tempo Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 το νέο το τοποθετώ στα θετικά νέα, ας δούμε και το αποτέλεσμα και μετά ας κρίνουμε.
niksakl Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με κάποια σχόλια: Δεν μπορώ να προδικάσω αν θα πετύχει ή όχι. Όμως μερικές παρατηρήσεις: Τι θα πει "δεν υπάρχει χώρος για άλλο OS" ;Είναι κάποια συγκεκριμένα κυβικά μέτρα ο χώρος και τον πιάνουν οι άλλοι; Πριν 3-4 χρόνια, με iphone, symbian κτλ, υπήρχε χώρος για να κυριαρχήσει το android, ενώ τώρα λιγόστεψε; Μάλλον ξεχνάν κάποιοι πως "ο χώρος" είναι από τους ταχύτερα επεκτεινόμενους "χώρους"... Τέλος πάντων... Στο "πάρτε άλλες συσκευές άλλων και αναπτύξτε δικές μου εφαρμογές" - αυτό και αν δεν κατανοώ! Δηλαδή, για κάποιον λόγο, είμαστε σίγουροι πως δεν θα βγει κατασκευαστής να βγάλει ubuntu κινητό (η zte που έχει πει πως θα το κάνει μάλλον λέει μπαρούφες δλδ...). Ακόμη όμως και να μην βγάλουν συσκευές ατόφιες ubuntu, μπορεί να πει κανείς με 100% σιγουριά πως δεν θα υπάρξει μερίδιο χρηστών που θα συνδέουν το κινητό με usb στο πισί, να τρέχουν ένα exe και να φλασάρουν απλά και ακίνδυνα και εύκολα κι ωραία ένα ubuntu στο κινητό τους; Ειδικά αφού η canonical έχει ανακοινώσει πως θα τρέχει και σε Mid-range συσκευές; Ειδικά όταν το ubuntu desktop πάει όλο και καλύτερα από πλευράς αριθμών;(μην αρχίσουμε τα περί unity flames). Εν τέλει, αυτό που θέλω να πω είναι πως απλά μάλλον θα πρέπει να σταματήσουμε να καταδικάζουμε οτιδήποτε νέο ανταγωνίζεται κάτι δικό μας. Μόνο σε ανούσιες συζητήσεις μπορεί να οδηγήσει, άσχετα με το αν επαληθευτεί αργότερα, αφού η εκτίμηση αυτή βασίζεται μόνο σε "διαίσθηση" άρα θα είναι κάτι το εντελώς αδιάφορο αφ'ενός και τυχαίο αφ' εταίρου. Αν δεν κάνω λάθος είναι τεχνολογικό φόρουμ εδώ και όχι αναλυτών αγοράς. Αν κάποιος έχει στοιχεία για την φέρουσα ικανότητα της mobile market, ας τα παραθέσει για όποιον ενδιαφέρεται,γιατί προφανώς κάποιες παραπάνω μετρήσεις και αναλύσεις έχει κάνει από την MS την Canonical, το Mozilla και όσους ακόμη έρθουν. Κατά τα άλλα ας ασχοληθούμε με το τεχνολογικό κομμάτι του θέματος λέω εγώ, που έχει ενδιαφέρον. 6
disqualified Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Ωραιο αλλα για λιγους δε νομιζω οτι στοχευει σε μεριδιο αγορας, δεν εχω καταλαβει αν θα τρεχει εφαρμογες android
bisbirikos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Καλό και άγιο το Linux. Αλλά όπως και στους Desktop υπολογιστές στα κινητά θα φτιάξει κανείς καμιά πραγματικά χρήσιμη εφαρμογή που θα κάνει την διαφορά από τα υπόλοιπα λειτουργικά;
niksakl Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Καλό και άγιο το Linux. Αλλά όπως και στους Desktop υπολογιστές στα κινητά θα φτιάξει κανείς καμιά πραγματικά χρήσιμη εφαρμογή που θα κάνει την διαφορά από τα υπόλοιπα λειτουργικά; όπως;Τι είδους εφαρμογή είναι αυτή που σου λείπει;
tolis_01 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Καλό και άγιο το Linux. Αλλά όπως και στους Desktop υπολογιστές στα κινητά θα φτιάξει κανείς καμιά πραγματικά χρήσιμη εφαρμογή που θα κάνει την διαφορά από τα υπόλοιπα λειτουργικά; Σαν το Android ας πούμε; Γιατί και το Android και το Ubuntu, ακριβώς τον ίδιο πυρήνα θα τρέχουν στα κινητά.
on3st4b Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 θα φτιάξει κανείς καμιά πραγματικά χρήσιμη εφαρμογή που θα κάνει την διαφορά από τα υπόλοιπα λειτουργικά; Δλδ κανα fart up ? παρε το maemo και meego σε τι υστερεί σε σχέση με τα αλλα λειτουργικά ? δεν έχει το whatsapp , αλλά είχε native skype out of the box .. η μονή εφαρμογή που ζήλευα από το android ήταν το tapatalk .. κατα τα αλλα είχες πλήρη έλεγχο του συστήματος σου .. μακάρι να το υποστηρίξουν οι dev και να βγάλουν 1000αδεσ άχρηστα apps , γιατί αυτό θέλει ο κόσμος ..
georgepppo Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 εγώ πιστεύω πως το ubuntu θα τρέχει και τις εφαρμογές του android γιατί στην ουσία τον ίδιο πυρήνα έχουν και στην ίδια αρχιτεκτονική θα είναι σχεδιασμένα(arm). επίσης θα δούμε κάτι το διαφορετικό σε (linux based smartphone)γιατί αυτό το android έλεος όλα ίδια είναι ότι εταιρίας κινητό και να πάρεις το ίδιο μενού έχει σχεδόν με τις διαφορές στους launchers.
thepredatorkostas Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Πάντα θα βρίσκουν τρόπους να μας κάνουν να ξοδευουμε και άλλο χρήμα ..
qsis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 καλυτερα που το δινουν σε υπαρχοντα κινητα απο το να βγαλουν δικες τους συσκευες εγω προσωπικα δε θα αγοραζα ποτε ubuntu τηλεφωνο , γιατι δε θελω να πειραματιζομαι τοσο με τα λεφτα μου τωρα ομως μαλλον θα το περασω να το δω
Bourdoulas Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Η καλύτερη κίνηση που μπορούσε να κάνει είναι αυτή. Αντί να σου πει στάξε το χρήμα σε νέα συσκευή για να έχεις το λειτουργικό μου, σου δίνει την ευκαιρία να το δοκιμάσεις σε αυτή που ήδη έχεις. Δεν καταλαβαίνω που είναι το αρνητικό σε αυτό; 2
JohNickZ Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Επειδη καποιοι ειναι παρεξηδιαρηδες κ δεν μπορουν να αφησουν post για post χωρις λογοκρισια, αναφεροντας το OS ως δικο μου (λες κ εγω δεν ξερω τι, το αγαπαω το λειτουργικο του κινητου μου, το εχω ερωτευτει!!) μαλλον δεν ειναι για πολλα πολλα εδω μεσα.. ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΜΑΓΚΕΣ, το λειτουργικο δεν ειναι δικο μου κ ναι εγραψα μια σκεψη μου αν αυτο επιτρεπεται γιατι τσομπανης δεν ειμαι ασχετα που μπορω να σε κατονομασω ρατσιστη ως προς αυτη σου την εκφραση.. Εκτος κ αν θες να καταληξουμε στο οτι εχεις IQ ραδικιου κ χαθηκες καπου στον διαβασμα.. Μιλησα για μια προσωπικη μου σκεψη, κατανοωντας οτι καθε τι καινουργιο ειναι ευπροσδεκτο εννοειται αλλα σκεπττομενος τις ηδη υπαρχουσες επιλογες εκανα ενα λογικο συμπερασμα, αν βεβαια το επιτρεπετε.. Πρωτον το symbian υπηρχε οταν δεν υπηρχε τιποτα αλλο, ειναι σαν να λες οτι τα MS-DOS ειναι συγχρονο λειτουργικο κ συγκατελεγεται στις τωρινες επιλογες σου.. Να προσεχουμε λιγο τι γραφουμε πριν κατακρινουμε οτιδηποτε!! Δευτερον οι επιλογες που δινονται ειναι παρα πολλες κ ακομη κ εταιρειες εμπορικες με επιτυχημενες πωλησεις δεν μπορουν να ανταγωνιστουν μια γεματη αγορα, δεν ειναι οτι δεν χωραει αλλο OS απλα συνταγες επιτυχημενες με ιστορια 2-3 χρονων σε πληρη αναπρυξη κ τεραστια υποστηριξη δεν μπορουν ευκολα να χασουν μεριδιο αγορας κ αυτη ηταν η σκεψη μου (δεν μπορω να κατανοησω αυτα που βγαζεισς απο το μυαλο σου).. Οσον αφορα τους browsers υπαρχουν πολλοι κ αυτο γιατι δημιουργουνται πιο ευκολα εννοειται απο ενα λειτουργικο αν κ πανω κατω ισχυει το ιδιο (ας το θεσω σαν κανονα του μαρκετινγκ χωρις να ειναι απολυτο), μην τρελαθουμε τελειως!! Ας συγκρινουμε ομοια πραγματα, σε λιγο θα μου πεις κ οτι οι μπανανες εχουν πολλες μαρκες αλλα απο τον μπακαλη σου παιρνεις του χωραφιου του μπαρμπα Μητσου!! Τελος ολα αυτα ισχυουν αν στοχευουν σε εμποριοποιηση του προιοντος με συσκευες κ γιαυτο εγραψα (αυτο που φαινεται οτι προμηνυει εκ πρωτης οψης), αν θα στοχευει σε χρηστες με δικα τους κινητα αυτο ειναι αλλο.....
xaerialtwistx Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Το ποσο γρηγορα θα πιασει πατο, δεν μου περναει απο το μυαλο!! Δεν χωραει αλλο λειτουργικο στα κινητα παιδες, ειλικρινα, οσο κ αν θελουμε πλουρεαλισμο στον συγκεκριμενο τομεα για χ,ψ λογους, η αγορα εχει υπερκορεστει ειδικα μετα κ την αποπειρα της microsoft εχουμε τρια πληρη, υποστηριζομενα λειτουργικα.. THATS ENOUGH! ΦΥΣΙΚΑ και χρειαζεται ενα ακομα λειτουργικο. πανε 15 χρονια απο το 1ο smartphone και ακομα δεν προσφερουν τιποτα παραπανω. εχεις δει να χρησιμοποιει καποιος το κινητο του για να κανει κατι παραπανω απο το να μπει σε site? (εμπαινες κ το 1997 μονο που τοτε ηταν wap και τωρα html). για να στειλει email? (εστελνες κ τοτε). για να κανει chat? (εκανες κ τοτε). για να παιξει κανενα παιχνιδακι? (επαιζες κ τοτε). αυτα ειναι ολα και ολα που κανει καποιος που σκαει 800 ευρω για ενα 'εξυπνο' κινητο. βρισκονται ακομα εκει που ητανε. ακομα να βγει ενα smart κινητο με ολη την σημασια της λεξης (πλην του N900). ο σκοπος των smartphone ηταν να αντικαταστησουν σιγα σιγα τους υπολογιστες. δειξε μου ενα κινητο στο οποιο μπορεις να γραψεις ενα κειμενο ανετα ή μια παρουσιαση 15 χρονια μετα απο την εφευρεση τους. ακομα και η καθιερωση των οθονη αφης σε προσελκυει πλεον να μην χρησιμοποιησεις το κινητο για να γραψεις! επειδη ειμαι σιγουρος πως το ubuntu phone os θα εχει πολλες μεταφορες desktop προγραμματων και οχι μόνο παιχνιδακια.. απο εμενα καλοδεχουμενο.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Πάντα θα υπάρχει χώρος για περισσότερο ανταγωνισμό και λειτουργικά. Το αν θα πετύχει ή όχι θα το δούμε. Άλλωστε σε αυτό το χώρο σήμερα είσαι αύριο δεν είσαι. Και το android όταν είχε βγει ήταν για γέλια και κλάματα μαζί και σήμερα είναι εκεί που είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα