Nick789 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 ΦΥΣΙΚΑ και χρειαζεται ενα ακομα λειτουργικο. πανε 15 χρονια απο το 1ο smartphone και ακομα δεν προσφερουν τιποτα παραπανω. εχεις δει να χρησιμοποιει καποιος το κινητο του για να κανει κατι παραπανω απο το να μπει σε site? (εμπαινες κ το 1997 μονο που τοτε ηταν wap και τωρα html). για να στειλει email? (εστελνες κ τοτε). για να κανει chat? (εκανες κ τοτε). για να παιξει κανενα παιχνιδακι? (επαιζες κ τοτε). αυτα ειναι ολα και ολα που κανει καποιος που σκαει 800 ευρω για ενα 'εξυπνο' κινητο. βρισκονται ακομα εκει που ητανε. ακομα να βγει ενα smart κινητο με ολη την σημασια της λεξης (πλην του N900). ο σκοπος των smartphone ηταν να αντικαταστησουν σιγα σιγα τους υπολογιστες. δειξε μου ενα κινητο στο οποιο μπορεις να γραψεις ενα κειμενο ανετα ή μια παρουσιαση 15 χρονια μετα απο την εφευρεση τους. ακομα και η καθιερωση των οθονη αφης σε προσελκυει πλεον να μην χρησιμοποιησεις το κινητο για να γραψεις! επειδη ειμαι σιγουρος πως το ubuntu phone os θα εχει πολλες μεταφορες desktop προγραμματων και οχι μόνο παιχνιδακια.. απο εμενα καλοδεχουμενο. Θα συμφωνήσω, μόνο στην 1η πρόταση. Δεν μπορώ να καταλάβω όλους εσάς που λέτε ότι θα πατώσει, άργησε, να μη βγει. Αφήστε να βγει, και μετά βγάλτε τη χολή σας. Στην πλάτη σας θα το κουβαλήσετε μέχρι να βγει και θα κουραστείτε; Έλεος πια με τη γκρίνια και τη μιζέρια... Μπορούσες και το 1997 να διαβάσεις pdf; Να τρέξεις το office; Να δεις video στη μορφή που τα βλέπεις και στο pc; Και άλλα πολλά; Δε νομίζω Τάκη. Ο σκοπός των smartphone είναι να αντικαταστήσουν τους υπολογιστές. Ε, epic fail; Καταρχάς λόγω μικρής οθόνης, δε γίνεται. Όσο για τη φτηνή δικαιολογία ότι θα συνδέεις το κινητό σε μια μεγάλη οθόνη και θα κάνεις τη δουλειά σου, πάρτε το χαμπάρι επιτέλους, ΔΕΝ γίνεται ένα κινητό να αντικαταστήσει τον υπολογιστή. Γιατί πολύ απλά υπάρχουν άνθρωποι που το θέλουν για extreme χρήση (παιχνίδια, encoding κλπ), και όχι για να μπαίνουν fb να δουν που βρίσκεται αυτή που γουστάρουν, και να παίζουν παιχνιδάκια να περνάει η ώρα. Θα τους τα προσφέρει αυτά (serious gaming, encoding κλπ) το κινητό;;; NOT. Ξεχάσαμε την έννοια του τηλεφώνου μου φαίνεται... Τα tablet είναι άλλη φάση, αλλά και αυτά ακόμα, δε φαίνονται έτοιμα για να αντικαταστήσουν πλήρως τον υπολογιστή.
tolis_01 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 ο σκοπος των smartphone ηταν να αντικαταστησουν σιγα σιγα τους υπολογιστες. Αυτό προσωπικά μου ακούγεται σαν ο φούρνος μικροκυμμάτων να αντικαταστήσει το αυτοκίνητό μου. Όχι ότι δεν θα βολέψει κάποιους, αλλά εγώ είμαι αρκετά αρνητικός ακόμα σε μια τέτοια προοπτική. Αλλά το μέλλον θα δείξει.
qsis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 ΦΥΣΙΚΑ και χρειαζεται ενα ακομα λειτουργικο. πανε 15 χρονια απο το 1ο smartphone και ακομα δεν προσφερουν τιποτα παραπανω. κανεις τεραστιο λαθος πιστευω πρωτα απο ολα περα απο αρκετα πραγματα παραπανω, κανουν οσα "εκαναν" τα παλιοτερα smartphone ΣΩΣΤΑ!
ektor7 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Παρακολουθώ εδω και καιρο τις εξελίξεις, βλεποντας reviews και videos, τοσο στο Ubuntu mobile os ,οσο και το blackberry 10 και θα ήθελα να εκφρασω τις πρωτες εντυπώσεις μου! Και τα δύο λογισμικά, εμενα μου άρεσαν! Τι ειναι αυτο που μου άρεσε? Μα το περιεργο, ιδιορυθμο, διαφορετικο ui που εχουν,βασισμενο σε gestures αλα windows8 και καποιες αλλες μικροπροσθηκες που τα κανου να φαίνονται πιο εντυπωσιακά και ολοκληρωμενα! Ομως!!! Σε ολα τα reviews και οι δυο εταιρείες παρουσιαζουν ως κατι θετικο το απλο και αμεσο porting των apps του Android στις δικες τους πλατφόρμες! Ειναι ομως πραγματι θετικο,αυτο??? Δλδ σαν να μας λενε ελατε σε μας αλλα η εμπειρία οσο αφορα τα ιδια τα apps θα ειναι ΑΚΡΙΒΏΣ οπως και στο android, που μόλις εγκαταλειψατε ή σκέφτεστε να το εγκαταλειψετε! Ωραια. Ας υποθεσουμε οτι καποιος θα θελησει να τους προτιμησει για το πραγματικά,οπως ανάφερα και πριν όμορφο, διαφορετικο-εντυπωσιακό ui!Αληθεια ποσο δυσκολο ειναι να δημιουργηθουν 2 καλα φτιαγμένα launchers για τα δυο αυτα "διαφορετικα" os??? Και ποσο θα αξίζει να εγκαταλείψει κανείς ενα φτασμενο και ώριμο λογισμικό για ενα άλλο που η διαφορα του θα ειναι μονο ενα ui, δλδ ενα καλοφτιαγμενο launcher στο android??? Υ.Γ.Στην αρχη ήμουν αρκετα εντυπωσιασμενος και με τα δυο αυτα λογισμικα, αλλα παίζοντας με ενα καλο launcher για τα wp διαπίστωσα,οτι δε φτανει απλα ενα ui για να εχεις τη εμπειρια ενος λογισμικού οπως τα wp,αλλα θες και τα ίδια τα apps να λειτουργουν οπως ειναι στα wp,κατι που ενας launcher στα android οσο καλοφτιαγμενος και να ειναι, δε μπορει να μου το προσφέρει,σε αντίθεση με τα αλλα δυο νεα os, ubuntu&blackberry 10! Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2013 από ektor7 1
on3st4b Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 δεν είναι μόνο το UI φίλε , είναι το να έχεις τον έλεγχο της συσκευής σου .. τόσο απλό .. φαντάσου συσκευές με τα specs SIII note & noteII με πραγματικά ολοκληρωμένο OS. το ότι το android είναι φτασμένο OS διαφωνώ εντελώς μαζί σου , 2013 έχουμε και ακόμα να δούμε multitasking ( δες Ν900 & Ν9 ) .. προσωπικά 2 αππς με ενδιαφέρουν από το playstore , tapatalk & whatsapp ( όχι επειδή το έχω ανάγκη υπάρχουν 100αδεσ εναλλακτικές , απλά του τρέχουν όλοι οι γνωστοί μου ) . αν το τελικό os είναι συμβατό με το galaxy s advance που έχω , θα το δοκιμάσω σίγουρα ..
Timonkaipumpa Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δεν είναι μόνο το OS του τηλεφώνου. Αυτή τη στιγμή, η Canonical είναι η μόνη εταιρεία, πλην από την Apple, η οποία μπορεί να δώσει ένα ολοκληρωμένο και απροβλημάτιστο οικοσύστημα (εάν δουλέψει το phone OS). Συν ότι, και από ό,τι λέει, θα έχει τεχνολογίες που δεν έχει η Apple. Π.χ., θα μπορείς με ένα dock να μετατρέψεις το τηλέφωνό σου σε desktop και λόγω του ubuntu one θα έχεις το desktop σου εκεί. Βέβαια... οι χρήστες του ubuntu one δεν είναι ευχαριστημένοι... από ό,τι διάβασα τελευταία φορά. Ας ελπίζουμε όμως ότι θα διορθωθούν τα προβλήματα μέχρι την κυκλοφορία του phone OS.
D.Zakynthinos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Ποια η διαφορά δλδ από anroid κινητά που έχουν το ίδιο λειτουργικό; Linux το ένα linux και το άλλο (εννοώντας μέσες άκρες). Δεν πιστεύω ότι θα πάει καλά. Ίδωμεν. \\http://www.detective-zakynthinos.net/Detectives-Private-Investigators.asp?Code=003785-dieythunseis-kai-tilefona-%C4%E9%E5%F5%E8%FD%ED%F3%E5%E9%F2%20%EA%E1%E9%20%D4%E7%EB%DD%F6%F9%ED%E1.html
butters Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Έρχεται και το BB10 και αναμένουμε και το Firefox... όσες περισσότερες επιλογές έχουμε τόσο το καλύτερο. Το θέμα είναι κατά πόσο θα είναι το Ubuntu συμβατό με τα android apps, γιατί αν είναι ή έστω είναι εύκολο να είναι, θα βοηθήσει σημαντικά στην υιοθέτησή του από τους hardcore droid users.
Alex_gr Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Ubuntu Phone OS όπως λέμε Backtrack Phone OS? Έ ρε τι έχει να γίνει
dchatz Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ θέλω να το δοκιμάσω στο παλιό smartphone που παρόπλισα μετά την επιδότηση. Δε μου αρέσει αυτό το ότι παίζει μόνο σε ορισμένα ακριβά. Ξέρω το θέμα με drivers κλπ αλλα πρέπει τα τζιμάνια να κάτσουν και να κάνουν έκδοση για κάθε συσκευή. Άλλωστε τα τσιπάκια hardware είναι σε πολλές συσκευές τα ίδια π.χ. το wifi με έναν driver μπορεί να καλύψει 50 συσκευές.
qsis Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 απο καπου πρεπει να αρχισουν , αλλωστε ουτε ειναι ευκολο να εχουν drivers για καθε συσκευη και οπως εχουν πει θελουν τουλαχιστον συσκευες με καποια ελαχιστα χαρακτηριστικα
pigeon Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 πλουρεαλισμο πολύς ρεαλισμός, να φανταστώ; 2
on3st4b Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ θέλω να το δοκιμάσω στο παλιό smartphone που παρόπλισα μετά την επιδότηση. Δε μου αρέσει αυτό το ότι παίζει μόνο σε ορισμένα ακριβά. Ξέρω το θέμα με drivers κλπ αλλα πρέπει τα τζιμάνια να κάτσουν και να κάνουν έκδοση για κάθε συσκευή. Άλλωστε τα τσιπάκια hardware είναι σε πολλές συσκευές τα ίδια π.χ. το wifi με έναν driver μπορεί να καλύψει 50 συσκευές. προς το παρόν minimum είναι 1ghz cpu , 512-1gb ram , μια χαρά μου φαίνονται .. μπορείς να βρεις συσκευή με αυτά τα specs για περίπου 200 ευρο .. κάπου πρέπει να ορίσουν τα minimum specs .. http://www.ubuntu.com/devices/phone/operators-and-oems
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 αν κάνει κάτω απο 200 ευρω ,πιστέυω πολύς κόσμος θα το αγορασει
JORGE0368 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 <p>Ubuntu Phone OS όπως λέμε Backtrack Phone OS? </p> <p> </p> <p>Έ ρε τι έχει να γίνει </p> δεν ειχε περασει απο το μυαλο μου αν και με τους επεξεργαστες που εχουν πανω τα περισοτερα mid-range κινητα δυσκολο το κοβω (προς αυτα τουλαχιστον) αλλα ελπιζω να γινει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα