω πια τα windows (ειδικα τα 8 πιστευω πως ειναι τα χειροτερα ever). Να σας πω οτι τον χρειαζομαι για: internet Office suite AutoCad + Matlab + SAP2000 + ETABS + καποια αλλα προγραμmατακια με μικροτερες απαιτησεις για specs ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ σκεφτηκα στη αρχη για imac αλλα απο τη στιγμη που εχω την Site: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169696">LG IPS237L-BN 23'' ειπα να παω για εναν mac mini η για macbook pro. εσεις τι λετε mac mini η macbook pro? τι διαφορα εχουν τα windows μεσω parallels και boot? για macbook air ουτε να το σκεφτομαι καν? Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2013 από fuku
liotsberg Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα φίλε, Έχω στη κατοχή μου iMac και αν μου έλεγαν να επιλέξω ανάμεσα σε mac mini και macbook pro θα πήγαινα σε mac mini (πολλοί λόγοι, φορητότητα: γραφείο, σαλόνι κλπ, δυνατότητα αναβάθμισης) Τώρα απ'οσο ξέρω τα windows μέσω parallels τρέχουν σε virtual περιβάλλον και μέσω bootcamp native. Εγώ χρησιμοποιώ bootcamp, μιας και δεν χρειάζομαι ιδιαίτερα τα windows (κανένα παιχνιδάκι αραιά και πού). Η γνώμη μου είναι ότι αν χρειάζεται να τα χρησιμοποιείς συχνά βάζεις parallels ή κάτι αντίστοιχο για να τα λειτουργείς χωρίς reboot μιας και το bootcamp θέλει reboot. Τώρα, όσο για την τελευταία σου ερώτηση, είναι δικό σου καθαρά θέμα στο τι θα σε βολέψει. Ελπίζω να βοήθησα
MoviemakerGr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ νομίζω ότι είσαι λίγο μπερδεμένος,τα windows που βρίζεις παραμένουν windows και στο paralers κ στο bootcamp. Τα φορητά τι δουλειά έχουν στην μέση αν μιλάμε και για AutoCad ? εκτός αν κρατήσεις το monitor any way γι'αυτη την δουλειά. Παρ'ολα αυτά επειδή βλέπω την απόφαση σου να δοκιμάσεις και κάτι άλλο,και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι αφού διευρύνεις τους ορίζοντες σου θα συμφωνήσω να δοκιμάσεις με ενα mac mini.Τώρα το πιο θα το αποφασίσεις σύμφωνα με τα χρήματα που διαθέτεις.
fuku Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Φιλε μου δεν σε καταλαβαίνω!! Δεν γουστάρω τα Windows αλλά δεν μπορώ να κάνω την δουλειά μου χωρίς αυτά γιατί τα προγράμματα αυτά δεν υπάρχουν για Mac OS X... γιαυτό και λέω οτι τα χρειάζομαι τα γαμ@$#₩ μόνο για τη δουλειά μου. Τι δουλειά έχουν τα φορητά? Πάλι δεν σε καταλαβαίνω.... Αλλά σε καταλαβαίνω ότι είναι Παρασκευή και ήπιαμε ένα ποτήρι παραπάνω. Τώρα απ'οσο ξέρω τα windows μέσω parallels τρέχουν σε virtual περιβάλλον και μέσω bootcamp native. Εγώ χρησιμοποιώ bootcamp, μιας και δεν χρειάζομαι ιδιαίτερα τα windows (κανένα παιχνιδάκι αραιά και πού). Η γνώμη μου είναι ότι αν χρειάζεται να τα χρησιμοποιείς συχνά βάζεις parallels ή κάτι αντίστοιχο για να τα λειτουργείς χωρίς reboot μιας και το bootcamp θέλει reboot. Φίλε όμως μέσω parallels θα τρέχει τα προγράμματα καλά η θα μου σπάσει τις μπάλες? Με το parallels 8 αλλαξε τίποτα?
MoviemakerGr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δεν με καταλαβαίνεις γιατί απλά δεν θέλεις να καταλάβεις.. η όπως μπορεί σωστά να είπες ήπιες λίγο παραπάνω.. Το τι είπες είναι γραμμένο παραπάνω άρα μπορείς να το ξαναδιαβάσεις,το τι εννοούσες μόνο εσύ ξέρεις φυσικά.. Το να αλλάξεις πλατφόρμα πάντως για να τρέχεις Windows δεν είναι η καλύτερη επιλογή θα στο πουν και άλλοι.. Επίσης θα σου πουν οι προγράμματα όπως το AutoCad δεν ενδεικνύονται σε 15ρια laptops. Καλή τύχη φίλε μου κ καλύτερη επιλογή. 1
fuku Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 καλημερα, Το να αλλάξεις πλατφόρμα πάντως για να τρέχεις Windows δεν είναι η καλύτερη επιλογή θα στο πουν και άλλοι.. οκ μαλλον θα αλλαξω επαγγελμα Δεν με καταλαβαίνεις γιατί απλά δεν θέλεις να καταλάβεις.. η όπως μπορεί σωστά να είπες ήπιες λίγο παραπάνω.. Το τι είπες είναι γραμμένο παραπάνω άρα μπορείς να το ξαναδιαβάσεις,το τι εννοούσες μόνο εσύ ξέρεις φυσικά.. πιο καλα συννενουμε με τη μανα μου παρα με εσενα φιλε μου χαχαχαχα Επίσης θα σου πουν οι προγράμματα όπως το AutoCad δεν ενδεικνύονται σε 15ρια laptops. αφου το λεω εχω 23αρα οθονη!!!!! Καλή τύχη φίλε μου κ καλύτερη επιλογή. να εισαι καλα θενκς για τις συμβουλες __________________________________________________________________________________________ και τωρα μεταξυ μας ποιος ειναι πιωμενος?
MoviemakerGr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Μάθετε να σέβεστε ανθρώπους που πραγματικά θέλουν να σας βοηθήσουν και όχι αυτούς που θα συμφωνήσουν με την λάθος επιλογή που έχετε στο μυαλό σας αν έχετε άγνοια,δεν πειράζει όλοι από εκεί ξεκινήσαμε,και φυσικά θα συνεννοηθείς καλύτερα με την μαμά σου που θα σου πει μπράβο γιόκα μου θα τσοντάρει ενδεχομένως κάποια ψιλά για την αγορά mac και θα έχει άγνοια δικαίως από υπολογιστές.Αλλά το βασικό είναι αυτό που έγραψα πρώτο,όταν ανοίγεις τοπικ και ρωτάς να είσαι έτοιμος να σεβαστείς απόψεις ανθρώπων που για να είναι εδώ τέτοια ώρα το κάνουν επειδή το γουστάρουν και όχι επειδή δεν τους έκατσε η γκόμενα για απόψε.. και λάθος να κάνουν, να βοηθήσουν θέλουν. 2
fuku Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Μάθετε να σέβεστε ανθρώπους που πραγματικά θέλουν να σας βοηθήσουν και όχι αυτούς που θα συμφωνήσουν με την λάθος επιλογή που έχετε στο μυαλό σας αν έχετε άγνοια,δεν πειράζει όλοι από εκεί ξεκινήσαμε,και φυσικά θα συνεννοηθείς καλύτερα με την μαμά σου που θα σου πει μπράβο γιόκα μου θα τσοντάρει ενδεχομένως κάποια ψιλά για την αγορά mac και θα έχει άγνοια δικαίως από υπολογιστές.Αλλά το βασικό είναι αυτό που έγραψα πρώτο,όταν ανοίγεις τοπικ και ρωτάς να είσαι έτοιμος να σεβαστείς απόψεις ανθρώπων που για να είναι εδώ τέτοια ώρα το κάνουν επειδή το γουστάρουν και όχι επειδή δεν τους έκατσε η γκόμενα για απόψε.. και λάθος να κάνουν, να βοηθήσουν θέλουν. ρε φιλε μου δεν ειναι οτι θελω να μαλωσω αλλα απλα μου απαντας σαν να μην εχεις διαβασει τι λεω.... το λεω ξεκαθαρα ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΤΑ WINDOWS αλλα πρεπει να κανω και τη δουλεια μου. αλλα ρωταω αλλα με απαντας αλλα πρεπει να ακουσω τι λες επειδη εχεις εμπειρια απο mac?!! ΑΥΤΑ ΡΩΤΑΩ: εσεις τι λετε mac mini η macbook pro? τι διαφορα εχουν τα windows μεσω parallels και boot? για macbook air ουτε να το σκεφτομαι καν? η λαθοε επιλογη που ειναι? οτι θελω να αλλαξω πλατφορμα?
MoviemakerGr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ νομίζω ότι είσαι λίγο μπερδεμένος,τα windows που βρίζεις παραμένουν windows και στο paralers κ στο bootcamp. (και φυσικά τρέχουν χειρότερα εκεί) Τα φορητά τι δουλειά έχουν στην μέση αν μιλάμε και για AutoCad ? εκτός αν κρατήσεις το monitor any way γι'αυτη την δουλειά. (με macbook pro δεν το θεώρησα δεδομένο) Παρ'ολα αυτά επειδή βλέπω την απόφαση σου να δοκιμάσεις και κάτι άλλο,και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι αφού διευρύνεις τους ορίζοντες σου θα συμφωνήσω να δοκιμάσεις με ενα mac mini.Τώρα το πιο θα το αποφασίσεις σύμφωνα με τα χρήματα που διαθέτεις. Επειδή όμως είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχεις λάβει ήδη τις αποφάσεις σου κ ως τελευταίο έχοντας και τα 2 λειτουργικά σε έναν υπολογιστή τουμπανακι θα σου προτείνω αν περάσεις σε osX να βρεις τα αντίστοιχα προγράμματα που να τρέχουν κάτω από αυτό το λειτουργικό σε πρώτη φάση και όχι κάτω από Win. Π.χ autocad for Mac office for mac κλπ.
fuku Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Επειδή όμως είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχεις λάβει ήδη τις αποφάσεις σου κ ως τελευταίο έχοντας και τα 2 λειτουργικά σε έναν υπολογιστή τουμπανακι θα σου προτείνω αν περάσεις σε osX να βρεις τα αντίστοιχα προγράμματα που να τρέχουν κάτω από αυτό το λειτουργικό σε πρώτη φάση και όχι κάτω από Win. Π.χ autocad for Mac office for mac κλπ. φιλε 2 προγραμματα δεν μπορω να εχω... το SAP2000 και το ETABS που ειναι απο τα βασικα της δουλειας μου.... υπαρχει προβλημα να τα δουλευω με parallels? τι διαφορα εχει με το boot? ειλικρινα δεν μπορω αλλο windows.... εβαλα τα 8 και νομιζα πως θα αλλαξει κατι αλλα τζαμπα ονειρα εκανα.... τελικα δουλεψα εναν imac και ερωτευτηκα το λειτουργικο... απιστευτα απλο...ομορφο.... ειδα επιτελους εναν email client.... γενικα ολα μου αρεσαν.... ΤΑ ΠΑΝΤΑ. υπαρχει τρελη διαφορα μεταξυ τους τα δυο λειτουργικα... αλλη φιλοσοφια........ τα windows ειναι γενικα για δουλεια.... νιωθεις σκαλαβος... ενα μηχανιμα που κανει μονο τη δουλεια του... τιποτα παραπανω.... μεχρι εκει..!!!
MoviemakerGr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Το parallers εγώ το θεωρώ απαράδεκτο μια φορά το δοκίμασα και τα έκανε όλα @@@δελο άσε που με αυτόν τον τρόπο μοιράζεις τους πόρους του μηχανήματος στα 2. Το bootcamp καλύτερο,μιας και λειτουργεί τον υπολογιστή σαν Pc.Αλλά και αυτό σαν λύση ανάγκης για τα προγράμματα που είπες ότι δεν υπάρχουν σε osx.μην ξεχνάς ότι πας σε φορητού τύπου επεξεργαστές με μικρότερη ουσιαστική ισχύ. Θα συμφωνήσω μαζί σου εν μέρη,τα MAC είναι "ξελογιάστρες" αλλά θα διαφωνήσω στους ορίζοντες τα Win έχουν πιο ευρυγωνιους ορίζοντες σε σχέση με το αύριο τα 2 τελευταία χρόνια έχει κάνει κάποια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση όμως και η Apple. Είναι βασικό εσένα τι σ'ευχαριστει και αφού το σκέφτηκες δοκίμασε το με ενα Mac mini σε πρώτη φάση κ βλέπεις.
panos2000gr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Έχω ένα τουμπανάκι i7 Hackintosh, ένα MACBOOK PRO 15" BTO i7 late 2011 και ένα Macbook Air 13" BTO i7 mid 2012.Καλώς ή κακώς δεν μπορούμε να απεμπλακούμε εντελώς από τα Windows. Άλλωστε πολλοί δεν το θέλουμε κι ολας...υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία και στα windows τα οποία δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε.Εφόσον λοιπόν απαιτείται η παράλληλη χρήση Windows, όπως την περίπτωση σου, θα πρέπει να επιλέξουμε και το μέσο με το οποίο θα δουλέψουμε.HACKINTOSH PC: Tα κάνει όλα και συμφέρει...με μια προσεκτική επιλογή hardware θα έχεις ένα MAC PRO και ένα high end desktop pc με το 1/3 των χρημάτων. Αν έχεις λίγο όρεξη να ψαχτείς θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα για την περίπτωσή σου.MACBOOK PRO 15" - RETINA 15" (ανεξάρτητη GPU): Eίναι συνώνυμα με προβληματική χρήση των Windows. Δυστυχώς η APPLE επέλεξε να απενεργοποιήσει το graphic switch κάτω από περιβάλλον Windows με αποτέλεσμα το μηχάνημα να ανεβάζει επικίνδυνα υψηλές θερμοκρασίες μετά από 5-10 λεπτά απλής χρήσης.MACBOOK Air 13" - PRO 13" - RETINA 13" - ΜΑC Mini (integrated GPU): Εδώ τα πράγματα είναι αισθητά καλύτερα. Τα προβλήματα με τους ελαττωματικούς drivers του bootcamp συνεχίζονται, αλλά τουλάχιστον το μηχάνημα δεν ψήνεται από θερμοκρασίες (εξακολουθούν βέβαια να είναι υψηλότερες σε σχέση με το MACOS). Έχοντας δουλέψει και το PRO 13" και το Air 13", πιστεύω ότι στο Air έχουμε την ικανοποιητικότερη ίσως εμπειρία χρήσης Windows από οποιοδήποτε άλλο MACBOOK.Στο ερώτημα σου για χρήση parallels - vmware θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα ημίμετρο και αυτό γιατί τρώει αρκετούς πόρους από το σύστημα. Παρόλο αυτά είναι ένα σημαντικό βοηθητικό εργαλείο καθώς σου δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις την ηδη υπάρχουσα εγκατάσταση windows του Bootcamp. Στην ουσία οι περισσότεροι το χρησιμοποιούμε για συγκεκριμένη ώρα και προκειμένου να αποφύγουμε το reboot σε Bootcamp, όταν απαιτείται να τρέξουμε ένα πρόγραμμα στα Windows. Προσωπικά το χρησιμοποιώ περισσότερο για το Office suite, καθώς το αντίστοιχο των MAC είναι ανεπαρκές.Πάντως για να μιλήσουμε ανοιχτά...δεν θα πρότεινα αγορά MAC σε κάποιον που θα χρησιμοποιεί Windows τουλάχιστον το 50% της ημέρας και αυτό γιατί η APPLE με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αποτρέπει έμμεσα την χρήση των Windows. Αν μπορούσε να τα ξεφορτωθεί και εντελώς θα το έκανε, αλλά αυτό θα σήμαινε ραγδαία πτώση των πωλήσεών της.
iMarilina Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Απ'οσο ξέρω από γνωστούς, (επειδή δεν ασχολούμαι γιατί έχω και μακμπουκ και λαπτοπ), όλοι προτείνουν το Boot Camp (βέβαια δεν ξέρω τις δυνατότητές του και ούτε το τί προσφέρει και τι δέν προσφέρει στην περίπτωσή σου και στην περίπτωση οποιανού αλλουνού θέλει κάτι συγκεκεριμένο). Απο κει και πέρα μήπως σκέφτηκες και το αντίστροφο ενδεχόμενο? Δηλαδή αν έχεις ένα καλό υπολογιστή/λαπτοπ που το υποστηρίζει, να έκανες το αντίθετο, να περάσεις hackintosh δηλαδή ή VMware στον υπολογιστή?
Timonkaipumpa Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 καλησπερα σε ολους, θελω να αλλαξω υπολογιστη και λεω να παω προς mac μερια μιας και δεν τα αντεχω πια τα windows (ειδικα τα 8 πιστευω πως ειναι τα χειροτερα ever). Να σας πω οτι τον χρειαζομαι για: internet Office suite AutoCad + Matlab + SAP2000 + ETABS + καποια αλλα προγραμmατακια με μικροτερες απαιτησεις για specs ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ σκεφτηκα στη αρχη για imac αλλα απο τη στιγμη που εχω την Site: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169696">LG IPS237L-BN 23'' ειπα να παω για εναν mac mini η για macbook pro. εσεις τι λετε mac mini η macbook pro? τι διαφορα εχουν τα windows μεσω parallels και boot? για macbook air ουτε να το σκεφτομαι καν? MATLAB (που το δουλεύω σχεδόν 24/24, 7/7) μπορείς να έχεις. Δεν σε πειράζει το OS που το έχεις. Ειδικά στην 2012 έκδοση έχουν διορθωθεί και κάποιες αδυναμίες στις handle classes και είναι μία χαρά. Autocad μπορείς να έχεις σε MAC (http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/download/item?id=20564770&siteID=123112) Τα άλλα για τα structural δεν ξέρω να σου πω. Από ό,τι είδα, μάλλον είναι Windows Specific. Αυτό δεν είναι πρόβλημα όμως. Με τα VM S/Ws που παίζουν μπορείς να τρέχεις το 2ο OS σου μέσα στο MAC OS ακόμα και εάν αυτό είναι σε 2ο partition του HD σου. Δηλαδή, έστω ότι κάνεις dual boot τον MAC σου με Windows. Δεν είναι ανάγκη να δουλεύεις είτε στο ένα είτε στο άλλο. Ανοίγεις σε MAC και δουλεύεις το partition του Windows σαν να ήταν εντελώς εικονικό αλλά και ό,τι κάνεις "γράφεται" στο partition του Windows. Το έχω δουλέψει, δουλεύει μία χαρά ΕΚΤΟΣ εάν θες να logάρεις σε servers με αναπτυγμένη ασφάλεια όπου εκεί έχει ένα θεματάκι το VMWare (με parallels δεν το έχω δει). Σχετικά με το office suite, μία χαρά δουλεύει το Office: for MAC. Εάν το community σου απαιτεί (ντε και καλά) .doc αρχεία και δεν υπάρχει η δυνατότητα για απλά txt ή .pdf αρχεία, τότε δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Το μόνο drawback είναι η έλλειψη ελεύθερου ορθογράφου για ελληνικά στο word for mac. Υπάρχει ένας αλλά κοστίζει γύρω στα 70€. Εάν δεν είναι υποχρεωτικά τα .doc αρχεία, τότε μπορείς να είσαι άνετα είτε με το αντίστοιχο της Apple (Pages) είτε με κάποιο από τα free. Υ.Γ. Θα συμφωνήσω με τον MoviemakerGR. Απαράδεκτη η συμπεριφορά σου αλλά ας πάρεις μία ευκαιρία.
panos2000gr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Σχετικά με το office suite, μία χαρά δουλεύει το Office: for MAC. Εάν το community σου απαιτεί (ντε και καλά) .doc αρχεία και δεν υπάρχει η δυνατότητα για απλά txt ή .pdf αρχεία, τότε δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Το μόνο drawback είναι η έλλειψη ελεύθερου ορθογράφου για ελληνικά στο word for mac. Υπάρχει ένας αλλά κοστίζει γύρω στα 70€. Εάν δεν είναι υποχρεωτικά τα .doc αρχεία, τότε μπορείς να είσαι άνετα είτε με το αντίστοιχο της Apple (Pages) είτε με κάποιο από τα free. Το office για MAC είναι απλά τραγικό, συγκρινόμενο με το αντίστοιχο για Windows. Πολύ αργό, δύσχρηστο και με αρκετά κολληματάκια. Όσο για τον ορθογράφο αυτό δεν σου δουλεύει:; http://www.macuser.gr/greek-spell-checker-office-for-mac-3585/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα